עבור לתוכן

לרסיברים של מארנץ יש יציאת סאב וופר?

Featured Replies

פורסם

אני מסתכל כל הלוח האחורי של מארנץ SR4500 ו-SR5500, ואני לא מוצא יציאת סאב וופר.

מישהו יכול בבקשה לסמן לי איפה נמצאת יציאת הסאב וופר?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אגב כמה וואט הרסיבר הזה וכמה עולה החיה הזאת???

פורסם

חחח

איפה אפי

פורסם

ה4500 7X80W עולה 2000 שח (לא הרבה בכלל)

5500 7X90W עולה2700 שח (מחיר סביר, אבל למה 7 ערוצים?)

פורסם

לפותח הת'רד, יציאת הסאבוופר היא איפה ששאר יציאות ה PRE OUT, כי אחרי הכל סאב וופר הוא רכיב אקטיבי, והרסיבר לא מגביר אותו, הוא רק מעבד את האות, ומעביר אותו לסאב, שם הוא מוגבר.

ברוב הרסיברים היציאה נמצאת בנפרד, פה מרנץ בחרו לאגד אותה ביחד עם שאר יציאות ה PRE OUT. זה הכל.

זה בשביל ה SR 4500:

marantzsr4500back6iq.th.jpg

וזה בשביל ה SR 5500:

marantzsr5500back7pb.th.jpg

פורסם
  • מחבר

אהה... SW זה הסאב וופר (מצאו איפה להחביא אותו). תודה!

ברסיברים של ימאהה, למשל, יש יציאת סאב וופר ברורה שכתוב בפירוש Sub Woofer.

אפשר בבקשה לקבל הסבר קצר לגבי ה-Pre Out?

גם ל-SR4500 וגם ל-SR5500 יש 7.1 ערוצים.

אין לי צורך ב-7.1 ערוצים (אני מתכוון לחבר אותו למערכת רמקולים של 5.1), אבל זה מה שיש למארנץ להציע.

ההבדל בין ה-SR4500 ל-SR5500 הוא של-SR4500 יש 80Watt בעוד של-SR5500 יש 90Watt (לא נראה לי הבדל משמעותי עבור קולנוע בייתי). 80Watt מספקים בהחלט.

הבדל נוסף הוא של-SR5500 יש כניסת S-Video ו-Component מקדימה, ואיכות האות של האוזניות קצת יותר טובה.

אני לא יודע אם יש הבדל משמעותי באיכות הקול לרמקולים (אני צריך למצוא חנות שמחזיקה את שניהם).

מה דעתכם, ההבדל במחיר מוצדק (לא נראה לי שכדאי להשקיע ב-SR5500 רק בשביל כניסות וידאו קדמיות ועוצמה קצת יותר חזקה לרמקולים)?

פורסם

ההבדלים הם לא רק אילו שציינת. ישנם הבדלים שלא תוכל למנות מהסתכלות במפרט, אלא רק בסכימה של המגבר.

ה-4500 אמור להספיק לך בהחלט. הוא רסיבר מעולה. יצא לי לשמוע אותו, ואני בטוח שלא תתחרט במידה ותרכוש אותו.

יציאת הפרה מאפשרת לך להשתמש ברסיבר בתור מפענח/רכזת בלבד, ולחבר מגבר נפרד, בדיוק כמו שיש בסאב. אני לדוגמא, כשאקנה את הרסיבר הבא שלי, אדרוש יציאה פרה גם לקדמיים בדיוק כמו שמציע ה-1905 של דנון וה4500 המדובר, ועוד מספר לא מבוטל של המכשירים. הסיבה היא שאינ מתכוון את הקדמיים להשאיר מחוברים למגבר שפורפרות שלי שאיכותי יותר מהרסיברים האילו כמה רמות, ולהוציא אות לא מוגבר (פרה) מהרסיבר אל המגבר. כך אוכל להשתמש במגבר אנאלוגי לקדמיים בסרטי DVD.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני בהחלט נוטה לרכוש את ה-SR4500. ראיתי אותו ב-2,400 ש"ח, ואמרו כאן שאפשר להשיג אותו אפילו ב-2,000 ש"ח.

יצא לך אולי לשמוע את ה-SR4500 עם Wharfedale Diamond 8 או Diamond 9 (מוסיקה/סרטים)?

אני מחפש חנות שמחזיקה גם את המארנץ וגם את הוורפידל, אבל היבואנים של וורפידל הם גם היבואנים של ימאהה, כך שחנויות שמוכרות רמקולים של וורפידל בד"כ מחזיקות גם רסיברים של ימאהה ולא של מארנץ.

לגבי ה-Diamond 8 וה-Diamond 9 (המחיר שלהם זהה פחות או יותר), בחנות אחת אמרו לי שה-Diamond 8 היא סידרה ישנה, וה-Diamond 9 היא הסידרה המחליפה שלהם, בעוד שבחנות אחרת אמרו לי שמדובר בשתי סדרות מקבילות הנבדלות זו בזו בצליל שלהן (לדבריהם, זה מה שהיבואן אמר להם). יש לך מושג?

מבחינת עוצמה, ל-SR4500 יש 80 וואט לכל ערוץ שזה פחות מה-SR4500 ומהימאהה 450, אבל זה עדיין נראה לי עוצמה פיצוץ, ולא נראה לי שאני אשתמש בד"כ גם בחצי מזה.

תודה על ההסבר לגבי ה-Pre Amp. בעצם מדובר בקדם מגבר שזה, כפי שאמרת, אות לפני הגברה, בניגוד לחיבורים של הרמקולים אותם הרסיבר מגביר עקב היותו מגבר.

פורסם

לצערי לא יצא לי לשמוע את המרנטז המדובר עם הוורפידל. הדיימונד 8 הינה סדרה ישנה יותר, אך היא ממשיכה להימכר. עם זאת, אישית, הייתי הולך על ה-9.

80 וואט זה מעבר למספיק, לפחות לי. מבחינת נתונים יבשים המספרים יפים, במציאות יכול להיות שרסיבר של 55 יהיה חזק יותר מרסיבר של 120, תבדוק בחנות האם הוא נשמע חזק מספיק בחצי הווליום. אם כן, אתה מסודר.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים