עבור לתוכן

nikon f55

Featured Replies

פורסם

שלום.

ברשותי nikon f55 (פילם) ורציתי לדעת קצת עליה? איך היא נחשבה שהיא יצאה? האם היא שווה משהו כיום או שעדיף למכור אותה ולקנות מצלמת like dslr?

אני חובב נופים פרחים וכל מה שאנשים מצלמים, תמונות אומנותיות בקיצור.

בשביל משפחה וכל הדברים הרגילים יש לי את ה- konica minolta x50 .

בתודה איתי.

נ.ב: אני יעלה יותר מאוחר תמונות נוף שצילמתי עם ה-x50 .

עריכה: אני מאוד אוהב צילום , ואני מעוניין ללמוד (מהאינטרנט, אולי גם שיעורים פרטיים או קורס, וכמובן מצילום עצמו) את הנושא אז רציתי לדעת אם הנ"ל מתאימה.

עריכה2 : ושאלה לא קשורה: למה אין במצלמות פילם מסך lcd? למה לא יכולים לשלב ?

פורסם
  • מחבר

מישהו :nixweiss:

פורסם

ה-F55 היא מצלמה פשוטה ודי מוגבלת (חסר לה למשל Depth-of-field preview שהוא פיצ'ר שימושי וחשוב ללימוד). אם תנסה למכור אותה לא תקבל הרבה כסף. אם יש לך אפשרות למכור אותה ולקנות F75 ומעלה במחיר סביר, ייתכן שזה יהיה שווה. המחירים היום של מצלמות פילם משומשות מאוד זולים - זה לרעתך כמוכר, אבל לטובתך כקונה.

המושג DSLR-like הוא בולשיט שיווקי. יש DSLR ויש מצלמות שאינן DSLR. קרא עוד בדיון הזה על ההבדלים.

בשביל צילום נופים ופרחים חשובה מאוד העדשה (בד"כ עדשה רחבה לנופים ועדשת מקרו לפרחים). לא כתבת איזו עדשה יש לך, וכמה כסף (אם בכלל) אתה מוכן להוציא על עדשות.

במצלמות פילם יש בד"כ מסכי LCD לתצוגה של נתונים אבל לא של התמונה. ברגע שמוסיפים חיישן שקולט את התמונה למצלמת SLR (כמו שלך) מקבלים DSLR. זה קיים, וזה עולה הרבה כסף (החיישן עצמו מאוד יקר).

פורסם

אין לה Depth-of-field preview? :kopfpatsch:

אפילו במצלמות ה-SLR של פוגי שיש לאבא שלי מ-88 יש את הפיצר הזה...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות... :xyxthumbs:

עדשות: nikon af nikkor 70-300 , אם צריך עוד פרטים תגידו.

הקטנה: nikon af nikkor 28-80.

פורסם

יש לך עדשות טובות להרבה מאוד נושאים, אבל לא אידאליות לנופים ומקרו. במקומך הייתי משאיר בשלב הזה את העדשות ומשדרג לגוף יותר רציני. עם קצת מזל תוכל למכור את ה-F55 שלך, להוסיף כ-500 עד 800 ש"ח ולמצוא איזה F801 או F80 משומשת. אופציה אחרת: לגייס 4000 ש"ח ולקנות D50 (שגם היא למרבה הצער לא כוללת DOF Preview).

פורסם

הוא יהיה אבל חייב גם להוסיף לזה איזה עצמית רחבה הרי ה-28 תתן לו על ה-D50 ארבעים ושתיים מ"מ...

פורסם

אפשר לרכוש ב-4200 ש"ח את ה-D50 עם עדשת קיט רחבה, ויכול להיות שגם החנות שמוכרת את המצלמה ב-4000 ש"ח מספקת אותה (האתר שלהם לא מספיק ברור).

פורסם
  • מחבר

אני אחשוב על זה, בכל מקרה תודה לכולם. :xyxthumbs:

עריכה:

לא חסר מצלמות dslr שעולות בטווח (תווח?תווך?) מכירים הזה ויש להם את הפיטצ'ר הזה ועוד הרבה.

פורסם

טווח אחי, רשמת נכון בפעם הראשונה (:

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs:
פורסם
:smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים