עבור לתוכן

הבדלים בין לוחות אם AMD

Featured Replies

פורסם

Albatron K8NF4U nForce 4 Ultra

Abit AN8 Ultra

K8N Neo4

GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4

לאחר שנברתי רבות בפורום זה וגם בפורומים השכנים TAPUZ ו PCTIP הבנתי שרבים חוזרים ושואלים את אותם שאלות על הלוחות הנ"ל. אני חושב שאם נרכז את חוות הדעת וההמלצות של חברי הפורום פעם אחת זה גם יחסוך המון שאלות חוזרות ונשנות וגם יאפשר לשים את השרשור ב"שאלות נפוצות" לנכנסים הבאים.

ללוחות המופיעים פה יש פחות או יותר אותם אופציות ופיצרים (לא הכללתי את לוחות ה SLI כיוון שלרובנו הם לא ממש רלוונטים).

מה הלוח המועדף מבינהם ? (סך הכל כולם פחות או יותר באותו טווח מחירים)

האם יש לוח שיש להתרחק ממנו?

האם יש לוח נוסף שהייתם ממליצים עליו על סמך נסיון או בקורות?

האם יש הבדל משמעותי בין NF4 ל ULTRA והאם זה שווה את ההפרש במחיר?

אני אולי מציק ואולי אציק קצת בנושא אבל הוא גם חשוב לי וגם לרבים אחרים הנכנסים לפורום .

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

לוחות NF4X4 כמו הגיגבייט ששמת או האלבאטרון NF4X4 או ה NEO4 הפשוט לא כוללים SATA 2 וה HTT שלהם X4 במקום X5. האמת שכולם רצים בלי בעיה גם על HTTX5 לא שזה משנה משהו. הם פתרון טוב למחשבים תקציביים מאוד, או למקרי קצה בהם חשוב להשקיע את ה 100 שקל במקום אחר, והיו פתרון טוב בעבר כאשר NF4 אולטרה היה מאוד יקר, ועולים 500-600 שקל.

כל שאר הלוחות הם NF4 ULTRA ונבדלים בעיקר בפיצרים (כרטיס קול, FIREWIRE, מספר וסוג סלוטים, באנדל, מספר USB, סוגי RAID וכו'..) וכמובן גם במחיר.

האלבאטרון וה DFI INFINITY לוחות תקציביים טובים עם מעט פיצרים יחסית ומחירים 600-700. קצת מיותרים היום לטעמי או לא ממש מתומחרים טוב כאשר יש את ה AN8 ULTRA של אביט והאיפוקס ב 690 שקל במזומן שהרבה יותר מפוצ'ר.

ה NEO4 PLATINUM מפוצר, יקר ונחשב בקרב רבים לטוב בלוחות ה NF4 מחיר 900-1000.

האביט ULTRA AN8 והאיפוקס 9NPA+ULTRA מאוד מפוצ'רים, יש עליהם ביקורות מצויינות אך זולים משמעותית מה NEO4 במחיר 700-800 מה שהופך אותם היום לקנייה כדאית. האביט באזור ה 700 והאיפוקס (הלוח הנבחר של ANANDTECH) באזור ה 800 אבל בא עם באנדל מאוד נחמד.

לגבי הבדלים ספציפיים בין הפיצרים, תכנס לאתרי היצרנים, תמצא את המפרט של הלוח ותסתכל.

עריכה: מה הלוח המועדף? כולם טובים. הכל שאלה של תקציב, זמינות, פיצרים נדרשים ונטייה אישית לשם כזה או אחר.

עריכה 2: שכחתי, גם את האיפוקס אפשר להשיג ב 690 בלמיר.

פורסם

האלבטרון הוא לוח NFORCE4 ULTRA והוא כרגע לוח האם המשתלם ביותר בשוק וההמלצה שלי מבין הארבעה.

עריכה: ה-EPOX אולי לא ברשימה אבל הוא אחד הלוחות הטובים ביותר והמשתלמים ביותר שיש כרגע.

פורסם

האלבאטרון לוח מצויין, אבל לא מפוצר. הוא עולה 660 וכאשר ב 690 יש את האיפוקס והאביט אני לא חושב שהוא קנייה טובה.

פורסם

תמיד מחייך:

האלבטרון תומך בSATA2? (זה בא עם הULTRA ,לא?)

ובכל מקרה - בלינק שנתת בנושא שפתח סטלן על לוחות אם

שם בביקורת הופיעה תמונה של הABIT AN8 ULTRA כאשר שם הדגם לא מוטבע על

הלוח אלא מודבק במדבקה לצד המילה ABIT שמוטבעת.

זה הוכחה שכזה לוח הוא מקורי וחדש? (זאת ההתלבטות שלי ופתחתי על זה נושא)

פורסם
:lol: ואיך שכחנו, לאוברקלוק, ה DFI ULTRA D . מספר אחת.
פורסם

יש כמובן גם את ה Gigabyte K8N Ultra-9 וה K8NXP-9 שלא ממש משתלמים

יש את ה Foxconn NF4 Ultra (לא זוכר את הדגם שלו)

Asus A8N-E

פורסם
  • מחבר

על איזה לוח של EPOX אנחנו מדברים?

התקציב שלי ללוח אם הוא בסביבות 650 ש"ח אם זה משנה במשהו את ההמלצה שלכם?

והאם FOXCON היא חברה אמינה וטובה?

האם יש בעיה של תאימות עם זכרונות , אי יציבות או בעיות אחרות עם לוחות ספציפיים שאסור להתקרב אליהם?

תודה רבה על העזרה המהירה . :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

תמיד מחייך:

האלבטרון תומך בSATA2? (זה בא עם הULTRA ,לא?)

ובכל מקרה - בלינק שנתת בנושא שפתח סטלן על לוחות אם

שם בביקורת הופיעה תמונה של הABIT AN8 ULTRA כאשר שם הדגם לא מוטבע על

הלוח אלא מודבק במדבקה לצד המילה ABIT שמוטבעת.

זה הוכחה שכזה לוח הוא מקורי וחדש? (זאת ההתלבטות שלי ופתחתי על זה נושא)

האלבטרון אכן תומך ב-SATA2. לגבי ה-ABIT זה לא ממש משנה כי בביקורת שקראתי הוא היה פשוט לא טוב ולכן אני לא ממליץ עליו.

המושון: הלוח המדובר הוא ה-9NPA+ULTRA והוא לוח מצויין ומשתלם אם אתה קונה אותו במחיר שהביא אינטגרל. FOXCONN היא חברה די טובה ואמינה אך הלוח שלהם הוא פחות טוב מאשר הלוח אם המוצע של EPOX.

פורסם

על איזה לוח של EPOX אנחנו מדברים?

התקציב שלי ללוח אם הוא בסביבות 650 ש"ח אם זה משנה במשהו את ההמלצה שלכם?

והאם FOXCON היא חברה אמינה וטובה?

האם יש בעיה של תאימות עם זכרונות , אי יציבות או בעיות אחרות עם לוחות ספציפיים שאסור להתקרב אליהם?

תודה רבה על העזרה המהירה . :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

9NPA+ Ultra הוא לוח מצוין ובמחיר שיש אותו בלמיר זה גרושים

והאיפוקס הוא המומלץ ביותר לתקציב הזה

Foxconn היא אחת היצרניות הכי גדולות של לוחות אם בעולם (בעיקר OEM), אז זה אמור לענות על השאלה שלך

ואין בעיות ידועות

אולי יש בעיה עם ה Abit AN8 Ultra, אבל זה עוד לא נבדק לעומק

האלבטרון אכן תומך ב-SATA2. לגבי ה-ABIT זה לא ממש משנה כי בביקורת שקראתי הוא היה פשוט לא טוב ולכן אני לא ממליץ עליו.

המושון: הלוח המדובר הוא ה-9NPA+ULTRA והוא לוח מצויין ומשתלם אם אתה קונה אותו במחיר שהביא אינטגרל. FOXCONN היא חברה די טובה ואמינה אך הלוח שלהם הוא פחות טוב מאשר הלוח אם המוצע של EPOX.

איפה ראית שכתוב על ה Abit שהוא לא טוב?, הוא לוח מצוין בתור nF4 Ultra קודם כל

הוא במחיר טוב, ונותן גם 3.5V לזכרונות ללא שום מוד

שזה היה אפשר למצוא רק בלוחות DFI LanParty שעולים 860 שקל ומעלה

פורסם

אני מדבר על הביקורת מ-HARDOCP:

I personally ran into more than a few issues when testing the ABIT AN8 Ultra. The board that Morry wrote his portion of the review on and the one I will be talking about here is the second board that ABIT supplied us with for evaluation. The first board I received ran extremely hot, working under load on an open testing bench.

On the first evening, one of the PWM power module heatsinks popped off after the board got good and hot. The PWM was above 170F at some points. The ABIT AN8 Ultra would run overnight performing our stress tests that consisted of two instances of Prime95, one instance of IOMeter, and an endless loop of 3DMark, but there is no doubt that the AN8 Ultra was something akin to an Easy Bake Oven during this time. We reported our findings to ABIT about the temperatures and they explained that this was in no way what they were seeing as components on their test boards were not over 90F.

Now in all of this, you have to remember that the ABIT AN8 Ultra is a fan less motherboard. There are no stock fans adorning its sleek and sexy heat pipe design. However, this also means that the AN8 Ultra is simply baking in its own heat unless you remove that heat. Therefore, without proper case ventilation, you are likely going to run into problems using this board at some point or another. The ABIT AN8 Ultra is not a beginners motherboard for sure. While you do have to appreciate the silent fan less AN8 Ultra design, you also have to realize that this design makes the system builder responsible for cooling motherboard components that are typically cooled by the manufacturer. This could be a big change for the weekend enthusiast although we would hope the seasoned pro would realize that the simple addition of a heat pipe does not simply make heat jump off your motherboard and leave the system. The AN8 Ultra may be a fan less design, but it very much requires airflow to operate at acceptable temperatures.

As far as overclocking goes, the issues that Morry experienced occurred on both of our ABIT AN8 Ultras. Even with fans in place to cool the AN8 Ultra power components and chipset, we found the AN8 Ultra to be somewhat weaker than the SLI motherboard in the overclocking department. I had issues simply clocking the AN8 Ultra beyond the 225MHz front side bus mark.

The Bottom Line

The ABIT AN8 Ultra was a pain in the ass to work with. Reviewing it was simply not an enjoyable experience. I simply cannot suggest any enthusiast or non-enthusiast user purchase this motherboard based on the experiences that Morry and myself had to deal with.

Remember that you are hearing all of this from a person that has been a huge fan of ABIT motherboards since their introduction of the "soft bios" in the mid-90s. Based on the ABIT motherboards that I have experienced over the last year, I have to wonder if ABIT has simply lost its grip on their marketing and engineering teams. Certainly, their marketing of the "Fatal1ty" line of motherboards consisted of some statements that were simply not true, although most of that product line consisted of very solid products. Then you have examples of ABIT's engineering -- like the AN8 Ultra reviewed today -- and it makes you wonder if ABIT still knows what is important in the enthusiast motherboard market. If they do know, it seems that they are not putting that knowledge into action. I hope we see some products out of ABIT soon that live up to their products of the past. If not, ABIT will continue to lose market share.

שורה תחתונה:

The ABIT AN8 Ultra was a pain in the ass to work with. Reviewing it was simply not an enjoyable experience. I simply cannot suggest any enthusiast or non-enthusiast user purchase this motherboard based on the experiences that Morry and myself had to deal with.

פורסם

זה לא מה שאמרו ביקורות אחרות

לפי התמונה הם קיבלו לוח עם מדבקה שעליה רשום AN8 Ultra

בדומה ללוח שקיבלו שני משתמשים פה והתלוננו על בעיות עם הזכרון

בביקורות האחרות היה מוטבע על הלוח AN8 Ultra

זה נראה כאילו יש 2 גירסאות

פורסם

גם אני חושב ככה - יש כאלו שהיו צריכים עדכוני ביוס ללוח והיו צריכים קירור נוסף (בגלל בעיות חום שגרמו ה-HEAT PIPES) ויש כאלו שלא היו להם שום בעיות עם הלוח.

פורסם

ולכן ההמלצה שלי מרגע זה והלאה הוא לוודא שמקבלים לוח שעליו מוטבע "Abit AN8 Ultra" ולא מדבקה

פורסם

איפה זה אמור להיות מוטבע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים