עבור לתוכן

התרעת טרור בסיני

האם לאור התרעת הטרור בסיני והעובדה כי הגבול בין רצועת עזה למצרים פרוץ, ישראל צריכה לסגור את הגבול עם 986 הצבעות

1. 1. האם לאור התרעת הטרור בסיני והעובדה כי הגבול בין רצועת עזה למצרים פרוץ, ישראל צריכה לסגור את הגבול עם

• יש לסגור את הגבול ולא לאפשר יציאת ישראלים לסיני
    • יש להשאיר את הגבול פתוח ולהסיר אחריות מישראלים שיחליטו לצאת לסיני
    • יש להשאיר את הגבול פתוח ולדאוג לבטחונם של ישראלים שיחליטו לצאת לסיני
    • לא יודע

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

מאז נסיגת צה"ל מציר פילדלפי, הגבול בין רצועת עזה לחצי האי סיני פרוץ, ומעבר טרוריסטים מתאפשר בחופשיות לשני הכיוונים.

ידוע כי בחצי האי סיני יש תשתית טרור עניפה של אל-קאעידה שמצרים מאוד מתקשה להתחקות על עקבותיה ולפגוע בה.

בחצי האי סיני התרחשו בעבר פיגועי טרור כנגד יהודים, וברור שיש כוונה לבצע פיגועי טרור נוספים כנגד יהודים.

ברגעים אלה, קיימת התרעת טרור ממוקדת על כוונה של ארגוני טרור לבצע פיגועי טרור כנגד ישראלים בחצי האי סיני, ואף לחטוף ישראלים לשם מיקוח ו/או כדי לרצוח אותם באכזריות מול מצלמות הטלוויזיה.

אני סבור שבשל התרעת הטרור הממוקדת, מדינת ישראל צריכה לסגור את הגבול עם מצרים, ולא להשאיר את השאלה האם לצאת לסיני או לא לשיקול דעתם של הישראלים.

בנוסף לכך, לפי דעתי, מדינת ישראל צריכה להסיר את אחריותה מעל ישראלים הבוחרים לצאת לאיזורים שהוכרזו ע"י מדינת ישראל כמסוכנים ליהודים, לא לפעול לשחררם במידה והם ייחטפו, ולחייב אותם בתשלום מלא עבור חילוץ וטיפול רפואי לו הם יזדקקו במידה והם יפלו קורבן לפיגוע טרור.

מה דעתכם?

• תגובות 52
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבחינת משפטית אי אפשר לסגור את הגבול ובכל מקרה לפי דעתי, עם כל הכאב, אין משא ומתן עם טרוריסטים! אין זה משנה אם יש התראות או לא.

פורסם
  • מחבר

למה אי-אפשר לסגור את הגבול מבחינה משפטית?

פורסם

לא זוכר בדיוק אבל דיברו על זה בטלויזיה

בדקו את הרעיון וגם מבחינה משפטית זה בלתי אפשרי וגם מבחינת הסכם השלום עם מצריים

פורסם

סגירת הגבול יוצרת השלכות מדיניות חמורות , אם אנחנו נסגור את הגבול זה יתן לגיטמציה למדינות אחרות לסגור את הגבול לאור ההתרעות הרבות לפיגועים בשטח ישראל בלי שיהיה לנו אפשרות אפילו למחוא על כך בצדק אם הרי אנחנו בעצמנו עושים זאת .

חוץ מזה זה נוגד את הסכם השלום עם מצריים .

פורסם
  • מחבר

הכנסת צבא מצרי לחצי האי סיני גם כן מנוגדת להסכם השלום עם מצרים. אבל, הממשלה ברוב איוולותה אישרה זאת.

מדינת ישראל נלחמת בטרור בשטחה. לעומת זאת, מצרים מאפשרת מעבר חופשי של טרוריסטים ואמל"ח בין חצי האי סיני לרצועת עזה (בשני הכיוונים), למרות שהיא הצהירה כי היא תפסיק את זה.

אני לא אומר שיש לסגור את הגבול לאלתר, אלא רק כאשר יש התרעות ממוקדות כמו עכשיו. בשאר הזמן יש להסיר את האחריות מעל ישראלים הבוחרים לצאת לאיזורים שהוכרזו ע"י מדינת ישראל כמסוכנים ליהודים.

פורסם

אי אפשר לסגור את הגבול מבחינת הסכם השלום עם מצריים... כפי שכבר אמרו...

אבל אפשר להמליץ ולהתחנן בכל לשון של בקשה בפני העיתונים שיתריעו כל הזמן מפני פיגועים ולקוות שהישראלים לא ייצאו בהמוניהם.

ואפשר לעשות עוד משהו, להוריד את המחירים באילת....

אני נגד (גם מבחינת ביטחון אישי) יריה לסיני

פורסם
  • מחבר

אם יש התרעה ממוקדת על פיגוע בת"א, אז המשטרה תסגור את כל הכבישים שמובילים לת"א, וזה לא משנה שאלפי נהגים ייאלצו להמתין שעות בפקקים.

מה הבעיה לסגור את הגבול עם מצרים כאשר יש התרעה ממוקדת לפיגוע בסיני? אני לא מתכוון לסגור את הגבול לתמיד, אלא רק כאשר יש התרעה ממוקדת.

אמנם, ככל הנראה, הסכם השלום עם מצרים לא מאפשר את סגירת הגבול. אבל, הסכם השלום עם מצרים גם לא מאפשר הכנסת צבא מצרי לסיני. אני לא רואה שזה הפריע למישהו בממשלה.

זה שאתה ממליץ ומתחנן בעיתונים באותיות ענקיות שלא לצאת לסיני מחמת פיקוח נפש לא ממש עושה רושם על הרבה אנשים. מבחינת הציבור הרחב, אם הגבול פתוח אז כנראה לא באמת מדובר באיום רציני, שכן אחרת היו סוגרים את הגבול (את האזרח הממוצע לא מעניינים שטויות משפטיות בקשר להסכם השלום עם מצרים שלא מאפשר לסגור את הגבול).

פורסם

לא סוגרים את הכבישים לת"א...

בכל מקרה הקבלה טיפשית - הסכם השלום עם מצריים מחייב מעבר גבול פתוח. רק אוויל כמוך יכול להקביל את מעבר הגבול לת"א.

כניסת 750 החיילים המצריים לשטח המפורז בסיני היא בהסכמת ישראל ומצריים וכלל תיקון של הסכם השלום המקורי.

והיחיד שאוויל בקשר להחלטה הזאת זה אתה.

אם מצריים תעשה את העבודה שלה זה טוב לישראל.

אם היא לא תעשה את העבודה שלה - זה טוב לישראל במובנים אחרים.

כישלון של מצריים במעבר הגבול הוא באחריות מצרית ולכן מגביר עליה את הלחץ מצד ארה"ב.

עדיף שמעבר הגבול יהיה באחריות מצריים מאשר שאף אחד לא יתן את הדין על מעבר האמל"ח.

בסופו של דבר מצריים תעשה את העבודה, גם אם לא על הצד הטוב ביותר.

היציאה מציר פילדלפי היא מחוייבת המציאות כחלק מההתנתקות.

פורסם

אני הפעם עם בורג.

דבר נוסף אם יסגרו את הגבול למצרים כל פעם שיש חשש לפיגועים ופעילות של ארגונים אולי הם (המצרים\אירגוני טרור\ממשלה מיצרית) יבינו יותר טוב כשהם יראו שהישראלים כבר לא באים והכסף לא זורם שהם רק פוגעים בעצמם.

גם כך אין לנו שלום עם המצרים, כאילו שאם יסגרו את הגבול לכמה חודשים בשנה זה ישנה את המצב.

פורסם

ומה תעשה אם מדינות מהעולם יעשו אותו דבר לנו? לא יאפשרו לנסוע לישראל?

פורסם

המממ.....

זה גם נכון.

:-\

אבל מדינות אחרות (מאירופה, למשל) לא יעשו את זה כי זה יפגע ביחסים, עם מצריים ממילא אין יחסים.

פורסם
  • מחבר

כאשר היתה התראה ממוקדת לפיגוע טרור בישראלים בתורכיה, ממשלת ישראל הורתה לספינות נוסעים עמוסות באלפי תיירים ישראלים שהיו בדרכן לתורכיה לסוב על עקבותיהן ולא לעגון בתורכיה. אז למה אי-אפשר לסגור את הגבול עם מצרים באופן-זמני כאשר יש התרעת טרור ממוקדת לגבי תיירים ישראלים בחצי האי סיני?

פורסם

אני דווקא חושב שהתורכים הם אלו שהפנו את הספינות ליעד אחר, ממשלת ישראל לא יכולה להורות שום דבר לאף גורם פרטי, בטח שלא בחו"ל.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שההוראה הגיעה ממשרד החוץ. יכול להיות שבעקבות פנייה מתורכיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים