עבור לתוכן

חייב להבין: האם הפעלת פילטרים משפרת או פוגעת בביצועים של כרטיס מסך במשחקים?

Featured Replies

פורסם

אהלן.

מישהו יכול להסביר לי בבקשה פעם אחת ולתמיד מה עושים הפילטרים?

במה הם בדיוק מועילים אם מפעילים אותם?

הרי הבנתי שכאשר מריצים 3DMark05 עם פילטרים פועלים אז הציון נמוך יותר מאשר עם פילטרים מכובים!!

וכתוצאה מכך זה פוגע בביצועים של הכרטיס מסך, לא? (גם במשחקים..)

אז איך זה שבבנצ'מרקים שעושים השוואה בין סדרת כרטיסי מסך בודקים כל משחק לפי רמה מסוימת של פילטרים?

בשביל מה צריך אותם, אם הם רק פוגעים בביצועים?

המון המון תודה למי שיוכל להסביר  :)

פורסם

פילטרים משפרים את איכות התמונה אבל מורידים מה -FPS.

פורסם
  • מחבר

כלומר מהירות הצגת התמונה במשחקים תהיה נמוכה יותר כאשר הפילטרים מופעלים,

ו- ככל שרמת הפילטרים גבוהה יותר כך איכות התמונה טובה יותר.

האם זה נכון?

האם זה שווה בכלל שאיכות התמונה תהיה הכי טובה כאשר זה בא על חשבון מהירות הצגת התמונה?

בתכל'ס, אחי, זה מומלץ להשתמש בפילטרים או לא?

פורסם

כלומר מהירות הצגת התמונה במשחקים תהיה נמוכה יותר כאשר הפילטרים מופעלים,

ו- ככל שרמת הפילטרים גבוהה יותר כך איכות התמונה טובה יותר.

האם זה נכון?

האם זה שווה בכלל שאיכות התמונה תהיה הכי טובה כאשר זה בא על חשבון מהירות הצגת התמונה?

בתכל'ס, אחי, זה מומלץ להשתמש בפילטרים או לא?

במקרה של הפלטרים ממש לא, אלא אם כן יש לך כרטיס מסך ממש חזק שגם ככה מריץ את המשחק שאתה משחק בוא על הכי טוב והפעלת פלטרים לא מעמיסה עליו.

אם זה תלוי בלשחק על רצולוציה של 800X600 עם פלטרים או על 1024X768 אז עדיף לך משמעותית ללכת על ה-1024X768 וגם שמדובר על אכויות ז"א שתצטרך להתפשר על איכויות של מדיום במקום HIGH בשביל הפלטרים. בקיצ' עם המשחק עובד לך חלק על כל ההגדרות נסה את הפלטרים אחרת תכבה אותם.

בעיקרון מה שעושים הפלטרים זה מעגלים קווים וכל מיני דברים אתה רואה תמונה הרבה פחות מרובעת אבל לעין זה לא הכי בולט..

פורסם

במקרה של הפלטרים ממש לא, אלא אם כן יש לך כרטיס מסך ממש חזק שגם ככה מריץ את המשחק שאתה משחק בוא על הכי טוב והפעלת פלטרים לא מעמיסה עליו.

אם זה תלוי בלשחק על רצולוציה של 800X600 עם פלטרים או על 1024X768 אז עדיף לך משמעותית ללכת על ה-1024X768 וגם שמדובר על אכויות ז"א שתצטרך להתפשר על איכויות של מדיום במקום HIGH בשביל הפלטרים. בקיצ' עם המשחק עובד לך חלק על כל ההגדרות נסה את הפלטרים אחרת תכבה אותם.

בעיקרון מה שעושים הפלטרים זה מעגלים קווים וכל מיני דברים אתה רואה תמונה הרבה פחות מרובעת אבל לעין זה לא הכי בולט..

מצטער לאכזב אותך אבל זה בולט מאוד.

לגבי הפעלת הפילטרים: אם זה לא פוגע בהנאת המשחק אז תפעיל, אם זה כן (כלומר ה -FRAME RATE יורד לרמה בלתי ניסבלת) אז כבה. בכל מקרה יש גם רמות שונות של פילטרים.

פורסם

שניה אם מפעילים את הפילטרים אז המשחק לוקח יותר זכרון לא?

פורסם
  • מחבר

אז זה באמת מה שרציתי לשאול, איך אני מתחיל עם הגדרת הפילטרים?

כלומר- אני מגיע ל- (בתמונה המצורפת).

מה אני עושה אז? :s05:

איפה בדיוק נמצאים כל ה-AA האלה??

(כלומר ה -FRAME RATE יורד לרמה בלתי ניסבלת)

לקוח מתוך בבילון:

FPS -frames per second

"מסגרות לשנייה", מדד למהירות הצגת תמונות וידיאו או סרט קולנוע

מה הכוונה יורד לרמת בלתי נסבלת? איך בדיוק שמים לב למהירות הצגת התמונות במשחקים? הרי זו תמונה שנמשכת כל הזמן!!

[attachment deleted by admin]

פורסם

הכוונה היא לרצף של תמנות המופיעות כמה פעמים בשניה.

העין האנושית לא מסוגלת להבחין בתמנות בודדות החל מ .15FPS

ככה מופיעים סרטים ומישחקים - כרצף של תמונות רצות. ככל שהקצב מהיר יותר ככה "נעים יותר לעין".

עכשיו אם אתה תפעיל את הפילטרים על האיכות הכי טובה כנראה שלכרטיס מסך שלך לא יהיה מספיק כוח עיבוד בשביל לספק מספיק פרימים ולזה התכוונו שאמרו רמה בלתי נסבלת

בהצלחה ושבוע טוב

פורסם

אז זה באמת מה שרציתי לשאול, איך אני מתחיל עם הגדרת הפילטרים?

כלומר- אני מגיע ל- (בתמונה המצורפת).

מה אני עושה אז? :s05:

איפה בדיוק נמצאים כל ה-AA האלה??

לקוח מתוך בבילון:

מה הכוונה יורד לרמת בלתי נסבלת? איך בדיוק שמים לב למהירות הצגת התמונות במשחקים? הרי זו תמונה שנמשכת כל הזמן!!

החלקת עקומות וסינון אניזוטרופי זה מה שאתה צריך לשחק איתו.

תכוון אותם על X4 ותבדוק איך המשחקים רצים.

הפעלת הפילטרים לא משפיע על צריכת ה -RAM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים