עבור לתוכן

AMD Athlon 64 - ליבה אחת או שתיים?

Featured Replies

פורסם

אתם כבר יודעים למה אני שואל.

חבר שלי אמר לי לקנות כפול ליבה רק אם אני רוצה לשחק Doom 3 ולקודד סרט בוזמנית,

אבל כפול ליבה בטח ממש שולט במשחקים.

מה אתם אומרים?

• תגובות 51
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בראייה עתידית מעבד כפול ליבה עדיף על חד ליבה - בעוד אנחנו מדברים יושבים מתכנתים ומתאימים משחקים קיימים לכפולי ליבה או שפשוט מתאימים משחקים עתידיים לכפולי ליבה. לדעתי זה ייקח כמה חודשים טובים אך אז ייצאו גירסאות של משחקים שמותאמות לכפולי ליבה או משחקים שיפעלו טוב יותר עליהם.

פורסם

לדעתי אסור לקנות כלום בהסתמך על "ראיה עתידית"

קנה מה שמתאים לך היום, השקעה לעתיד אף פעם לא הוכיחה את עצמה בעולם הפיסי

לדעתי ההתאמות למשחקים יתבצעו רק כשתהיה מסה קריטית וזה יקח עוד המון זמן

זה לא אומר שפה ושם לא יצא משהו שמתאים לכפול ליבה אבל אלה יהיו דברים בודדים

קח בחשבון שמה שעושה את המשחק זה כרטיס המסך לכן עדיף לקנות חד ליבה ולהשקיע את ההפרש בשידרוג כרטיס המסך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני אלך על ליבה אחת,

המעבד הזה טוב? אמרו לי שאפשר לעשות לו אוברקלוק ולהעלות את הביצועים לאותם הביצועים של FX-57.

אל תשכחו שאני מתכוון לשחק Battlefield 2 וכו' על הגדרות גבוהות, אז אני צריך משהו טוב (:

פורסם

עדיף כבר להשקיע עוד קצת ולקחת כפול ליבה

זה עולם אחר לגמרי, והמשחקים ינצלו אותו על אפו ועל חמתו של RedOctober

למה? הכל עניין של כסף

כשחברה ענקית, מונופול עולמי שמגלגל מיליארדים ושולט בעצם בשוק החומרה והתוכנה (נגיד שנקרא לו אינטל)

מצהיר שבזמן הזה בשנה הבאה יהיו במחשבים שלנו מרובעי ליבות ולא כפולי ליבות

חברות התוכנה חייבות להצדיק את קיומן, וזה אפשר לעשות רק ע"י מילוי הרצונות של הכרישים הגדולים

פורסם

המעבד שהצעת מעולה !!

לא טענתי שמתישהו בעתיד לא יהיו משחקים שינצלו את כפול הליבה, אמרתי שזה יקרה עוד המון זמן ובינתיים כפול הליבה שקנית יהיה גרוטאה.

אם שמים את הפרש הכסף בכרטיס מסך מקבלים מחשב הרבה יותר חזק ואפילו אם המשחקים כן (מה שבינתיים לא) ינצלו את כפול הליבה.

אני יכול להוכיח לך את הטענה:

OC למעבד לא מוסיף שום ניקוד ל-3DMark05 אבל OC לכרטיס המסך מוסיף ועוד איך.

פורסם

מתי בדיוק המעבד(מודרני) הוא צוואר בקבוק במשחקים??

אנחנו רחוקים ממצב כזה.

בכל מקרה חברות המשחקים יושבות עם פילוח נתוני הקנייה של המחשבים בציבור, והם לא יוציאו משחק לכפולי ליבות כשכפולי הליבות יהיו 10 אחוז מכלל המחשבים, וזה מטעמי רווח גרידא.

משחקים לכפולי ליבות יצאו רק כשכפולי ליבות יהוו מסה קריטית אצל המשתמשים הבייתיים, וגם אז עם תמיכה אחורנית כמובן.

קשה לי לדמיין משחק שבו צוואר הבקבוק לא יהיה כרטיס המסך.

עוד חצי שנה בערך תחל טכנולוגיית 65 הננו, וזה יוריד את מחירי המעבדים, ויעלה את ביצועיהם.

אם אכן הסאן דייגו לא אטרקטיבי, AMD היו מפסיקים לשווק אותו, ואת סידרת ה FX.

עובדתית כיום למשחקים אין כמו הסדרות הנ"ל, מה יהיה בעתיד אלוהים יודע, אבל כנראה שעד למשתמש הביתי ישתלם לרכוש כפול ליבה כבר יהיה מרובע ליבות באותו מחיר.

פורסם

כל הטיעונים שלכם נגד קניית כפול ליבה, הם בדיוק הסיבה למה כן כדאי לקנות כפול ליבה.

אם כפי שנאמר המעבד הוא לעיתים נדירות מאוד צוואר בקבוק במשחקים מודרניים, אז גם 3000+ יספיק.

אז אולי סאן דיאגו 3700+ ייתן תוצאות טיפה יותר טובות בהרבה דברים כולל במשחקים, אבל מצד שני הכפול ליבה 3800 יתן היום שיפור עצום בכל דבר שלא קשור למשחקים אלא עבודה שוטפת במולטיטסקינג. חוויית שימוש במחשב שונה לחלוטין! ובנוסף לכך, ייכתבו בעתיד משחקים שינצלו בצורה טובה יותר או פחות כפולי ליבה. לא צריך הרבה מאמץ בכתיבת הקוד על מנת שהכפול ליבה ייתן תוצאה טובה יותר מה 3700+.

לכן, אם יש מספיק תקציב על מנת לקנות כפול ליבה בלי לפגוע משמעותית בקניית כרטיס מסך, מומלץ בחום.

פורסם

המשתמש הביתי לא צריך מולטיטסקינג של כפול ליבה!!

אפילו אם זה מאוד נחמד-חיינו טוב מאוד (לפחות מבחינת המעבדים) גם ללא כפול הליבה, וביום יום אנילא נתקל בשום בעיה בחד ליבה שלי.

אז תגידו : בוא נראה אותך מקדד ומפעיל אנטי וירוס, ומשחק, ותוך כדי גולש באינטרנט.

חדשות: אני או שום משתמש ביתי ממוצע לא עושים את זה!

אז זה נחמד שאתם משווקים את רעיונות חברות המעבדים בכזו נמרצות, אבל נכון לעכשיו אין למשתמש הביתי שום שימוש בכפול ליבה.

פורסם

לקודד סרט, ותוך כדי להפעיל משחק זה שימוש לגיטימי לחלוטין.

מה, כאשר אתה מקודד סרט אתה משבית את המחשב לשעתיים ולא נוגע בו? או שאתה עושה את זה בלילה?

ולמה אתה עושה את זה? כי אין לך שום אפשרות אחרת!

מי שרוצה לקנות מעבד עם ליבה בודדת - בבקשה - שיקנה 3000+. אבל לקנות 3700 ולא כפול ליבה זאת שטות מוחלטת.

פורסם

בכל מקרה חברות המשחקים יושבות עם פילוח נתוני הקנייה של המחשבים בציבור, והם לא יוציאו משחק לכפולי ליבות כשכפולי הליבות יהיו 10 אחוז מכלל המחשבים, וזה מטעמי רווח גרידא.

אוי כמה שאתה תמים. חברות התוכנה ביחד עם חברות החומרה יוצרות את הצורך. בדיוק כפי שהן יוצרות את הצורך ע"י הוצאת משחקים לכרטיסי מסך חדשים, חזקים, יקרים (ומיותרים) למרות שיש אותם להרבה פחות מ 10% מהאנשים בתור התחלה. אח"כ כשהמשחק בחוץ, הרבה רצים לקנות את הכרטיס החדש כדי לראות את החצקון על האף של הגיבור או במקרה שלנו המעבד החדש. לכן משחקים כמו DOOM3 מומנו ע"י NVIDIA ואחרים ע"י ATI . זו המערכת וכך החברות הגדולות מוציאות למשתמשים את הכסף מהכיס. אינטל צופה שב2006 רוב השוק יעבור לליבות כפולות. אבל אינטל לא יושבת ומקווה שזה יקרה, היא דואגת שזה יקרה. בשביל זה הוציאה את הקומפיילרים החדשים, ומפעילה לחצים כבדים ומשתפת פעולה עם חברות תוכנה על מנת שהתחזית שלהם תתממש.

כפולי ליבה זה העתיד. מי שקונה כפול ליבה, מאריך את חיי החומרה שלו. אני חושב שלהרבה משתמשים יש שימוש לכפול ליבה גם היום.

פורסם

אנילא אמרתי כלום בזכות ה SAN DIEGO או כדאיות הרכישה.

אני משתמש כבר שנים במחשבים, ובחיים לא קידדתי, כך גם המשתמש הביתי הממוצע.

פורסם

אם אתה אף פעם לא מקודד, לא מפעיל פילטרים ואפקטים בתוכנות כמו פוטושופ, עושה ריפ לדיסק DVD (לצורך גיבוי אישי כמובן), וכדומה, אז גם מעבד AXP2500 יספיק לך, ואנחנו לא מדברים על אותה קטגוריה של שימוש בכלל.

פורסם

אוי כמה שאתה תמים. חברות התוכנה ביחד עם חברות החומרה יוצרות את הצורך. בדיוק כפי שהן יוצרות את הצורך ע"י הוצאת משחקים לכרטיסי מסך חדשים, חזקים, יקרים (ומיותרים) למרות שיש אותם להרבה פחות מ 10% מהאנשים בתור התחלה. אח"כ כשהמשחק בחוץ, הרבה רצים לקנות את הכרטיס החדש כדי לראות את החצקון על האף של הגיבור או במקרה שלנו המעבד החדש. לכן משחקים כמו DOOM3 מומנו ע"י NVIDIA ואחרים ע"י ATI . זו המערכת וכך החברות הגדולות מוציאות למשתמשים את הכסף מהכיס. אינטל צופה שב2006 רוב השוק יעבור לליבות כפולות. אבל אינטל לא יושבת ומקווה שזה יקרה, היא דואגת שזה יקרה. בשביל זה הוציאה את הקומפיילרים החדשים, ומפעילה לחצים כבדים ומשתפת פעולה עם חברות תוכנה על מנת שהתחזית שלהם תתממש.

כפולי ליבה זה העתיד. מי שקונה כפול ליבה, מאריך את חיי החומרה שלו. אני חושב שלהרבה משתמשים יש שימוש לכפול ליבה גם היום.

לכרטיסי המסך החזקים והחלשים יש תכונות דומות כשההבדל הוא רק במהירות, כך שהכל תואם ואפשר להוציא משחקים זהים לכולם.

לא משנה שרק ל-10% (ובינינו להרבה הרבה פחות) יש כרטיסים מהירים ממש, הפיתוח עדיין זהה.

כפול ליבה זה עולם אחר ועתידי. במקרה זה עד שלא תהיה מאסה קריטית לא יהיו משחקים שינצלו תכונה זו.

פורסם

RedOctober

אתה מתעלם מהעובדה שאינטל מוציאים מרובעי ליבה כבר בשנה הקרובה

ולכן אנחנו נראה כבר בשנה הקרובה המון יישומים ובפרט משחקים שינצלו ריבוי ליבות

לכרטיסי המסך החזקים והחלשים יש תכונות דומות כשההבדל הוא רק במהירות, כך שהכל תואם ואפשר להוציא משחקים זהים לכולם.

לא משנה שרק ל-10% (ובינינו להרבה הרבה פחות) יש כרטיסים מהירים ממש, הפיתוח עדיין זהה.

כפול ליבה זה עולם אחר ועתידי. במקרה זה עד שלא תהיה מאסה קריטית לא יהיו משחקים שינצלו תכונה זו.

זאת טעות ענקית

קודם כל מעבד הוא מעבד הוא מעבד

זה שהוא כפול ליבה זה יפה, הוא פשוט צריך קימפול נכון (ע"י הקומפיילרים של אינטל) בשביל שהתוכנה תנצל כפולי ליבה

זה לא קשה, וזה לא עולם אחר

אבל זה כן העתיד

yonishtr

אם זה היה נכון לגמרי אז Doom3 או כל משחק כבד אחר לא היה נחשב כבד

ומי אמר שמשחק שמנצל ריבוי ליבות לא יעבוד על ליבה בודדת?

ואם כבר אתה במסע צלב נגד המעבדים אז תלך עד הסוף

אתה ממליץ לו לקחת FX57 בו בזמן שאתה אומר שאתה לא רואה איפה המעבד הוא צוואר בקבוק במשחקים

תחליט באיזה צד אתה

וד"א החוכמה היא לפתוח את הצוואר בקבוק לפני שהוא הופך לכזה

זאת לא חוכמה להביא טכנולוגיה כשכבר סובלים מהטכנולוגיה הישנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים