עבור לתוכן

תחנת עבודה לSQL עדכון: המחשב הגיע

Featured Replies

פורסם

אני קונה עכשיו מחשב שיריץ שאילתות SQL על מאגר מידע בינוני (כמה ג'יגות).

מNewegg קניתי בינתיים את הX2 3800 וגם שני מקלות של ג'יגה DDR400, בארץ המחירים של הדברים האלה לא שפויים. מישהו סחב את זה עד לכאן, אז לקחתי רק את הדברים הקטנים והיקרים.

עד שזה מגיע אני צריך להתארגן על לוח, הארד דיסקים, כ. מסך ופריפריילז (לא מעניין).

הנה מה שחשבתי עד עכשיו, אבל אני פה להתייעצות:

לוח: אביט AN8 אולטרה בגלל קירור פאסיבי וNVRAID

הארד דיסקים: 60 GB SATA של מקסטור, אבל אני מתלבט בין 4 בתצורה של RAID 0+1 או 3-4 בתצורה של RAID5 (התצורה השנייה אומרת RAID מובנה בחלונות). ממישהו שהתנסה - מה עדיף, 0+1 או 5 מבחינת ביצועים ואמינות? לא אכפת לי לעבוד גם בRAID5 עם דיסק "חם".

כרטיס מסך: משהו PCIEX פשוט - הX300 SE.

ספק כוח: 470 ואט של HEC.

פורסם

הלוח מצוין

הכרטיס מסך תלך על משהו זול אבל לא TC ולא HM!

במחיר של הספק כוח הזה אפשר להשיג עדיפים עליו

במיוחד אם אתה לא מוגבל לחנות ספציפית

פורסם
  • מחבר

לא מוגבל לחנות, אבל את הכל לקחתי מKSP, אז לא מפריע לי לשלם קצת יותר על ספק אם הכל שם יותר זול. גם אין לי כוח לטרטורים עם כמה חנויות.

תזכיר לי מה זה TC ומה זה HM... בכל מקרה, הביצועים של הכרטיס הזה זה הדבר האחרון שמעניין אותי. רוצה שהוא לא ימות וישב בשקט.

למישהו יש רעיון בקשר לRAID?

פורסם

לא מוגבל לחנות, אבל את הכל לקחתי מKSP, אז לא מפריע לי לשלם קצת יותר על ספק אם הכל שם יותר זול. גם אין לי כוח לטרטורים עם כמה חנויות.

תזכיר לי מה זה TC ומה זה HM... בכל מקרה, הביצועים של הכרטיס הזה זה הדבר האחרון שמעניין אותי. רוצה שהוא לא ימות וישב בשקט.

למישהו יש רעיון בקשר לRAID?

הספק עצמו פשוט פחות טוב מאחרים שיותר זולים ממנו

TC = TurboCache

HM = HyperMemory

שניהם טכנולוגיות לניצול הפס של ה PCI-Express x16 כדי להשתמש בזכרון הראשי כאילו זה הזכרון של הכרטיס מסך

(אותו עיקרון של כרטיס מסך משולב רק שה TC/HM כוללים 16-64 מגה על הלוח עצמו ואת השאר משלימים מהזכרון הראשי)

בגלל זה אמרתי שלא תיקח אותם כי הם ייקחו לך זכרון מהראשי

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון: הגיע המחשב

הנה מה שבסוף קניתי:

3800+ X2

2*1GB זיכרון של Roswill צ'יפים של PQI

Abit AN8 Ultra

4 דיסקים של WD של 80GB בSATA RAID 0+1

HEC 580W

X300SE

הערה חשובה למי שרוצה 2 ג'יגה זיכרון עם את'לון 64: 4 סטיקים של 512 מאוד יאכזבו אתכם עם 333 מגה-הרץ וCommand Rate של 2T. אפשר להכריח את הלוח לעבוד ב1T ו400 מגה-הרץ, אבל יש סיכוי טוב שהמערכת פשוט תאבד יציבות. לעומת זאת, 2 סטיקים של 1024 יעבדו יפה ב400 מגה-הרץ ו1T. נראה שבארץ אין מודעות למקלות כ"כ גדולים וזה אולי מסביר את המחירים (יותר מכפול מארה"ב) ואת המספר המועט של חנויות שמחזיקים בהם.

לא הרצתי הרבה בנצ'ים כי הוא לא טוב בהרבה דברים. נגיד, הוא לא ממש טוב בכיווץ בגלל שליבה אחת שלו ב2000 מגה-הרץ לא משתווה לאת'לון 4000+ או לFXים, גם בסופר פיי לא הייתי מצפה לראות תוצאה טובה במיוחד מאותה סיבה. אני לא מריץ 3DMARK בגלל שאני מצפה לתוצאה של בערך 10... ה2 ג'יגה זיכרון לא יבואו לידי ביטוי בכמעט שום מבחן (אולי פוטושופ).

אבל רק תנו לו מאגר מידע לשלוף ממנו.......

מה שכן בדקתי:

המערכת עולה ב19 שניות וב5 שניות הראשונות היא מחכה שהמשתמש ילחץ F10 כדי להגדיר RAID...

Sisoft נותן למערך תוצאה של 91MBps.

יש לי רק בעייה אחת, די רצינית. הכבלים של הSATA די עדינים וכבר קרה לי שאחד התנתק. אני מקווה כמה זה חשוב שכזה דבר לא יקרה, כי אני לא יכול להרשות לאבד את המערך, וגם אין לי כוח שהוא יתחיל לעשות לי Rebuildים... מה גם שהמחשב הזה לא נשאר אצלי אז יהיה לי קשה לבדוק את השלמות של המערך.

יש תמונות:

[attachment deleted by admin]

פורסם

בגלל זה מריצים על מערכת X2 ו Pentium D פעמיים את ה SuperPI במקביל

וד"א ב Venice/San Diego תיקנו את הבעיה של הזכרונות חלקית

המערכת תעבוד על 400MHz 2T

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים