עבור לתוכן

חברל'ך אני בדילמה פראית- ממר"מ תכנתנים או הנדסת מחשבים בטכניון (עתודה)

Featured Replies

פורסם

ימים קשים עוברים בחלקי... :-[ :-[ :-[

אני צריך לבחור אחד מן השניים, ותאמינו לי שאין לי מושג מה אני רוצה.

אני אסביר את הסיטואציה:

מצד אחד יש את העתודה- כלומר לגשת לתואר ראשון בהנדסת מחשבים בטכניון.

סך הכל המסלול דיי קורץ, בסופו של דבר אני יוצא משם עם 6 שנות נסיון במקצוע שזה יתרון גדול, רק הבאסה היא שאני נועל את עצמי ל10 שנים מהיום (4 תואר + 3 חובה + 3 קבע).

מצד שני- ממר"מ תכנתנים דיי דומה למסלול הזה- בממר"מ אפשר להגיד שאני עושה קודם כל את השנות ניסיון ורק אח"כ את התואר. השירות בממר"מ הוא בסופו של דבר גם 6 שנים (חצי שנה קד"צ + 3 חובה + שנתיים וחצי קבע) ואח"כ כמובן שניגש לתואר שזה עוד 4 שנים. בקיצור גם כאן 10 שנים.

יתרון נוסף של מסלול העתודה- שבסופו של דבר עתודאים (בנושאי המחשבים) הינם מפקדי הצוותים של התכנתנים.

אך מצד שני- אם אני ניגש קודם כל לתכנתנים אני "זוכה" לחוות ניסיון בתחום המחשבים לגלות אם זה באמת מה שאני רוצה לעשות כל חיי :-\

כיום אני דיי בטוח שמחשבים זה כיוון חיי לאחר שעשיתי 15 יחידות בנושא- אבל אולי לא קיבלתי תמונה אמיתית של עולם המחשבים- יש סיכויון קלוש שבסופו של דבר אני אגלה שזה לא בשבילי.

בקיצור התלבטות גדולה.

מה אתם הייתם עושים במקומי?!?

אולי תוכלו להביע את דעתם ולעזור לי להגיע להחלטה?

תודה רבה מראש לעוזרים :s05:

• תגובות 66
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמע, הגעת לפרשת דרכים בחיים שלך. אנחנו יכולים רק לייעץ לך, אבל בסופו של יום, אתה זה שהולך לבחור. אתה צריך לדעת, שההחלטה הזאת תקבע את המשך החיים שלך, (לא מנסה להלחיץ להיפך), אבל בו זמנית, אתה צריך לזכור שאתה הוא זה שהולך לעבור את המסלולים האלה ולא אף אחד מהיועצים שלך. לכן, אני מציע לך מעכשיו לנתק את עצמך מעיצות של הורים, ואנשים חסרי ניסיון בתחומים הנ"ל, ולפנות ולדבר עם אנשים שהתנסו בשני המסלולים הנ"ל. ורק אח"כ, תחליט מה הכי מושך אותך, ומה אתה הכי מעדיף. אך ורק אתה. והכי חשוב שלא תיפול קורבן ללחץ של הורים ואחרים ובסוף תמצא את עצמך בעבודה\מקצוע שאתה שנוא לשארית חייך. זה לא בחירה מסובכת, אבל זו בהחלט בחירה קשה. מה שהכי חשוב, שבסוף תהיה שלם בכל ליבך עם ההחלטה שלך. (אני מדבר מניסיון, ולא הכי מוצלח, אומנם במשהו קטן יותר, אבל עדיין אני מכה על חטא שמונה שעות שבועיות \=)

בהצלחה בהמשך דרכך!

פורסם

א'. לממר"ם דרוש פרופיל 64 ומטה, לא? אתה בטוח שאתה "מסוגל" לזה?

ב'. הרבה אנשים כאן טוענים שעתודה זה גרוע, בגלל הפרש הגילאים עם הסטודנטים האחרים...

הצבא עוד רחוק ממני, אז תחכה גם לתשובות של אלו שכבר היו בזה. :)

פורסם

אם אתה יכול להתקבל לשניהם אז אתה במצב מצוין

אני הייתי הולך לעתודה

כי בשניהם אתה מסיים את אותו הדבר אחרי 10 שנים אבל עתודה זה לימודים על חשבון הצבא וזה קצונה

פורסם

אם אתה הולך לעתודה בהנדסת מחשבים יהיה לך בטוח עבודה בעתיד :xyxthumbs:

אבל נשאלה השאלה האם תחזיק מעמד בטכניון?? :nixweiss:

כעתודאי בטכניון, אני אומר לך שזה ממש ממש ממש לא קל

פורסם
  • מחבר

יש כאן מישהו שלומד/למד את המקצוע (הנדסת מחשבים) שיכול לשפוך לי קצת יותר אור על מה הנושא הזה באמת??

במה עובדים האנשים שיוצאים משם? בפיתוח חומרה חדשה וכו'?

אותו הדבר לגבי תכנתנים- יש כאן מישהו יוצא ממר"מ תכנתנים שיוכל לתת לי את דעתו בנושא?

בכל אופן תודה רבה לכולכם על העצות- עצות נוסופות יתקבלו בברכה.

פורסם

אני סיימתי לאחרונה הנדסת מחשבים בטכניון (עתודאי)

בגדול התואר הוא תואר משולב של מדעי המחשב וחשמל

במסלול הזה אתה חייב ללמוד את הבסיס של מדעי המחשב והנדסת חשמל ובנוסף אתה מרחיב בנושאים שמעניינים אותך (או רק מדעי המחשב, או רק חשמל או שניהם)

מניסיון שלי עם עתודאים רוב העתודאים לקראת השנה השניה מבינים כבר מה הם אוהבים יותר, מדעי המחשב או הנדסת חשמל. במצב הזה אותם סטודנטים פשוט עושים את כל הבחירה/הרחבות שלהם במקצוע שהם אוהבים יותר.

בודדים העתודאים שאהבו את 2 המקצועות והרחיבו את שניהם.

בגדול המסלול לא קל בגלל שאתה לומד 2 דברים שאין ביניהם שום קשר.

אני היום משובץ בתפקיד פיתוח בתקן של מהנדס תוכנה (מבחירה).

הצבא בגדול רואה בהנדסת תוכנה או כחשמל או במדעי המחשב (ולא כמשהו משולב), עוד לא יצא לי לפגוש עתודאים שמשובץ בתפקיד שדורש ידע ב-2 התחומים.

פורסם

אני ממליץ לך על ממר"מ

באזרחות עושים כסף יותר טוב

וגם הפרש הגילאים לא לטובתך

אגב גם לי בדיוק יש את הבחירה בין עתודה ובין גאמא ואני מוותר על עתודה.(ברגע שיענו לי בלשכת הגיוס :pissed:)

פורסם

אני דוקא נגד ממרמ

בממרמ אתה גם חותם, אומנם פחות אבל עדיין. אם כבר אתה חותם אז לפחות תעשה את זה עד הסוף ותקבל תואר חינם ותצבור ניסיון (בהנחה שתשובץ בתפקיד טוב שזאת לא תמיד הנחה סבירה).

הממרמניקים חותמים שנה (או שנה וחצי) בשביל קורס שלא נותן להם הרבה מעבד להיות מתכנתים שחורים. העבודה שלהם בצבא אחרי זה תהיה הרבה פחות מעניינת והרבה יותר טכנית.

אני אומר אם כבר לחתום אז עתודה

פורסם

אתה טועה

באזרחות מסתכלים על יוצאיי ממר"מ יותר טוב מאשר על בעלי תואר ראשון.

כמובן שאם יש לך גם תואר וגם ממר"מ זה הרבה יותר טוב.

פורסם

מה פתאום

למה נראה לך?

אולי מסתכלים על יוצאי ממרמ יותר טוב מבעלי תואר ראשון שהשניה יצאו מהאוניברסיטה אבל ללא שום ספק עתודאי בעל תואר ראשון וניסיון של 6 שנים במקצוע לוקח כל ממרמניק (גם אם הוא השלים תואר ראשון אחרי הצבא)

פורסם

זה ברור אבל הוא משלים תואר ראשון תוך כדי עבודה - בה הוא עושה הרבה יותר כסף מכל עתודאי בקבע.

פורסם

להשלים תואר תוך כדי עבודה?!

פעם אחרונה שבדקתי תואר לוקח 3-4 שנים, אני לא רואה איך אפשר לעשות את זה תוך כדי עבודה.

אולי אפשר לעשות קצת עבודה תוך כדי תואר אבל לא ההפך.

ממרמניק שמשתחרר צריך לשרוף עוד 3-4 שנים עד שהוא יקבל תואר.

נכון המשכורת בקבע נמוכה יחסית לאזרחות אבל עוד שנה וחצי שנתיים בשביל הניסיון והעבודה המעניינת שווה את זה (בתנאי כמובן שמקבלים שיבוץ טוב).

חוץ מזה שעם התקציב היום הרבה עתודאים משתחררים אחרי 3 שנים חובה.

פורסם

אני ממליץ להיתגייס, לשרת 3-4 שנים ואז לראות איזה תואר לעשות.

אם אני הייתי הולך ללמוד אחרי בה"ס, הייתי הולך ללמוד מחשבים, ואחרי הצבא הלכתי ללמוד חשמל.

פורסם

להשלים תואר תוך כדי עבודה?!

בטח שאפשר

יש גם כאלה שעושים תואר תוך כדי הקבע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים