עבור לתוכן

מחפש תוכנה לבדיקת ההארדיסק שלי

Featured Replies

פורסם

קיימת תוכנה כמו לבידקה של הארדסיק? ז"א, כמו שיש 3dmark2005 לכרטיסי מסך שיהיה תוכנה כזאת רק להארדיסק, קיים דבר כזה? כי משום מה הSATA2 שלי ניראה לי איטי יותר מהIDE הקודם שלי...

פורסם
  • מחבר

ואת זה אתה אומר מבדיקה של אחת התוכנות האלה או לפי מה שניראה לך?

עוד כמה שאלות, יש איזה קינפוג מיוחד שצריך לעשות לSATA2? יכול להיות שאני מרגיש שהביצועים נמוכים ממה שהם אמורים להיות בגלל שאני משתמש בFAT32? ז"א, אני יודע שזה לא כזה קריטי אבל אולי זאת יכולה להיות הסיבה?

שאלה אחרונה, אני משתמש בכבל שקניתי עם הלוח אם שלי לפני שנתיים, כבל SATA פשוט מאוד... יכול להיות שגם בגלל זה אני מרגיש ירידה בביצועים?

תודה מראש

פורסם

א) מבדיקה של הביצועים עם ה DRIVERS של הלוח אם שלי (ב NFORCE יש אפשרות בדיקת מהירות), הוא אף פעם לא עובר את ה 150 גם ככה (שזה המהירות המקס של SATA1), וגם לא תומך ב NCQ.

ב) לא צריך לקנפג משהו מיוחד בשביל SATA2, תבדוק ב DRIVERS שהוא מזוהה כ SATA 2 (אם זה רושם לך, אולי לא בכל הלוחות).

ג) על מחיצות גדולות כדי להשתמש ב NTFS ולא FAT32, אולי זה קשור (אם כי בדיקה נורמלית לא צריכה קשורה להיות לסוג המחיצה).

ד) מה זה כבל SATA פשוט מאוד ? גם שלי "פשוט מאוד".

פורסם
  • מחבר

א) אה אז אם ככה זה גם לא רלוונטי לגבי הלוח שלי כי הוא תומך רק SATA רגיל

ב) יש לי לוח אם של ABIT דגם IS7-E ואני לא רואה בכלל שההארדיסק שלי מזוהה בתור SATA בכלל... זה נורמלי?

ד)אני אומר כבל "פשוט מאוד" כי קראתי את הדבר הזה על ההארדיסק שלי באתר של ווסטרן דיגיטל:

"Recommended: Western Digital's Serial ATA cable with SecureConnect provides a 500 percent stronger cable-to-drive connection than first-generation SATA hard drives and cables; for use with Western Digital SATA drives only."

יש להם כבל מיוחד משלהם להארדיסקים SATA שלהם... או שלא הבנתי נכון :P

פורסם

RECOMMENDED אומר שזה מומלץ, שאומר שכנראה זה לא מגיע המוצר, שאומר שזה עולה כסף, שאומר שזה נשמע כמו טריק יחצנות מפגר....

פורסם
  • מחבר

באמת?? כי זאת פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה... אז דווקא מומולץ זה לא ממש עוזר, הבנתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים