עבור לתוכן

בעיה מעניינת: איך לגרום לכרטיס מסך לעבוד?

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב פנטיום 3 600, עם לוח אם מסוג TYAN (דואל פנטיום).

לפני כ-4 חודשים עדכתי את הביוס במטרה להתקין כרטיס מסך מתקדם יותר (GFORCE 5200) שאכן עבד והכל היה טוב.

לאחרונה, שיניתי את תצורת המחשב ע"י הוצאת 2 כוננים קשיחים ושינוי מיקום של כונן נוסף (שפעם היה נשלף...) וכן הוספת כונן DVD.

לאחר שינוי התצורה המחשב "לא מוכן" לפעול עם כרטיסי המסך מסוג GFORECE (ניסיתי את הכרטיס המקורי שעבד וכרטיס נוסף GEFORCE 2 שבטוח עובד).

כאשר הכרטיס בסלוט, המחשב, בעת עליית הביוס (ולפני עליית המסך) מצפצף מספר פעמים (8 או 9) - דבר המעיד, על פי הספר של הלוח, על בעיה בכרטיס מסך.

האם יכול להיות ששינוי תצורת החומרה במחשב שינתה משהו שגורם למחשב לא להעלות כרטיסי מסך מתקדמים יותר.

אציין כי כרגע המחשב עובד בצורה תקינה עם כרטיס מסך מסוג METROX MILLENIOM 450G, 32MB שהגיע עם המחשב לפני שנים עברו.

הדבר המוזר שהמחשב מתנהג כאילו נמחק לו עדכון הביוס, אך לפני מסך הפתיחה ומסך הביוס העדכון נמצא... מוזר.

אשמח לשמוע תגובות ועזרה בעניין. תודה!

פורסם

יתכן שבמהלך השינוי בחומרה פגעת פיזית בכרטיס מסך?

תבדוק שהוא נראה שלם

פורסם

הביוס עולה כשאתה שם את הכרטיס ?

אם כן תאתחל CMOS , אם לא תעלה עם כרטיס שכן עולה ותעדכן ביוס ותהיה בטוח שהצלחת

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

1. לא יתכן שהכרטיס נפגע מאחר והחלפתי כבר פעמיים כרטיס מסך וקיבלתי אותה תופעה.

2. הביוס לא עולה לי, כאשר אני מדליק את המחשב אני מקבל בין 8-10 צפצופים שמשהו לא בסדר (כמו שיש בעיה בראם לדוגמה). העניין הוא שעדכנתי את הביוס

לפני מספר חודשים והמחשב *עבד* עם הכרטיס החדש.

אז מה השתנה עכשיו? למה הוא לא עובד? האם יכול להיות שהביוס נמחק או אולי השתנו הגדרות?

אם כן - אילו הגדרות בביוס יש לבדוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים