עבור לתוכן

איך מצלמים ליקוי חמה?

Featured Replies

פורסם

אתם מדברים על "לשכה אפלה" תריצו חיפוש בגוגל על הסבר בדיוק איך לבנות וזה...

רק שתדעו, להסתכל על השמש בזמן ליקוי זה לא יותר מסוכן מלהסתכל עליה ברגיל, רק שבד"כ לא עושים אתזה...

אז אני לא לוקח פה שום אחריות אם תעשו שטויות ותדפקו לכם את העיניים, אבל אני לקחתי מסכת רתכים פשוטה אנערפה איזה מספר ואני יראה איתה מחר יפה מאוד את הליקוי...

• תגובות 49
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אופציה נוספת היא להשיג זכוכית רתחים מס' 14 (לא פחות !! קשה מאד למכור חנות שתמכור את זה...)

פורסם

אני זוכר שבליקוי חמה הקודם הסתכלתי דרך חתיכת זכוכית כהה ומיוחדת אבל בגלל שהיא לא כיסתה לי את כל הפנים הייתי עוד צריך להגן עם הידיים...

אני חושב שזאת הייתה זכוכית רתחים אבל אני לא זוכר בדיוק..

פורסם

Now you might be wondering "If the Moon orbits Earth every 29.5 days and lunar eclipses only occur at Full Moon, then why don't we have an eclipse once a month during Full Moon?". I'm glad you asked! You see, the Moon's orbit around Earth is actually tipped about 5 degrees to Earth's orbit around the Sun. This means that the Moon spends most of the time either above or below the plane of Earth's orbit. And the plane of Earth's orbit around the Sun is important because Earth's shadows lie exactly in the same plane. During Full Moon, our natural satellite usually passes above or below Earth's shadows and misses them entirely. No eclipse takes place. But two to four times each year, the Moon passes through some portion of the Earth's penumbral or umbral shadows and one of the above three types of eclipses occurs.

לקוח מכאן:

http://www.mreclipse.com/Special/LEprimer.html

ובקיצור, אין ליקוי ירח כל חודש, זה שאנחנו לא רואים את הירח פעם בחודש (בערך) לא הופך את זה לליקוי ירח (אבל אני לא יודע מה

ההבדל בין ליקוי ירח לזה ש"אין" ירח)

להסתכל על השמש בזמן ליקוי זה יותר מסוכן, כי אז רואים את ההילה של השמש, ואנא ערף למה זה יותר מסוכן... אני רק יודע שזה כן

ואין בעיה לצלם עם מסך LCD (אני חושב), חוץ מזה שזה יראה לך כ"כ בהיר שלא תראה כלום במסך חוץ מלבן, וגם בתמונה תקבל חשיפת יתר

שפשוט תצא לך תמונה מאוד מאוד בהירה (או שהפילם ישרף אם זה פילם ולא דיגיטלי)

זה לא יהיה מסוכן, אם יש לך משהו שמספיק כהה (למשל 17 זוגות משקפי שמש, ואל תנסו, כי אני לא יודע על מה אני מדבר, ואני לא יודע מה איתכם, להיות עיוור נשמע לי חרא ממש)

כמו (לפי chevy) זכוכית רתחים מס' 14 או הסוכך שמש ההוא (או מה שלא יהיה)

ואז אפשר להביט דרך זה, כי זה מכהה את כל העסק

אני אישית חושב שעדיף סתם לחכות לתצלומים שיגיעו, בעיקר מאזורים שיהיה בהם ליקוי מלא, ואז זה יהיה כמו שצריך

פורסם

benamos1,

ערכתי מחדש את המשפט.

זה מה שקורה כשנמצאים על הרגליים כל היום... :-X יום ארוך :P :-X

פורסם

הבעיה היא שבליקוי חמה, יש אותה קרינה, אבל פחות אור, מה שגורם לאישון להיםתח ולהיות חשוף, למעשה, ליותר קרינה.

פורסם

עדכונים מהשטח (מהבית :silly: )

25 דק' אחרי תחילת הליקוי :

img1557small0da.jpg

פורסם

מתי זה היה?

פורסם

תמונה מהשיא :

36fh.jpg

חם חם מהמצלמה !!

פורסם

משעה 13:00

עם משקפיים מיוחדות ומינולטה Z3

[attachment deleted by admin]

פורסם

חברה תעזרו לי רגע, הסתכלתי על הליקוי הרבה זמן דרך צילום רנטגן, זה מסוכן?

פורסם

:bash:

אגב ככה זה ניראה במדריד

SPS01D_wa.jpg

פורסם

כן, זה מאד חמור שהסתכלת

אולי אתה לא רואה את השינוי עכשיו אבל זה משהו שלוקח לו זמן, לא מיידי.

פורסם

אוקיי תודה, דרך אגב יש לי עדשות מדע, לא יודע אם הן חוסמות UV או לא, יש לי עוד סיכוי או שזה עוד יותר גרוע?

עריכה: האמת שאני דווקא נוהג כל יום בלי סך שמש עם השמש בתוך הפנים שלי חופשי (אני לא אוהב את הסך שמש), כל מי שרואה אותי ככה לא מבין איך אני נוהג ככה... יכול להיות שזה אומר משהו על העדשות?

פורסם

WOW נפלא אני חייב להשיג לי ציוד כזה

איך צילמת את התמונה? Chevy?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים