עבור לתוכן

עזרה בזיהוי זיכרון ישן (והתאמה ללוח האם)

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב P3 533 היה עליו כרטיס זכרון 64M

לגבי זהות זכרון זה אני לא סגור לחלוטין כנראה SDRAM במהירות של 100Mhz. (בקובץ ה-1)

השגתי זכרון נוסף למחשב כי הוא גם ככה לא זז בנפח של כנראה 128MB (מתנה מחבר)

אבל אני לא יודע את זהות שלו (חפשתי לפי הציפים וקודים השונים עליו אך ללא הצלחה)

אך אני מזהה אותו ואחר כך האם הוא מתאים לשימוש בנוסף לזכרון הקיים (תמונות מצורפות בקבצים 2-5)

אגב בעבר נסיתי לשים אותו לבד או בנפרד לזכרון  הקיים אבל המחשב נתן צפצופים על התחלת ה- boot,

כבר התייאשתי לאחרי חודשים (שלשום) נסיתי שוב והוא עבר boot כבר הזכרון הישן 64MB בסוקט 1 , ו 128MB החדש בסוקט 2.

בטח אתם שואלים על זיהות הלוח האם , לצערי נדמה לי שזה משהו של pcpartner אבל זיהוי מדוייק אני ידע רק בערב

(אח שלי יביא את חוברת ככה שלא כדאי להתאמץ לחפש באתר שלהם ואולי לטעות)

טוב , בנתיים תודה לכל מי שיכול לעזור,

טל

אגב אם יש צורך בתמונות נוספות או איכותיות יותר, אני יעלה לפי דרישה בשל מגבלת נפח

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה זה כזה קריטי... לפי מה שאני רואה שתי הזכרונות הם SINGLE SIDED כן ? (יש גוקים רק בצד אחד של ה PCB)

אם זה עולה, אתה יכול לנסות עם תוכנה כמו CPU-Z לבדוק ב MEMORY אם רשום משהו, אבל אני בספק...

וכן, על הראשון כתוב PC100, שזה 100MHz.

פורסם
  • מחבר
מה זה כזה קריטי... לפי מה שאני רואה שתי הזכרונות הם SINGLE SIDED כן ? (יש גוקים רק בצד אחד של ה PCB)

לא, הראשון דווקא של 64MB הוא דו צדדי, מוזר לא?

אם זה עולה, אתה יכול לנסות עם תוכנה כמו CPU-Z לבדוק ב MEMORY אם רשום משהו, אבל אני בספק...

עולה כן אבל לא מתקנת אף מ"ה אז לא יכול לבדוק, לפחות עד התקנה ואני לא רוצה לגרום נזק לחומרה במידה וזה לא בסדר (במיוחד שבעבר היו צפצופים)

וכן, על הראשון כתוב PC100, שזה 100MHz.

נכון, את זה הבנתי אבל אני לא מבין בגרוש מהם שאר הבדלים שיכולים להיות (ברור שפיזית הם שונים)

אגב בלי כל קשר לשאלה הספציפית שלי, אני מאד הייתי רוצה לדעת איך ניתן לזהות זכרון?

בלוחות אם וכרטיס מסך אני מאתר אותם טוב מאד עם גוגל + מדריכי זיהוי בכמה אתרים (לרוב דרך אתר הבית של חברה אחרי שגוגל עזר לזהות אותה)

השיטה לא עבדה לי בזכרון (אולי לפחות זיהוי של חברה יכול להוביל לאתר שלה ומשם בטח יותר קל)

צהריים טובים ו-  IceBreak תודה בנתיים על עזרה

פורסם

אם אחד SINGLE DIDE ואחד DUAL SIDE, אז בהחלט יתכן ויש להם בעיה לעבוד ביחד, אני מניח שאתה לא יודע איזה לוח אם יש לך כדי לבדוק את ה MANUAL שלו...

אם המחשב עולה למצב שאתה יכול להתקין מערכת הפעלה, וגם ככה אין עליו כלום, לא נראה לי שאמור להיגרם נזק, במקרה הגרוע לא יהיה יציבות, ואז אפשר להוציא אחד מהם...

זכרונות מיוצרים ע"י כל כך הרבה גורמים שזה לא כזה פשוט למצוא, במיוחד משהו ישן כזה...

אתה יכול למשל אולי להפעיל את המחשב עם MEMTEST, תוכנה שעובדת בלי מערכת הפעלה ובודקת את תקינות הזכרון כדי לוודא שהוא עובד תקין (אם אמרת שהוא עושה BOOT)

פורסם

התקנת מערכת הפעלה לא תפגע בחומרה

כמובן שלמחשב הזה צריך להתקין או לינוקס או ווינדוס 98

אתה יכול גם להוריד את הדיסק הזה

http://www.ultimatebootcd.com/download.html

ולצרוב אותו

אחרי זה תוכל דבר ראשון לבצע בדיקה לזכרונות MEMTEST86

אם אני זוכר זה אחרי איתחול מהדיסק F1 ואז F4

וכן יש שם את תוכנת AIDA לזיהוי חומרה

לא זוכר איך מגיעים אליה אבל תפעיל שם את הדוס ואחרי זה באחת הספריות

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי בדיקות וחזרתי עם כמה תשובות ושאלות

אם אחד SINGLE DIDE ואחד DUAL SIDE, אז בהחלט יתכן ויש להם בעיה לעבוד ביחד, אני מניח שאתה לא יודע איזה לוח אם יש לך כדי לבדוק את ה MANUAL שלו...

בררתי מדובר בלוח של pcpartner מסוג VIA Apollo Pro+ VT82C596A , VT82C693

לינק לאתר (מודל APPAS1-946) ואחריו לינק ל manual

http://www.pcpartner.com/support/bios/VIA694.HTM#prop

http://www.pcpartner.com/support/man/via/892801bv.pdf

האם זה עוזר ?

(אני לא מצאתי הרבה שם... אגב ככל הניראה שני הזכרונות הם במהירות של 100)

אתה יכול למשל אולי להפעיל את המחשב עם MEMTEST, תוכנה שעובדת בלי מערכת הפעלה ובודקת את תקינות הזכרון כדי לוודא שהוא עובד תקין (אם אמרת שהוא עושה BOOT)
אחרי זה תוכל דבר ראשון לבצע בדיקה לזכרונות MEMTEST86

עשיתי בדיקה ויצאו שגיאות לא כך כך הבנתי מה אני יוכל להסיק מזה ?

אם הבנתי נכון אז התוצאות הן

בדיקה של 2 הזכרונות ביחד (לא משנה הסדר בסלוטים) בערך את אותו מספק שגיאות כ 10 +

בדיקה של הזכרון 128MB בלבד מעלה רק בין 4-6 שגיאות.

אני צרפתי תמונה של המסך של התוכנה אשמח אם תוכלו לתת לי הסבר עליו ומה הקריטיונים לקבוע מה שגיאות בגדר סביר (הזכרון ישן בכל זאת)?

ומה שגיאות שכבר כדאי לוותר על אחד מזכרונות?

כמו כן ב boot מופיעה המלצה לקבוע את ה- SDRAM CAS Latency Time כערך 3 כאשר מותקנים הסטיק של 64MB או שני הסטיקים,

לעומת המלצה לערך 2 כאשר מותקן רק הזכרון של 128MB (עד כמה שהבנתי מחיפושים על תזמונים זה בעצם תזמון - במקרה הזה זמן גישה??)

בקיצור אשמח להמלצות מה להתקין מה להשאיר .. ועוד עצות מועילות

(אגב הכוונה להתקין על מחשב win98SE לחילופין אולי win2000pro, הייתי מעדיף XP אבל זה בטח יעמיס עליו מידי)

תודה לעונים,

וסופ"ש טוס לכולם,

טל

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה שיש שגיאות אומר שיופיעו לך תקלות מהסוג של "לא מסוגל לקרוא מהזכרון"

אם היה זיכרון חדש הייתי אומר לך ללכת להחליף

אבל ...

קודם כל כפי שראיתהמחשב מסוגל לעבוד עם שני הסטיקים יחד

אז תתקין מערכת הפעלה ותראה אם יש יותר מידי שגיאות שהוא לא מסוגל לקרוא או לכתוב

ויתכן גם מסכים כחולים

תחליט לפי התוצאות אם כדאי לך להשאיר אותו ככה או לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים