עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה, בשביל דוד שלי (תקציב: 2500-3000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ISO 1600 קיים גם ב-S5600, כנ"ל לגביי תכונות כמו RAW, תושבת פלאש וכל השאר, לא?

מה טווח העדשה שלה אגב? (ובמה זה מועיל?).

מצטער שאני מתעקש לגביי הפרטים, אבל 3200 ש"ח זה לא כסף קטן, אני רק רוצה לוודא שהמצלמה שווה את הכסף לפני שאמליץ לו עליה :).

• תגובות 40
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ל-S9000 יש עדשה הרבה תכונות שאין בדגם הזול: רחבה 28mm, טבעת זום מכאנית, מדידת אור יותר מתקדמת, תושבת לפלאש חיצוני (אין בדגם הזול), צמצם מקסימלי פתוח יותר, תמיכה בכרטיסי CF, חיבור USB 2.0, פוקוס מינימלי קרוב יותר ופלאש חזק יותר. לגבי ISO1600 ו-RAW, צודק. התכונות האלה קיימות גם ב-S5600 ומהוות יתרון על מצלמות מתחרות של חברות אחרות, בעיקר ה-ISO הגבוה. לרוב החובבים אין כח להתעסק עם RAW.

על החשיבות של עדשה רחבה באמת הסברתי בדיון שאליו הפנתי בהודעה השניה שלי בדיון הזה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה :). נתתי לו לקרוא את ההודעה, והוא החליט שהוא קונה את ה-S9000.

אני שוקל לקנות אותה בעצמי גם (התכוונתי לקנות את ה-S5600 אחרי שתצא ביקורת עליה).

פורסם

הסטיק של סוני זול מ- xD. בדוק ותראה.

מבחינת איכות, ה- H1 טובה מהפוג'י אך גם יקרה מעט יותר.

הקנון גם טובה מהפוג'י באיכות תמונה נטו ולשניהם מייצב תמונה שאין בפוג'י וזום גדול יותר. הקנון מעט פחות טובה בתמונה מהסוני אך יש לה זיכרון SD זול יותר.

פורסם

הסטיק של שוני זול מ- xD. בדוק ותראה.

כרטיס xD 256MB עולה 158 ש"ח

כרטיס SD 256MB עולה 114 ש"ח לכרטיס איטי ו-150 ש"ח לכרטיס מהיר

כרטיס Memory Stick 256MB עולה 219 ש"ח

בקיצור, nothing to write home about. אפילו ה-Memory Stick לא מספיק יקר כדי להיות גורם מכריע בבחירת מצלמה.

מבחינת איכות, ה- H1 טובה מהפוג'י אך גם יקרה מעט יותר.

איך הגעת למסקנה הזו? מניחושים? אין עדיין ביקורת על ה-S5200. ואם אתה מדבר על ה-S9000 אז אפילו לא צריך ביקורת, כבר מהתמונות שפורסמו עד כה אפשר לראות שהיא בכמה רמות יותר איכותית מה-S2 ו-H1. זה לא חוכמה, יש לה וחיישן SuperCCD שמספק 9MP ללא אינטרפולציה.

הקנון גם טובה מהפוג'י באיכות תמונה נטו

כאמור, ניחושים.

ולשניהם מייצב תמונה שאין בפוג'י

יש לה ISO גבוה יותר שעוזר גם להקפיא תנועה בנושא. מייצב תנועה משפיע רק על רעידות היד.

וזום גדול יותר.

380mm בפוג'י S5200 מול 432mm בקאנון ובסוני הוא הפרש זניח וחסר משמעות. קרופ קטן סוגר את ההבדל. דווקא בצד הרחב ה-36mm שלהן מול ה-38mm של הפוג'י הוא כבר יתרון שיותר שווה אזכור (אם כי עדיין מדובר ביתרון קטן למדי). ואם אתה משווה ל-S9000 אז הצד הרחב שלה (28mm) הרבה יותר שימושי מכל מה שיש למצלמות האחרות שהוזכרו בדיון הזה להציע.

הקנון מעט פחות טובה בתמונה מהסוני

להיפך, הקנון דווקא טיפה יותר טובה, בעיקר ב-ISO400, אבל ההפרשים קטנים מדי מכדי שיהיה טעם בכלל להתייחס אליהם. אי אפשר לראות אותם אפילו בהגדלה של 30x40 ס"מ, שלא לדבר על גדלים קטנים יותר.

אך יש לה זיכרון SD זול יותר.

זה פשוט להתעסק בשטויות. מול העלות הכוללת של המצלמות מדובר בהפרשים זניחים. כמה עשרות שקלים במקרה של כרטיס בגודל 256MB.

פורסם

rangerman, אישית אני חושש שהפוגי תאכזב אותנו מאיכות העדשה... :nixweiss:

פורסם

איזו פוג'י - ה-S5200 או ה-S9000? ומה בדיוק גורם לך לחשוב שהעדשה תהיה מאכזבת?

פורסם

S9000, הגורם שלי לחשוש מכך זה טווח הזום האימתני.

פורסם

כרטיס xD 256MB עולה 158 ש"ח

כרטיס SD 256MB עולה 114 ש"ח לכרטיס איטי ו-150 ש"ח לכרטיס מהיר

כרטיס Memory Stick 256MB עולה 219 ש"ח

בקיצור, nothing to write home about. אפילו ה-Memory Stick לא מספיק יקר כדי להיות גורם מכריע בבחירת מצלמה.

איך הגעת למסקנה הזו? מניחושים? אין עדיין ביקורת על ה-S5200. ואם אתה מדבר על ה-S9000 אז אפילו לא צריך ביקורת, כבר מהתמונות שפורסמו עד כה אפשר לראות שהיא בכמה רמות יותר איכותית מה-S2 ו-H1. זה לא חוכמה, יש לה וחיישן SuperCCD שמספק 9MP ללא אינטרפולציה.

כאמור, ניחושים.

יש לה ISO גבוה יותר שעוזר גם להקפיא תנועה בנושא. מייצב תנועה משפיע רק על רעידות היד.

380mm בפוג'י S5200 מול 432mm בקאנון ובסוני הוא הפרש זניח וחסר משמעות. קרופ קטן סוגר את ההבדל. דווקא בצד הרחב ה-36mm שלהן מול ה-38mm של הפוג'י הוא כבר יתרון שיותר שווה אזכור (אם כי עדיין מדובר ביתרון קטן למדי). ואם אתה משווה ל-S9000 אז הצד הרחב שלה (28mm) הרבה יותר שימושי מכל מה שיש למצלמות האחרות שהוזכרו בדיון הזה להציע.

להיפך, הקנון דווקא טיפה יותר טובה, בעיקר ב-ISO400, אבל ההפרשים קטנים מדי מכדי שיהיה טעם בכלל להתייחס אליהם. אי אפשר לראות אותם אפילו בהגדלה של 30x40 ס"מ, שלא לדבר על גדלים קטנים יותר.

זה פשוט להתעסק בשטויות. מול העלות הכוללת של המצלמות מדובר בהפרשים זניחים. כמה עשרות שקלים במקרה של כרטיס בגודל 256MB.

לא דיברתי על ה-9000. זה לא אותה קטגוריה. מניסיון והשקפת עולם בסופו של דבר פוג'י מכוונת את המצלמות שלה מעט נמוך יותר / זול יותר... וזה לא סתם. בסוף זה גם מתבטא בביצועים, השווה את ה- S5500 וה- S5000 לקנון S1 שבזמנו הייתה המתחרה העיקרית וגם לפנסוניק.

הנק' שלך בדבר הרזולוציה היא לא בדיוק מדוייקת הנתון הקריטי באיכות התמונה של שבב היא בגודל הפיקסל שלו ולא בכמות שלהם. הכמות תקבע את הגודל המירבי לתמונה המופקת.

ה- ISO הגבוהה בא לרוב עם רעש ולכן לתת אותו כפיתרון מקביל למייצב הוא לא רציני. ד"א הפיתרון של פוג'י הוא לא ה- ISO. אם תבדוק תגלה שהפיתרון שלהם הוא אלגוריתם מתמטי בשלב עיבוד התמונה.

נעשו בחינות למצלמה באתרים יפניים, חפש טוב ותראה. התמונות שלה מעט נחותות בהשוואה לסוני ולקנון.

מבדיקה שלי בזאפ, xD של סאנדיסק 512 מגה בייט 309 ש"ח.

Memory Stick Pro של סאנדיסק 512 מגה בייט 260 ש"ח.

הנה לינקים:

http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=346130

http://web.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Flashmemory&DB166407=166625&DB166408=166412

יום טוב.

פורסם

תחשוב ללכת גם לכיוון של PANASONIC

דגמים FZ15/20

פורסם

S9000, הגורם שלי לחשוש מכך זה טווח הזום האימתני.

תסתכל על התמונות האלה ותראה שאין סיבה לחשוש. האיכות פנטסטית.

לא דיברתי על ה-9000.

אז היית צריך כי גם פותח הדיון וגם הדוד שלו שוקלים לקנות אותה.

מניסיון והשקפת עולם בסופו של דבר פוג'י מכוונת את המצלמות שלה מעט נמוך יותר / זול יותר... וזה לא סתם.

זה לא הניסיון שלי. עם חיישן SuperCCD במצלמות זולות, פוג'י דווקא מכוונים מעל האיכות של מתחרות יקרות יותר.

בסוף זה גם מתבטא בביצועים, השווה את ה- S5500 וה- S5000 לקנון S1 שבזמנו הייתה המתחרה העיקרית וגם לפנסוניק.

זה היסטוריה. היום פוג'י נותנים בראש לקנון.

הנק' שלך בדבר הרזולוציה היא לא בדיוק מדוייקת הנתון הקריטי באיכות התמונה של שבב היא בגודל הפיקסל שלו ולא בכמות שלהם. הכמות תקבע את הגודל המירבי לתמונה המופקת.

אתה מדבר בסיסמאות פשטניות. במציאות שני הפרמטרים חשובים. הניקון D1 למשל עם חיישן גדול מספקת רזולוציה מעשית (לא סתם פיקסלים) של 1100x1150 קווים, לעומת הפנסונייק FZ30 עם חיישן קטן שמספקת רזולוציה מעשית של 1750x1800 קווים. הפנסוניק משתמשת בחיישן בגודל זעיר (7.18x5.32) אבל עם 8MP, הניקון משתמש בחיישן גדול בהרבה (23.6x15.5) אבל עם 2.6MP - בשורה התחתונה, התוצאות של הפנסוניק הרבה יותר חדות ומפורטות. עכשיו, אני האחרון שיטען ש-MP זה הכל, אבל זה בהחלט פרמטר חשוב מאוד שלא ניתן להתעלם ממנו. ה-9MP של הפוג'י S9000 נותנים איכות שעולה בהרבה על זו של ה-H1 ו-S2. אם אתה לא מאמין תסתכל בעצמך על התוצאות. האיכות שלהן הרבה יותר טובה משל הקנון והסוני.

ה- ISO הגבוהה בא לרוב עם רעש ולכן לתת אותו כפיתרון מקביל למייצב הוא לא רציני.

לפחות במקרה של הפוג'י F10, המבחנים מראים שזה פתרון יותר טוב ממייצב.

ד"א הפיתרון של פוג'י הוא לא ה- ISO. אם תבדוק תגלה שהפיתרון שלהם הוא אלגוריתם מתמטי בשלב עיבוד התמונה.

הפתרון שלהם הוא קודם כל חיישן שבנוי אחרת וכולל פיקסלים כפולים - אחד ברגישות נמוכה ואחד ברגישות גבוהה. לא שהטכנולוגיה מאחורי הקלעים משנה בכלל, מה שקובע זה התוצאה הסופית, וה-ISO1600 של ה-F10 מראה יותר טוב מה-ISO400 של רוב המצלמות המתחרות. גם המצלמות החדשות של פוג'י מסדרה S מספקות איכות טובה יותר ב-ISO גבוה מאשר המתחרים, אבל לדעתי הם היו צריכים להשתמש בחיישן המדהים של ה-F10 בכל הדגמים.

נעשו בחינות למצלמה באתרים יפניים, חפש טוב ותראה. התמונות שלה מעט נחותות בהשוואה לסוני ולקנון.

לינקים?

מבדיקה שלי בזאפ, xD של סאנדיסק 512 מגה בייט 309 ש"ח.

Memory Stick Pro של סאנדיסק 512 מגה בייט 260 ש"ח.

אין לי כוח אפילו לחפש בזאפ אם יש מחירים אחרים, כי 50 שקלים לכאן או לכאן זו התקטננות על שטויות. מי שבוחר במצלמה על בסיס הבדל כזה במחיר הכרטיס עושה מקח טעות. יש המון פרמטרים משמעותיים יותר.

פורסם

תסתכל על התמונות האלה ותראה שאין סיבה לחשוש. האיכות פנטסטית.

אז היית צריך כי גם פותח הדיון וגם הדוד שלו שוקלים לקנות אותה.

זה לא הניסיון שלי. עם חיישן SuperCCD במצלמות זולות, פוג'י דווקא מכוונים מעל האיכות של מתחרות יקרות יותר.

זה היסטוריה. היום פוג'י נותנים בראש לקנון.

אתה מדבר בסיסמאות פשטניות. במציאות שני הפרמטרים חשובים. הניקון D1 למשל עם חיישן גדול מספקת רזולוציה מעשית (לא סתם פיקסלים) של 1100x1150 קווים, לעומת הפנסונייק FZ30 עם חיישן קטן שמספקת רזולוציה מעשית של 1750x1800 קווים. הפנסוניק משתמשת בחיישן בגודל זעיר (7.18x5.32) אבל עם 8MP, הניקון משתמש בחיישן גדול בהרבה (23.6x15.5) אבל עם 2.6MP - בשורה התחתונה, התוצאות של הפנסוניק הרבה יותר חדות ומפורטות. עכשיו, אני האחרון שיטען ש-MP זה הכל, אבל זה בהחלט פרמטר חשוב מאוד שלא ניתן להתעלם ממנו. ה-9MP של הפוג'י S9000 נותנים איכות שעולה בהרבה על זו של ה-H1 ו-S2. אם אתה לא מאמין תסתכל בעצמך על התוצאות. האיכות שלהן הרבה יותר טובה משל הקנון והסוני.

לפחות במקרה של הפוג'י F10, המבחנים מראים שזה פתרון יותר טוב ממייצב.

הפתרון שלהם הוא קודם כל חיישן שבנוי אחרת וכולל פיקסלים כפולים - אחד ברגישות נמוכה ואחד ברגישות גבוהה. לא שהטכנולוגיה מאחורי הקלעים משנה בכלל, מה שקובע זה התוצאה הסופית, וה-ISO1600 של ה-F10 מראה יותר טוב מה-ISO400 של רוב המצלמות המתחרות. גם המצלמות החדשות של פוג'י מסדרה S מספקות איכות טובה יותר ב-ISO גבוה מאשר המתחרים, אבל לדעתי הם היו צריכים להשתמש בחיישן המדהים של ה-F10 בכל הדגמים.

לינקים?

אין לי כוח אפילו לחפש בזאפ אם יש מחירים אחרים, כי 50 שקלים לכאן או לכאן זו התקטננות על שטויות. מי שבוחר במצלמה על בסיס הבדל כזה במחיר הכרטיס עושה מקח טעות. יש המון פרמטרים משמעותיים יותר.

לגבי לינקים לתמונות תחפש בפורומים של אתרי מצלמות, אני לא זוכר כרגע בדיוק איפה.

עריכה:

הנ לינק אחד שמצאתי בקלות:

http://www.pbase.com/gtfsnow/image/50351548

אל תהיה טכנולוג ג'אנקי. זה שפוג'י טוענת שה- סי סי די שלה מהפכני לא אומר כלום. על הנייר ה- סי סי די של Foveon עדיף על כולם וראה איפה הוא נמצא. הכל עניין בסוף מה מוציאים מהמוצר. ולרוב פוג'י הוציאה פחות מאשר המתחרות העילית. אני לא רואה סיבה אמיתי שזה יישתנה... כל הטענות שלהם על מהירות למשל ולבסוף ה- S5200 מסוגלת מעט מאוד בצילום רציף לעומת הקנון. וכל עניין התחום הדינמי של פוג'י יפה על הנייר עם שני תאים לכל פיקסל אך לבסוף ה- סי סי די של סוני / פנסוניק משיג תחום דינמי רחב יותר.

לגבי ה- xD / SD / Memory Stick... השיקול של מחיר לגיטימי, מלבד זאת שרק ה- SD נפוץ מאוד, כלומר קנייה שלו בסבירות גבוהה תוכל להיות רלוונטית גם למצלמה הבאה, הנוספת.

הטריק של ה- ISO נועד בעיקר להוזיל עלויות, אין בו עדיפות על מייצב. פשו ככה ניתן לתת מחיר זול יותר וכביכול להיות התמורה העדיפה לכסף שזה השוק אליו תמיד מכוונת פוג'י (יחד עם מינולטה, אולימפוס וקודאק).

לגבי גודל שבב, עוד פעם, להיכנס לדוגמה ספציפית זה חסר טעם. רעש בתמונה הוא מתמטיקה פשוטה, וכאשר גודל הפיקסל גדול יותר תחת אותם תנאים הוא ייתן אות נקי יותר זה הכל וזה עובדה לא ניתנת לוויכוח. הלינק שנתת לשבב זה לא השבב שבמצלמה, במצלמה השבב מסדרת ה- HR בו בכוונה יש יותר פיקסלים לשטח ע"ח תמונה נקייה, עכשיו חבר את זה ל- ISO גבוה ותבין שיש לנו פה בעייה. שוב, לעין רגילה סביר שהיא תספיק אך אם יש כבר תקציב עדיף לא להתפשר.

במצלמות זום בתמונה בתנאים נורמליים ה- H1 וה- FZ5 של פנסוניק הן הטובות ביותר, אחריהן הקנון.

פורסם

קודם כל, אם אתה מצטט אותי, כדאי שתצטט את הקטע שעליו אתה מגיב ולא את כל ההודעה, אחרת זה פשוט מיותר ועדיף שלא תצטט בכלל.

לגבי לינקים לתמונות תחפש בפורומים של אתרי מצלמות, אני לא זוכר כרגע בדיוק איפה.

מצטער. אם אתה רוצה לשכנע, תצטרך להתאמץ קצת יותר. גם אני יכול להגיד על כל דבר "ראיתי". זה לא מספיק כדי להוכיח את הנקודה.

אל תהיה טכנולוג ג'אנקי. זה שפוג'י טוענת שה- סי סי די שלה מהפכני לא אומר כלום.

הם לא צריכים להגיד, רואים את זה בתוצאות. ה-F10 פשוט משפילה כל מצלמה קומפקטית אחרת ב-ISO גבוה, בלי קשר למחיר.

על הנייר ה- סי סי די של Foveon עדיף על כולם וראה איפה הוא נמצא.

הוא אכן החיישן שנותן את החדות-פר-פיקסל הכי גבוהה מכולם. הבעיה היחידה היא שהוא נותן רק 3.4MP, זה לא מספיק כדי להמשיך להוביל את השוק.

הכל עניין בסוף מה מוציאים מהמוצר. ולרוב פוג'י הוציאה פחות מאשר המתחרות העילית. אני לא רואה סיבה אמיתי שזה יישתנה...

גם אם זה נכון (ואני בכלל לא משוכנע שזה נכון), זה כבר השתנה. ה-F10 לא רק נותנת את האיכות הכי גבוהה ב-ISO גבוה מכל קומפקטית שהיא, אלא שעם ה-6MP שלה היא גם מספקת את הרזולוציה הכי גבוהה מכל מצלמה שאינה DSLR וכוללת פחות מ-8MP (ואפילו עוברת חלק ממצלמות ה-8MP היקרות).

כל הטענות שלהם על מהירות למשל ולבסוף ה- S5200 מסוגלת מעט מאוד בצילום רציף לעומת הקנון.

קצת מוקדם לדבר על מהירות כשאין עדיין בנצ'מארקים למצלמה (בניגוד ל-S2 של קאנון שכולנו יודעים שלוקה בתחום המהירות...).

וכל עניין התחום הדינמי של פוג'י יפה על הנייר עם שני תאים לכל פיקסל אך לבסוף ה- סי סי די של סוני / פנסוניק משיג תחום דינמי רחב יותר.

בולשיט

Dynamic Range: Absolutely amazing dynamic range, thanks to Fujifilm's "SR" sensor technology. (And helped along by Adobe Camera Raw 2.) I don't usually include a separate paragraph in these Test Results summaries for dynamic range, but the S3 Pro's performance in this area is so extraordinary that it really calls for separate discussion. For a full exploration of the camera's capabilities in this area, read my analysis of its performance on my "Sunlit Portrait" test on the S3 Pro image analysis page. Here's a brief summary of my findings though:

In a word: Incredible. (If you're a wedding photographer tired of blown-out highlights in bridal dresses, don't even think twice: This is the camera you need.) Taking JPEGs straight from the camera in its "Wide 2" dynamic range mode, results are numerically about 2/3 of an f-stop better than any other camera I've tested. Visually though, the results look to be more like a full stop or more. The really dramatic results come though, when you process its RAF-format RAW files through the Camera Raw 2 plug-in in Adobe Photoshop. Under that condition, numeric results improve to 1 2/3 to 2 full f-stops over the rest of the field, and visual results verge on mind-boggling. Highlights that "should" be blown out by three f-stops or more show full detail, and colors are rendered entirely naturally.

<snip>

Bottom line though, the S3 Pro's dynamic range under the most restrictive image-quality conditions extends to a full 9 f-stops, and to nearly 11 f-stops if you're willing to accept about a quarter f-stop of image noise in the shadows. Remarkable!

לגבי ה- xD / SD / Memory Stick... השיקול של מחיר לגיטימי, מלבד זאת שרק ה- SD נפוץ מאוד, כלומר קנייה שלו בסבירות גבוהה תוכל להיות רלוונטית גם למצלמה הבאה, הנוספת.

אם כבר, אז זו סיבה לבחור במצלמה שתומכת בכמה סוגי כרטיסים (למשל ה-S9000 שתומכת ב-CD וב-xD), אבל עדיין זה שיקול מגוחך בעיני. עד הפעם הבאה שמחליפים מצלמה הכרטיסים הופכים להיות בעלי נפח גדול יותר עבור מחיר נתון (ובמקביל כרטיסים בנפח נתון הופכים לזולים מאוד). זה הופך את הכרטיס הישן ל"ירושה" בעלת ערך קטן למדי. אני עדיין משוכנע שבחירת מצלמה לפי כרטיס הזכרון שלה היא צעד מאוד לא חכם, בלשון המעטה.

הטריק של ה- ISO נועד בעיקר להוזיל עלויות, אין בו עדיפות על מייצב.

ועוד איך שיש ל-ISO גבוה ואיכותי עדיפות על מייצב. מצלמה שב-ISO800 נותנת איכות כמו מצלמה אחרת ב-ISO200 תאפשר לך להקפיא גם תנועה בנושא. במצב כזה אפילו אם תוסיף מייצב תמונה למצלמה השניה עדיין תקבל תוצאה פחות טובה מהמצלמה עם ה-ISO הגבוה.

פשוט ככה ניתן לתת מחיר זול יותר וכביכול להיות התמורה העדיפה לכסף שזה השוק אליו תמיד מכוונת פוג'י (יחד עם מינולטה, אולימפוס וקודאק).

קודם כל כדאי שתדייק - לחלק מהחברות שציינת יש מצלמות עם מייצב ולחלק אין. לגבי המחיר הזול של הפוג'י, הוא לא מתבטא באיכות פחות טובה אלא בתמורה יותר טובה לכסף. איכות התמונה של ה-F10 שמה בכיס הקטן את כל הקומפקטיות של קאנון, ומהתמונות שראיתי עד כה של ה-S9000 האיכות שלה עולה על כל מצלמות ה-prosumer שקאנון וסוני הוציאו אי פעם (להוציא את ה-R1 החדשה של סוני).

לגבי גודל שבב, עוד פעם, להיכנס לדוגמה ספציפית זה חסר טעם.

לא זה לא חסר טעם. זה מוכיח שהכללה שלך פשטנית ושטחית. גם MP וגם גודל חיישן רלוונטיים מאוד לאיכות התמונה, ואין שום נוסחה מתמטית שמאפשרת לחשב את התוצאה הסופית מכיוון שהיא תלויה רבות גם באיכות העדשה, בשיטת העבודה של החיישן ובעיבוד התמונה. מה שקובע זה התוצאות בשטח, ואלה של הדור האחרון של פוג'י פשוט מעולות. ולפחות במקרה של ה-F10 וה-S9000 עולות על המתחרים (אם כי ראוי לציין את החדות המרשימה מאוד של ה-FZ30 הרועשת של פנסוניק). לגבי ה-S5200 עדיין לא ראיתי מספיק תמונות כדי לחוות דיעה, אולי כשתמצא סוף סוף את "הביקורות ביפנית" אוכל לעשות זאת.

פורסם

טוב, חבל כ"כ להתנצח.... אתה מכור לפוג'י. הגודמה שנתת עם ה- S3 היא לשבב אחר כמו שאמרתי. אם תקרא ביקורות על ה- S9000 תראה שמבקרים רבות את התחום הדינמי שלה. תבדיל בין ה- SR ל- HR זה מאוד קריטי. את ה- SR שלא נמצא לא ב- S5200 ולא ב- S9000 יש להשוות שבבים כגון ה- FF של קנון (עדיף בהרבה) או ה- APS של סוני (שוב עדיף).

לבסוף אותנו הלקוחות לא מעניין ISO או כל פיצ'ר טכנולוגי אחר, אנחנו רוצים לראות תמונה.

וגם אם תאמר אלף פעם, נכון ה- F10 נקייה מאוד אבל בסוף בתמונה בתנאים טובים יש מצלמות טובות יותר (אמנם ב-ISO נמוך אבל כמו שאמרתי אף אחד לא זוכר את ה- ISO בהדפסה).

ואם תביט בתמונות ששמתי לינק תראה שכאשר רוצים להקפיא את התמונה (ISO 400 ומעלה) הפוג'י לא נקייה יותר מהפנסוניק, הסוני או הניקון. וזו השורה התחותנה עם כל השכלול בתמונה הסופית היא מפסידה... אבל היא עדיין מצלמה מעוטלה שכן היא גם זולה ב- 100 דולר מהמצלמות הללו וזה חשוב ללא מעט אנשים.

פורסם

טוב, חבל כ"כ להתנצח.... אתה מכור לפוג'י.

אתה יכול לקרוא לי מכור לפוג'י אבל העובדות הן שיש לי מצלמות של אולימפוס ומינולטה, ושאם תחפש בפורום הזה המלצות שלי תמצא בעיקר המלצות לקומפקטיות של ריקו. עם זאת, צריך לתת קרדיט היכן שמגיע וה-F10 ו-S9000 של פוג'י מציעות מה שאף אחד אחר לא מציע.

הדוגמה שנתת עם ה- S3 היא לשבב אחר כמו שאמרתי.

לא טענתי בשום שלב שהקומפקטיות של פוג'י מכילות את ה-CCD של ה-S3. מה שכן, העקרון של הטכנולוגיה דומה - שילוב פיקסלים עם רגישות נמוכה ופיקסלים עם רגישות גבוהה. התועלת בגירסת ה-SR היא בתחום דינמי גדול באופן חסר תקדים (דבר שהוכח בביקורות כמוחשי מאוד), והתעולת בגירסת ה-HR היא ברזולוציה גבוה במיוחד (שהוכחה גם היא כמוחשית ונכונה). עכשיו תסביר לי, מה בדיוק פוג'י טוענים שהוא "נכון רק על הנייר"? ואיפה בדיוק הם טוענים את זה (יהיה נחמד אם תצרף לינק לשם שינוי).

אם תקרא ביקורות על ה- S9000 תראה שמבקרים רבות את התחום הדינמי שלה.

לינק? ::)

לבסוף אותנו הלקוחות לא מעניין ISO או כל פיצ'ר טכנולוגי אחר, אנחנו רוצים לראות תמונה.

בדיוק.

וגם אם תאמר אלף פעם, נכון ה- F10 נקייה מאוד אבל בסוף בתמונה בתנאים טובים יש מצלמות טובות יותר (אמנם ב-ISO נמוך אבל כמו שאמרתי אף אחד לא זוכר את ה- ISO בהדפסה).

א. אילו מצלמות עם חיישן 6MP (או מחיר זהה) מציעות איכות תמונה טובה יותר ב-ISO נמוך? תשובה: אף אחת.

ב. הקטע עם ה-ISO מגוחך. אתה לא באמת צריך שאני אסביר לך מה ISO גבוה מאפשר, נכון?

ואם תביט בתמונות ששמתי לינק תראה שכאשר רוצים להקפיא את התמונה (ISO 400 ומעלה) הפוג'י לא נקייה יותר מהפנסוניק, הסוני או הניקון.

אתה מדבר על התמונה של ה-S5200 מהדיון השני? אם כן, אז היא לא ממש מועילה. תראה לי תמונה באותם תנאים עם המצלמות האחרות ואז אוכל להגיב. מעבר לזה, אני לא חושב שיש טעם לפותח הדיון ולדוד שלו ללכת על ה-S5200 כשהם הגיעו למסקנה שה-S9000 בתקציב שלהם. זאת מצלמה הרבה יותר רצינית ומושקעת. ה-S5200, טובה ככל שתהיה, היא עדיין מצלמה די חסרת ייחוד מול המתחרים. אין לה את האיכות המדהימה של ה-F10 ב-ISO גבוה, ואין לה את טווח העדשה והתכונות המקצועיות של ה-S9000. בקיצור, היא לא לפה ולא לשם. למי שבכל זאת מתעניין בה (לא אני), הייתי ממליץ לחכות לביקורות באתרים הגדולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים