עבור לתוכן

התרעת טרור בסיני

האם לאור התרעת הטרור בסיני והעובדה כי הגבול בין רצועת עזה למצרים פרוץ, ישראל צריכה לסגור את הגבול עם 986 הצבעות

1. 1. האם לאור התרעת הטרור בסיני והעובדה כי הגבול בין רצועת עזה למצרים פרוץ, ישראל צריכה לסגור את הגבול עם

• יש לסגור את הגבול ולא לאפשר יציאת ישראלים לסיני
    • יש להשאיר את הגבול פתוח ולהסיר אחריות מישראלים שיחליטו לצאת לסיני
    • יש להשאיר את הגבול פתוח ולדאוג לבטחונם של ישראלים שיחליטו לצאת לסיני
    • לא יודע

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני חושב שההוראה הגיעה ממשרד החוץ. יכול להיות שבעקבות פנייה מתורכיה.

אז זהו שלא.

גם פה - משרד החוץ בסך הכל פרסם אזהרה - כמה ימיים קום לכן.

זה לא מקרה שניתן להקביל - הספינות הורחקו כיוון שבאותו זמן המשטרה פעלה ועצרה את המפגעים.

זה היה עניין של שעות. לא החלטה עקרונית שספינות ישראליות לא יעגנו בטורקיה. לא סגירה של גבול.

• תגובות 52
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הסכם השלום עם מצרים לא מאפשר את סגירת הגבול. אבל, הסכם השלום עם מצרים גם לא מאפשר הכנסת צבא מצרי לסיני. אני לא רואה שזה הפריע למישהו בממשלה.

שוב אתה מבסס את דבריך על מחשבות לא בדוקות - כניסת 750 החיילים המצריים לשטח המפורז בסיני היא בהסכמת ישראל ומצריים וכלל תיקון של הסכם השלום המקורי - שעבר גם בכנסת ישראל...

פורסם
  • מחבר

זה היה עניין של שעות. לא החלטה עקרונית שספינות ישראליות לא יעגנו בטורקיה. לא סגירה של גבול.

זה לא היה עניין של רק כמה שעות בהן ספינות ישראליות לא יכלו לעגון בטורקיה.

שוב אתה מבסס את דבריך על מחשבות לא בדוקות - כניסת 750 החיילים המצריים לשטח המפורז בסיני היא בהסכמת ישראל ומצריים וכלל תיקון של הסכם השלום המקורי - שעבר גם בכנסת ישראל...

אם אפשר לשנות את הסכם השלום עם מצרים כך שיאפשר להכניס לחצי האי סיני 750 חיילים, 6 מסק"רים ו-6 אוניות מלחמה, אז אפשר לשנות אותו כך שיאפשר סגירה זמנית של במקרה של התרעת טרור ממוקדת.

דרך אגב, מדובר באחת ההחלטות האוויליות ביותר של ממשלת ישראל וכנסת ישראל לדורותיהן המבטלת במחי-יד את אחד ההישגים החשובים ביותר של ישראל מול מצרים - פירוז חצי האי סיני.

iiB, אתה באמת לא חייב להגיב לכל משפט שלי בתגובה נפרדת, ולשלוח שתי הודעות רצופות. :bash:

פורסם

דבר ראשון זה לא מסק"רים ולא "אוניות מלחמה". זה מסוקי סיור - לא מסוקי אפאצ'י. וזה לא משחתות - זה כלים שיועדו למנוע הברחות.

ההסכם מדבר על 12.5 קילומטר בו הכוח ישהה - מתוך 220 קילומטר של קו גבול.

ומה אתה חושב? שה-750 איש האלה, כוח שווה ערך בערך לשני גדודים(?), יתחילו את המלחמה לבדם? כששאר הכחות המצריים יחלו לחצות את 400 קילומטר של חצי האי סיני.

כמה טיפש צריך להיות כדי לא להבין שה 750 חיליים האלה לא רלוונטים בכלל ליחסי הכוחות ישראל-מצרים ולא מסוגלים לתרום לנקודת פתיחה טובה יותר של מלחמה. ובטח שלא מהווים גורם שיביא או יסיע להחלטה מצרית שתביא לפתיחת מלחמה - כאילו שעם ה750 חיליים האלה בגבול פילדלפי - ישראל כבר הרבה פחות מאיימת...

אפשר לנסות לתקן את הסכם השלום בהסכמה של שני הצדדים. אני לא יודע כמה יהיה אפשר לקבל אותה.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון זה לא מסק"רים ולא "אוניות מלחמה". זה מסוקי סיור - לא מסוקי אפאצ'י. וזה לא משחתות - זה כלים שיועדו למנוע הברחות.

:lol: :lol: :lol:

אתה כ"כ תמים. :nixweiss:

אמנם המצרים קוראים למסוקים האלה מסוקי סיור, אבל בעצם מדובר במסוקי ביון המצויידים בציוד ביון משוכלל ביותר שמאפשר למצרים לפקח על כל בסיסי צה"ל בנגב, ולהתריע בפני הפלשתינים על כל פעולה צבאית שצה"ל יתכוון לערוך כנגד הפלשתינים ברצועת עזה. בנוסף לכך, זה ממש לא בעיה להתקין על ה"מסוקי סיור" האלה תותחים וטילים.

לגבי המשחתות המצריות, לא מדובר בסירות סיור קטנות של משמר החופים, אלא באוניות מלחמה בנפח של 300 טון המשתוות לאוניות חיל הים הישראלי ואף עולות עליהן. לידיעתך, חיל הים המצרי הרבה יותר גדול וחזק מחיל הים הישראלי לאין שיעור. כמו-כן, אוניות המלחמה האלה ישייטו במי עזה, ובאמצעות טילי ים-יבשה שניתן להחביא בנמל הצבאי המצרי בסיני או בבטן הספינות, ולהתקין אותם בספינות בנקל, המצרים יוכלו לאיים על מתקנים אסטרטגיים של ישראל באשקלון ואשדוד.

ההסכם מדבר על 12.5 קילומטר בו הכוח ישהה - מתוך 220 קילומטר של קו גבול.

ומה אתה חושב? שה-750 איש האלה, כוח שווה ערך בערך לשני גדודים(?), יתחילו את המלחמה לבדם? כששאר הכחות המצריים יחלו לחצות את 400 קילומטר של חצי האי סיני.

כמה טיפש צריך להיות כדי לא להבין שה 750 חיליים האלה לא רלוונטים בכלל ליחסי הכוחות ישראל-מצרים ולא מסוגלים לתרום לנקודת פתיחה טובה יותר של מלחמה.  ובטח שלא מהווים גורם שיביא או יסיע להחלטה מצרית שתביא לפתיחת מלחמה - כאילו שעם ה750 חיליים האלה בגבול פילדלפי - ישראל כבר הרבה פחות מאיימת...

זה רק ההתחלה. כבר עכשיו המצרים דורשים להציב כוחות צבא מצריים לאורך כל גבול ישראל-מצרים באותו יחס כוחות של הגדודים שנפרשו על הגבול שבין מצרים לרצועת עזה.

אתה יכול להגיד שהם יכולים להמשיך לדרוש, אבל מאחר והגבול בין מצרים לרצועת עזה פרוץ מבלי שהמצרים יטרחו לחסום אותו, טרוריסטים פלשתינים יכולים בלי בעיה מיוחדת לעקוף את גדר הביטחון המקיפה את רצועת עזה ואת גדר הביטחון השנייה שישראל מקימה סביב רצועת עזה, ופשוט להיכנס לישראל באין מפריע דרך הגבול הפתוח בחצי האי סיני. לפיכך, לממשלת ישראל לא תהיה ברירה אלא להיענות לדרישת המצרים להציב כוחות צבא מצרים גדולים לאורך גבול ישראל-מצרים שיחסמו את הטרוריסטים (כאילו שזה יעזור).

דרך אגב, 750 חיילי קומנדו מצרים מאומנים היטב (אתה לא תלך לבדוק מיהם אותם חיילים שמצרים תציב בחצי האי סיני) במרחק יריקה מבאר-שבע המגובים בשישה מסק"רים ושש אוניות מלחמה מהווים איום משמעותי על בטחונה של מדינת ישראל.

פורסם

ואל תשכח שזה לא יהיה בדיוק 750 איש הרי מדינת ישראל לא ושה שם כל יום מסדר!!!

ואל תשכח שגם יואי הוא " מסוק סיור" אבל עם הציוד הנכון הוא יכול לשמש לפריסה מהירה

פורסם

:lol: :lol: :lol:

אתה כ"כ תמים. :nixweiss:

אמנם המצרים קוראים למסוקים האלה מסוקי סיור, אבל בעצם מדובר במסוקי ביון המצויידים בציוד ביון משוכלל ביותר שמאפשר למצרים לפקח על כל בסיסי צה"ל בנגב, ולהתריע בפני הפלשתינים על כל פעולה צבאית שצה"ל יתכוון לערוך כנגד הפלשתינים ברצועת עזה. בנוסף לכך, זה ממש לא בעיה להתקין על ה"מסוקי סיור" האלה תותחים וטילים.

אתה כל כך לא בליגה שלך...

זה מפליא אותי באיזה קלות דעת אתה מניח דברים. אבל למען הסר ספק:

הגובה המקסימלי שמסוקים כאלה יכולים להגיע אליו הוא בערך 5000 מטר.

בגובה כזה - לא משנה באיזה אמצעי תצפית מתוחכמים תשתמש - זווית הראיה שלך לעבר ישראל יורדת מ 5 מעלות אם אתה מנסה לתצפת מעבר ל 57 ק"מ לתוך שטח ישראל. מתחת לזווית כזאתי תמונת העולם תיהיה שטוחה ולא תאפשר הפקת מודיעין. מה זאת ועוד - שאם ישתמשו באמצעים אלקטרוניים - שאגב אותה מגבלה חלה עליהם כיוון שיכולת האיכון שלהם קטנה עם הזווית - הרי שאמצעים האלה קורנים וישראל צדע שעשה עליה איסוף מודיעין...

טווח האיסוף המועיל ממסוק כזה - הוא לא יותר מחצי מעגל שרדיוסו עשרות קילומטרים בודדים, במקרה הטוב. כיוון שהמסוקים מוגבלים לגבול עזה - מדובר בשטח ישראלי שולי מאוד שהם יכולים לתצפת עליו.

החישוב: המסוק מהקרקע הוא צלע אחת, הצלע השניה היא 57 ק"מ מהנקודה בקרקע שהמסוק נמצא מעליה - לשטח איליו הוא צופה - והצלע השלישית היא בין המסוק לשטח איליו הוא צופה - שהוא 57 ק"מ בתוך שטח ישראל - קצת טריגו - ותראה שהזווית שנוצרת היא 5 ותלך ותקטן ככל שטווח התיצפות גדל.

5000 חלקי טנגנס של 5 הוא הוא ~57.

שתי תמונות לווין שניתן לקנות היום מחברות אזרחיות ברזולציות טובות יתנו לך יותר מודיעין על בסיסי צה"ל מהמסוקים האלה.

ולא שהמסוקים יכולים לראות מה קורה בצפון הרצועה - אבל למה צריך אותם לדוווח על הכנה למבצע של צה"ל - אם בכל מקרה זה מדווח בתקשורת. וגם אם לא. עם משקפת שדה אתה לאסוף יותר מודיעין מתוך עזה על צפון הרצועה ממה שתוכל מהמסוקים האלה.

כבר עכשיו המצרים דורשים להציב כוחות צבא מצריים לאורך כל גבול ישראל-מצרים באותו יחס כוחות של הגדודים שנפרשו על הגבול שבין מצרים לרצועת עזה.

אתה יכול להגיד שהם יכולים להמשיך לדרוש, אבל מאחר והגבול בין מצרים לרצועת עזה פרוץ מבלי שהמצרים יטרחו לחסום אותו, טרוריסטים פלשתינים יכולים בלי בעיה מיוחדת לעקוף את גדר הביטחון המקיפה את רצועת עזה ואת גדר הביטחון השנייה שישראל מקימה סביב רצועת עזה, ופשוט להיכנס לישראל באין מפריע דרך הגבול הפתוח בחצי האי סיני. לפיכך, לממשלת ישראל לא תהיה ברירה אלא להיענות לדרישת המצרים להציב כוחות צבא מצרים גדולים לאורך גבול ישראל-מצרים שיחסמו את הטרוריסטים (כאילו שזה יעזור).

דרך אגב, 750 חיילי קומנדו מצרים מאומנים היטב (אתה לא תלך לבדוק מיהם אותם חיילים שמצרים תציב בחצי האי סיני) במרחק יריקה מבאר-שבע המגובים בשישה מסק"רים ושש אוניות מלחמה מהווים איום משמעותי על בטחונה של מדינת ישראל.

הגבול בין ישראל למצרים לא פרוץ כמו ששאר הגבולות בין ישראל לשכנותיה לא פרוצים. הסיבה שאנחנו (חשוב להדגיש - אנחנו) רצינו בהתפרסות הצבא המיצרי על גבול רצועת עזה עם מצרים - היא שעם היציאה שלנו מציר פילדלפי - אין כוח ישראלי בגבול הזה. :screwy:

יופי הפלסטינים יכולים לנסות לעבור דרך גבול מצרים - הנה עוד הפתעה - הם גם מנסים מידי פעם דרך ירדן, לבנון - ובעבר גם סוריה. אבל לרוב זה לא צולח - וזה לא בגלל שצבא לבנון מונע מהם את זה... זה בגלל שהגבולות האלה לא פרוצים.

וגם לפני הנסיגה הפלסטינים יכלו לנסות להסתנן לישראל דרך גבול מצרים, ואף ניסו אם אני לא טועה,.... שום דבר לא השתנה. הרי מאז ומתמיד פלסטינים יכולים להסתובב בחצי האי סיני בצורה חופשית.

מאיפה המצאת את פיסת המידע ההזויה הזאתי...

לפעמים אני תוהה אם אתה סתם משתמש בדמגוגיה זולה לטובת טיעונך או שאתה אשכרה מאמין לשטויות שלך.

750 חיילים 6 מסוקי סיור ושש ספינות - לא משנים כקליפת השום ביחיסי הכוחות בין שני מדינות עם קרוב למיליון חילים כ"א, מאות מטוסי קרב מודרנים, טק"ק ארוך טווח, אוגדות שיריון ועוד כלי לחימה מודרנים.

אז אני לא מצפה שמצרים תתחיל מלחמה בעקבות היתרון ה"משמעותי" הזה.

פורסם
  • מחבר

אתה כל כך לא בליגה שלך...

זה מפליא אותי באיזה קלות דעת אתה מניח דברים.

עדיף שלא תדבר בתחומים שאין לך מושג בהם.

איסוף מידע באמצעות מסוק ביון לא מתבצע באמצעות משקפת, אלא באמצעות מכשור ביון אלקטרוני משוכלל (לאו דווקא אמצעים אופטיים).

הגבול בין ישראל למצרים לא פרוץ כמו ששאר הגבולות בין ישראל לשכנותיה לא פרוצים. הסיבה שאנחנו (חשוב להדגיש - אנחנו) רצינו בהתפרסות הצבא המיצרי על גבול רצועת עזה עם מצרים - היא שעם היציאה שלנו מציר פילדלפי - אין כוח ישראלי בגבול הזה. :screwy:

מי זה אותו "אנחנו" שאתה מדבר עליו, שרון ושות'?

אסור היה בכלל להוציא את צה"ל מציר פילדלפי. לא רק אני אומר את זה, אלא גם הרמטכ"ל לשעבר, או אולי בוגי גם לא מבין כלום?

יופי הפלסטינים יכולים לנסות לעבור דרך גבול מצרים - הנה עוד הפתעה - הם גם מנסים מידי פעם דרך ירדן, לבנון - ובעבר גם סוריה. אבל לרוב זה לא צולח - וזה לא בגלל שצבא לבנון מונע מהם את זה... זה בגלל שהגבולות האלה לא פרוצים.

וגם לפני הנסיגה הפלסטינים יכלו לנסות להסתנן לישראל דרך גבול מצרים, ואף ניסו אם אני לא טועה,.... שום דבר לא השתנה. הרי מאז ומתמיד פלסטינים יכולים להסתובב בחצי האי סיני בצורה חופשית.

מעניין... לא שמתי לב שיש גדר מערכת בין ישראל למצרים. :-\

750 חיילים 6 מסוקי סיור ושש ספינות - לא משנים כקליפת השום ביחיסי הכוחות בין שני מדינות עם קרוב למיליון חילים כ"א, מאות מטוסי קרב מודרנים, טק"ק ארוך טווח, אוגדות שיריון ועוד כלי לחימה מודרנים.

אז אני לא מצפה שמצרים תתחיל מלחמה בעקבות היתרון ה"משמעותי" הזה.

קודם כל, מדובר ב-750 חיילים רק על הנייר. בפועל, שני גדודים יכולים בקלות להפוך לשתי דיביזיות (תראה כמה חיילים יש לרשות הפלשתינית, לעומת מספר השוטרים שהסכמי אוסלו מתירים לה).

שוב פעם, לא מדובר במסוקי סיור וספינות משמר חופים קלות, אלא במסוקי ביון שניתן לחמש אותם בתותחים וטילים, ולפרוס באמצעותם כוחות קומנדו במהירות. לגבי שש ספינות המלחמה, מדובר במשחתות בנפח של 300 טון שניתן בקלות להחביא בבטנן טילי שיוט ים-קרקע, ולהתקין אותם במהירות. אותם טילים יכולים לפגוע בכל התשתיות האסטרטגיות החשובות של ישראל באשקלון ואשדוד במתקפת בזק שמקדימה מלחמה כוללת.

דרך אגב, לצה"ל אין מליון חיילים סדירים (אפילו לא קרוב לכך).

צבא מצרי על גבול ישראל מהווה יתרון משמעותי שמבטל את ההישג של בגין בפירוז חצי האי סיני.

פורסם

אני מפענח תצלומי אוויר.

אני משרת בלהק מודיעין בחיל האוויר שנתיים ו-10.

מעבר לכך אני משרת שנתיים בתפקיד מודיעני מחקרי הכולל ניתוח מידע מכלל גורמי איסוף המודיעין בחיל האוויר, בצה"ל וגם מעבר לכך.

אז אני יודע על מה אני מדבר.

אתה יכול או לקבל את הטיעונים שלי. או להביא טיעונים משלך שסותרים את טענותי בקשר ליכולת איסוף מודיעין ממסוקים.

מידע על דברים כגון אלה בהחלט זמין באינטרנט - ואם לא - אז זה בעיקר כי מסוקים, מן הסתם, אינם פלטפורמה אופטימלית לאיסוף מודיעין מעבר לרמה הטקטית - שזה בדיוק למה שהם אמורים לשמש - למנוע הברחות..

אז עד שלא תביא מידע סותר. הטענה שלך שאני לא יודע על מה אני מדבר לא קבילה. ואין טעם להתווכח.

אני מאמין שיעדיפו את הדעות שלי כפי שביססתי אותם.

-------------------------------------------------------

שתי דיווזיות - אתה פשוט מפליא אותי - אתה בכלל יודע מה זה דיוויזיה?

איך בדיוק 50,000~ חיליים + רק"מים + ג'יפים + לוגיסטיקה + אלף ואחת דברים יחצו את סיני בלי שנראה.

אפשרי...? לא.

האם יוכלו אט אט לבנות שם כוח של שני דיווזיות - יש יחס של 1 ל 200 בערך בין הכוחות שיש שם היום לשני דוויזיות.

גם ישראל יודעת לאסוף מודיעין אתה יודע... אני בספק הם הם יוכלו להכפיל את הסד"כ בלי שישימו לב.

דרך אגב מאיפה אתה שואב את המידע על ספינות הקרב ב"נפח 300 טון" כדבריך... לידיעתך - טון היא מידת משקל - ולא נפח. נפח זה למשל מטר מעוקב או סנטימטר מעוקב (סמ"ק) אתה יודע... מה שגורם לי לתהות האם המידע הזה בדוי לחלוטין.

וברור שדיברתי על מילואים. אני מדבר על מלחמה.

פורסם
  • מחבר

אני מפענח תצלומי אוויר.

אני משרת בלהק מודיעין בחיל האוויר שנתיים ו-10.

מעבר לכך אני משרת שנתיים בתפקיד מודיעני מחקרי הכולל ניתוח מידע מכלל גורמי איסוף המודיעין בחיל האוויר, בצה"ל וגם מעבר לכך.

אז אני יודע על מה אני מדבר.

אתה יכול או לקבל את הטיעונים שלי. או להביא טיעונים משלך שסותרים את טענותי בקשר ליכולת איסוף מודיעין ממסוקים.

מידע על דברים כגון אלה בהחלט זמין באינטרנט - ואם לא - אז זה בעיקר כי מסוקים, מן הסתם, אינם פלטפורמה אופטימלית לאיסוף מודיעין מעבר לרמה הטקטית - שזה בדיוק למה שהם אמורים לשמש - למנוע הברחות..

אז עד שלא תביא מידע סותר. הטענה שלך שאני לא יודע על מה אני מדבר לא קבילה. ואין טעם להתווכח.

אני מאמין שיעדיפו את הדעות שלי כפי שביססתי אותם.

זה שאתה מפענח תצלומי אויר בלהק מודיעין בחיל האויר זה טוב ויפה, אבל זה רק מוכיח כי אתה אולי מבין בצתלומי אויר אבל לא הרבה מעבר לכך.

כפי שציינתי, המסוקים לא אמורים לספק תצלומי אויר, זה תפקיד של מטוסים. למסוקים יש אמצעי ביון אחרים (לא אופטיים) מתקדמים ביותר שאתה כנראה לא מכיר.

אני לא מתכוון לפרט מעבר לכך, ובמידה ואתה אכן משרת בתפקיד מודיעיני, אז אני מניח שאתה יודע שעדיף שגם אתה לא תדבר יותר מדי.

שתי דיווזיות - אתה פשוט מפליא אותי - אתה בכלל יודע מה זה דיוויזיה?

איך בדיוק 50,000~ חיליים + רק"מים + ג'יפים + לוגיסטיקה + אלף ואחת דברים יחצו את סיני בלי שנראה.

אפשרי...? לא.

האם יוכלו אט אט לבנות שם כוח של שני דיווזיות - יש יחס של 1 ל 200 בערך בין הכוחות שיש שם היום לשני דוויזיות.

גם ישראל יודעת לאסוף מודיעין אתה יודע... אני בספק הם הם יוכלו להכפיל את הסד"כ בלי שישימו לב.

דיביזיית חי"ר מונה כ-10-20 אלף חיילים.

בכוונה הקצנתי את המספר כדי להדגיש את העובדה שברגע שאתה מתיר ל-750 חיילים מצרים להיכנס לסיני, אז הם יוכלו להגדיל את מספר החיילים בהדרגה מבלי שתהיה לך שליטה בדבר. אתה הרי לא תלך לעשות להם מסדר כל בוקר כדי לוודא שאכן מדובר רק ב-750 חיילים.

אני לא מתכוון שפתאום יצוצו ליד גבול ישראל-מצרים עשרות אלפי חיילים מצריים מבלי שישראל תדע על כך דבר. ישראל תדע על הגדלת הכוח המצרי, אך היא לא תוכל לעשות דבר בנידון. בדיוק כפי שישראל יודעת כמה חיילים יש לרשות הפלשתינית (שזה הרבה יותר ממספר ה"שוטרים" שהסכמי אוסלו מתירים לה), אך אין לה אפשרות לעשות דבר בנידון.

דרך אגב מאיפה אתה שואב את המידע על ספינות הקרב ב"נפח 300 טון" כדבריך... לידיעתך  - טון היא מידת משקל - ולא נפח. נפח זה למשל מטר מעוקב או סנטימטר מעוקב (סמ"ק) אתה יודע... מה שגורם לי לתהות האם המידע הזה בדוי לחלוטין.

במידה והיית משרת בחיל הים, היית יודע שגודל של ספינה נמדד באופן שציינתי.

אם יש כאן מישהו שמשרת/שירת בחיל הים, אז הוא יכול לאשר את דבריי.

וברור שדיברתי על מילואים. אני מדבר על מלחמה.

מילואים לוקח זמן לגייס. מה שחשוב בתחילת המלחמה זה הצבא הסדיר.

שני גדודי קומנדו מצריים המגובים בשריון, מסק"רים וסטי"לים על גבול ישראל-מצרים יכולים לפתוח במתקפת בזק שתעלה למדינת ישראל ביוקר. לא סתם הוסכם בהסכם השלום בין ישראל למצרים על פירוז חצי האי סיני.

פורסם

לפי ההגיון שלך, הסורים אמורים להתקיף אותנו בכל רגע ממש. איזה פחד.

פורסם

בוא נראה BORG - לפי דעתך מצרים לא צריכה להכניס כוחות צבא לחצי האי סיני ולשמור על היותו מפורז. מה שאתה שוכח הוא שסיני הפך לחממה של טרור ופעילי אל קעידה, חיזבאללה וארגונים נוספים שוהים שם כדרך קבע ומקימים שם בסיס פעילות. אני הייתי שמח ביותר אם צבא מצרי היה נכנס לשם ומתחיל להשתלט על השטח מחדש וקובע עובדות חדשות לאותם ארגוני טרור.

פורסם

רגע בורג, אז היית מפקד השייטת לפני שעברת למודיעין, או להיפך? :lol::screwy:

פורסם

אם אתה לא הולך לבסס את דבריך, אני לא רואה צורך להתווכח יותר.

ברור ששמת את שמך ללעג.

פורסם
  • מחבר

לפי ההגיון שלך, הסורים אמורים להתקיף אותנו בכל רגע ממש. איזה פחד.

הצבא הסורי הרבה יותר חלש מהצבא המצרי. אבל, אחרי שהסורים יקבלו מרוסיה את טילי האיסקנדהר החדשים שלהם אתה בהחלט אמור לפחד.

בוא נראה BORG - לפי דעתך מצרים לא צריכה להכניס כוחות צבא לחצי האי סיני ולשמור על היותו מפורז. מה שאתה שוכח הוא שסיני הפך לחממה של טרור ופעילי אל קעידה, חיזבאללה וארגונים נוספים שוהים שם כדרך קבע ומקימים שם בסיס פעילות. אני הייתי שמח ביותר אם צבא מצרי היה נכנס לשם ומתחיל להשתלט על השטח מחדש וקובע עובדות חדשות לאותם ארגוני טרור.

שרון איפשר למצרים לפרוס את הצבא שלהם לאורך ציר פילדלפי במטרה לחסום את הברחות הנשק לרצועת עזה.

מישהו רואה את המצרים חוסמים את הברחות הנשק לתוך רצועת עזה?

למישהו יש איזשהן ציפיות מהמצרים שהם אכן יחסמו את הגבול ויבקרו על התנועה משני צדי הגבול?

אם אתה לא הולך לבסס את דבריך, אני לא רואה צורך להתווכח יותר.

ברור ששמת את שמך ללעג.

מה אתה רוצה, שאני אמסור לך מידע מודיעיני ספיציפי שיבסס את דבריי?

אתה פשוט ילד טיפש שאולי יודע לכל היותר לנתח תצלומי אויר (אני מקווה שלפחות את זה אתה יודע לעשות כמו שצריך), ולא הרבה מעבר לכך.

הדבר ניכר בבירור מחוסר הידע שלך לגבי מונחים פשוטים, כפי שהוא בא לידי ביטוי בתגובות שלך, והבורות המוחלטת שלך בנוגע לטקטיקות ואסטרטגיות צבאיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים