עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

זכרון DDR2 בנייד עם chipset 915 שווה או מיותר?

Featured Replies

פורסם

עיינתי בביקרות "DDR2 - יקר מול זול"

אני אומנם אני לא מבין גדול אבל תחוו דעה על מה שחשבתי

בביקרות נרשם ש

אחת מאותן ערכות שבבים היא ערכת השבבים הידועה בשם 915 ערכת שבבים זו ייחודית בכך שהיא תומכת גם בזיכרונות DDR-I וגם בזיכרונות DDR-II ולכן מאפשרת השוואה מדויקת בין שני הסוגים.

כיום מציעה למשל LG ניידים מסדרות LS55 Express וכן מסוג LS70 Express

ראה פרטים בלינק

http://www.lge.com/catalog/prodlist?categoryId=CTG1000651&modelCategoryId=CTG1000667&parentId=CTG1000439

חשבתי על זה ועלתה לי שאלה הבאה: (ממספר את שאלות שיש קל יותר לענות ולעקוב)

1. האם הסדרה של LS55 מגיעה עם DDR1 333 האם קיום chipset  מסוג 915 מאפשר בעצם שדרוג עתידי ל DDR2, או שזה תלוי בעוד דברים? (הסוקט זהה?)

בנוסף בביקורת הופיע גם ש:

כל הבדיקות נערכו על גבי שני הלוחות, אך כפי שתוכלו לראות בהמשך לוח ה-915 של Gigabyte אכזב אותנו במקצת כאשר המהירויות אליהן הגענו בעזרתו היו נמוכות הרבה יותר מהמהירויות אליהן הגענו עם אותו זיכרון על גבי לוח האם של ECS שמבוסס על ערכת השבבים 925. אף על פי כן, הלוח של Gigabyte הצטיין בתזמונים הנמוכים אליהם הצלחנו להגיע בעזרתו עבור שני הזיכרונות. אנו סבורים כי הבדל זה נובע בעיקר בגלל ערכת השבבים, שכן ערכת השבבים 915 מותאמת גם לשימוש עם זיכרונות DDR-I (האיטיים יחסית ל DDR-II אך בעלי התזמונים ההדוקים) וגם עם זיכרונות DDR-II. למעשה ערכת השבבים 915 מצד אחד מוגבלת במהירות הזיכרון המקסימאלית שהיא יכולה לייצר בגלל שמהירות ה DDR-I מהווה עבורה מחסום עליון, אך מצד שני ערכת שבבים זו רגילה לעבוד עם תזמונים הדוקים בהרבה מתזמוני ה DDR-II, ולכן מאפשרת מעבר לתזמונים הדוקים יותר מאשר ערכת השבבים 925 "הרגילה" לתזמונים הרגילים (והמשוחררים יחסית) של ה-DDR-II.

לפני שניגש למבחני הביצועים, יש לציין מספר תופעות בהן נתקלנו במהלך הבדיקות:

על גבי לוח ה-915 הגענו למהירות מקסימלית של 313MHz ולכן לא כללנו תוצאות אלו בבדיקות שלנו, שכן הן אינן תורמות לביקורת ואינן מציגות את היכולת האמיתית של הזכרון.

בעקבות זאת עלתה לי השאלה:

2. האם בעקבות קיום chipset מסוג 915 בסדרת LS70 זכרונות ה DDR2 שמגיעים איתה לא יתפקדו במהירות מקסימילית כלומר כ- 300Mhz במוקם 533Mhz , כלומר שבעצם מיותר לרכוש בהיבט הזה את הסדרה הטובה יותר כי ניתן לקבל תוצאות דומות עם הסדרה של LS55 שזולה הרבה יותר?

(כמובן שיש יתרונות אחרים לסדרת LS70 אבל אני מדבר על היבט הזכרון כרגע)

כמו כן תקנו אותי אם אני טועה אבל

3. המעבדים שמוכרים בארץ הם זהיים בשני הסדרות? (ראה לינקים מתוך אתר באג)

לינק למפרט של נייד מסדרת LS55

http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2245&scat=181&tcat=20

לניק למפרט של נייד מסדרת LS70

[ftp=ftp://http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1877&scat=181&tcat=20]http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1877&scat=181&tcat=20[/ftp]

(אגב שאלה (4) טפישות אבל כדי להיות בטוח מעבדים אלו בעלי ליבה כפולה, לא?)

טוב אשמח לחוות דעת ותגובות,

טל

פורסם

כמו שודאי ראית יש הבדליפ בין הצ'יפסטים ה 925 ו 915 גם בביצועי הסטוק

בניידים המצב שונה שכן לא ראיתי ניידים שתומכים בשני סוגי הזיכרון שכן הדבר גורר יותר מדי משאבי מקום על הנייד וזה לא כדאי

ניידים הם מעט שונים מהלוחות למשחב הביתי ולכן קשה לי להמליץ לך ללכת על כזה או אחר, הביקורת לא נערכה על מחשבים ניידים ולכן עוד יותר קשה להגיד.

פורסם
  • מחבר

ראשית Solidus Snake המון תודה על תגובה! (צריך ממש להעריך את השקעה של צוות פה שמוכן להתייחס ולעזור כל כך)

בניידים המצב שונה שכן לא ראיתי ניידים שתומכים בשני סוגי הזיכרון שכן הדבר גורר יותר מדי משאבי מקום על הנייד וזה לא כדאי

אם אני מבין נכון אז יש סלוט (חריץ) שונה לכל סוג זכרון בנפרד? (DDR2 ולא מתחבר לאותו סלוט שאליו מתחבר ה DDR1)

אם כך אז ברור לי כפי שהסיבות שציינת שלא רלוונטי לשאול על אפשרות שידרוג של הזכרון בעתיד ל DDR2 בסדרת ה Ls55

אם כן נותרה רק השאלה אם באמת ה chipset מסוג 915 מנצל את יכולת של DDR2 ועד כמה ?

אשמח עם מישהו שמחזיק נייד מסדרת LS70 של LG או כל נייד אחר שמכיל chipset מסוג 915 ובעל זכרון מסוג DDR2,

יוכל לבדוק מהי מהירות האמיתית שזכרון מגיע אליה?

(אני משער שאין הרבה אנשים שיוכלים לבדוק זאת אבל אני בכל זאת מקווה)

סופ"ש טוב לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.