עבור לתוכן

כמה שאלות על הטכניון.

Featured Replies

פורסם

כמה שטויות נכתבו פה בדיון אחד...... מזל שיש לבחור עוד 6 שנים להחליט כדי לא להקשיב לבלבולי מוח שרצו פה...:

1) שכר לימוד של הטכניון הוא שכר לימוד אוניברסיטאי רגיל (קצת פחות מ10,000 ש"ח לשנה - אבל כל שנה זה משתנה)

2) הטכניון כן נחשב לאוניברסיטה

3) לגביי "אנשים חכמים הולכים לשם" - איזה קשקשת... הטכניון בעל שם עולמי בכל מה שקשור למקצועות טכניים (מדעי מחשב, מקצועות הנדסה למיניהם ומקצועות מדעים) - לגביי שאר המקצועות הוא בכלל לא נחשב להכי טוב בארץ ומה בוודאי שלא בעולם. תלוי מה אתה רוצה ללמוד.

4) מסטודנטים שאני מכיר שלומדים בטכניון - היחס חרא , האווירה מדכאת, בקיצור היום זה כבר לא כזה מובן מאליו שהטכניון עדיף ....

5) היום הפערים מצטמצמים, וכבר אי אפשר להגיד שיעדיפו מהנדס של הטכניון על פני מהנדס של בן גוריון (לדוגמה) , בסוף הרזומה קובע ולא מאיפה התואר.

6) לגביי יחס לסטודנט,כמו שנאמר מקודם חרא של יחס, אבל זה לא בלעדי לטכניון- באוניברסיטת ת"א לדוגמה היחס לסטודנט הוא מזוויע עוד יותר.

7) בסה"כ ילד, יש לך עוד זמן, קודם תחליט מה אתה רוצה ללמוד- לכל אוניברסיטה יש את החוגים שבה היא ידועה כמובילה- במקרה של הטכניון אלה המקצועות הטכניים- בשאר המקצועות היא אוניברסיטה רגילה (לא מובילה ולא מהגרועות), אם תחליט ללכת על מקצוע טכני אז כבר תחליט אם אתה רוצה לספוג גועל נפש של יחס במשך 3-5 שנים בשביל להגיד שלמדת בטכניון (מה שאגב לא כבר לא נותן היום כמו שנתן בעבר.... היום מסתכלים יותר בקו"ח מאשר מאיפה השגת את התואר- משמע איפה עבדת לפני ולא איפה למדת לפני.)

ראיתי אנשים מהטכניון (הנערץ) שדחו אותם ע"פ מישהו מהאוניברסיטה הפתוחה (שזה נחשב לתואר קומבינה יחסית, ממש מזולזל) בגלל שהקו"ח יותר מרשימים.

בקיצור יש הרבה משתנים- בסה"כ תתחיל עם פסיכומטרי- אחרי זה צבא, ואחרי זה תתחיל להתלבט לאיזה מוסד ללכת- ויש מספיק פורומים הרבה יותר מקצועיים לעניין הזה.

פורסם

ראיתי אנשים מהטכניון (הנערץ) שדחו אותם ע"פ מישהו מהאוניברסיטה הפתוחה (שזה נחשב לתואר קומבינה יחסית, ממש מזולזל) בגלל שהקו"ח יותר מרשימים.

תואר קומבינה??? ראיתי בוגרים של האוניברסיטה הפתוחה שמועדפים שוב ושוב על פני בוגרי בן גוריון ואוניברסיטת תל אביב למשל בלי שום קשר לקורות החיים.

פורסם

תואר קומבינה??? ראיתי בוגרים של האוניברסיטה הפתוחה שמועדפים שוב ושוב על פני בוגרי בן גוריון ואוניברסיטת תל אביב למשל בלי שום קשר לקורות החיים.

זה רק מוכיח את מה שאמרתי- הקצנתי בכוונה כדי להדגיש את הנקודה- הבנת הנקרא חביבי ...הבנת הנקרא..

פורסם

התואר מהאוניברסיטה הפתוחה הפתוחה הוא לא קומבינה אם זה מה שניסית להגיד. שם עובדים קשה כל הזמן ולא כמו באוניברסיטאות אחרות שאחרי הפסיכומטרי אתה לאט לאט יורד ברמה.

פורסם

התואר מהאוניברסיטה הפתוחה הפתוחה הוא לא קומבינה אם זה מה שניסית להגיד. שם עובדים קשה כל הזמן ולא כמו באוניברסיטאות אחרות שאחרי הפסיכומטרי אתה לאט לאט יורד ברמה.

כן, אחרי הדוקטורט חייבים לחזור לכיתה א'... :screwy:

פורסם

היום ההבדלים בין טכניון ואוניברסיטה פתוחה מצתמצמים כמעט לאפס.

סטודנטים הטכניון :

א. לא מגיעים להרצאות כי רוב המרצים ממש גרועים וכדי להיכנס להרצאה של מרצה סביר/טוב צריך לתפוס מקום שעה לפני ההרצאה.

ב. לומדים לבד מספרים או/ו הרצאות מוקלטות.

ג. כמעט ואין חיי חברה.

ד. סטודנטים שמים ז** אחד על השני ולא ממש עוזרים כי יש תחרות קשה.

ה. אין יחס לסטודנט - פשוט לא קיים - לא מתייחסים אליך - מבחינת ההנהלה אתה פשוט מספר ת.ז. ולא בן אדם.

ו. בקשר לרמה הבין לאומית - טכניון לא יוצא דופן, הוא ברמה של בן גוריון ותל אביב, מבחינת מחקר כל האוניבסיטאות בישראל שווים לתחת - מחקרים רציניים עושים בחו"ל. אבל רמה של תואר ראשון בישראל בין הגהוההים בעולם.

ז. עוד לא נתקלתי באדם שלמד/לומד בטכניון ולא ממש נגעל מהמקום.

פורסם

יאללה אתה בכיתה י

אותי הדבר היחיד שהדאיג אותי בכיתה י היה שלא יגרד לי בבייצים

תנוח חמוד

קח את הזמן אתה עוד תספיק לאכול מכל החרא הזה תאמין לי

תעשה קודם בגרויות על הצד הטוב ביותר

פורסם

היום ההבדלים בין טכניון ואוניברסיטה פתוחה מצתמצמים כמעט לאפס.

סטודנטים הטכניון :

א. לא מגיעים להרצאות כי רוב המרצים ממש גרועים וכדי להיכנס להרצאה של מרצה סביר/טוב צריך לתפוס מקום שעה לפני ההרצאה.

ב. לומדים לבד מספרים או/ו הרצאות מוקלטות.

ג. כמעט ואין חיי חברה.

ד. סטודנטים שמים ז** אחד על השני ולא ממש עוזרים כי יש תחרות קשה.

ה. אין יחס לסטודנט - פשוט לא קיים - לא מתייחסים אליך - מבחינת ההנהלה אתה פשוט מספר ת.ז. ולא בן אדם.

ו. בקשר לרמה הבין לאומית - טכניון לא יוצא דופן, הוא ברמה של בן גוריון ותל אביב, מבחינת מחקר כל האוניבסיטאות בישראל שווים לתחת - מחקרים רציניים עושים בחו"ל. אבל רמה של תואר ראשון בישראל בין הגהוההים בעולם.

ז. עוד לא נתקלתי באדם שלמד/לומד בטכניון ולא ממש נגעל מהמקום.

גיבוב כזה של שטויות לא שמעתי מימי :)

א. מגיעים לא מגיעים להרצאות זה תלוי בכל סטודנט לגופו. אני מעדיף להגיע לכל הרצאה ויש אנשים שלומדים איתי שלא צריכים את זה. השטות של לתפוס מקום היא ממש בדיחה. מסמסטר ראשון לא נאבקתי על כיסא פעם אחת, וגם אז זה בעיקר בגלל אנשים שפימפמו להם למוח שצריך לבוא מוקדם אחרת אין מקום.

ב. להפך. מכל האוניברסיטאות שאני מכיר, ספריית הוידאו של הרצאות בטכניון היא הגדולה והנוחה ביותר. קורסים שיש להם הרצאות ותרגולים מוקלטים זה אחד הדברים היותר שווים - כי מה, לא תעדיף לקחת ולראות את ההרצאות בטלוויזיה או דרך האינרנט בבית?

ג. אין כמו בבאר שבע, זה נכון (בעיקר כי הטכניון בחיפה...), אבל מי שמחפש יודע איפה למצוא.

ד. איזה שטויות ושמועות. אני אומר לך שסטודנטים כאן בקלות עוזרים אחד לשני, ועוד לא נתקלתי בסטודנט שדרך על סטודנט אחר.

ה. יחס מההנהלה יש. בקשר ליחס מצוות הקורס - זה כבר תלוי במרצה ובצוות. כן, יש בני זונות שקיבלו תואר פרופסור מהטכניון.

ו. בולשיט. בהנדסת חשמל (הפקולטה שלי), הטכניון מדורג בין חמשת המוסדות היוקרתיים והטובים בעולם. גם בשאר סוגי ההנדסה יש לטכניון שם בינלאומי. בהחלט יש מקצועות שהתואר של הטכניון בהם לא שווה יותר ממקומות אחרים בארץ (למשל רפואה זה מקצוע נחשב מאוד בטכניון, אבל גם הפקולטות בעברית, באר שבע ותל אביב נחשבות מאוד והבנתי שביוטכנולוגיה בבאר שבע נחשב יותר מבטכניון).

מבחינת מחקר, אז אתה ממש טועה. הטכניון נחשב למוסד מוביל בעולם בהקפי מחקר ובכמות המכונים הטכנולוגיים. ולציון - פרס נובל שהתקבל השנה בכימיה על מחקר של שני חוקרים מהטכניון.

ז. אז יש לך עבר קצר מידי.

אני לומד בטכניון כבר מעל שנתיים.

אני לא אומר שזה המקום הנפלא ביותר בעולם (זה לא), התגובות של חברים שלי (בעיקר על באר שבע) נשמעות יותר נחמדות לעיתים קרובות.

אבל זה בהחלט מוסד להשכלה גבוהה מכובד (ואגב, זה לא אוניברסיטה. זה מכון מחקר טכנולוגי, אבל למעשה הוא כפוף למועצה להשכלה גבוהה). יש לטכניון יתרונות גבוהים בהרבה מאוד תחומים (למשל כמות המעבדות הקיימות כאן, כמות הפרופסורים בעלי השם העולמי והקשרים הענפים עם התעשיה).

בקשר לאיך נתפס בוגר טכניון בתעשיה לעומת בוגר של אוניברסיטה אחרת. אני לא יכול להעיד איך זה בפקולטות אחרות, אבל בהנדסת חשמל, החברות בהחלט רודפות אחרי בוגרים וסטודנטים מהטכניון, ולפי מה שהבנתי זה לא ככה במקומות אחרים. זה לא אומר שהם לא רוצות בוגרים של ת"א או באר שבע, אבל אני אומר שכאן, כל יום, תוכל למצוא נציגים של חברות היי טק וסטארט אפים שמגייסים עובדים.

פורסם

כן, אחרי הדוקטורט חייבים לחזור לכיתה א'... :screwy:

ממש רמה נמוכה. מרוב שהרמה נמוכה הטכניון פתח 14 אפיקי מעבר בינו לבין האוניברסיטה הפתוחה ובמיוחד בפקולטות הכי נחשבות. כיתה א' נכון? מעניין גם שאתה אומר כאשר אני קורא עכשיו בפורומים על אנשים שבחרו להמשיך באוניברסיטה הפתוחה לאחר שהם למדו שם ובטכניון באפיקי המעבר. אבל אני אתן לך להמשיך לחיות באשליות.

פורסם

אם אתה זקוק לביאור, אז התייחסתי לשטויות שאמרת לגבי זה שבאוניברסיטאות אחרות כל הזמן יורדים ברמה. לא התייחסתי לרמת האוניברסיטה הפתוחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים