עבור לתוכן

פרמוט, NTFS ושאר ירקות...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם..

דבר ראשון אם הנושא לא קשור לפורום הזה אז תעבירו אותו בבקשה למקום הנכון..תודה מראש.

ובכן לנושא:

עבר זמן מה ואני מרגיש כי עליי לפרמט את המחשב ולפני שאני עושה זאת ברצוני לבדוק משהו.

עד כה שעבדתי עם מערכת הקבצים FAT32 לא הייתה כל בעייה לפרמט את המחשב, פשוט להכניס דיסקט איתחול ולפרמט את הכוננים דרך הדוס.

אך כעת אני עובד עם מערכת הקבצים NTFS שלא ניתן לגשת אליה דרך הדוס וזה יוצר מספר בעיות:

1) לא ניתן לפרמט את הכונן דרך תוכנית ההתקנה של ווינדוס XP מאחר והיא מזהה את המערכת שמותקנת כבר על המחשב ולכן היא לא מוכנה לפרמט את הכונן.

2) עד כה כל הזמן הסתבכתי עם הבעייה הזו ופעלתי בדרך עקיפה: יצרתי מחיצה בה התקנתי את מערכת ההפעלה החדשה ואז מהמערכת החדשה פירמטתי את שאר הכונן..

כעת החלטתי שנמאס לי וחייבת להיות דרך קלה ופשוטה יותר, ללא סיבוכים..

כאן אתם נכנסים לתמונה :)

כיצד ניתן לפרמט בדרך קלילה ומהירה כונן קשיח הפועל עם מערכת הקבצים NTFS ושכבר מותקנת עליו מערכת ההפעלה XP?

(האם צריך להשתמש ב FDISK?)

בתודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

גם אם הווינדוס מותקן אין שום בעיה לפרמט. אתה צריך להגיד לו שימחק את ההתקנה של ווינדוס ואז כשאתה מתקדם, תמחק את המחיצה דרך תץוכנית ההתקנה של הווינדוס. ואז מן הסתם הוא יפרמט לך מחדש.

פורסם
  • מחבר

בוודאות תוכנית ההתקנה לא נותנת לי לפרמט מחיצה שבה מותקנת ווינדוס (במידה ויש לי מחיצה אחת לדוגמא ועליה מותקנת כבר מערכת הפעלה)

אני מעוניין בדרך שלא קשורה לתוכנית ההתקנה..

פורסם

תקשיב, התקנתי ווינדוס ופירמטתי מאות פעמים. בשלב ההתקנה הוא אומר לך שכבר יש התקנה של ווינדוס ואז שואל אותך אם להתקין עליה או למחוק אותה. אתה בוחר למחוק אותה (אם אני לא טועה את מאשר את זה ע"י לחיצה על L) ואז אתה מגיע למסך שמראה לך את המחיצות והכוננים הקשיחים. במסך הזה, אתה מוחק את המחיצה שבה מותקנת ווינדוס, ואז יוצר מחיצה חדשה (ע"י לחיצה על C). רק אם אתה יוצר מחיצה חדשה הוא מפרמט אותה, אחרת הוא ממשיך הלאה בלי לפרמט.

פורסם
  • מחבר

טוב אני אנסה את מה שאמרת..

מקווה לטוב

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים