עבור לתוכן

צריך היום עדיין שומרי מסך?? או שהמסכים יכולים לחיות בלי זה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

הבנתי ששומר מסך זה כדי שהתמונה לא "תקפא" על המסך ולא ישארו ממנה חלקים (במידה והיא מוצגת על המסך זמן רב), אז השומר מסך בעצם זה משהו שזז וכך המסך לא יכול להיהרס מזה שמוצגת בו תמונה עומדת.

אני מקווה שהבנתי נכון, אם לא, תקנו אותי בבקשה, בשביל מה יש שומר מסך...

והשאלה העיקרית שלי היא, האם בימינו עדיין יכול להיות מצב שחלק מהתמונה "יתקע" על המסך ויהרוס אותו עקב אי שימוש בשומר מסך?

יש לי Flatron795FT Plus וקורה שאני משאיר אותו דלוק כמה שעות בלי שומר מסך, אני לא רואה שום תקלות (חוץ מזה שבפינה הימנית העליונה נהיה לי צבע אחר, אבל זה נראה לי בגלל שהוא ישן...)

תודה

פורסם

בעיקרון לא צריך שומרי מסך היום.. כי יש פונקציה מסויימת במערכת ההפעלה שתפקידה לחסוך כוח למסך ולשים אותו במצב המתנה (כבוי) לאחר פרק זמן

מסויים שאתה יכול להגדיר.. אצלי זה אחרי 2 דקות של אי פעולה ואי תזוזה של העכבר.

תמונת המסך כן יכולה "לקפוא" או יותר נכון להיצרב על המסך לאחר כמה שעות של פעילות ללא כיבוי המסך,

לכן בכוונה ישנם שומרי מסך שתפקידם להציג כמה שיותר צורות על המסך במקומות שונים שלו על מנת שזה לא יקרה.

הפינה במסך שלך שהחליפה צבע.. זה מיגנוט, תבדוק שאין בסביבה משהו שפולט קרינה אלקטרומגנטית

(בדרך כלל רמקולים מהסוג הישן יותר ללא מיגון נגד מיגנוט).

מקווה שעזרתי. :xyxthumbs:

פורסם

יש עדיין בבניינים רבי קומות שומר ששומר על המסך וגם על המחשב... אז כנראה שעדיין צריך אותם :hat:

פורסם

לא צריך היום שומרי מסך... פעם היה בעיה כזאת היום אתה צריך שהתמונה לא תשתנה במשך אלפי שעות אם לא עשרות אלפי אם אתה רוצה לצרוב את התמונה...

צריבה של התמונה על מסך CRT היא היסטוריה... שומרי מסך לא עושים כלום...

אז אם אתה עומד להשאיר את המסך פתוח כמה שנים אז כן כדאי שיהיה לך שומר מסך....

פורסם

אם אתה ממש מתעקש אתה יכול לשים את השומר מסך (למרות שזה סתם בזבוז..

אבל עדיף כבר להגדיר את המסך שיתכבה אחרה 2 דקות (חח חוסך חשמל..)

אני עם אותו מסך בדיוק כמו שלך (הגדרתי אותו ל2 דקות )..

:smile1::screwy::smile1:

פורסם

נראה לי ששתי דקות זה קצת מוגזם...

כל פעם שאתה הולך להביא משהו או עושה משהו מחוץ למחשב אז המסך ישר נכבה ואז אתה צריך להדליק אותו... נראה לי שכל הכיבויים וההדלקות אלה יגרמו יותר נזק מתועלת.... אצלי המסכים של שני המחשבים (אחד CRT ואחד LCD) מכוונים ל15 דקות ואחרי זה הם נכבים...

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהפינה זה מיגנוט, זה התחיל בפינה בתור מהשו קטן והמשיך וגדל. כשניסיתי למגנט חזרה או לעשות DEGASUS, מאמציי עלו בתוהו.

לגבי השומר מסך, תודה, אני אגדיר פשוט שהמסך יכבה אחרי 20 דקות כדי לחסוך בחשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים