עבור לתוכן

שינוי מפרט מחשב - מבקש עצות...

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני כחודש,קניתי לעצמי מעט פריטים חדשים :

- מארז S-VIKING של THERMALTAKE .

- ספק כוח 450W של THERMALTAKE.

- מערכת קירור במים למעבד THERMALTAKE BIGWATER 120 CM SE .

- מסך,מקלדת,עכבר ושאר ירקות נחוצים (מדפסת,סורק).

עכשיו השאלה העיקרית (ואל תגידו בבקשה שאני פרייר שקניתי מערכת קירור על פריטים מלפני 5 שנים) :

זה המפרט הטכני שיש אצלי כרגע :

- מעבד INTEL 2.6 GHZ תוצרת INTEL (אין לי מושג וגם אין לי איך לבדוק את החברה או את המודל המדוייק).

- לוח אם INTEL D850V (היה חזק בתחומו לפני 5 שנים,בערך).

- זיכרון 256 RDRAM .

- כרטיס מסך ATI RADEON 9600 256 MB PRO (רכישה חדשה יחסית מלפני שנה) .

- דיסק קשיח מתוצרת W.D. 120 GB על 7200 סיבובים לדקה.

השאלה שנשאלת : בתקציב של כמעט 2000 ש"ח (לא יותר,כרגע) , מה הייתם מציעים להחליף במערכת למשתמש ממוצע,גרפיקאי חובב,שבמקרה הטוב משחק פעם-פעמיים במשחקים (חובב סטרטגיות מושבע) וצריך את המחשב בעיקר לעבודה עם גרפיקת 3D , לצרכי הורדות מהאינטרנט,ולצרכי עבודות באוניברסיטה.

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה-שקשורה למודינג,לדעתי :

בעת חיבור חלקי המחשב , נאלצתי לחבר את מאוורר ה-120 ס"מ של מערכת הקירור מחוץ למארז , עקב כך שבתוך המארז לא הייתה לי אפשרות לחבר את המאוורר.

המצב שנוצר כעת,הוא שאחד המאווררים הסטנדרטיים של המארז (גם הוא 120 ס"מ) מפורק אצלי.

השאלה שנשאלת היא :

מה לדעתכם עדיף - לעשות חור ב"גג" המארז ולחבר לשם את אחד המאווררים (או המאוורר העודף של המארז,או את המאוורר העודף לחבר מאחור,ולהעביר את המקום של מאוורר מערכת הקירור - שיש בתוכה רדיאטור - ל"גג" המארז)? :nixweiss:

או שפשוט לשכוח ממארז ה S-VIKING ולעבור ל-KENDALF? :-[ (מה אני אעשה שהייתי קצת :bash::s07: כשקניתי את המארז)

פורסם

למה שתי הודעות?

ב 2000 שקל הכי טוב בשבילך לדעתי יהיה:

AMD A64 3000 Venice - בערך 900 שקל כולל קירור (מקורי או אלטרנטיבי - לא עקרוני)

Gigabyte K8NSC-939 או כל לוח nForce 3 Ultra טוב אחר - בערך 500 שקל

Samsung / GeiL / A-Data 1GB DDR400MHz - בערך 600 שקל

והנה לך שדרוג מצוין (אבל דיי יוריד את הצורך בקירור המים בגלל שהמעבד גם ככה קריר)

לעבור עכשיו לקנדלף יהיה דיי טיפשי בהתחשב בעובדה שרק לפני חודש קנית מארז ב 450 שקל בערך

עדיף לדעתי לעשות איזשהו מבנה לשים את הרדיאטור מחוץ למארז וככה גם לפזר את החום בחלל יותר גדול

פורסם
  • מחבר

בטעות כתבתי בשתי הודעות - רשמתי הודעה אחת,ואז נזכרתי שאני רוצה לרשום עוד דבר. ::)

עד כמה שהבנתי - אתה ממליץ לי לעבור למעבד של 64 . שאלה אולי מעט טיפשית - האם קיים WINDOWS XP בגרסה המקצועית להתקנה על מעבד של 64?

הרדיאטור עם המאוורר גם ככה מחוץ למארז - ברמת העיקרון חשבתי שככה יהיה יותר יעיל - יניקת האויר החם מחוץ למארז , כאשר בנוסף המאוורר "מקרר" את המים שבמערכת הקירור,כאשר אחד ה-KNOBES מאפשר לי לשלוט במהירות המאוורר הזה.

השאלה היא - האם כדאי לקדוח ב"גג" המארז חור בגודל 12 ס"מ למאוורר שלישי שיוציא/יכניס אוויר לתוך המארז? ואם כן - מה עדיף- שישמש ליניקת אויר או הכנסת אויר?

כרגע - זרימת האוויר שלי היא כזאת - מאוורר 12 ס"מ בקידמת המארז,שמכניס אוויר מחלל החדר לתוך המארז (ממוקם בדיוק מול הדיסק הקשיח - יתרון?) , ומאוורר 12 ס"מ (עם הרדיאטור) ממערכת קירור המים שמורכב מחוץ למארז שתפקידו להוציא את האוויר החוצה. בנוסף,כמובן שגם לספק כוח יש מאוורר (אם זוכר נכון,12 ס"מ גם כן) שמוציא את האוויר מחוץ למארז דרך ספק הכוח.

פורסם

יש Win XP Pro שתומך 64Bit

אבל דרייברים להכל עדיין אין

ובשביל מערכת קירור מים אין ממש צורך במארז מאוורר

אם הכ.מסך שלך לא מחובר למערכת קירור מים אז מקסימום 120 מכניס 120 מוציא

אני לא רואה טעם ביותר מזה

ממוקם מול הדיסק הקשיח יכול להיות יתרון או חסרון גדול, תלוי בעיקר אם יש לו מעבר של אוויר דרך הדיסקים הקשיחים

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

טוב,תודה. אני מניח שבכל זאת מעט נחפזתי כשקפצתי על ההזדמנות לקנות את S-Viking... 8)

קיים אצלי דיסק קשיח אחד על 120GB ככה שהמאוורר מקדימה מכניס מספיק אוויר,לדעתי.

האם יש לך המלצה אלטרנטיבית למעבד שהוא לא 64 Bit?

פורסם

מה הרעיון לא לקנות מעבד 64 ביט?

א. רק האינטלים (חלק קטן מהם לפחות) מיוצרים עדיין ל 32 ביט בלבד

ב. מעבד 64 ביט הוא מעבד 32 ביט לכל דבר כאשר הוא עובד תחת מ"ה או תוכנה 32 ביט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים