עבור לתוכן

דיון על טכנולוגיה ירודה בלוחות אם AMD

Featured Replies

פורסם

שלום,לפני שהגעתי לפה חשבתי ש pentium הכי טוב ואמרתם לי שלמשחקים ולהרצת סרטים amd זה הכי טוב..אז חיפשתי לוח אם למעבדי amd וגיליתי שבאף לוח של שום חברה אין מעל ddr 400mhz לעומת לוחות אם שתומכים באינטל שתומכים בזכרונות עד 888mhz ddr2 יש סיבה לכך שהזכרון הוא לא הכי מתקדם בלוחות amd??

אני חשבתי לשים זיכרון 533mhz וראיתי שבלוחות אם של amd אי אפשר.

שהחלטתי שאני קונה מחשב אני משקיע בלוח אם הכי חדש כי להחליף לוח זה סיפור(לפרק הרבה אין לי כוח) אז החלטתי שאני קונה עם הטכנולוגיות הכי חדשות.

אולי תתנו לי גם המלצה על לוחות אם . שמעתי פה על המלצה של לוח אם של DFI , הסתכלתי הוא לא משהו מבחינת הטכנולוגיה.

פורסם

מה הקשר בין מחט לתחת?!?! RDRAM למשל מהיר יותר כרגע גם מ-DDR2. האם זה אומר שהוא טוב יותר? ממש לא.

לוח של DFI לא משהו? תבדוק שוב את עינייך.

פורסם

בקר הזיכרון של AMD לא תומך בזכרונות DDR2 כרגע, רק ב-DDR.

האם זה אומר שהביצועים ירודים יותר? ממש לא.

האם זה אומר שאלו זכרונות שקיימים בשוק יותר זמן? כן.

הכל תלוי בדרישות שלך.

פורסם

אם כבר בא לך להשקיע את הכסף בטכנולוגיות חדשות שגם יתנו לך תמורה לכסף אז תשקיע במעבד כפול ליבה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שזה לא פוגם במהירות שלו ddr אבל עדיין זה לא מעיד על קידמה בטכנולוגיה שלו.

עדין pentium מתקדמת יותר מבחינת הטכנולוגיה באופן כללי.

פורסם

אוקי. אני מדבר ואתה לא מקשיב.

אז אני אקשיב.

מה נותנת לך הקידמה הטכנולוגית של DDR2?

פורסם

יכול להיות שזה לא פוגם במהירות שלו ddr אבל עדיין זה לא מעיד על קידמה בטכנולוגיה שלו.

עדין pentium מתקדמת יותר מבחינת הטכנולוגיה באופן כללי.

לדוגמא בקר זכרון על המעבד ופליטת חום נמוכה הן טכנולוגיות שכבר נמצאות במעבדים של AMD וצפויות להכנס למעבדים השולחניים של אינטל עם הזמן.

פורסם
  • מחבר

אם הבעיה במעבדי אינטל זה overheating אז יש את המצאת המאוורר המצאה גאונית דרך אגב....

לא חסר מאוורים איכותיים שיקפיאו את המעבד ;)

אלק בן 12 חחחחח אני יכול להיות אבא שלך....

עריכה:

Evman007 - לבן אדם אסור להתבלבל...אז כתבתי מתקדמת במקום מתקדם...שיט....

פורסם

כן ,רק שקירור איכותי עולה 200 שקל ומעלה ,מעבד עוד 1100 שקל וכבר אתה עומד על 1300 שקל בשביל מעבד כשיש מתחרה שעולה 800 שקל ולא צריך קירור מאסיבי.

פורסם

ובנימה יותר רצינית (אין פה מנהלים בפורום הזה?)

לא יודע מי זה מי.. אבל מי שאומר שלוחות של AMD "נחותים" יותר.. שיסתכל על זה ככה:

את המחיר שאתה חוסך בין פנטיום לAMD אתה יכול להשקיע בלוח... ז"א את ה 400 שקל שלא הוצאת על המעבד תוציא על הלוח... ואז במקום לקנות לוח של 600 שקל.. אתה יכול לקנות אחד של 900 ועדיין להישאר באותו תקציב...

פורסם

נכון להיום

DDR2 ו DDR1 הם שווים

אין הבדל משמעותי בכלל

פורסם

נכון להיום

DDR2 ו DDR1 הם שווים

אין הבדל משמעותי בכלל

:xyxthumbs:

כמובן שעוד כשנה כולם יתחילו לעבור ל-DDR2 אחרי זה ל-DDR3 וכו', אבל היום אין הרבה היגיון לרדוף אחרי DDR2.

פורסם

רק נקודה ששכחתם לציין - עם מעבדי הפנטיום אפשר לעבוד גם עם DDR1 וגם עם DDR2 (ואולי בעתיד גם עם DDR3, לא בטוח), לעומת המעבדים של AMD, שאיתם כרגע אפשר לעבוד רק עם סוג זיכרון אחד (וכרגע הוא DDR1).

אם בעל פנטיום 4 עם זיכרון DDR1 ירצה לשדרג כדי לקבל ביצועים טובים יותר (אם וכאשר זיכרונות כמו DDR2 יציגו ביצועים עדיפים), הוא יצטרך להחליף רק לוח וזיכרון (וגם לא תמיד את הלוח - תלוי אם הלוח כבר תומך ב DDR2), בעוד שבעל A64 יצטרך להחליף לוח, מעבד וזיכרון. כמובן שזה כנראה לא יישתלם (לא כלכלית ולא מעשית) להחליף רק לוח וזיכרון, אך בכל זאת חשבתי שצריך לציין את זה.

פורסם

תן לי דוגמה ללוח אם טוב לאינטל שתומך גם ב-DDR1 וגם ב-DDR2 וגם ב-Dual Core ?

פורסם

1. כבר כתבתי שזה לא ממש משתלם, אבל זו עדיין אפשרות (יש אנשים ש"נעולים" רק על אינטל ולא מוכנים לשמוע על שום דבר אחר).

2. אני לא ממש מכיר לוחות לאינטל.

3. כולם יודעים שאינטל מנסה להרוויח כמה שיותר - היא מרוויחה ממכירת מעבדים, לוחות וערכות שבבים (chipsets), ולכן מבחינתם עדיף שיהיו כמה שיותר סוגים שונים מהכל, ושהחלפת מעבד תגרור החלפת לוח ולהיפך. לעומתם AMD נוהגת (או לפחות נהגה) להשתמש באותם סוקטים למעבדים רבים (כמו במקרים של סוקט 7 או סוקט A, שהתאימו למגוון רחב מאד של מעבדים). אני לא יודע כמה מהשינויים בחומרה של אינטל נעשים בכוונה וכמה ממגבלות טכנולוגיות, אבל בכל מקרה היא מרוויחה יותר.

4. זה שכרגע אין לוח משתלם למעבדי אינטל (כזה שייתמוך גם ב DDR1 וגם ב DDR2, גם ייתמוך בכפולי ליבה והמחיר שלו יהיה סביר), זה לא אומר שלא יהיה לוח כזה בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים