עבור לתוכן

מסכי LCD מומלצים + סקירת מושגים. נושא מרוכז, כל השאלות/תשובות בדיון הזה בלבד.

Featured Replies

פורסם

מסך 19' איכותי מתחיל באזור ה-2500 ש"ח. או שתקחו מסך במחיר הזה או שתקחו מסך 17' איכותי. בכל מקרה זה יהיה עדיף מאשר לקחת מסך 19' בינוני או גרוע ב-2000 ש"ח או פחות.

• תגובות 1.3k
  • צפיות 143.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תן המלצה למסך 17 דק איכותי עד 2000 ש"ח. לא חייב לנצל את כל התקציב.

פורסם

תן המלצה למסך 17 דק איכותי עד 2000 ש"ח. לא חייב לנצל את כל התקציב.

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=7580

בדיוק מתאים לתקציב :)

לפי נתונים יבשים הוא מדהים.

פורסם

אין שום סיבה בעולם לבזבז כל כך הרבה כסף על ה-730BF

ה-730B יתן בדיוק אותם ביצועים, לא תרגיש בהבדל בזמן תגובה אבל תרגיש את ההבדל בארנק

פורסם

למה, הVP171 שווה?

פורסם

לדעתי גם לא

היתרון היחיד שלו על ה-730B זה כיוון גובה ו-Pivot

לדעתי לא שווה את התוספת מחיר

פורסם

עריכה: אני מצטער רק כרגע ראיתי את הדיון המרוכז של ההמלצות למסכים..

אבל אשמח בכל מקרה אם תוכלו לעזור לי קצת ולהסביר לי האם גם כדאי להשקיע את הסכום שנקבתי בו.. ולא ממש היה מסך לסכום הזה...

האם כדאי בכלל להתפשר בתחום של מסך ? בכל אופן תודה ענקית מראש למי שאוכל לעזור לי ולהוסיף על הדברים הנאמרים בדיון המרוכז.

שלום. דיי נמאס לי מהמסך CRT המיושן שלי שכבר אני מרגיש שממש הורס לי את העיין.. (lg 795FT )

בכל אופן אני מעוניין לרכוש מסך LCD חדש ואני לא כלכך מבין טוב בתחום המסכים ולכן אני זקוק לעזרת המומחים שבניכם :)

בכל אופן רצוי מסך 17" או 19" (תלוי כמה התקציב קונה.. אני לא ממש יודע את המחירים..)

אז מה הציפיות?:

1). אני מתעסק בגראפיקה (PHOTOSHOP וכ'ו..) וצבעים וחדות הם ערך עליון ! ולכן חשוב שזה יהיה מסך עם חדות מקסימאלית ועם כל הצבעים שלא יעשה לי "צבעים מזוייפים" או יצור מרקמים מרטט כזה כמו רוב ה LCD שאין להם באמת את כל הצבעים.. אז באמת חשוב שמבחינת איכות חדות צבעים ניגודיות והכל יהיה ברמה הגבוה ביותר ! זה הכי חשוב.

2). אני משחק גם משחקים ולכן ה MS משחק תפקיד.. כאמור כמות MS שלא תעשה לי GHOSTING מה שנקרא ולא תאפשר לי להנות ממשחקים בכלל...

אני מניח ש-12MS זה נחשב סביר היום נכון ? בכל אופן מסך שיהיה טוב גם למשחקים..

3). בריאות העין... אני מרגיש שאחרי עבודה רבה עם ה CRT יש כאב כזה בעיין.. לאחי יש מסך LCD של LG וזה חד כזה ונראה כיאילו לא מאמץ את העיין...

אבל מה שקצת חרא זה שאם אתה מוזיז את הראש שלך אז אתה רואה כזה שחור או בהיר מדיי... האם יש מסך שה"אפקט הזה" לא מתרחש בו ? אשמח לקבל מסך שלא צריך להוזיז את הראש שלך עד שתראה "נורמאלי.." וחשוב שהמסך יהיה נינוח לעין ולעבודה ממושכת..

4). גודל 17" או 19".. לפי איך שזה נראה 17" של LCD נראה כמו 19 של CRT... אז לא יודע ממש מה הולך היום או איך המחירים...

5). עיצוב, מנשק ופלצניות - כאמור הייתי מעדיף מסך שלא יתפוס מקום, שיראה גם נחמד, קצת פלצני ומגניב ולא ריבוע מת כזה.. אבל זה בעדיפות ממש שולית חח..

אממ אני חושב שזהו בגדול, הבנתי של VIEWSONIC יש את הפתרונות הכי טובים...

אני חושב שהעלות גם לא תהיה זולה לשם הדרישות שלי.. אולי קצת הגזמתי אבל בואו תרראו את החלק הראשון כעדיפות עליונה האיכות לגראפיקה והכל..

בכל מקרה אני רוצה השקעה לטווח ארוך ומסגרת התקציב שלי היא 3000 ש"ח. אני מקווה שזה לא סכום מוגזם אבל אני מניח שעל מנת לקנות משהו איכותי אני צריך להשקיע כסף רב.. ולטווח הארוך זה משתלם לא ? בכל מקרה אשמח לקבל ממכם טיפים, עצות, הסברים ולינקים למסכים דגמים והכל.. מה כדאי מה לא ? מאיפה לקנות ? איך האחריות בקיצור אודה מאוד מאוד למי שאוכל לעזור לי ולענות על כל שאלותי.. אשמח גם לקבל מסכים זולים יותר שיענו על הדרישות...

תודה מראש והמשך יום טוב !!!  :silly:

פורסם

תעבור על העמוד הראשון של הסטיקי כי יהיו פה דברים שמוסברים שם

בשביל צבעים אמיתיים וזויות צפיה רחבות אתה צריך מסך עם פנל שאיננו TN (כלומר VA או IPS)

בשביל זמן תגובה נמוך למשחקים אתה צריך פנל שאיננו IPS (כלומר VA או TN)

נעשה חיתוך ונקבל שאתה כנראה צריך פנל VA

מסכים עפ פנל VA יש בארץ רק מ-19 אינץ והמחיר שלהם מתחיל מ-3500 שקל

=> יש לך בעיה

פורסם

אהלן,

אני מחפש מסך LCD 19" בתקציב של עד 3000 ש"ח. השימושים הם בערך הכל - משחקים, עבודה מול טקסט ופה ושם סרטים.

לאחר סקירה של דגמים מהחברות המובילות בשוק נסגרתי על שלושה;

ViewSonic VX912

Samsung 930B

LG 1980Q

מי מבין השלושה לדעתכם עדיף ?

ה LG מאוד קורץ לי, בעיקר בגלל הכיונון גובה, מה שחסר באחרים.

אני כמובן פתוח להמלצות אחרות במסגרת התקציב, אך חייב שיהיה אפשרות של חיבור DVI (ומאוד רצוי כיונון גובה).

או שבכלל כדאי לחכות לאיזשהו דגם שאוטוטו יוצא, לא לחוץ לי לקנות ממש עכשיו (וביררתי עם היבואן לגבי ה970P ואין בכוונתם לייבא בזמן הקרוב את המסך, אם בכלל).

תודה מראש.

פורסם

הכיוון גובה מאד מוגבל ב-LG

נראה כאילו ה-VS הכי טוב אבל הוא הרבה פחות נפוץ והרבה יותר יקר מה-930B

הייתי הולך על ה-930B

פורסם

BURTON ו HOLY , עשיתם פה אחלה עבודה, גם במאמר וגם בתגובות!

קראתי עכשיו את כל 48 העמודים (מעייף קצת... ::) ) ,

החלטתי ללכת על ה 730b או ה 930b .

האם יש קריטריון כלשהו שיכול לגרום לי להעדיף את ה- 17 אינץ' על פני ה- 19 אינץ'?

תודה.

פורסם
  • מחבר

כסף ;)

פורסם

n_poz תודה

כמו שאמרתי כבר כמה פעמים 17 אינץ ברזולוציה של 1280X1024 עלול להיות לא נוח ואפילו מאד מאד קטן (אני החלפתי מ-17 ל-19 רק בגלל זה)

בנוסף אם אתה מתכוון לראות סרטים/סדרות על המחשב ממרחק של מטר ומעלה אין שום ספק ש-19 עדיף

פורסם
  • מחבר

הפוסט הראשון עודכן ונוספו 4 מסכים חדשים:

LG L1750HQ

Samsung 730BF

ViewSonic VX724

ו-ViewSonic VX924

מקווה שאין טעויות אבל אני רק אנושי ;)

פורסם

נראה לי ה730BF הוא 1:700.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים