עבור לתוכן

ירון לונדון: "אנחנו בוזזים"

Featured Replies

פורסם

היום ב"לונדון את קירשנבאום", ירון לונדון התבכיין על כך שמציגים את הפלשתינים המסכנים כבוזזים.

הוא שאל איך זה שכאשר אנחנו פירקנו מבתים מנורות וחלונות, ועקרנו עצים מההתנחלויות שפונו אז קוראים לזה גאולה, וכאשר פלסטינים מסכנים לוקחים מההתנחלויות את מה שנשאר שם, אז קוראים להם בוזזים?

מדובר הרי בפלסטינים מסכנים שבסה"כ לוקחים מה שהם יכולים למצוא כדי להיטיב את רמת חייהם. ממש בא לי לבכות. :'(

השאלה שלי היא האם אנשים שמפרקים את הבתים שלהם ואת העצים שהם נטעו במו ידיהם הם בוזזים? :kopfpatsch:

הפלשתינים הרסו את המפעלים באיזור התעשייה ארז ואת החממות בגוש קטיף שהיו אמורים לספק תעסוקה לעשרות אלפי פלסטינים, ובזזו מכל הבא ליד. :bash:

פורסם

כרגיל, דבריך מחוץ להקשר. לונדון דיבר על רשויות מקומיות אחרות שהוציאו ציוד ורכוש (מחשבים, עצים, עמודי תאורה) באופן לא חוקי, כביכול כדי "להציל את הרכוש", כשכל מטרתם היא רווח פרטי.

פורסם
  • מחבר

מה פתאום!

הוא דיבר על כך שאנשים שיועדו לפינוי עקרו את העצים שהם שתלו ופירקו מנורות חשמל וחלונות מהבתים שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, יכול להיות שירון לונדון באמת התכוון למה שנאמר במאמר של "הארץ", למרות שזה לא הרושם שקיבלתי.

עם זאת, אני לא רואה פסול בכך שגופים ציבוריים ישראליים יקחו מהישובים שפונו רכוש לא פרטי ששייך בעיקרון לישראל, ומדינת ישראל ויתרה עליו.

הפלשתינים, לעומת זאת, בזזו לא רק מה שנשאר בישובים שפונו, אלא גם בזזו והרסו את המפעלים באיזור התעשייה ארז ואת החממות של גוש קטיף שהושארו במטרה לספק עבודה לאלפי פלשתינים.

לדעתי, אי אפשר להשוות בין שני הדברים.

פורסם

אלא אם בזמן שלמדתי לפסיכומטרי התרחשה מהפכה קומוניסטית והולאם הרכוש - לפחות חלק מרכוש שנבזז הוא ברשות הפרט. וגם לגבי רכוש הממשלה - מי זו מועצה כזאת או אחרת שתתבע עליו בעלות...?

פורסם
  • מחבר

שוב, לא מדובר ברכוש שנבזז מבתים פרטיים, אלא ברכוש ציבורי כגון מנורות רחוב.

מדינת ישראל החליטה שלא להעתיק את הישובים לתוך שטח מדינת ישראל, אלא להרוס אותם. כך שאין פסול בכך שמועצה מקומית כזאת או אחרת תיקח את הרכוש שמדינת ישראל החליטה לוותר עליו, במקום להשאיר אותו לפלשתינים.

פורסם

נראה לך שמישהו התכוון לוותר על כיתה מלאה מחשבים? הם פשוט נכנסו ועשו "מכה" בלי שאף אחד שם לב.

פורסם
  • מחבר

אני התכוונתי למנורות רחוב ועצים. לא ידוע לי על מקרה של בזיזת מחשבים מבתי ספר. במידה והדבר אכן קרה, אז מדובר בעבירה פלילית שמחייבת חקירת משטרה.

פורסם

שוב, לא מדובר ברכוש שנבזז מבתים פרטיים, אלא ברכוש ציבורי כגון מנורות רחוב.

מדינת ישראל החליטה שלא להעתיק את הישובים לתוך שטח מדינת ישראל, אלא להרוס אותם. כך שאין פסול בכך שמועצה מקומית כזאת או אחרת תיקח את הרכוש שמדינת ישראל החליטה לוותר עליו, במקום להשאיר אותו לפלשתינים.

מנורות רחוב מותר לקחת ומחשבים לא?

אם מדינת ישראל החליטה להשאיר משהו לפלסטינאים ומועצה מקומית כזאת או אחרת לקחה את זה זה גניבה לא משנה מה היא לקחה....

מועצה מקומית לא מחליטה שום דבר מחוץ לתחום השיפוט שלה... כמו שזה לא הגיוני שעייריית תל אביב תשלח עכשיו כמה אנשים לבאר שבע לקחת מנורות רחוב ככה זה לא הגיוני שכל עירייה אחרת תיקח מכל מקום אחר דבר שלא שייך לה כחוק...

פורסם
  • מחבר

מדינת ישראל החליטה להרוס את הישובים שפונו עד היסוד ולא להשאיר שום דבר מאחור. לכן, אין פסול בכך שמועצמה מקומית כזו או אחרת תיקח ביוזמתה פנסי רחוב או כל רכוש ציבורי שנשאר מאחור וצפוי להיהרס.

לגבי מחשבים, במידה וזה אכן נכון, ברור שלא היתה כוונה להשאיר אותם לפלשתינים. אבל, שוב, לא שמעתי על מקרה כזה.

פורסם

זה עונה לך על השאלה אם זה נכון?

לא בורג, אני בטוח שאני צודק.

http://news.walla.co.il/?w=//773314

מפרק המועצה האזורית חוף עזה טוען כי מחשבים, מכולות, גופי תאורה ואפילו קראוונים נלקחים מהישובים המפורקים
מפרק המועצה האזורית חוף עזה, עורך הדין שחר בן-עמי, טוען כי גורמים שונים, לרבות גופים ציבוריים, עמותות, אנשים פרטיים ואפילו מועצות מקומיות, בוזזים בשבועות האחרונים את רכוש המועצה. בן-עמי אמור להביא להפסקת פעולתה של המועצה. בתלונה שהוגשה אתמול למפקד מחוז הדרום במשטרה, ניצב אורי בר-לב, נאמר כי עשרות מחשבים, מכולות אשפה, קרוואנים ואפילו עמודי תאורה השייכים למועצה האזורית שפעלה בגוש קטיף, נלקחים מהמקום ללא אישור ומבלי ליידע את המפרק, האחראי על תפקוד המועצה.

על פי הדיווחים, נלקחו מכולות אשפה השייכות למועצה, שהועמסו על משאיות והוצאו משטח הרצועה, כיתת מחשבים שלמה שהייתה במשרדי "החברה לפיתוח חוף הנגב" (חברה הקשורה למועצה האזורית) באזור התעשייה בנוה דקלים נפרצה, וכל המחשבים שהיו בה, יותר מ-30 יחידות, נלקחו. מאותם המשרדים גם נעלמו כל המזגנים. "מהמידע שבידינו עולה שהבוזזים לא בחלו אפילו בלקיחת קרוואנים השייכים למועצה בלא אישור", כותב בן-עמי בתלונתו למשטרה.

ואם תקרא את הכתבה תגלה שגם מזגנים וכמעט כל דבר נגנב... כל הבא ליד נלקח... ומה שאי אפשר לקחת ביד יביאו משאית ויקחו אותו...

ואין כזה דבר שמותר למועצה מקומית לקחת משהו... המדינה נתנה למועצה מקומית כלשהו אישור לקחת מה שבא לה? לא! יש למחשבים האלה תוכניות שהמדינה פועלת לפניהם... מועצות מקומיות אין להם שום סמכות לקחת דברים כאלה... אין להם שום קשר...

מה נותן להם את הזכות לגנוב רכוש כזה או אחר? אף אחד לא נתן להם זכות כזאת... וגם אם המדינה רוצה להרוס את זה זה לא נותן לשום מועצה מקומית לגנוב את הדברים האלה...

מדינת ישראל מינתה אנשים שתפקידם להחליט מה לעשות אם הרכוש הציבורי... היא לא מינתה שום מועצה לגנוב את הרכוש הציבורי....

נ.ב. אני שמח לשמוע ששחר בן עמי התקדם מאז שהוא עף מראשות המועצה מקומית (שוהם) בבחירות האחרונות... עבודה גרועה הוא עשה שם... למרות שהמחליף שלו לא הרבה יותר טוב...

פורסם
  • מחבר

רכוש ציבורי (כמו מנורות רחוב) שצה"ל התכוון להרוס הוא בגדר הפקר, וכל אחד רשאי לקחת אותו ולעשות בו כשלו.

לעומת זאת, רכוש פרטי או ציבורי שהיתה כוונה לקחת אותו במסגרת הפינוי ולא להרוס אותו (כמו מחשבים) אסור היה לבזוז. מי שעשה את זה עבר עבירה פלילית ורצוי שהוא יתפס וייענש במלוא חומרת הדין.

דרך אגב, גם חיילים של צה"ל בזזו רכוש פרטי של מפונים.

פורסם

..., ומדינת ישראל ויתרה עליו. הפלשתינים, לעומת זאת, בזזו לא רק מה שנשאר בישובים שפונו....

אם וויתרנו על זה זה אומר שזה לא שלנו.

אז איך הם יכולים לגנוב דברים שלא שיכים לאף אחד?

פורסם

המחשבים כמו המנורות מומנו באותו הכסף ולכן הדין לגביהם הוא אותו דין אלא אם כן הממשלה תחליט מה לעשות עם זה.

זה שאתה לא רוצה שהפלסטינאים יקבלו את זה זה משהו אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים