עבור לתוכן

שימוש בs2 כמצלמת minidv באמצעות כרטיס sd 2giga+כמצלמת webcam עם tv-card

Featured Replies

פורסם

באתר של canon מצויין שהמצלמה יכולה להשתמש בכרטיס זיכרון של של מקסימום 1giga sd .

אולם בפירסומים אחרים של canon כתוב שהמגבלה היחידה על זמן צילום הווידיאו היא אך ורק גודל כרטיס הזיכרון.

לאור ירידת המחירים של כרטיסי הזיכרון ,ניתן כבר לרכוש כרטיסים של 2giga בעלות של +-600 שח מה שלכאורה אמור לאפשר צילום רציף של וידיאו איכותי למדי ( ברזולוציה של 640x480 במהירות של 30 fps/second במשך של 16 דקות רצופות .(1giga מאפשר 8 דקות)

אם אכן ניתן להשתמש בכרטיס של 2giga ,אזי המשמעות היא למעשה שלהרבה אנשים המצלמה הזאת יכולה לשמש כתחליף ראוי למצלמת dv

בשימוש ביתי יום יומי ובעיקר בטיולים (סוף סוף אפשר לוותר על סחיבה של 2 מצלמות גם וידיאו וגם stills)

השאלה הגדולה היא האם בתכלס האם המצלמה הזאת מזהה כרטיס גדול שכזה ומאפשרת לעבוד איתו לכול דבר ועניין כמו עם כרטיס 1giga

כלומר לעשות קליפ ארוך ורצוף של 16 דקות?

שאלה נוספת מתייחסת לחיבור המצלמה לטלוויזיה בחיבור אנלוגי:

בתור אחד שהשתמש בעבר במצלמת minidv אני יודע שברגע שאתה מחבר את מצלמת הוודיאו לטלוויזיה באמצעות חיבור אנלוגי סטנדרטי (rca קאוקסלי)

אתה מייד רואה על מסך הטלוויזיה את כול מה שאתה רואה בעינית של מצלמת הוידיאו בזמן אמיתי מבלי שאתה צריך להקליט על קלטת ה-minidv

או במילים אחרות יש הזנה מיידית של סיגנל הוידיאו מהמצלמה לטלוויזיה ללא שום השהיות ועיכובים.

במצלמת s2 ישנו גם חיבור אנלוגי לטלוויזיה ,השאלה היא :

האם יש אפשרות כולשהיא להזרים בזמן אמת את הוידיאו מה-s2 ישירות לטלויזיה מבלי לבצע הקלטה לתוך כרטיס הזיכרון?

למעשה אני מדבר על שימוש הדומה למה לשימוש שנעשה במצלמות במעגל סגור.

המטרה המעשית של כול זה היא בעצם חיבור ה-s2 לכרטיס טלוויזיה איכותי , פנימי במחשב לצורך ניהול שיחות וידיאו באיכות מצויינת או שימוש במצלמה ,כמצלמת web עם זום גבוהה לצורך פיקוח מרחוק באמצעות האינטרנט על אובייקטים שמרוחקים עשרות מטרים מהמחשב.(לדוגמא אתה נימצא

בעבודה או בחול ובאמצעות האינטרנט אתה יכול לראות את הכניסה לחצר או את הרכב שלך בחנייה )

פורסם

במצלמת MiniDV האיכות תמונה / שמע יותר טובים, אתה בקלטת אחת יכול להקליט קרוב לשעתיים (אני לא זוכר בדיוק, מזמן לא השתמשתי ב-MiniDV).

לדעתי לא שווה.

לגבי הוידאו אז אפשר לחבר אותה לתוך כרטיס לכידה (או VIVO) במחשב ולהקליט ישירות אבל הסוללות יגמרו תוך זמן מסויים.

ואתה שוכח שאיכות השידור שאתה תראה באינטרנט תלויה במהירות ה-Upload שלך (שהיא לא משהו בארץ אם כי לאט לאט זה משתפר) כך שגם אם יש לך איכות תמונה מצויינת אתה לא תראה זאת ע"ג האינטרנט אמלא Upload גבוה.

מה שאתה רוצה אפשר לעשות עם כל מצלמה דיגיטלית שיש לה TV OUT (וגם זה לא הכי איכותי שיש, לידיעתך...)

קאפיש? עוד שאלות? :)

פורסם

asta, לפי מה שאני מבין יש לך s2, יש סיכוי שאתה נותן לי חוות דעת עליה? אני מתעניין מאוד במצלמה הזאת.

תודה מראש.

פורסם

דני,

הקלטות עצמן של MidiDV הן של שעה. במידה ומקליטים באיכות LP הזמן הופך ל-90 דקות.

בכל מקרה קל מאוד להוריד את המידע מן הלטת באמצעות כבל FireWire והאיכות טובה.

פורסם

הקלטות עצמן של MidiDV הן של שעה. במידה ומקליטים באיכות LP הזמן הופך ל-90 דקות.

עדיף על "16 דקות" וגם הרי אפשר למחוק ולהקליט מחדש, נכון? אז זה כמו "כרטיס זיכרון" לוידאו :smile1:

PyroGhost,

צור עם המשתמש קשר בפרטי אם אתה מעוניין בפרטים על "איך ה-Canon S2" או תפתח נושא חדש (..היו כבר כמה בנושא..).

פורסם

בוודאי שעדיף על 16 דקות וגם אפשר למחוק ולהקליט.

אני קניתי עם עוד מישהו 10 קלטות אני לקחתי 4 והוא 6 יצא לנו 100 שקל (10 שקל לקלטת).

פורסם
  • מחבר

אתם לגמרי פיפסתם את הנקודה

אני אחדד את השאלה

1. האם ניתן להשתמש ב-sd 2gigaבידיוק כמו עם sd של 1 או שיש מגבלה בשימוש או שאולי המצלמה בכלל לא מזהה כרטיס של יותר מ-1 giga

2. אני לא מתכוון לצילום ולאחר תום הצילום הקרנה על מסך ה-tv הורדה למחשב

אני מיתכוון לכך שהודיאו מועבר בזמן אמת ( real time ) מהמצלמה לטלוויזיה או לכרטיס הטלוויזיה במחשב

KAPICHE?

פורסם

אתם לגמרי פיפסתם את הנקודה

אני אחדד את השאלה

1. האם ניתן להשתמש ב-sd 2gigaבידיוק כמו עם sd של 1 או שיש מגבלה בשימוש או שאולי המצלמה בכלל לא מזהה כרטיס של יותר מ-1 giga

תבדוק בגוגל אם זה אפשרי להקליט על יותר מ-1GB.

בעיקרון המצלמות יודעות (צריכות) לעבוד עד 4GB.

2. אני לא מתכוון לצילום ולאחר תום הצילום הקרנה על מסך ה-tv הורדה למחשב

אני מיתכוון לכך שהודיאו מועבר בזמן אמת ( real time ) מהמצלמה לטלוויזיה או לכרטיס הטלוויזיה במחשב

KAPICHE?

אנחנו פיספנו? אתה פיספת ! תקרא טוב את מה שרשמתי.

ב"מצב" צילום (לא בזמן צילום) אתה יכול להשתמש ב-TVOUT של המצלמה להקליט לכרטיס לכידה. :bash::kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

Chevy

אני לא ממש בקי במצלמות דיגיטליות

עד כמה שאני יודע יש בתפריט על המסך של s2 אפשרות צילום רגיל של stills בתנאים שונים של תאורה +צילום של וידיאו קליפ

אני מאוד אודה לך אם תוכל לפרט במישפט או שניים , מה כוונתך כשאתה אומר:

ב"מצב" צילום (לא בזמן צילום) אתה יכול להשתמש ב-TVOUT של המצלמה להקליט לכרטיס לכידה.

איפה בתפריט של s2 יש אופצייה כזאת כמו שאתה מתאר ואיך היא ניקראת באנגלית

האם במצב כזה התמונה שמופיעה על העינית של המצלמה ,מופיעה בו זמנית ב-real time גם על מסך המחשב דרך הכניסה האנלוגית של כרטיס ה-tv card?

אתה בוודאי מסכים איתי שבמידה והוידיאו לא מועבר ישירות (streaming ) מהמצלמה ישירות למחשב אזיי לא ניתן להשתמש בה בכלל כמצלמת webcam .

עד כמה שאני יודע לא קיימות בכלל בשוק מצלמות webcam עם זום אופטי ,הניצול של ה-s2 כמצלמת webcam באמצעות tv card מאפשר שימושים כמו בקרה פיקוח וההקלטה ( לדיסק הקשיח ) ממרחק של עשרות מטרים מהמקום שבו נימצא פיזית המחשב .

אופצייה נוספת היא חיבור המערכת לאינטרנט במצב של streaming כך שבעצם ניתן

(אני מביא כאן דוגמא קיצונית על מנת להדגים את הפוטנציאל האפשרי , זה לא אומר שאני מתכוון לעשות את זה מחר בבוקר)

לשבת בקפה אינטרנט באוסטרלייה ועדיין לראות הייטב על המסך של המחשב את הרכב שלך בחנייה של הבניין מגובה של 10 קומות ,

ואת זה תסכימו איתי ,לא ניתן לבצע גם עם מצלמת הרשת usb הכי יקרה בשוק כמו ה-4000pro של logitech.

ודרך אגב אם אני לא טועה ניתן לחבר את המצלמה לטרנספורמטור ,וכך למנוע את הידלדלות הסוללות.

ושאלה נוספת לסיכום:

איך לדעתך צריך לנסח מחרוזת חיפוש נכונה באנגלית בגוגל על מנת לקבל תוצאות רלבנטיות לגבי היכולת לעשות צילום קליפ וידיאו רציף של 16 דקות על

גביי כרטיס של 2giga sd .

(הניסוח שאני עשיתי , הביא לי מאות תוצאות של אתרים מסחריים שמציעים למכירה כרטיסי זיכרון ותוספות למצלמות דיגיטליות של canon)

ועם כול הכבוד לאתר dpreviwe הייתי רוצה להצליב אינפורמצייה ממספר מקורות לפני שאני רוכש את ה-s2 +כרטיס sd 2giga

פורסם

שוב,

אתה לא הבנת אז אני אסביר

ברגע שאתה מפעיל את המצלמה, לא משנה באיזה מצב אוטומטי, אתה מעביר שידור של תמונה חיה (תרתי משמע = וידאו), אתה לא מצלם אלא פשוט מעביר את המידע דרך כרטיס הטלויזיה למחשב ושם אתה מקליט לכן גם אין צורך בכלל בכרטיס זיכרון כי אתה שומר את זה על המחשב.

דבר נוסף - אתה לא צריך מצלמה מתקדמת כזאת בשביל דברים כאלה, כדאי אפילו לרכוש מצלמה זולה יותר עם עדשה רחבה כדי לקלוט יותר מידע מסביב (כמו שלמצלמת אינטרנט יש עדשה רחבה). אתה צריך לחפש מצלמה דיגיטלית שתהיה לה יציאת TV ושהיא תוכל להיות מחוברת לחשמל ולא להיות מופעלת ע"י סוללות.

ד"א, במחירים שאתה מדבר אפשר כבר לקנות מערכת מתקדמת של מצלמות אבטחה ומה לא...

אני לא מבין מה ה"דביקות" ב-Canon S2, זו מצלמת סטילס לא וידאו.

ד"א, בשידור שאני מדבר לא תוכל להעביר קול (כי אתה לא מקליט כלום במצלמה עצמה ולא משתמש במיקרופון שלה), אתה תצטרך מיקרופון חיצוני שיתחבר ל-LineIn של הכרטיס קול במחשב.

ולמה לא לקנות באמת מצלמת אינטרנט איכותית מאד בחמישית מחיר אם הצורך של זה וידאו ע"ג האינטרנט ?

פורסם
  • מחבר

Chevy

קודם כול אני מודה לך על ההסבר המפורט

אבל לפני שאני שם ימבה כסף על המצלמה היקרה הזאת אני רוצה לוודא איתך מיספר דברים:

האם אתה מדבר מניסיון אישי שלך ?

אני שואל זאת , מפני שידיד שלי ניסה להשתמש במצלמת stills בתור webcam דרך כרטיס tv דומה לשלי , ולא הצליח

וכאשר אני והוא דיברנו עם המוכר (אדם מבוגר שטען שיש לו ניסיון רב בצילום במשך הרבה שנים) בחנות שממנה הוא רכש ,אנחנו קיבלנו תשובה בזו הלשון :

''זאת לא מצלמת וידיאו ואין בה מעבד מספיק מהיר כמו שיש במצלמות mini-dv שמאפשרות להן להעביר וידיאו בצורה רציפה ובאיכות טובה החוצה , היות והמעבד שיש במצלמות stills שונה לחלוטין ---הוא הרבה יותר איטי ומטרתו העיקרית היא לתפוס מקסימום פרטים בתמונה ולא מקסימום הבדלים בתנועה כמו שעושה מצלמת וידיאו ''.

במילים אחרות הוא טען שהמעבד האיטי גורם להשהייה משמעותית בין קליטת האור בחיישן ה-ccd ,לביין עיבוד האינפורמצייה ושידורו החוצה.

כלומר ה-delay הזה מונע בעצם מלהשתמש במצלמות stills עם חיישן ccd לצרכים שדורשים העברה של וידיאו בזמן אמיתי מאותה סיבה שלא ניתן להקליט יותר מאשר מספר דקות וידאו על כרטיס הזיכרון ( גם אם משתמשים בכרטיס מהיר ובנפח גדול במיוחד , שאמור לכאורה לאפשר זאת).

ברשת bug נתנו לי ליבחון את איכות ה-4000pro והתאכזבתי קשות , היא אומנם עדיפה על מצלמות רשת usb אחרות אבל לא בהרבה , ובכול מקרה היא לא מצדיקה כלל את העלות הגבוהה שלה.

יצא לי לנסות לצלם קטע וידיאו קצר של 2 דקות עם ה-s2 ואני מאוד התרשמתי מהאיכות , להערכתי זאת מצלמת ה-stills הראשונה (בהשוואה למצלמות אחרות בקטגוריית המחיר שלה כמו: z5 minolta , fz3 panasonic) שמאפשרת סוף סוף צילום וידיאו איכותי , מספיק עבור המישתמש הבייתי

( אולם כמובן , שאין עוררין על כך שהאיכות נופלת בצורה משמעותית ממצלמת mini-dv)

וגם stills מעולה במארז שהוא קומפקטי מספיק על מנת להכניסו לפאוץ או תיק צד קטן , שאפשר להסתובב איתו ביום יום.

דרך אגב ,לא ראיתי בשום מקום webcam או מצלמת אבטחה כולשהיא שיש לה זום אופטי x12

(אלא אם כן אתה מדבר על מצלמות שעולות 10000+ שח בדומה למצלמות שמישתמשים בהם להגנה על מוצבי צהל בגיזרות שונות בגבול בין ישראל ללבנון או כאלו שמותקנות על המזלטים שחגים בשמי עזה)

פורסם

asta. בקשר לשאלתך לגבי הכרטיס 2 ג'יגה אתה יכול פשוט ללכת לחנות צילום ולבקש מהמוכר לבדוק את הכרטיס לפני שאתה קונה אותו ואת המצלמה.. זה נוהל דיי מקובל עם הS2 מכייון שהיא לא 'אוכלת' כל כרטיס זיכרון... יש כאלה שלא ממש עובדים איתה.. בהצלחה (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים