עבור לתוכן

a510? a520?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם..

אני צריך עזרה דיי דחופה, יש לי 1400 שקל ואני צריך לקנות מצלמה דיגיטלית עם פוקוס טוב + זיכרון סיקיור דיגיטאל (SD) בנפח 256MB.

עכשיו רציתי לקנות את ה-A520 (עם אחריות של 4H), עכשיו שמעתי שיש את תקלת E18, וזה דבר מאוד מאוד הורס, שמעתי חוץ מזה שלא בטוח אקבל החלפה על זה. קנייה של המצלמה עם אחריות של קרט=יקר מידי בשבילי...חוץ מזה, ה-A510, היא תתן לי את אותם ביצועים בערך? הרי יש הבדל של מגה פיקסל אחד.

חוץ מזה יש עוד הצעות?

פורסם

שתי המצלמות שהוזכרו באמת הן באמת לא משהו מיוחד (אם כי ל-E500 יש עדשת 28mm שימושית מאוד), אבל יש פוג'י אחרת הרבה יותר מעניינת בתקציב הזה, ה-F700. המחיר שלה ירד מ-2700 ש"ח לפני שנתיים ($600 מחירון בחו"ל) לפחות מ-1200 ש"ח היום, אבל היא עדיין מציעה תכונות מעולות:

1. שליטות ידניות מלאות + פורמט RAW

2. גוף מתכת מסיבי

3. מסך LCD? 1.8 אינצ' עם 134,000 פיקסלים

4. ווידאו באיכות מעולה - 640x480x30fps

5. מהירות גבוהה מהממוצע, אבל לא בסטנדרטים של המצלמות של ריקו.

למצלמה יש חיישן SuperCCD עם 6 מיליון קולטנים, ואיכות שאמורה להיות מקבילה ל-3MP אבל בעצם גבוהה יותר. היא מקבילה, לדעתי, למצלמת 4MP טיפוסית.

ה-F700 היא לדעתי הדיל הכי טוב שיש היום בארץ למצלמה קומפקטית, להוציא את ה-Caplio R1 של ריקו שנמכרת ע"י אחד האתרים ב-1000 ש"ח (!)

ה-F700 משתמשת בכרטיסי xD, אבל התקציב שלך מספיק בשביל המצלמה + כרטיס xD בגודל 256MB (בעוד 50 ש"ח אפילו לכרטיס 512MB).

פורסם

לא שמעתי על תקלה כזאת ב-A510.

בכל מקרה A520 זו בדיוק A510 עם מ"פ נוסף.

rangerman, אני עדיין לא מבין מה העקשנות על ה-F700.

פורסם

נראה טוב.. אבל מבחינת איכות תמונה, היא יוצאת יותר טובה מה-520? ואיך הפוקוס?

איכות התמונה שלה מצויינת, ראה דוגמאות בביקורת הזו ובזו (מומלץ שתדפיס אותן ואת אלה של הקאנון כדי להשוות את התוצאות). בנושא הרעש יש לה יתרון על ה-A520, בדברים אחרים היא דומה מאוד, כולל נושא הרזולוציה - 1350x1200 לפוג'י F700?, 1250x1300 לקאנון A520 (לפי בדיקות הרזולוציה המעשית של dpreview.com). הפוקוס שלה מהיר יותר מזה של ה-A520. משמעותית.

ומה דעתכם על הזיכרון בשבילה?

http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=357277

לא הבנתי מה אתה בדיוק שואל.

rangerman, אני עדיין לא מבין מה העקשנות על ה-F700.

זה לא היה ברור כשכתבתי ש"ה-F700 היא לדעתי הדיל הכי טוב שיש היום בארץ למצלמה קומפקטית"? תבדוק את המצלמה ואז תבדוק את ה-A520 ותבין לבד. לא במקרה היא עלתה כל כך הרבה כסף כשיצאה. מרגישים מיד למה.

פורסם
  • מחבר

פעם אחרונה, מבחינת איכות תמונה האם ה-F700 יותר איכותית?

ובבקשה תשובה מפורטת יותר למה כדאי לי לקחת אותה, כמעט השתכנעתי.

חוץ מזה אני יודע שהסוללה נטענת, אני טס להולנד בסוכות, היא תחזיק ככה יום שלם? כמובן שאני אכבה ואדליק אותה.. פשוט בסוף היום אטעין אותה במלון..

ד'א איך התפעול שלה? הממשק שלה נוח?

ד'א בביקורת הראשונה האיכות של התמונה ממש זוועתית..

פורסם

פעם אחרונה, מבחינת איכות תמונה האם ה-F700 יותר איכותית?

אין לזה תשובה חד משמעית. בדברים מסויימים כן, באחרים לא. תצטרך לקרוא את הביקורות על שתי המצלמות ולהדפיס (כן, להדפיס) תמונות כדי לדעת מה אתה מעדיף. בכל מקרה, ההבדלים לא מספיק גדולים כדי להחליט על סמך איכות התמונה. אם אתה רוצה משהו הרבה יותר איכותי תצטרך להגדיל משמעותית את התקציב. אגב, איזה גודל של תמונות אתה מתכוון להדפיס?

ובבקשה תשובה מפורטת יותר למה כדאי לי לקחת אותה, כמעט השתכנעתי.

ראה את הציטוט בהודעה הראשונה שלי. אם יש משהו נקודתי שחסר לך, שאל.

חוץ מזה אני יודע שהסוללה נטענת, אני טס להולנד בסוכות, היא תחזיק ככה יום שלם? כמובן שאני אכבה ואדליק אותה.. פשוט בסוף היום אטעין אותה במלון..

הסוללה אמורה להספיק, כן. באף אחת מהביקורות לא רשמו את זמן הסוללה בטור החסרונות של המצלמה. עם זאת, זמן הסוללה של ה-A520 טוב יותר. אם אתה רוצה להיות שקט לגמרי, קנה עוד סוללה נטענת. המחיר הוא כ-160 ש"ח ליחידה.

ד'א איך התפעול שלה? הממשק שלה נוח?

לדעתי הממשק נוח (אני אוהב מצלמות שמסתמכות יותר על כפתורים נפרדים ופחות על תפריטים), אבל כדי להיות בטוח גש לחנות ושחק איתה, או לפחות תוריד את ספר ההוראות שלה מהאתר של פוג'י.

ד'א בביקורת הראשונה האיכות של התמונה ממש זוועתית..

נראה שהתמונות האלה נועדו לבדוק את המצלמה, לא להיות מעניינות או יפות לכשעצמן. תשווה את התמונות של ה-A520 באותו אתר. אם אתה אוהב אותן יותר, אז אולי עדיף לך לבחור בה למרות כל החסרונות.

פורסם

ציון ב-dpreview:

F700 - Average

A520 - Recommended

איכות תמונה ב-imaging-resource :

עשיתי הקטנה (Resize) בפוטושופ לתמונה של ה-F700 שתתאים לרזולוציה של ה-A520 והשוותי חלק קטן שווה בתמונה.

a5200kb.jpg

f7006uk.jpg

דבר נוסף ששמתי לב שגודל הקובץ של ה-F700 ברזולוציה גבוהה (6MP) הוא בגודל 1.4MB לעומת גודל קובץ ב-A520 ברזולוציה (4MP) הוא בגודל 2.5MB :screwy:

ובטיול חובה סוללות AA, אם אין לך מטען רכב (למקרה שאתה לוקח רכב) מעל 200 תמונות (בממוצע בשימוש עם/בלי פלאש) אתה לא תצלם מעבר.

פורסם

זה רק אני או שהצבעים בA520 יותר טובים? :screwy:

לפי מה שדני הראה פה עכשיו אני אישית הייתי לוקח את הקנון, ועוד יותר מאותה סיבה שהסוללות שלה הן AA סטנדרטיות, בטיולים ( מניסיון אישי ) אסור לסמוך על סוללות שיחיזקו מעמד לזמן מסוים, ולסוללות נטענות יש נטיה לאבד מהכוח שלהן אחרי זמן מסוים, ככה שאני תמיד לוקח איתי סט של 4 אנרג'ייזר או כל סוללה אחרת שלא נטענת, סתם שיהיה לגיבוי.

פורסם

זה רק אני או שהצבעים בA520 יותר טובים?   :screwy:

גם לי זה נראה ככה...

פורסם

גם לי זה נראה ככה...

פורסם

ציון ב-dpreview:

F700 - Average

A520 - Recommended

הסיבה להבדל בציון הוא המחיר. כש-dpreview.com ערכו את הביקורת על ה-F700 המצלמה הייתה מתומחרת במחיר גבוה ומופקע. מאז המחיר שלה ירד לפחות מחצי וזה משנה לגמרי את כל הסיפור. תהיה בטוח שאם ה-A520 הייתה עולה היום מחיר ששווה ל-2700 ש"ח היא לא הייתה מקבלת ביקורות טובות. למען האמת, כל מצלמה תקבל ביקורות בינוניות ומטה ברגע שתכפיל את המחיר שלה (אולימפוס C8080 ב-9000 ש"ח anyone?)

איכות תמונה ב-imaging-resource :

עשיתי הקטנה (Resize) בפוטושופ לתמונה של ה-F700 שתתאים לרזולוציה של ה-A520 והשוותי חלק קטן שווה בתמונה.

הבדלים קטנים למדי, וזה עוד כשהתמונה של ה-F700 לאחר הקטנה (דבר שפוגע באיכות ובד"כ ודורש פיצוי ע"י חידוד קל).

דבר נוסף ששמתי לב שגודל הקובץ של ה-F700 ברזולוציה גבוהה (6MP) הוא בגודל 1.4MB לעומת גודל קובץ ב-A520 ברזולוציה (4MP) הוא בגודל 2.5MB :screwy:

השאלה אם אתה רואה שחסרים פרטים. גודל קובץ בלבד הוא לא מדד מוצלח במיוחד מכיוון שיש הבדלים ביעילות הדחיסה של אלגוריתמים שונים (כן, גם ב-JPEG שמיושם ע"י תוכנות שונות). אם זה מטריד אותך, תמיד אפשר לצלם ב-RAW ולקבל את כל מה שמגיע מהחיישן. בקאנון אין את האופציה הזו.

ובטיול חובה סוללות AA, אם אין לך מטען רכב (למקרה שאתה לוקח רכב) מעל 200 תמונות (בממוצע בשימוש עם/בלי פלאש) אתה לא תצלם מעבר.

אם AA זה חובה, אז ברגע אחד ביטלת כמעט את כל קטגוריית ה-Prosumer. בכל מקרה, מטען מהיר לבית ולרכב עולה 200 ש"ח (זמן הטענה של שעה עד שעתיים).

זה רק אני או שהצבעים בA520 יותר טובים? :screwy:

לדעתי דווקא הצבע הירוק של הפוג'י חי יותר. תסתכל על העץ שמעל הבית.

לפי מה שדני הראה פה עכשיו אני אישית הייתי לוקח את הקנון,

כלומר לדעתך הבדלים זניחים לחלוטין (כאלה שקשה אפילו לראות בהדפסות גדולות) חשובים יותר מתגובה מהירה, איכות בניה טובה יותר, רעש נמוך יותר, ISO גבוה יותר בשני סטופים, ווידאו ללא הגבלה, מצב RAW ומסך איכותי יותר? אני חושב שלא.

ועוד יותר מאותה סיבה שהסוללות שלה הן AA סטנדרטיות,

פתרון פשוט: סוללה נוספת :cool2:

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני לוקח את ה-F700.

מה אתם חושבים?

ותגידו זה משנה שהיא ישנה?(אבל עדיין טובה בהשוואה).

פורסם
  • מחבר

ב-DCviews קאנון מקבל ציון 3 באיכות תמונה לעומת ה-F700 שמקבל 4.

השוותי בין שתי תמונות מאקרו :

זאת של הקאנון:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/A520/FULLRES/A52MAC.HTM

וזאת של ה-F700

http://www.imaging-resource.com/PRODS/F700/FULLRES/F7MAC.HTM

והמשקל של התמונה מה520 הרבה יותר גבוה..

ה-F700 יותר איכותית..

פורסם

ותגידו זה משנה שהיא ישנה?(אבל עדיין טובה בהשוואה).

מצלמות ישנות בד"כ איטיות יותר ממצלמות חדשות, אבל במקרה הזה זה הפוך. ה-F700 משמעותית יותר מהירה מה-A520. כמובן שאם אתה משווה אותה לדגמים חדשים יותר של פוג'י (כמו ה-F10) אז היא יותר איטית. הבעיה היא שהדגמים החדשים שלהם בד"כ עולים יותר, ואלה שזולים יותר לא מגיעים לרמה של ה-F700.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים