עבור לתוכן

התרעת טרור בסיני

האם לאור התרעת הטרור בסיני והעובדה כי הגבול בין רצועת עזה למצרים פרוץ, ישראל צריכה לסגור את הגבול עם 986 הצבעות

1. 1. האם לאור התרעת הטרור בסיני והעובדה כי הגבול בין רצועת עזה למצרים פרוץ, ישראל צריכה לסגור את הגבול עם

• יש לסגור את הגבול ולא לאפשר יציאת ישראלים לסיני
    • יש להשאיר את הגבול פתוח ולהסיר אחריות מישראלים שיחליטו לצאת לסיני
    • יש להשאיר את הגבול פתוח ולדאוג לבטחונם של ישראלים שיחליטו לצאת לסיני
    • לא יודע

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

הצבא הסורי הרבה יותר חלש מהצבא המצרי. אבל, אחרי שהסורים יקבלו מרוסיה את טילי האיסקנדהר החדשים שלהם אתה בהחלט אמור לפחד.

שרון איפשר למצרים לפרוס את הצבא שלהם לאורך ציר פילדלפי במטרה לחסום את הברחות הנשק לרצועת עזה.

מישהו רואה את המצרים חוסמים את הברחות הנשק לתוך רצועת עזה?

למישהו יש איזשהן ציפיות מהמצרים שהם אכן יחסמו את הגבול ויבקרו על התנועה משני צדי הגבול?

מה אתה רוצה, שאני אמסור לך מידע מודיעיני ספיציפי שיבסס את דבריי?

אתה פשוט ילד טיפש שאולי יודע לכל היותר לנתח תצלומי אויר (אני מקווה שלפחות את זה אתה יודע לעשות כמו שצריך), ולא הרבה מעבר לכך.

הדבר ניכר בבירור מחוסר הידע שלך לגבי מונחים פשוטים, כפי שהוא בא לידי ביטוי בתגובות שלך, והבורות המוחלטת שלך בנוגע לטקטיקות ואסטרטגיות צבאיות.

בקשר לצבא הסורי- זה הקע של הגולן הוא מהווה מעצור חזק לכל כלי רכב כבד ולוקח ימים להעלות לשמה כוח נכבד של טנקים לעומת מדבר שזה יותר קל לחצות

• תגובות 52
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יש אנשים שחושבים שמכיוון שלסורים יש טילים שמכסים את כל מדינת ישראל, אז הגולן כבר לא מהווה נכס אסטרטגי עבור מדינת ישראל, ולכן אפשר לוותר עליו. :screwy:

מאותה סיבה אפשר אולי לוותר גם על יהודה ושומרון, על בקעת הירדן, ואולי גם על הגליל, השפלה והשרון. :-\

פורסם

בקשר לצבא הסורי- זה הקע של הגולן הוא מהווה מעצור חזק לכל כלי רכב כבד ולוקח ימים להעלות לשמה כוח נכבד של טנקים לעומת מדבר שזה יותר קל לחצות

אין לך מושג על מה אתה מדבר.

Borg - לסורים יש שתי *חטיבות* קומנדו מוטסות במרחק של עשרות קילומטרים בודדים מהחרמון; בכל הזמן שאני נמצא שם, עוד לא יצא לי להתקל בסורי.

פורסם

שכחת שנגד הסורים אנחנו מוכנים ונגד המצרים פחות-הרי יש לנו שלום איתם

פורסם

די, אתה כזה נאיבי... אנחנו מוכנים מול כל אחת מהמדינות השכנות באופן שווה; זה שיש לנו הסכמי שלום עם מדינות מסוימות לא מונע מאיתנו להפעיל נגדן מודיעין משוכלל.

פורסם
  • מחבר

אז איך אתה מסביר את זה שנודע למדינת ישראל כי מצרים עסקה בפיתוח פצצת אטום בשיתוף פעולה עם לוב, רק אחרי שלוב הודיעה כי היא מוותרת על תוכנית הגרעין שלה?

דרך אגב, בכך שאתה מאפשר למסוקי "סיור" מצריים לטוס מעל ציר פילדלפי, אתה בעצם מאפשר למצרים להפעיל מודיעין משוכלל ביותר נגדנו.

פורסם

הנה אתה מוכיח שוב פעם כמה אתה פתטי עם חוסר הקוהרנטיות של הטיעונים שלך.

אז אתה אומר שישראל צריכה לדאוג מסוריה כשיהיה להם איסקנדר-E?

אתה מודאג מכך שהסורים עשויים להצטייד בטילי איסקנדר-E שהוא טק"ק בעל טווח בינוני ורש"ק קטן יחסית (250 ק"ג) ואומנם מדויק מאוד במונחים של טק"ק בזירה - רדיוס החטאה של 50 מטר.

בעוד אתה מוצא את עצמך מודאג באותו אופן מכך שלמצרים יש 750 חיליים ושש מסוקים על הגבול.

האם אתה גם מודאג שיש להם כ-120 מטוסי אף 16 שכל אחד מהם יכול לשאת 6 פצצות מונחות GPS כ"א במשקל טון. שפוגעים בדיוק של מטרים בודדים?

זה קצת הרבה יותר מהותי מחטיבת טק"ק מסוג איסקנדר ובאלפי מונים יותר מהותי מה"כוח" העצום שהם מחזיקים בציר פילדפי... לא שלמצרים חסר גם טק"ק אגב.

או ש-750 החיליים על הגבול קצת יותר מטרידים אותך...

הטענות שלך פשוט עלובות.

לטעון שתפיסת העולם המצרית לגבי כניסה למלחמה עם ישראל משתנה באיזשהוא אופן בעקבות הכוחות בחדשים שלהם על ציר פילדלפי היא פשוט טיפשות לשמה.

ואני די בטוח שאתה כבר מתחרט על זה שבכלל העלת על שפתיך את הדברים - ולא ראיתי מעבר לסיסמאות הדמגוגיות שסיגלת לעצמך.

ואם אתה לא חש ככה (לא שאני מצפה שתודה בכך) אז אתה באמת מטומטם מעבר לזכות קיום.

פורסם

די, אתה כזה נאיבי... אנחנו מוכנים מול כל אחת מהמדינות השכנות באופן שווה; זה שיש לנו הסכמי שלום עם מדינות מסוימות לא מונע מאיתנו להפעיל נגדן מודיעין משוכלל.

נגד הסורים אם יש לך הערכה מספיק מבוססת על כוונה כזאת אתה ישר מעלה כוחות לאזור ואילו עם מצרים אתה יש לך גם שיקולים דיפלומטיים(מה הם יאמרו וכו')

פורסם
  • מחבר

הנה אתה מוכיח שוב פעם כמה אתה פתטי עם חוסר הקוהרנטיות של הטיעונים שלך.

אז אתה אומר שישראל צריכה לדאוג מסוריה כשיהיה להם איסקנדר-E?

אתה מודאג מכך שהסורים עשויים להצטייד בטילי איסקנדר-E שהוא טק"ק בעל טווח בינוני ורש"ק קטן יחסית (250 ק"ג) ואומנם מדויק מאוד במונחים של טק"ק בזירה - רדיוס החטאה של 50 מטר.

בעוד אתה מוצא את עצמך מודאג באותו אופן מכך שלמצרים יש 750 חיליים ושש מסוקים על הגבול.

האם אתה גם מודאג שיש להם כ-120 מטוסי אף 16 שכל אחד מהם יכול לשאת 6 פצצות מונחות GPS כ"א במשקל טון. שפוגעים בדיוק של מטרים בודדים?

זה קצת הרבה יותר מהותי מחטיבת טק"ק מסוג איסקנדר ובאלפי מונים יותר מהותי מה"כוח" העצום שהם מחזיקים בציר פילדפי... לא שלמצרים חסר גם טק"ק אגב.

או ש-750 החיליים על הגבול קצת יותר מטרידים אותך...

הטענות שלך פשוט עלובות.

לטעון שתפיסת העולם המצרית לגבי כניסה למלחמה עם ישראל משתנה באיזשהוא אופן בעקבות הכוחות בחדשים שלהם על ציר פילדלפי היא פשוט טיפשות לשמה.

ואני די בטוח שאתה כבר מתחרט על זה שבכלל העלת על שפתיך את הדברים - ולא ראיתי מעבר לסיסמאות הדמגוגיות שסיגלת לעצמך.

ואם אתה לא חש ככה (לא שאני מצפה שתודה בכך) אז אתה באמת מטומטם מעבר לזכות קיום.

תגיד, אתה בטוח שאתה משרת במודיעין? :screwy:

אם אתה באמת משרת במודיעין של חיל האויר, כפי שאתה טוען, אז אבוי לצה"ל ואבוי לנו שחיילים שכמוך אחראים לבטחון שלנו. :s07:

הסורים לא עשויים להצטייד בטילי איסקנדהר. הם כבר קיבלו מרוסיה אישור לביצוע העיסקה, וזאת בניגוד להבטחה מפורשת של פוטין לנשיא ארה"ב ולשרון שהיתנה לא מזמן כי הוא לא יספק את הטילים האלה לסוריה.

טילי האיסקנדהר שסוריה אמורה לקבל בקרוב מרוסיה מכסים את רוב שטחה של מדינת ישראל, ויש להם דיוק של 20 מטרים (אפשר גם להזין להם מטרות בזמן שהם באוויר, ולתת להם תמונות של היעד שלהם כך שהם יוכלו לזהות אותו). אמנם, יש להם ראש נפץ של רק 250 ק"ג, אבל מדובר בראש נפץ מתפצל ל-54 ראשי קרב.

לידיעתך, מדובר בטיל התקדם מסוגו בעולם (לאף אחת ממדינות נאט"ו אין טיל בעל יכולות דומות) שמורכב על רכב שטח בעל עבירות גבוהה, והטיל עצמו יכול לטוס ולפגוע במטרה בדיוק רב בכל מזג אויר, ביום ובלילה.

כל אסטרטג יגיד לך שאפילו מספר קטן ביותר של טילים כאלה יכול לשנות את המאזן האסטרטגי בזירה מקומית במידה קיצונית ביותר, וסוריה אמורה לקבל 26 טילים כאלה.

התגובות הפתטיות שלך מדגישות את הטימטום העצום שלך, כך שמוטב שתפרוש לפני שתוכיח שוב את איוולותך. :bash:

פורסם

ואם אתה רוצה לדעת פצצה של 250 ק"ג יכולה למחוק בית בקלות

פורסם

בורג, אתה מתווכח עם אדם שמסביר לך בדיוק מה קורה.

הוא משרת בחיל מודיעין FFS מה אתה ממשיך להתווכח איתו?

הטענה שלך לגבי העובדה שמסוקים לא יכולים לקלוט מודיעין יעיל פשוט מטופשת. הוא הסביר לך בדיוק למה הם לא יעילים בקליטת מודיעין.

ומהו בדיוק ה"איבזור הסופר-דופר משוכלל" של המצרים?

האם לא הצלחת לקבל את הטענה שאיבזור אלקטרוני אשר עובד על שיטת קרינה (אני משאר שרדיו?) יכול להיקלט ביתר קלות ע"י חיישנים מתאימים?

בכל מקרה, משומה אני נוטה יותר לסמוך על אדם בעל ניסיון אמיתי, ולא עליך, מצטער.

פורסם
  • מחבר

אז מה אם iiB משרת במודיעין? הוא טוען שהוא משרת באגף מודיעין של חיל האויר, ושהתפקיד שלו זה פענוח תצלומי האויר. זה בסה"כ אומר שהוא אולי יודע לפענח תצלומי אויר, ותו לא. ככל הנראה, מעבר לתצלומי אויר מסויימים אין לו גישה לחומר מודיעיני, ואין לו שמץ של מושג בטקטיקה ואסטרטגיה.

אני לא טענתי שמסוקים לא יכולים לקלוט מודיעין יעיל. זאת הייתה הטענה של iiB. אני טענתי את ההיפך, ו-iiB ניסה ללא הצלחה לסתור את הטענה שלי באמצעות גיאומטריה.

בסה"כ הטענה שלו הייתה שמסוקים לא יכולים לספק תצלומי אויר (אני אף פעם לא טענתי כך). תצלומי אויר אפשר להשיג באמצעות מטוסים. עם מסוקים אפשר להפעיל אמצעים מודיעיניים אחרים.

אני מבין שאתה מעוניין לדעת מהו בדיוק ה"איבזור הסופר-דופר משוכלל" של המצרים. כל מה שאני יכול לומר לך זה שמדובר באמצעי ביון מערביים מתקדמים ביותר, ואני מעדיף שלא לפרט מעבר לכך.

לידיעתך, יש אמצעי ביון אקטיביים, ואמצעי ביון פאסיביים. מלבד זאת, גם אם תגלה שהמצרים מפעילים במסוקים שלהם אמצעי ביון כנגד ישראל (דבר שברור לכל לחלוטין לכל גופי המודיעין במדינה), מה כבר תוכל לעשות בנידון, לעשות נו-נו-נו למצרים?

אין לך בעצם מושג מה הנסיון שלי (ובניגוד לאחרים שמפרסמים שהם משרתים במודיעין, אני לא מתכוון ליידע אף אחד בנדון), ולמרות זאת אתה מעדיף לסמוך על מילה של אדם שטוען שהוא בסה"כ מפענח תצלומי אויר באגף מודיעין של חיל האויר?

הדבר מאוד תמוה בעיני, בייחוד בשל העובדה שסתרתי את דבריו אחד-לאחד והוכחתי כי אין לו מושג על מה הוא מדבר.

אבל, תעשה מה שאתה רוצה, זה לא מפריע לי.

פורסם

הזכרת לי משהו עם האמצעים הפאסיביים- מה הבעיה של המצרים לעשות כמו שהאמריקאים עושים בשגרירות? פשוט לקלוט שידורים שלהם

פורסם
  • מחבר

אפשר, אבל למה לעזור להם?

זה כמו ש-iiB אמר שלמצרים יש מטוסי F-16 שיכולים לשאת פצצות מדוייקות במשקל של טון, אז לא צריך לדאוג מה-750 חיילים שיש להם בציר פילדלפי.

בסדר, אז למצרים יש צבא גדול, חזק ומודרני. העובדה הזאת לכשעצמה מאוד מדאיגה, במיוחד לנוכח העובדה כי מצרים היא לא ממש מדינה דמוקרטית, והפיכה איסלאמית במצרים היא בגדר עובדה די סבירה (אני לא אומר שסביר שזה יקרה היום או מחר). אם כך, למה לנו להגדיל את הסכנה ולבטל את פירוז חצי האי סיני, ולאפשר למצרים להציב כוח צבאי מדאיג על גבול ישראל, בייחוד לאור העובדה כי ברור לכל שהמצרים לא מונעים מעבר של גורמי טרור ואמל"ח בגבול עזה-מצרים.

פורסם

כי זה לדעתי עדיף מהאפשרות השנייה- שחיילי צה"ל יהיו שמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים