עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה, בשביל דוד שלי (תקציב: 2500-3000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני קצת מבולבל :-X. כדאי לי להמליץ לדוד שלי בסוף על ה-S9000 או לא?

ואני בעצמי חזרתי לרעיון של קניית ה-S5600 (בשבילי, לא בשביל דוד שלי) בגלל קניית נגן MP3 (תקציב ירד). אתם מציעים לא לקנות אותה?

אם אתם מציעים לא לקנות את ה-S5600, אז אני פשוט אשים את התקציב הזה בצד, אחסוך בעבודה במשך חודשיים את הכסף ואשלים לתקציב של S9000...אני לא זקוק למצלמה דחיפות, ויכול להמתין כמה חודשים בשביל לחסוך ולקנות אחת טובה יותר. הסיבה היחידה שרציתי ללכת על ה-S5600 היא בגלל שכולם מפארים אותה כל כך!

• תגובות 40
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני עדיין מאמין שהקאנון תהיה טובה יותר.

יכול להיות שאני טועה (אני בעיקר ומודה מסתמך על העבר).

אם אתה לא לחוץ בזמן, המתן מעט וראה ביקורות של המצלמות והשוואות ואז בחירתך תהיה בלב שלם.

שבת שלום.

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שאני אמתין, סכום כסף כזה לא שווה לזרוק על השערות וציפיות ממצלמה מסויימת.

תודה לכם על העזרה :).

פורסם

אני לא מתרשם במיוחד מה-S5600. לדעתי 38mm בצד הרחב שלה זה פשוט לא מספיק רחב לשימוש כללי (גם ה-36mm בסוני ובקאנון הם לא משהו בכלל). בכל מקרה כדאי לחכות לביקורות באתרים שצריכות כנראה להגיע בחודש הקרוב. זה נכון גם ל-S9000, אם אפשר לחכות לביקורות אז תמיד עדיף. הדוגמאות המאוד מרשימות ב-dcresource.com מרמזות שאיכות התמונה תהיה מצויינת (לפחות בידיים של צלם מיומן), אבל תמיד יכולים להתגלות דברים שלא מופיעים ברשימת התכונות של המצלמה (רשימה שהיא פשוט ללא תחרות. באיזו עוד מצלמה תמצא עדשת ה-28-300 עם זום מכאני ומקרו לסנטימטר, 9MP ללא אינטרפולציה, RAW, תושבת לפלאש חיצוני ו-ISO1600 שמיש?). גם מומלץ שתשחק איתה קצת לפני שאתה קונה, כי תמיד יכולים להיות דברים שיפריעו לך באופן אישי כמו גריפ גדול או קטן מדי ומיקום לא נוח של כפתור כזה או אחר.

royia, אתה מאמין שהקאנון יותר טובה מה-S5600 או גם מה-S9000? :cool2:

פורסם

אני חושב שהקאנון טובה מ- S5600.

לגבי ה- S9000 המתחרים שלה שונים. למשל הסוני R1 החדשה (ששוב תנצח אותה במבחן האיכות אך תפסיד במחיר).

הנה סקירה של בעל מצלמת S9000:

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=fuji_finepixs9000z&opinion=28231

והנה סקירה של אתר שמביע אי שביעות רצון מהאיכות, הטווח הדינמי וכו':

http://www.digitalcamerainfo.com/content/Fujifilm-FinePix-S9000-Digital-Camera-Review-.htm

שים לב שלמעשה נותנת רזולוציה של 6.4 מגה פיקסל. כמו שאמרתי, הבטחות יצרן לחוד ותוצאות. ורעשנית ב- ISO גבוה ולכן לא נותנת מענה לרעידות (אין מייצב!).

אני עדיין טוען, שפוג'י היא ייחודית, או שתאהב מאוד או שלא... ולכן אני ממליץ לך להביט בתמונות, ללכת לחנות לבדוק לראות תצלום מפותח (מודפס) ולהחליט.

בהצלחה...

עריכה:

הנה דעה של עוד בעל מצלמה:

Opinion

I picked up the FinePix S9000 the other day. It was the first non Canon Digital Camera I have ever owned. Although there are a large abundance of buttons, the camera is very easily learned and I was out shooting rather quickly. The EVF takes some time getting used to, and this particular one had a few dead pixels in the bottom left area, which isn't a huge deal once you realize they are there. I took maybe 100 shots throughout the day in varying conditions from bright sunlight, to low light dusk, to night shots. Out of the 100 shots, I would guestimate that a good 80% of them were garbage. The noise in the entire ISO range is horrid. Even Photoshop CS2 couldn't save them. It was noticeable even in the brightest of shots. I printed a few out, and could even see it on a 4x6 print. Disappointing to say the least. I had high hopes for this camera. I returned it and picked up a Canon S2 IS and it was night and day. The Canon takes beautiful shots in even the worst of lighting conditions. I have owned 4 Dig Cams before the Fuji and all were Canons, now I know why.

Problems

Excellent Camera, too bad it's Achilles Heel is noise, and lots of it. It would seem that all high Megapixel cameras suffer from it, I had hoped Fuji had solved the problem.

והנה הלינק לביקורת:

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=fuji_finepixs9000z&opinion=28416

והנה עוד אחת שנוגעת לנושא החוסר במייצב תמונה וכמה הוא קריטי וכמה עניין ה-ISO פשוט לא תופס ונועד לחסוך במחיר:

Opinion

I purchased this camera one month ago. previously i had fuji 5000. honestly speaking there is a great diffirence between the two cameras. I took over 250 image with fuji 9000 and really it have an excellent image quality( noise free till iso 200). the 10.7 x optical zoom really is doing very well (28-300) - from the widest angel 28 mm you can took a city scape photos. Also the camera is very fast and responsive.

the disadvantage

there is only one minor thing that the camera has not have image stablizer also it has another thing (anti blure) but its not effective enough because the high noise occaured in the photo.

דרך אגב ממה שאני רואה ברשת, דווקא ה- S5600 כנראה מוצלחת מה- S9000.

פורסם

לגבי ה- S9000 המתחרים שלה שונים. למשל הסוני R1 החדשה (ששוב תנצח אותה במבחן האיכות אך תפסיד במחיר).

ה-S9000 וה-S2 בהחלט מתחרות. דרך היבואנים הרשמיים הפוג'י עולה 3400 ש"ח והקאנון עולה 3000 ש"ח. מחיר קרוב מאוד שהופך אותן למתחרות ישירות. הסוני R1 דווקא לא קשורה להשוואה. היא תעלה כ-6000 ש"ח כשתגיע לארץ, הטלה הכי ארוך שלה הוא 120mm והיא שוקלת המון. פשוט לא רלוונטית לדיון.

במילה אחת clueless. גם המתשמש הזה הצליח להבין שלמצלמה יש מייצב תמונה ולכן לא פלא שהוא התאכזב. מעניין שלמרות הכל הוא נתן למצלמה 9/10

והנה סקירה של אתר שמביע אי שביעות רצון מהאיכות, הטווח הדינמי וכו':

http://www.digitalcamerainfo.com/content/Fujifilm-FinePix-S9000-Digital-Camera-Review-.htm

אם תקרא את הביקורת שלהם על ה-Canon IS2, תמצא גם כן תלונות על כל מיני דברים, אבל תגלה שני דברים מעניינים:

1. הרזולוציה של ה-S2 היא לא 5MP, אלא 3.4MP, כלומר לא משנה מי מודד את הרזולוציה, היחס נשאר זהה ולפוג'י יש רזולוציה כמעט כפולה מזו של הקאנון (שהם מין הסתם שקרנים גם כן, נכון?)

2. הרעש של ה-S9000 ב-ISO800 מקבל דירוג של 1.5, תוצאה זהה לזו של ה-S2 ב-ISO200 (הפרש שני הסטופים שדיברתי עליו נשמר)

שים לב שלמעשה נותנת רזולוציה של 6.4 מגה פיקסל. כמו שאמרתי, הבטחות יצרן לחוד ותוצאות.

ראה סעיף 1 למעלה :P

ורעשנית ב- ISO גבוה ולכן לא נותנת מענה לרעידות (אין מייצב!).

ראה סעיף 2 למעלה :cool2:

אני עדיין טוען, שפוג'י היא ייחודית, או שתאהב מאוד או שלא... ולכן אני ממליץ לך להביט בתמונות, ללכת לחנות לבדוק לראות תצלום מפותח (מודפס) ולהחליט.

נכון, התוצאה הסופית היא שקובעת. הנה גלריה נוספת שצולמה עם ה-S9000. תסתכל טוב טוב על כל התמונות בגודל מלא ותגיד לי אם אתה לא מרוצה ממה שאתה רואה.

תגיד, ממש קראת את השטויות שהוא כתב? אני מציע שתקרא שוב. הנה ציטוט מהביקורת שלו:

The noise in the entire ISO range is horrid. Even Photoshop CS2 couldn't save them. It was noticeable even in the brightest of shots. I printed a few out, and could even see it on a 4x6 print. Disappointing to say the least. I had high hopes for this camera. I returned it and picked up a Canon S2 IS and it was night and day.

אם תסתכל על גלריות של תמונות משתי המצלמות תראה מייד שמדובר בערימה של שקרים ושהמשתמש הזה הוא פשוט טרול.

אני רואה שאתה נהנה לקרוא ביקורות משתמשים, אז הנה כמה ביקורות כאלה, על הקאנון S2:

Problems: noise above ISO 100, purple fringing, soft focus, terrible auto mode, tends to overexposue, too "hot"

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_s2is&opinion=28289

Problems: Focusing problems, Lack of sharpness, Purple Fringing, Noisy pictures.

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_s2is&opinion=28156

photo quality poor. One shot would be in focus, and the next one out of focus.

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_s2is&opinion=27953

noise: it starts suffering even from ISO 100. Best to keep it at ISO 50 and use IS.

colours: Not flawless, occassionaly artifical. Using the camera during sunset (while having it on "auto") the sky looked completely blue and the surrounding buildings as if covered in neon lights. I took several shots and they all came out wrong. This was not a difficult test, there was plenty of natural light and yet the camera failed.

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_s2is&opinion=27301

the negatives:

-very noisy from ISO 200 on

-S2 IS has even more image noise than the S1 IS had

-artificial looking colors

-focus difficulties in low light despite AF assist lamp

-purple friging

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_s2is&opinion=27220

Cons:

- Resolution should be around 1250 lines, but looks like less.

-Noise is ok with ISO 50, but starts from ISO 100 and not usable from 200 upwards

-Picture seems to loose detail in 12x zoom

-Strong barrel distortion at 1x zoom

http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_s2is&opinion=26948

המסקנה שלי: עם משתמשים מספיק "פיינשמעקרים" כל מצלמה מועדת לקבל ביקורות גרועות. מה שצריך לקבוע זה התוצאות הסופיות וההתאמה של המצלמה לצרכים. ממה שראיתי עד עכשיו התוצאות של ה-S9000 מעולות, והתכונות שלה הן פשוט ללא תחרות.

פורסם

אחי, חבל להתנצח כ"כ הרבה. אתה לא מבין דבר אחד... ה- ISO זה לא מה שקריטי, אם הקנון מוציאה תמונות ב-ISO 50 מצידי ובשביל שלא יהיו רעידות אז הפוג'י צריכה 400 ולבסף הפוג'י רק "מעט" יותר רועדת מבחינתי הקנון ניצחה. שמדפיסים אף אחד לא זוכר באיזה ISO זה צולם!

יש ביקורות ותלונות לכל מצלמה. ולא בודקים קטגוריה של מצלמה לפי המחיר. הרי ב.מ.וו סדרה 3 לא מתחרה ב- S80 של וולוו ושניהם אותו מחיר.

ה- R1 של סוני תעלה הרבה יותר אבל היא המתחרה ל- S9000 ועולה עליה.

רבים המשתמשים שמתלוננים על הרעד של הפוג'י ומניסיון עם פוג'י S5000 ו- S5500 אני אומר לך, ללא מייצב הזום הגדול לא שווה, מחצית מהתמונות מטושטשות!

אם היה תלוי בי הייתי הולך על הפנסוניק FZ5 לצערי היא לא מתאימה לי מסיבה אחת, הסוללה שלה היא לא AA וזה בעייתי לטיול ארוך לחו"ל כמו שאני מתכנן.

לכן ככל הנראה אני אתפשר על הקנון (למרות שהסוני עדיפה אבל שוב בעיית הזיכרון והסוני מעט איטית בצילום רצוף דבר שחשוב לי לשטויות שאני מתכנן).

הכל פה הוא פשרה, הפשרה של פוג'י שהיא צילום ב- ISO גבוה היא פשרה בראש ובראשונה של מחיר (שים לב, הושקה במחירים קרובים ל-2000 ש"ח בארץ!!!).

והשבב שנמצא ב- 9000 וב- 5600 פחות טוב מזה אשר ב- F10 ורעשני יותר (בעיקר בגלל מה שאמרתי קודם, הקריטי לרעש הוא גודל הפיקסל).

הכי חשוב, זה שמעוניין שילך ידפיס תמונות ויבחר. אני בכל אופן מהתרשמות רחבה חושב שה- S2 עדיפה אפילו על שניהן.

שלא לדבר על יכולות הוידאו שלה והזום הגדול יותר.

פורסם

אחי, חבל להתנצח כ"כ הרבה.

נכון, אבל הרבה ממה שאתה כותב מטעה ולכן אני רואה צורך לתקן.

אתה לא מבין דבר אחד... ה- ISO זה לא מה שקריטי, אם הקנון מוציאה תמונות ב-ISO 50 מצידי ובשביל שלא יהיו רעידות אז הפוג'י צריכה 400 ולבסף הפוג'י רק "מעט" יותר רועדת מבחינתי הקנון ניצחה. שמדפיסים אף אחד לא זוכר באיזה ISO זה צולם!

לא, דווקא אתה זה שלא מבין. קרא את זה שוב (והפעם תתעקב שניה על הדברים ותנסה להבין)?:

"מצלמה שב-ISO800 נותנת איכות כמו מצלמה אחרת ב-ISO200 תאפשר לך להקפיא גם תנועה בנושא. במצב כזה אפילו אם תוסיף מייצב תמונה למצלמה השניה עדיין תקבל תוצאה פחות טובה מהמצלמה עם ה-ISO הגבוה."

גם אם תחליף את ה-800 ו-200 ב-200 ו-50, עדיין תקבל תמונה יותר חדה איכותית ומפורטת בפוג'י. המייצב של הקאנון לא ישנה את העובדה הזו ולא יעזור לך בגרוש אם הנושא שלך זז.

ה- R1 של סוני תעלה הרבה יותר אבל היא המתחרה ל- S9000 ועולה עליה.

זה פשוט שטויות. המחיר של ה-R1 הרבה יותר גבוה, היא הרבה יותר גדולה, טווח העדשה שלה הרבה יותר קצר (120mm מול 300 ומעלה בפוג'י ובקאנון) והיא לא מצלמת ווידאו. בקיצור, היא לא קשורה לכלום, אולי להשוואה למצלמות DSLR או למצלמות עם טווח עדשה דומה (כמו הניקון 8400 או הקודאק P880). לעומת זאת, ה-S9000 וה-S2 הרבה יותר דומות במחיר ובטווח, אבל ה-S9000 מקצועית יותר ועם טווח עוד יותר שימושי - יש לה גם זום ארוך וגם עדשה רחבה אמיתית. אין טווח כזה לאף מצלמה שאינה DSLR (מלבד לסמסונג Pro815 המעפנה).

הבן אדם יכול לקנות מצלמה בתקציב של של ה-S2 וה-S9000, אין לו תקציב של 6000 ש"ח לסוני R1 וגם לא למערכת DSLR במחיר כזה. אז במקום לדבר על דברים לא רלוונטיים, תתמקד בלהציע את המצלמה הכי טובה בתקציב שכן יש לו. המצלמה הזו היא ה-S9000. אין במחיר הזה מצלמה יותר מגוונת ממנה (28-300) ומלבד ה-FZ30 אין מצלמה עם רזולוציה כל כך גבוהה (להזכירך, קרוב לפי שתיים מהקאנון S2).

רבים המשתמשים שמתלוננים על הרעד של הפוג'י ומניסיון עם פוג'י S5000 ו- S5500 אני אומר לך, ללא מייצב הזום הגדול לא שווה, מחצית מהתמונות מטושטשות!

אותם משתמשים חסרי-מושג היו צריכים להקפיץ את ה-ISO בשני סטופים, זה היה נותן להם את יכולת הפחתת השפעת הרעידות ביד שנותנים מייצבים וגם יכולת עצירת תנועה בנושא (שלא קיימת במייצבים).

הכל פה הוא פשרה, הפשרה של פוג'י שהיא צילום ב- ISO גבוה היא פשרה בראש ובראשונה של מחיר (שים לב, הושקה במחירים קרובים ל-2000 ש"ח בארץ!!!).

אתה עוד פעם חוזר ל-S5600? היא מצלמה לא מעניינת. move on.

והשבב שנמצא ב- 9000 וב- 5600 פחות טוב מזה אשר ב- F10 ורעשני יותר (בעיקר בגלל מה שאמרתי קודם, הקריטי לרעש הוא גודל הפיקסל).

נכון, אין להן את האיכות הסטרטוספרית ב-ISO גבוה שיש ל-F10, אבל עדיין יש ל-S9000 רעש ב-ISO800 שמקביל ל-ISO200 בקאנון. תראה את הביקורות באתר שהבאת.

אני בכל אופן מהתרשמות רחבה חושב שה- S2 עדיפה אפילו על שניהן.

תשחק קצת עם ה-S9000 ותחשוב אחרת.

שלא לדבר על יכולות הוידאו שלה והזום הגדול יותר.

הזום שלה הרבה פחות שימושי. 28mm הרבה יותר חשוב מטלה ארוך מ-300mm. אלא אם אתה מצלם כל יום זברות בספארי, הטלה הארוך שימושי לעיתים הרבה יותר רחוקות מעדשה רחבה אמיתית. חוץ מזה, אפשר ממילא לקבל את אותה זווית עם קצת קרופ (ול-S9000 יש כזכור רזולוציה הרבה יותר גבוהה מהקאנון, דבר שמאפשר לעשות קרופ חופשי מבלי לחשוב יותר מדי על אובדן איכות). לעומת זאת, כשאתה צריך תמונה יותר רחבה ואין לך אפשרות ללכת אחורה שום דבר לא יעזור. פיספסת את התמונה.

לגבי ווידאו, לקאנון אין שום יתרון ממשי על הפוג'י, בשתיהן יש 640x480x30 עם קול. מעבר לזה יש יתרונות לכאן ולכאן - לקאנון יש מייצב תמונה וסטריאו, לפוג'י יש טבעת זום מכאנית (כלומר אפשרות להשתמש בזום תוך כדי צילום הסרט מבלי לשמוע שום רעש), ויש לה אפשרות לצילם באיכות המקסימלית עד 60 דקות, בניגוד לקאנון שמוגבלת ל-6 דקות. מדובר בהבדלים קטנים ולא משמעותיים לשני הכיוונים, במיוחד כשמשווים תחומים אחרים שבהם לפוג'י יש יתרונות גדולים.

בקיצור, לא במקרה השוות את הפוג'י S9000 לסוני R1. היא מצלמה הרבה יותר מקצועית ממה שהמחיר הצנוע שלה מרמז. כשמשווים אותה למצלמה די צעצועית כמו ה-S2 זה ברור לגמרי שהפוג'י עדיפה כמעט לכל משתמש.

פורסם

והכי מעניין שבהשוואה היא מקבלת ציון יותר גבוה...

עזוב חבל על וויכוח, תנסה אתה אי פעם להעלות את ה-ISO במצלמות כאלה ואח"כ להדפיס ותבין כמה לא ריאלי כל השטות של ה- ISO הזה.

ולא יעזור לך כלום, הבט מה כתוב בקטגוריה של המצלמה, בלי קשר למחיר ה- S9000 צריכה להתמודד מול ה- R1 ומפסידה, גם לפנסוניק באיכות תמונה היא מפסידה ולא איכפת לי באיזה ISO. בחר אתה את ההכי טוב לכל אחת מהם ואז תבחן... הפוג'י לעולם יפסידו, כמו שהפסידו ל- S1 כך בהמשך...

פורסם

והכי מעניין שבהשוואה היא מקבלת ציון יותר גבוה...

זה פשוט מאוד. ההשוואה משקללת תכונות שונות בצורה דבילית למדי. ה-Fuji FinePix S7000 הישנה והבינונית למדי קיבלה יותר משתיהן. זה אומר משהו? כן, זה אומר שהשקלול הזה פשוט מגוחך.

עזוב חבל על וויכוח, תנסה אתה אי פעם להעלות את ה-ISO במצלמות כאלה ואח"כ להדפיס ותבין כמה לא ריאלי כל השטות של ה- ISO הזה.

ניסיתי, עד גודל של 13x18 התוצאה שמישה מאוד ב-ISO800, ונראית בסדר גם ב-ISO1600 לגודל של 10x15 (וזה עוד לפני NR ו-USM בתוכנה). ניסית פעם להדפיס תמונה מה-S2 שבה הנושא נמרח כתוצאה מתנועה שהמייצב לא יכול לעצור. התוצאה לא שמישה ללא קשר לגודל ההדפסה.

ולא יעזור לך כלום, הבט מה כתוב בקטגוריה של המצלמה,

מה שכתוב באתר כזה או אחר הוא חסר משמעות. תגיד, אם היו מציעים לך EOS-1DS-MKII ב-3000 ש"ח גם היית מסרב כי היא שייכת לקטגוריה אחרת? זה הקשקוש הכי קונפורמיסטי ששמעתי. למי אכפת בכלל מה כתוב? מה שמשנה זה מה המצלמה נותנת בשביל הכסף שהיא עולה, ולמרות שהפוג'י דומה לקאנון בתכונות ובמחיר היא נותנת הרבה יותר (וגם עולה עוד כמה מאות שקלים).

בלי קשר למחיר ה- S9000 צריכה להתמודד מול ה- R1 ומפסידה,

תגיד אתה אטום לגמרי? תסתכל בטבלה ותגיד לי איזה שתי מצלמות ניתנות להשוואה ואיזו שייכת לקטגוריה שונה לגמרי.

[pre]

Feature | Fuji S9000 | Canon S2 | Sony R1

--------------------------------------------------------

Sensor | Small | Small | Large

Lens | 28-300 | 38-432 | 24-120

Movies | Supported | Supported | None

Weight | 750 g | 500 g | 1 Kg

Price | 3000 NIS | 3400 NIS | 6000 NIS (est.)

[/pre]

זה שבשביל עוד 400 ש"ח מקבלים בפוג'י תכונות מקצועיות יותר ואיכות בניה טובה יותר מהקאנון רק הופך אותה למצלמה משתלמת יותר, זה לא משנה את העובדה שמבחינת האופי מדובר עדיין במצלמת אולטרה-זום עם חיישן קטן (אבל מאוד משופרת). תחשוב, בשביל עוד 400 ש"ח אתה מקבל זום עם הטווח הכי שימושי שיש (עדשת 28mm רחבה אמיתית ועדשת טלה 300mm), כמעט פי שתיים יותר רזולוציה מהקאנון, חיישן פי 4 יותר רגיש (עם רעש ב-ISO800 כמו ב-ISO200 בקאנון), RAW, תושבת לפלאש חיצוני, טבעת זום מכאנית, טווח יותר גדול של מהירויות תריס, פלאש יותר חזק, תמיכה ב-CF ומיקרודרייב ואיכות בניה יותר טובה. כל זה בשביל עוד 400 ש"ח. איך אפשר בכלל לחשוב על הקאנון כשיש בקצת יותר כסף מצלמה כל כך יותר טובה?

גם לפנסוניק באיכות תמונה היא מפסידה ולא איכפת לי באיזה ISO.

שטויות. קודם כל יש לה הרבה פחות רעש מכל ISO שהוא בפנסוניק. דבר שני, אי אפשר להתעלם מכך שהפנסוניק הרבה יותר גרועה מהתחרים בכל ISO מעל המינימלי (ומעבר לזה, אין לה עדשה רחבה אמיתית מה שפוסל אותה בעיני על הסף).

בחר אתה את ההכי טוב לכל אחת מהם ואז תבחן... הפוג'י לעולם יפסידו, כמו שהפסידו ל- S1 כך בהמשך...

העובדות מראות את ההיפך. איכות התמונה של ה-S9000 וה-F10 פשוט משפילה עד עפר כל מצלמה מתחרה של קאנון שאינה DSLR (להוציא אולי את ה-Pro1 שהיא עדיין מצלמה טובה מאוד ומומלצת, אם כי ה-S9000 עוקפת אותה ברוב הדברים החשובים).

פורסם

שתהיה ביקורת נדבר, נראה שיהיה שם כתוב עולה על כל מתחרותיה.

ואז או אני או אתה נאכל כובע.

בינתיים התפרסמה ביקורת על ה- Fuji S9000:

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_s9000-review/index.shtml

The lens isn't quite as "fast" (in terms of aperture) as some of the competition, though: the maximum aperture is F2.8 - F4.9. The Canon PowerShot S2 (F2.7-3.5), Panasonic Lumix DMC-FZ30 (F2.8-3.7), and Sony Cyber-shot DSC-H1 (F2.8-3.7) all have faster lenses. What this means in real world is that near the telephoto end of the lens those other lenses let in more light, which allows for faster shutter speeds, and thus less camera shake.

מצד אחד ISO גבוה, מצד שני עדשה איטית...

As you can see, Natural Light mode produced a much better photo, with vivid colors and a bright background. It did this by cranking the ISO up to 800, which allowed for a shutter speed that was fast enough to take a sharp photo. On most fixed-lens cameras ISO 800 would be a noisy mess, but on the S9000 is still quite usable, depending on what you plan to do with it. I took the above photo (as well as some other test shots I created) and printed it out at 8.5 x 11 inches, and to be honest, I probably wouldn't want it on my wall -- it's just a too noisy and too much detail has been lost. At 4 x 6 inches (the most common print size in the U.S.) the noise is not noticeable and the print quality is very good.

אמנם תמונות קטנות בסדר אך רעשנית בהגדלות... לא חבל על כל המגהפיקסל?

Photo quality is pretty good on the FinePix, though I find images taken with similarly priced D-SLRs to be a lot better. The S9000 takes well exposed photos, with accurate color and reasonable purple fringing levels for an ultra zoom. Redeye was not a problem at all. Noise levels are above average on the camera (just like they are on the Panasonic FZ30) which isn't surprising considering the number of pixels on the S9000's small SuperCCD sensor. As you increase the ISO sensitivity the noise levels go up even more, but you'll get much better results on the S9000 than you will on any other camera, save for the Sony DSC-R1 or a digital SLR. If you're printing at 4 x 6 inches then noise levels will be tolerable. If you want to print 8 x 10's at ISO 800 then you probably should be looking at another camera.

כלומר מוגבלת לגודל קטן כאשר משתמשים בכל יכולות הזום שלה (מה זה משנה ה-ISO, כאשר אני מצלם בפול הגדלה בקנון אני יכול לבחור ISO של 80 ואז התמונה תצא יפה יותר מאשר ISO400 בפוג'י וגם אוכל להגדיל לכל גודל שארצה).

אז אמנם יש לה יכולות אך בסיכום של הסקירה הם לא כ"כ ממליצים עליה.

הלוואי שלמצלמות הללו היה מייצב, עם היכולות שלהן וניקיון התמונה שלהן ב-ISO נמוך ומייצב הן היו להיט, בבירור האיכות הטובה ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים