עבור לתוכן

שאלה על קניית זכרונות, MHZ ותזמונים...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הבנתי אחי!!!

איזה זיכרון לך יש - כי אני רואה שהוא עושה את זה אוטומטית?

(מלבד לירידת תזמונים הוא גם מגדיר את עצמו לפי המקסימום של הלוח - שבמקרה שלי זה 266?)

טאם כן זה הכי כדאי בשבילי לקנות...

זה מה שמופיע לי:

http://img379.imageshack.us/img379/5418/memory0sw.jpg

אז בעצם הזיכרון הזה לא טוב?

תודה אחי!

[attachment deleted by admin]

• תגובות 40
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התמונה שהבאתי היא לא שלי, החא מגוגל.

זה לא זה שהזכרון שלך לא טוב

זה פשוט לא יעשה את זה אוטומטית

הוא עדיין יוכל לעבוד ב 2-2-2 במהירות 266

פשוט תצטרך לעשות את זה ידני

פורסם
  • מחבר

אבל לא מצאתי את האפשרות הזאת בביוס בכלל...

יש לי רק MHZ וCAS LATENCY לשנות וזהו....

ואבה - מה הספרה 8 (האחרונה) אומרת?

פורסם

איזה לוח יש לך?

הספרה 8 זה הTRAS

This BIOS feature controls the memory bank's minimum row active time (tRAS). This constitutes the time when a row is activated until the time the same row can be deactivated. If the tRAS period is too long, it can reduce performance by unnecessarily delaying the deactivation of active rows. Reducing the tRAS period allows the active row to be deactivated earlier. However, if the tRAS period is too short, there may not be enough time to complete a burst transfer. This reduces performance and data may be lost or corrupted. For optimal performance, use the lowest value you can. Usually, this should be CAS latency + tRCD + 2 clock cycles. For example, if you set the CAS latency to 2 clock cycles and the tRCD to 3 clock cycles, the optimum tRAS value would be 7 clock cycles. But if you start getting memory errors or system crashes, increase the tRAS value one clock cycle at a time until your system becomes stable.

פורסם
  • מחבר

לוח האם: ECS P4VXASD2 (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, AUDIO)

http://www.papab.com/mbp4vxasd2.htm

הלוח אם שלי תומך או באסדיראם או דידיאר והכוונה היא שלא שניהם ביחד, ובנוסף עד מהירות של 266 מגה הרץ

פורסם

בקיצור, תקנה את הזיכרון הכי משתלם מבחינת מחיר (וגם אחריות אם זה חשוב לך). דיי בטוח שגם אם התיזמונים לא יהיו הכי הדוקים כברירת מחדל, תוכל לשנות אותם דרך ה BIOS. כמו שאמרתי - אצלי ה BUS הוא 266MHz ויש לי 2 זיכרונות DDR400, שאותם החלטתי להפעיל ביחס 1:1, כלומר ב 266MHz (אני יכול גם ב 333MHz, אבל העדפתי שלא). למעשה אני דיי בטוח שכברירת מחדל התיזמונים אצלי נקבעו משום מה כ 2.5-2-2-6, ואז פשוט שיניתי אותם ב BIOS ל 2-2-2-6 והכל עובד כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

ההבדלים ביניהם הם של 20-30 שקל ולכן אני מעדיף את זה שיתן את הביצועים הטובים ביותר...

בקשר לשינויי התיזמונים בביוס, אמרתי שלא ראיתי את המקום... יש לי רק MHZ וCAS LATENCY...

ככה שלא נראה לי שיש אפשרות לשנות משהו אחר!

מה זה יחס 1:1???

איך זה נקבע לך לתזמונים האלה?!

אני מקווה מאוד להגיד : 2-2-2-6 (זה הכי נמוך שיש בכלל?!)

פורסם

1. אם ההבדל הוא רק 20-30 ש"ח, אז כמובן תקנה את היותר טוב, מכיוון שהוא יהיה השקעה עתידית טובה יותר (בהנחה שהמחשב הבא שלך יעבוד עם זיכרון DDR ולא עם סוג אחר).

2. יכול להיות שיש תפריט מוסתר/אפשרויות נסתרות ב BIOS של הלוח שלך. אצלי למשל, בלוח של Gigabyte, ניתן לקבל עוד תפריט ועוד אפשרויות ע"י לחיצה על CTRL+F1. יכול להיות גם שלערכים של תזמוני הזיכרון שדובר עליהם פשוט נתנו שמות אחרים ב BIOS שלך. תבדוק בחוברת של הלוח - אולי יש שם הסבר יותר טוב.

3. יחס 1:1 אומר שהמעבד פונה לזיכרון (למעשה לגשר הצפוני) בדיוק באותה מהירות כמו הזיכרון, ולכן אין צורך במחזורי המתנה.

אם אחד מהם "מדבר" מהר מדיי, אז השני לא יוכל לקבל את כל המידע, פשוט כי הוא מוגדר ל"קצב דיבור" מסויים. הדבר הזה ייגרום לכך שהרכיב המהיר יותר יצטרך להמתין עד שהרכיב האיטי יותר "יעכל" את המידע שהגיע אליו.

אצלך הלוח תומך ב FSB של 400MHz, מה שאומר שהמעבד יכול לקבל מידע מהזיכרון בקצב של עד 400MHz. מצד שני - המהירות המקסימלית של הזיכרון הנתמכת ע"י הלוח שלך היא 266MHz, אז לכאורה הזיכרון תמיד "ידבר לאט יותר". אבל מה שקורה בד"כ בלוחות למעבדי אינטל (לא בטוח שזה גם מה שקורה בלוח שלך) הוא שהמעבד ניגש ל-2 זיכרונות במקביל (בהנחה שהם זהים בגודלם ובמהירותם) ומעשית מקבל נתונים בקצב כפול ממהירות הזיכרון - אם 2 הזיכרונות עובדים ב 266MHz, המעבד יוכל לגשת לשניהם ביחד, כלומר בתדירות של 533MHz (זה מה שנקרא Dual Channel או ערוץ כפול). הבעיה היא שבמקרה שלך הלוח מגביל את המעבד לתדירות של 400MHz (אני מניח שהמעבד עצמו מוגבל למהירות הזו, כלומר פנטיום A), מה שאומר שכדי לקבל יחס 1:1 אצלך אתה צריך להפעיל 2 מודולי זיכרון זהים בגודלם במהירות 200MHz (היום המהירות הסטנדרטית היא 400MHz לזיכרון DDR1).

מצד שני, יכול להיות דווקא שאם תעבוד ביחס שהוא לא 1:1, כלומר הזיכרון יעבוד במהירות גבוהה יותר מתדר המעבד, הביצועים דווקא ישתפרו (צריך לנסות את 2 האפשרויות ולראות איזו נותנת ביצועים טובים יותר. אצלי גיליתי שיחס 1:1 במהירות 266MHz נותן ביצועים טובים יותר מאשר יחס 266:333).

שוב - יכול להיות בכלל שהלוח שלך לא תומך בערוץ כפול - לא ברור לי מהלינק שנתת (שהוא בכלל סה"כ אתר שמוכר את הלוח), ואז בכלל לא יישנה אם אתה עובד עם 2 מודולים או עם אחד, ובמקרה כזה יהיה הכי טוב להפעיל את הזיכרון במהירות של 266MHz.

שיגעתי אותך, נכון? וזה רק בקשר למהירות הזיכרון בלי שום קשר לתיזמונים...

עריכה:

1. לינק לאתר הלוח:

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductArchive.aspx?CategoryID=1&MenuID=26&LanID=9

2. שים לב שיש מספר גירסאות לדגם הלוח שציינת, ואני לא בטוח איזו גירסה הלוח שלך.

3. הלוח הזה מתאים לסוקט 478, מה שאומר שייתכן בהחלט שהמעבד שלך יכול עבוד ב FSB של 533MHz.

פורסם
  • מחבר

לא אחי!!!

בכלל לא שיגעת אותי

סוף סוף אחד שרושם תשובה מלאה כמו שצריך!!!

עכשיו הבנתי

אני לא חושב שהלוח שלי תומך בדיואל צ'אנל...הוא ישן מידי! (יש דרך לבדוק?)

ולא נראה לי שיש אפשרויות מתקדמות בלוח הישן הזה

בקשר לזיכרון - אז מה עדיף אתה אומר - אוטו' או שאני אגדיר?

פורסם

עוד כמה דברים:

1. גם אם הלוח הוא P4VXASD2 מגירסה 5, ה chipset שלו הוא VIA P4X333, שלפי מה שהבנתי מהאתר של VIA לא תומך בערוץ כפול. דבר מוזר ששמתי לב אליו - ה chipset הזה תומך בעד DDR333 ובכלל לא מצוין שהוא תומך בזיכרון SDRAM, אבל משום מה הלוח, לפי האתר הרשמי, לא תומך ביותר מ DDR266 וגם תומך בזיכרון מסוג SDRAM - נראה לי מוזר מאד. מצד שני - לפי החוברת זיכרון DDR333 כן נתמך.

2. לפי החוברת, צריך לשנות ג'מפרים כדי הגדיר את סוג הזיכרון SDRAM או DDR.

3. לפי החוברת, אכן ב BIOS יש רק מספר אפשרויות לגבי הזיכרון - קביעת תיזמונים ע"י SPD או לא, ואם לא - להגדיר ידנית את המהירות, ה CAS וה Bank Interleave. לא נראה לי שיש יותר אפשרויות.

4. לפי ה FAQ שבאתר, המחשב בכלל לא יאתחל עם זיכרונות DDR333 או DDR400. בנוסף כתוב שהלוח:

the P4VXASD2 V5.0 only support memory to DDR 266 and DDR200 - כלומר תומך רק בזיכרון DDR266 ו DDR200 ב 5 וולט בלבד.

בקיצור, הלוח הזה נראה לי בעיתי. אם יש באפשרותך לקחת את המחשב לחנות ולנסות שם זיכרון כדי לוודא שהוא פועל לפני שאתה קונה - תעשה את זה.

לדעתי, ההבדל שתרגיש אם תיזמונים שונים (עד כמה שניתן לשנות אותם) יהיה מינמילי, ולכן כל זיכרון שתקנה (שעובד במחשב) אמור להספיק לעבודה רגילה.

פורסם

באתר של VIA מצויין שהוא תומך בזיכרונות SDRAM

זה האתר http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/p4-series/p4x333/

שם למטה יש את הדפים הלבנים http://www.via.com.tw/en/downloads/whitepapers/chipsets/p4-series/chipsets_p4x333.pdf

בעמוד הרביעי יש את סוגי הזכרונות הנתמכים

יתכן שיצרנית הלוח לא נתנה בביוס תמיכה בזיכרונות DDR333

פורסם
  • מחבר

גם אני חשבתי שהלוח שלי לא תומך בדיואל צ'אנל...

2. איזה גמפרים יש לשנות בשביל הזיכרון?!

זה לא פשוט ללהוציא SDRAM ולהכניס DDR וזהו???

3. מצאתי את האפשרויות האלה בביוס... מה זה הBANK INTERLEAVE?

אם אני עושה לפי SPD ואז משנה את הSPD ל266 כל זיכרון לא אמור לעבוד?

4. אם זה נכון אני מת... אבל יש בזה הביון כי המחשב לא תומך ביותר מ266....

אין אפשרות לקנות אחד רגיל של 400MHZ ואז לשנות אותו בביוס ל266 ואז זה כאילו קניתי של 266? זה עדיין לא יעלה!? ומה הווטי ברירת המחדל של הזיכרון?

איך אני יודע עם כמה זה בא?

אם אני אקנה מחנות כמו KSP, נראה לך תהיה להם בעיה להתקין לי את זה שם כדי שאני אוכל לראות? - זה תוספת תשלום גם?

אני חושב שיהיה אבל בין התזמונים השונים אחי... אבל באמת אני אלך על זיכרון פשוט - משהו כמו:

TwinMOS 512 DDR 400MHZ CAS2.5

(יהיה נראה לך הבדל משמעותי במחשבהזה בין 512 ל1G זיכרון?)

ירח אפל,

זה לא נראה לי הלוח שלי משום שהוא תומך בAGP4X ולא יותר...

אבל שוב, לא הבנתי מה זה משנה אפילו אם אני קונה זיכרון 2104720934872MHZ ומוריד אותו ל266MHZ - הוא לא יזוהה על ידי המחשב כ266???

תודה

פורסם

כמעט כל זיכרון DDR400 שתקנה היום יזוהה על ידי הלוח בתור DDR266 ויעבוד

אבל כמובן שיתכן שיהיו כאלה שלא יעבדו דבר שקורה גם בלוחות החדשים ( חוסר תאימות)

הג'מפר להחלפה בין DDR-SDRAM ל SDRAM נמצא בדיוק בין הסלוטים בצד התחתון שלהם

כשהוא בפנים זה SDRAM וכשהוא מנותק DDR

פורסם
  • מחבר

זה לא יזוהה כאשר אני אוציא את הSDRAM ואשאיר את התופסנים פתוחים?

ואת התופסנים של הסטיק של הDDR סגורים?

אם לא, יש לך תמונה של הג'מפר?

אצלי זה 2 סלוטים של DDR ו2 סלוטים של SDRAM

הבאתי מקודם גם לינק עם תמונה של הלוח

תוכל אולי למצוא את זה שם כדי לחסוך זמן?

אז איך אני אדע שאני לא אדפק והזיכרון יזוהה כ266?

פורסם

ירח אפל צודק - לפי הדפים הלבנים, קיימת תמיכה ב PC100 ו PC133, כלומר זיכרונות SDRAM בגודל 168 פינים (DDR בנוי עם 184 פינים). מוזר שזה לא רשום בעמוד הראשי של ה chipset.

כמו שאמרתי - במקרה שלך עדיף שתיקח את המחשב לחנות ושם תבדוק אם הזיכרון שאתה רוצה לקנות עובד. את KSP אני לא מכיר אישית, אבל לפי מה ששמעתי על כל דבר הם רוצים תוספת כסף, ולכן יכול להיות שלא יאפשרו לך לבדוק שם את הזיכרון בחינם. אם יש לך באיזור איזו חנות מחשבים מקומית (לא חלק מרשת גדולה), בד"כ הם יעשו דברים כאלו בחינם.

בקשר לג'מפרים - תסתכל בחוברת של הלוח (אפשר להוריד גם מהאתר של היצרן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים