עבור לתוכן

האטימות של צה"ל שוברת שיאים

Featured Replies

פורסם

לאחר ה"התנתקות", הישוב "נתיב העשרה" הפך לישוב ספר (הוא לא מקבל כספים המגיעים לישובי ספר), כאשר גדר הגבול עוברת צמוד לישוב.

הסתננויות של פלשתינים, ירי לעבר הישוב וזריקת רימונים על הישוב הפכו לדבר שבשיגרה.

האנשים בישוב חייבים להסתוב כל הזמן עם נשק אישי צמוד, וחיים בפחד מתמיד מפני טרור.

תגובת קצינים בצה"ל לתלונות של התושבים בדבר הפקרת ביטחונם היא ש"הם סתם מתבכיינים". הישוב "נתיב העשרה" מאובטח בגדר מערכת, חומה בגובה של 9 מ', ואבטחה כבדה יותר מזו שהיתה בנצרים, דבר ההופך אותו לישוב המאובטח ביותר בארץ.

חשבתם אולי שתושבים בישוב אזרחי לא רוצים לחיות בתוך מחנה צבאי עם חומה בגובה של 9 מ' מול הפנים, וחשש מתמיד מפני הסתננויות של טרוריסטים, זריקת רימונים על הישוב וירי פצמ"רים?

למה לעזאזל היה צריך לפנות את שלושת הישובים בצפון רצועת עזה ולהזיז את הגבול צפונה?

שרון טוען כי גדר ההפרדה שהוא בונה היא בטחונית ולא פוליטית. לטיעון הזה אין יד ורגל כאשר מזיזים ברצועת עזה גדר גבול בטחונית קיימת, ומציבים אותה על הקו הירוק באופן שמסכן באופן נפשע חיי אזרחים ישראלים.

למי שטוען כי לפני הפינוי תושבי אלי סיני, ניצנית ודוגית היו במצב הנוכחי של נתיב העשרה, אז אני לא מציע שדמם של תושבי נתיב העשרה יקר יותר מדמם של תושבי אלי סיני, ניצנית ודוגית לשעבר (היה צריך להגן עליהם בצורה הרבה יותר טובה באופן התקפי), אבל זה לא אומר שצריך היה לפנות ישובים קיימים במחיר הפקרת בטחונם של ישובים אחרים.

פורסם

כבר מזמן ידוע שההתנתקות יותר פוליטית מאשר בטחונית.

פורסם

הרשה לי לתקן אותך.

זוהי אינה אטימות של צה"ל, זוהי אטימות הממשלה, צה"ל אינו מבצע דברים על דעת עצמו, צה"ל כפוף לממשל.

צה"ל אינו המקום לתלונות כאלה,

מצא את האדם הנכון לפנות אליו.

פורסם

אני לא שמעתי על יריר ורימונים לעבר נתיב העשרה האמת...

אבל אולי פספסתי... ?

פורסם
חשבתם אולי שתושבים בישוב אזרחי לא רוצים לחיות בתוך מחנה צבאי עם חומה בגובה של 9 מ' מול הפנים, וחשש מתמיד מפני הסתננויות של טרוריסטים, זריקת רימונים על הישוב וירי פצמ"רים?

מישהו מכריח אותם לגור שם?

פורסם

הרשה לי לתקן אותך.

זוהי אינה אטימות של צה"ל, זוהי אטימות הממשלה, צה"ל אינו מבצע דברים על דעת עצמו, צה"ל כפוף לממשל.

חחחח רואים שעוד לא שירתת ;)

פורסם

חחחח רואים שעוד לא שירתת ;)

אמ, נעים מאוד, פריאור, חובשת בצבא ההגנה לישראל, במשך החצי שנה האחרונה.

פורסם

הרשה לי לתקן אותך.

^^^^^ מסכים

צה"ל זאת רשות מבצעת, צה"ל לא בוחר לעצמו משימות.

פורסם
  • מחבר

הרשה לי לתקן אותך.

כמובן שהממשלה אשמה במחדל הנפשע הזה, אבל אני מדבר על התגובה של קצינים בצה"ל שדיברו על דעת עצמם.

אני לא שמעתי על יריר ורימונים לעבר נתיב העשרה האמת...

אבל אולי פספסתי... ?

כנראה שפספסת. אבל, זה קרה כבר כמה פעמים (כמעט שיגרה).

מישהו מכריח אותם לגור שם?

מה זאת אומרת? אף אחד לא מכריח אותם לגור שם, אבל מה אתה מצפה שהם פשוט יקומו ויעברו לגור במקום אחר? מי ישלם להם פיצויים?

עד עכשיו, הם חיו חיים די נורמאליים כאשר הגבול היה די מרוחק מהם. אבל, הממשלה "בחוכמתה הרבה" העבירה את קו הגבול בצמוד לגדר הישוב, והפכה אותם לפתע לישוב ספר הסובל מטרור יומיומי.

מה אתה מצפה? שהממשלה תפנה את כל הישובים מחוץ לקו הירוק, ואז כל הישובים בתוך הקו הירוק הסמוכים לגבול החדש יצטרכו להתפנות בעצמם? מה יקרה כאשר הפלשתינים ישגרו רקטות ארוכות טווח על ישובים יותר מרוחקים בתוך הקו הירוק? גם הם יצטרכו לפנות את עצמם? לא יקח עוד זמן רב עד שלפלשתינים יהיו קטיושות שמגיעות עד לת"א. מה יקרה אז? תושבי ת"א יצטרכו גם הם להתפנות? לאן, לחו"ל? או שאולי על ת"א לא מוותרים (דין נצרים כדין ת"א), כך שאז יהיה צורך בפעולה ממשית כדי להבטיח את בטחונם של תושבי ת"א?

פורסם

4 דברים.

1- אני גר שם, מקום מדהים אחד הישובים היפים והמטופחים באזור, מבחינת אוכלוסייה גם הרמה מאוד גבוה (יש גם תנאי קבלה).

2-

לאחר ה"התנתקות", הישוב "נתיב העשרה" הפך לישוב ספר (הוא לא מקבל כספים המגיעים לישובי ספר), כאשר גדר הגבול עוברת צמוד לישוב.

הסתננויות של פלשתינים, ירי לעבר הישוב וזריקת רימונים על הישוב הפכו לדבר שבשיגרה.

האנשים בישוב חייבים להסתוב כל הזמן עם נשק אישי צמוד, וחיים בפחד מתמיד מפני טרור

ממש לא נכון.

ירי לעבר הישוב לא היה, רימונים לא שמעתי אבל ביום שיבוא ערבים שיכולים לזררוק רימון ל גובה 9 מטר (מעל החומה) ולמרחק של 50-100 מטר (בשביל להגיע לישוב) אני נכנע ועובר לבאירופה :lol:

אף אחד לא מסתובב עם נשק חוץ מהמשמר פה, שגם הוא בילבולי שכל רק בשביל שהתושבים ירגישו בטוחים יותר, גם כך האזור מוקף בבסיסים של צה"ל וחילים בכל מקום.

חיים בפחד? אני עברתי לשם לפני כמה שבועות, הטרור הוא הדבר האחרון שיש לנו על ראש שיפריע לנו, אף אחד שאני מכיר פה בישוב לא "חיי בפחד" חלק מהמבוגרים קצת מוטרדים, לא הרבה יותר מזה.

3-אני תמיד אומר- בת"א מתים יותר אנשים בתאונות דרכים כל שבוע מבכל ישובי הגבול בארץ בייחד, אז מספיק להיסחף.

(ולא על תאונות דרכים אי אפשר לשלוט יותר מעל פיגועים)

4- גם בקשר לפיצווים, אני חושב שאתה טועה BORG, כן מקבלים פה את כל הפיצויים המגיעים לישובי גבול.

ובכלל, מאיפה השגת את כל המידע המאוד מאוד לא מדויק הזה? תפסיק לראות כל כך הרבה חדשות.

אולי בגלל זה אתה כל כך אנטי פלסתינאי, כמו שמרת בדיון אחר שלפי החדשות אתה שופט את האופי שלהם המחליט שהם כולם "לא מתורבתים"...

פורסם
  • מחבר

אם אתה אומר... :-\

אתה טוען שהדויווחים בתקשורת שקריים/לא מדוייקים?

איזו סיבה יכולה להיות לתקשורת למסור דיווחים כאלה?

התקשורת הרי שמאלנית, כך שהייתי מצפה לשמוע שאחרי ה"התנתקות" המוצלחת הכל סבבה.

פורסם

BORG יצאת אידיוט.

התקשורת שמאלנית, הרי זה ברור.

לא היו דיווחים בתקשורת, ואם כן הם היו קטנים, ובהחלט לא הראו את מה שניסית להציג.

הבעיה שלך היא שאתה מנסה לנפח כל דבר למימדים עצומים, אם מישהו זרק איזה רימון בחצר אז זה הופך לזריקת רימונים היא דבר שבשיגרה, ועוד כל מיני שטויות.

אתה מנסה ליצור אווירה עכורה, דבר שבשיגרה אצל שכמותך.

תפסיק להיות אנטי, תפתח את העיניים, לא כל מה שמוכרים לך נכון.

פורסם
  • מחבר

לגבי נתיב בעשרה, ידוע לי מדיווחים בתקשורת, שאחרי הנסיגה נזרק על הישוב רימון לפחות פעם אחת.

בנוסף לכך, נעצרו מספר פעמים מסתננים שככל הנראה רצו לחפש עבודה, וזוהו גם טרוריסטים נושאי נשק בסמוך לישוב (לא בתוך הישוב עצמו) שניסו לחדור.

בכל אופן, זה רק ההתחלה.

בנוגע לחומה בגובה של 9 מ', אני לא הייתי רוצה שישימו מול הבית שלי חומה כזו פתאום (גם אם זה 100 מטר מהבית).

הנקודה היא שבכלל לא היה צריך להזיז את הגבול, הרי אין שום הסכם עם הפלשתינים (הכל חד-צדדי), ואין שום ציפייה לכך שהטרור יפחת.

פורסם

הרימון הזה שנזרק, אני יודע על מה אתה מדבר, רק חבל אתה לא ציינת שהוא לא התפוצץ בשטח ישראל, אלא יותר במה שהיה פעם ניסנית.

ברור שאף אחד לא רוצה שיעשו דבר כזה, כמו חומה מול הבית שלו... אבל מה לעשות, זה המצב.

אתה מעדיף להשאיר אותם בלי הגנה בכלל ל אני מבין, יפה... חשיבה נכונה מה אני אגיד לך...

בורג, כפי שכבר אמרתי לא פעם, צריך להיות ביקורתי כלפי התקשורת, אם אתה מאמין להכל בלי לוודא את זה, או ניזון מדיווחים ראשוניים, יש לך בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים