עבור לתוכן

קנייה של רכיבים שונים בחנויות שונות, האם כדאי?

Featured Replies

פורסם

לאחר שבדקתי מספר רכיבים שונים במספר חנויות שונות :

KSP

NOACOM

MARDANIT

LAMIR

IVORY

PANDAS

גיליתי שיש הבדלים של לפעמים מאות שקלים בין הרכיבים השונים ,בחנויות השונות.

למשל לוח Epox EP-9NPA+ Ultra עולה בלמיר 690 ובפנדס 890

ואילו מעבד 3000+ בלמיר עולה 950 בסטפינג E3 כאשר בנועה או בפנדס ניתן למצוא במחיר זה מעבד 3000+ E6 ואף להוסחף לו קירור נורמלי.

השאלה היא אם כדאי למשל לקנות את הלוח מלמיר (אולי גם את המארז) וללכת איתו לחנות אחרת בכדי לקנות את המעבד ואת הכרטיס מסך ( X800GT של POWERCOLOR שגם אותו אין בלמיר)?

האם יש בעיית אחריות במקרה זה והאם אני סתם מייצר כאב ראש בעבור כמה מאות שקלים?

תודה רבה על העזרה. :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

לא אמורה להיות שום בעיה מבחינת אחריות

ואם יש לך את הכוח להתרוצץ בין חנויות אתה תגלה שבמחשב שלם אתה יכול לחסוך לפעמים גם אלף שקל ואולי יותר

פורסם

אני הייתי קונה משתי חנויות בלבד כדי לצמצם את הבעיות העתידיות אם יצוצו כאלו וגם בשביל נוחות כדי לא להתרוצץ בין כמה חנויות בו זמנית.

פורסם

למיר מיבאים את אפוקס עצמאית עד כמה שאני ידוע, ולכן המחיר הזול. הבעייתיות מבחינת אחריות זה שאם הם נסגרים (לא סביר, הם קיימים הרבה שנים) או מפסיקים את היבוא, לא תקבל את אותו מוצר במקרה ומגיע לך אחד חלופי.

באשר למעבד, סביר להניח שהם מביאים מהיבואן הרישמי (Tech Data) גירסת BOX ולכן הוא כה יקר.. תשים לב גם בזיגזג לדוגמא שיש גירסת TRAY עם אחריות מקוצרת שהיא בטח ביבוא עצמי, ויש גירסת BOX מיבואן רישמי שדומה במחירה למחיר אצל למיר.

אם כי בד"כ אם אין צורך באחריות ישר על ההתחלה אין צורך בה בכלל.

באשר ל-X800GT של Powercolor, למיר עובדים עם רוזטק שהוא יבואן של החברה, הוא מופיע במחירון שלהם, אבל לא נראה לי שיש לו אותו במלאי עדיין, אבל לא יזיק לשאול.

אני גם הייתי ממליץ לא להתעסק עם יותר מדי חנויות, לאחר מכן במקרה של תקלה זה עסק ביש, ואל תשכח שגם הדלק לא זול בימינו.. ;)

פורסם

שווה !

חלקים של כל אחד ממחשבים שהרכבתי לעצמי הגיעו מ-2-3 חנויות ולא נתקלתי בבעיות עד היום...

פורסם

אני מקווה שלא שכחת שיש משלוח לכל דבר כמעט.. בפנדס לדוגמה אתה תשלם משהו כמו 20 שקל לכל מוצר שאתה מזמין (או יותר תלוי במשלוח..)

וביו צודק.. דלק זה לא עסק זול היום (מנסיון מר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים