עבור לתוכן

מפרט למחשב לצרכי מוסיקה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

קרוב משפחה צריך לקנות מחשב חדש לצרכי מוסיקה. הכוונה היא להתקין את תוכנת קיובייס + מקודדים מתאימים של התוכנה (יש לנו הזדמנות לקנות את התוכנה באופן חוקי במחיר מוזל מאדם פרטי באמריקה), כרטיס קול המתאים לתוכנה, רצוי שהמחשב יוכל קצת לשחק משחקים (למרות שזאת לא המטרה העיקרית, המטרה העיקרית היא שוב מוסיקה).

מה צריך?

מארז, לוח אם, מעבד, זכרון, כרטיס מסך, כרטיס קול - מתאים לתוכנה.

יש כבר - צורב רגיל , הרד דיסק של 80 גיגה שיספיק בתור התחלה. מסך (דק). הכל כבר יש.

קרוב המשפחה טוען כי שמע כי ציפסט של אינטל או ציפסט של nforce4 אינו מתאים למוסיקה. האם זה נכון? מדוע?

תקציב - נראה לי שהמחיר עומד על 3000-3500 ש"ח.

תודה לעונים! :-)

פורסם

דוד שלך טועה

הנה מפרט טוב

Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE

AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE

x 2 512Mb 400MHz AData /VT

2 סטיקים על מנת להשלים לגיגיה

6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E

כרטיס מסך ממש טוב למשחקים

HEC Compucase CI-6A19 300W

מארז מעולה עם ספק טוב של האק

סה"כ

3400

הכול נקלח מ ksp

פורסם

דוד שלו צודק ואתה טועה - NFORCE4 אינו מתאים למוזיקה ורק לוחות מבוססי NFORCE4 PRO יעבדו בצורה טובה עם קידודים ועריכות של סאונד.

פורסם

אוקי יש לכם פה טעות בסיסית

הכרטיס קול המובנה שמקבלים עם ה nforce 4 שהוא ac97 חרא כרטיס שבאמת לא מתאים

אבל הוא קונה כרטיס קול חזק וטוב

אז מה אכפת לו איזה כרטיס כול מקבלים עם הציפסט ?

אם במילא הוא קונה כרטיס קול

פורסם

בסדר אבל היית צריך להכניס גם את הכרטיס קול בתקציב, הוא ביקש את זה

פורסם

שלום לכולם!

קרוב משפחה צריך לקנות מחשב חדש לצרכי מוסיקה. הכוונה היא להתקין את תוכנת קיובייס + מקודדים מתאימים של התוכנה (יש לנו הזדמנות לקנות את התוכנה באופן חוקי במחיר מוזל מאדם פרטי באמריקה),כרטיס קול המתאים לתוכנה כרטיס קול המתאים לתוכנה, רצוי שהמחשב יוכל קצת לשחק משחקים (למרות שזאת לא המטרה העיקרית, המטרה העיקרית היא שוב מוסיקה).

מה צריך?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא משנה המחשב בגדול אחי מה שחשוב זה כרטיס הקול בקטגוריה יש כרטיסים פשוטים ,חצי מיקצועים ,מיקצועים אני הייתי ממליץ לך ללכת על מיקצועים כרטיסים שמחירם נע מ 2000 ומעלה לכרטיסים אלה dsp איכותי מה שאומר מעבד שיחשב לך את האדיו מה שיגרום לחוסר מעמסה על המעבד המרכזי שבלוח מה שיגרום לו להיתעסק בכל האפליקציות שמסביב ולא באדיו ספציפית :s07:

פורסם

אוקי יש לכם פה טעות בסיסית הכרטיס קול המובנה שמקבלים עם ה nforce 4 שהוא ac97 חרא כרטיס שבאמת לא מתאים

אבל הוא קונה כרטיס קול חזק וטוב....

לפותח התרד - אני ממליץ לך לקחת רוורס עצבני מהפורום הזה ולברר בפורומים של עריכת סאונד. אנשים כאן מבינים במחשבים חזקים, 3D ובעוצמה חישובית - לא בעריכת סאונד. דוגמה חייה היא הבחור שציטטתי כאן : אין לו מושג וחצי מושג בחומרה לעריכת סאונד ובכל זאת הוא מתעקש על דבריו , מי שחושב שלוח אם בהקשר של עריכת סאונד זה רק הכרטיס קול שנמצא עליו - עדיף לא להתייעץ איתו למטרות סאונד (אני בטוח שהוא מבין לא קטן בחומרת מחשבים - אבל לא בסאונד).

גם אני עד לא מזמן חשבתי שזה לא משנה יותר מדי וגם עכשיו אני יודע בקושי על קצה המזלג, אבל כמו בחומרה ל 3D יש המון המון דברים שצריך לדעת ודברים שהם חשובים ואכן בקרב עורכי הסאונד יש סלידה מערכת השבבים NFORCE 4 ומ PCIE , זה דברים שקשורים לLETANCY , תאימויות לתוכנות עריכה ועוד הרבה "שטויות" שחשובות בעריכת סאונד, למען האמת ערכות השבבים האהובות על עורכי הסאונד הן דווקא שלVIA ואיתן הם נתקלים במינימום בעיות שרלוונטיות אליהם (וגם הNFORCE3). בעבודת סאונד קלילה כנראה לא יורגשו החסרונות של הNFORCE4 לעומת ציפסטים אחרים אבל עדיין לא כדאי להתחיל מרגל שמאל אם יש בריריה. למידע נוסף ומקצועי על הבעיות של NF4 בעריכת סאונד:

http://www.rme-audio.de/english/techinfo/nforce4_tests.htm

הקיצר הסאונד הוא עולם שונה ויקר יותר , 3400 הוא תקציב קצת נמוך למפרט כזה , לדוגמה כרטיס קול בסיסי, "זול" ומומלץ הוא EMU 1212M שעולה 1650 ש"ח וכולל שני מעגלי DSP שעליהם מובנים אפקטים חומרתיים, כולל תמיכה באמולטורX (סמפלר), הממירים הם CLASS M של PROTOOLS HD, והLATENCY של 2 מילישניות (ומי שלא הבין את המשפט הזה עדיף שלא ימליץ יותר מדי על חלקי הליבה החשובים).

בקיצור , לא יזיק לתרד הזה להתגלגל אבל אל תסתמך עליו בכלל , חפש את מבוקשך בפורומים מקצועיים לעניין, ורק להתחלה הנה משהו ישראלי :

http://www.electro.co.il/

בהצלחה  :xyxthumbs:

פורסם

שלום אנשים

כן המחשב והלוח ומערכת הרכיבים שנימצאת בלוח כן חשובה

נ.ב

לידיעתכם ולהשכלתכם לא צריך מחשב יותר מי זה ליצירת מוסיקה מה שחשוב באמת זה המקום בו נעשים על חישובי האדיו במילים אחרות כרטיס הקול ויש לי אחד די נחמד RME FireFace 800 . לכרטיס הקול או כרטיס האצה כידוע יש מערכת מעבדים שניקראת dsp או בקיצור Digital Signal Proccesor מערכת זו בנויה בצורה שונה לגמרי ממעבד של מחשב. רכיבים אלה מסוגלים לבצע את כל פעולותיהם בזמן אמיתי, ואינם יוצרים כל Latency בתהליך העיבוד. כרטיס DSP איכותי מורכב בדרך כלל ממספר מעבדים כאלה, וממעבד מחשב סטנדרטי המנהל את זרימת המידע בין התוכנה המשתמשת בכרטיס ובין רכיבי ה DSP, ומטפל בהקצאת המשאבים הפנימית של הכרטיס. כרטיס כזה מאפשר למתכנת היושב ליצור Plug-In להשתמש בכלי תכנות ובתהליכי עיבוד שאיהם זמינים למתכנת ה - Native (כזה המשתמש רק במעבד המחשב לכל המשימות).

לסיכום אנשים ולכל חברי הפורום שתיהיי לכם אחלה שנה מלאה בחומרה וסאונדים מתוקים תודהה

פורסם

לא נכון! יש כיום כרטיסי קול מובנים ממש איכותיים,גם הגיימרים הכי כבדים כיום לוקחים כרטיס קול מובנה,ואני בטוח שלך זה יספיק.

אני יכול להמליץ לך ללכת על כרטיס קול מובנה בעל 6 ערוצים או 8,תלוי מה יותר טוב.

אני עובד עם 6 ערוצים,ונהנה מסאונד איכותי למרות שהוא מובנה.

פורסם

לא נכון! יש כיום כרטיסי קול מובנים ממש איכותיים,גם הגיימרים הכי כבדים כיום לוקחים כרטיס קול מובנה,ואני בטוח שלך זה יספיק.

מה עם EAX?

תמיכה חומרתית?

שימוש במעגלים וזכרון משלו?

זה מעלה כמה FPSים

פורסם

למה אתה מתערב בדברים שאתה לא מבין בהם? יש הבדל עצום בין פשוט לשמוע סאונד לבין לערוך אותו.

כרטיס קול מובנה אינו מתאים לעריכת סאונד, וכמו כן מחשב המבוסס על ערכת השבבים nForce4.

פורסם

כמו שאמרתי, אנשים כאן מבינים במשחקי מחשב ולא מעבר לזה, אולי באמת חבל שהתרד הזה ימשיך. מושגים כמו EAX , FPS , שישה ערוצים וכו' בכלל לא מענינים בעריכת סאונד זה לא מה שהופך כרטיס קול לטוב או לא טוב בעריכת סאונד וזה לא מה שעורך סאונד מחפש. עורכי סאונד צריכים DSP חזקים כמה שיותר על כרטיס הקול , LETANCY נמוך, סינטים, תמיכה בתוכנות, ממירים איכותיים וכו... דברים שלחלופין לא ממש מענינים שחקני מחשב כי אין להם מה לעשות איתם ואלו דברים שלא קיימים בכרטיסי קול סטנדרטים. עורכי סאונד לפעמים מוסיפים כרטיסי DSP למוזיקה באלפי שקלים במקביל לכרטיסי הקול שלהם שגם עליהם יש מספר DSPים .. אז מה עכשיו הקשר לכרטיס קול מובנה או ל6 ערוצים ? אלוהים יודע .... :s07:

פורסם

אני לא רוצה להיות חוצפן,אבל זה פורום של גיימרים.

רובנו לא מבינים איזה מחשב מוזיקאי רוצה.

אותנו מעניין איזה כרטיס מסך יש לשכן,לא יותר מזה.

לשכן יש תמיד כרטיס מסך טוב יותר (לשכן יש תמיד דשא ירוק יותר).

ובאמת שיהיה לו כיף עם המחשב.

אבל רובנו לא מבינים בדברים האלה,אולי רק 20%.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים