עבור לתוכן

HUB - איך, למה וכמה?

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה, מעבירים אותי סוף סוף למעלה! זה אומר לכם הרבה, אני יודע. הבעיה שלי היא כזאת: יש לי בבית קו ISDN ועליו ADSL (יש לי "מודם" ADSL שונה מלכולם, הוא גם מתוצרת אלקטל אבל הוא מיוחד לADSL על קו ISDN), אל תשאלו למה. עכשיו אני עובר למעלה עם המחשב והנקודה הראשית נשארת למטה. יש לנו עוד מחשב שעד עכשיו היה גם למטה ליד המחשב שלי והוא נשאר שם. אנחנו רוצים בעצם לחבר את שני המחשבים עכשיו לאינטרנט, ושיהיו מחוברים כל המזן. השאלה שלי היא:

1. כמה עולה מכשיר HUB?

2. לפי מה שהבנתי רק מחשב אחד המחובר לHUB מבין כל אלה שמחוברים יכול לארח שרתים, כדוגמת FTP, שרת משחק וכו'. האם אני יכול להיות המחשב הראשי הזה, למרות שכל העסק (הקופסת ISDN וADSL) נמצא למטה?

בתודה מראש,

ליאור.

פורסם

יש שתי אופציות:

1. המודם של ישמש כראוטר ואז אפשר לחבר את שני המחשבים ישירות אליו. צריך לברר אם המודם שלך תומך באפשרות כזאת.

2. מחשב אחד ישאר מחובר למודם והשני יהיה מחובר אליו.

HUB עולה 100-200 ש"ח, אבל אל תקנה. קנה SWITCH הכי זול שאתה מוצא במקום. זה עדיף. מדובר על 200-500 ש"ח. אני קניתי משהו טיוואני ללא שם ב200 והוא עובד כמו שעון.

כבר הסבירו פה המון על רשתות ביתיות תעשה חיפוש.

בהצלחה.

פורסם

היי ליאור :D:hi: :hi:

דישדשתי בפורום ומצאתי משהו מתאים :

השאלה היא מה אתה רוצה

יש כמה אופציות

הראשונה

היא לקנות עוד כרטיס רשת למחשב שמחובר לADSL

ולחבר את המחשב השני למחשב הראשי וממנו לעשות ICS וגם יהיה אינטרנט לשניהם

היתרון- קל ופשוט ואתה מקבל גם רשת ביתית

החסרון- צריך שהמחשב הראשי יהיה דלוק ומחובר לאינטרנט כדי שהשני יוכל לגלוש, פה ושם גוזל משאבים, תלות בין המחשבים

השנייה (המסובכת יותר)

להפוך את האלקטל לPRO, דבר שיגרום למודם להתחבר מעצמו לאינטרנט

לקנות האב או סוויץ' שיתחבר לאלקטל ולכל אחד מהמחשבים

(הם לא יהיו מקושרים ביניהם, אבל לשניהם יהיה אינטרנט

היתרון- לא צריך שהמחשב הראשי יהיה מחובר לאינטרנט כדי לגלוש מהמחשב השני

החסרון- קצת להוציא כסף, דיי הרבה מאמץ, וגם טיפה של סיכון (למרות שיש אחריות על האלקטל)

יש עוד יתרונות וחסרונות, אבל אני מת מעייפות ורק בזה הצלחתי להזכר.

אם אתה רוצה רשת מלאה , עם אינטרנט וחיבור ישיר בין המחשבים תלך על האפשרות הראשונה . (אבל זה מצריך שהמחשב שמחובר ישירות ל ADSL\ISDN יהיה פתוח במידה ואתה רוצה לגלוש באינטרנט)

אם אתה רוצה שלשני המחשבים יהיה רק אינטרנט אבל לא רשת ביתית (שיתוף קבצים ועוד כל מיני) אז אתה צריך לבדוק קודם כל אם אתה יכול להפוך את המודם שלך ל "pro" (תחפש בפורום מידע על זה)

אתה יכול לקבל את האפשרות הראשונה בלי החסרונות שלה , אבל בשביל זה אתה צריך לקנות גם ראוטר (router) שעולה 500 שקל בערך (בנוסף לסוויץ')

עכשיו בקשר לשאלות שלך ;D :

1) אם אתה מתכנן לחבר 2 מחשבים אז אין טעם לקנות סוויץ' (סוויץ' \ האב נועדו לחבר יותר משני מחשבים ) אתה יכול לחבר שני מחשבים עם כבל רשת מוצלב. אם בכל זאת החלטת לקנות , תקנה Switch ( סוויץ' > האב )

2) בקשר לזה אין לי מושג , למרות שלא נראה לי שתהייה סיבה שלא תוכל. (תעזרו לי פה...)

טוב לראות אותך פה ליאור :-*

שון.

פורסם

הממ נחמד שציטטו אותי פה :)

במקרה של להפוך את המודם לראוטר, אתה חייב האב או סוויץ' (ותקנה סוויץ' רק אם אתה מתכוון להוסיף עוד מחשב

לרשת בקרוב, אחרת זה יהיה בזבוז)

1) 100-300 שקלים (ותצטרך גם 2 כבלים לרשת לפי אורך -- אפשר להשיג דרך המבצעים של פורום רשתות ופס רחב בזול)

2) לדעתי זה רק עניין של הגדרות.

פורסם

היי ליאור :D:hi: :hi:

דישדשתי בפורום ומצאתי משהו מתאים :

השאלה היא מה אתה רוצה

יש כמה אופציות

הראשונה

היא לקנות עוד כרטיס רשת למחשב שמחובר לADSL

ולחבר את המחשב השני למחשב הראשי וממנו לעשות ICS וגם יהיה אינטרנט לשניהם

היתרון- קל ופשוט ואתה מקבל גם רשת ביתית

החסרון- צריך שהמחשב הראשי יהיה דלוק ומחובר לאינטרנט כדי שהשני יוכל לגלוש, פה ושם גוזל משאבים, תלות בין המחשבים

השנייה (המסובכת יותר)

להפוך את האלקטל לPRO, דבר שיגרום למודם להתחבר מעצמו לאינטרנט

לקנות האב או סוויץ' שיתחבר לאלקטל ולכל אחד מהמחשבים

(הם לא יהיו מקושרים ביניהם, אבל לשניהם יהיה אינטרנט

היתרון- לא צריך שהמחשב הראשי יהיה מחובר לאינטרנט כדי לגלוש מהמחשב השני

החסרון- קצת להוציא כסף, דיי הרבה מאמץ, וגם טיפה של סיכון (למרות שיש אחריות על האלקטל)

יש עוד יתרונות וחסרונות, אבל אני מת מעייפות ורק בזה הצלחתי להזכר.

אם אתה רוצה רשת מלאה , עם אינטרנט וחיבור ישיר בין המחשבים תלך על האפשרות הראשונה . (אבל זה מצריך שהמחשב שמחובר ישירות ל ADSL\ISDN יהיה פתוח במידה ואתה רוצה לגלוש באינטרנט)

אם אתה רוצה שלשני המחשבים יהיה רק אינטרנט אבל לא רשת ביתית (שיתוף קבצים ועוד כל מיני) אז אתה צריך לבדוק קודם כל אם אתה יכול להפוך את המודם שלך ל "pro" (תחפש בפורום מידע על זה)

אתה יכול לקבל את האפשרות הראשונה בלי החסרונות שלה , אבל בשביל זה אתה צריך לקנות גם ראוטר (router) שעולה 500 שקל בערך (בנוסף לסוויץ')

עכשיו בקשר לשאלות שלך ;D :

1) אם אתה מתכנן לחבר 2 מחשבים אז אין טעם לקנות סוויץ' (סוויץ' \ האב נועדו לחבר יותר משני מחשבים ) אתה יכול לחבר שני מחשבים עם כבל רשת מוצלב. אם בכל זאת החלטת לקנות , תקנה Switch ( סוויץ' > האב )

2) בקשר לזה אין לי מושג , למרות שלא נראה לי שתהייה סיבה שלא תוכל. (תעזרו לי פה...)

טוב לראות אותך פה ליאור :-*

שון.

לגבי האפשרות השניה, אין קשר בין הפיכת המודם ל-PRO וחיבור המודם והמחשבים ל-SWITCH לבין רשת ביתית.

אני עובד עם MODEM משודרג ושלושה מחשבים, כולם מחוברים ל-SWITCH גולשים באינטרנט וחלק מהרשת הביתית.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קצת בלגן יש לי כאן בראש... בכל מקרה אני לא רוצה להיות תלוי בכך שהמחשב השני יהיה פתוח כל הזמן.

1. מה ההבדל בין HUB ל SWITCH?

2. אני חייב ROUTER?

3. מה הקטע עם ההתקנה? אם קניתי HUB לעד 4 מחשבים אין אפשרות שהHUB יהיה מחובר למודם אלקטל (שאותו אני אהפו לפרו איכשהו) ואל הHUB ייתחברו כל אחד משני המחשבים? אני לא מבין למה ההתקנה זה סיפור יקר.

אה ולא חשוב לי שיהיה שיתוף קבצים (שנאי יכול לעביר קבצים וגישה לקבצים במחשב השני). העיקר שיהיה לי אינטרנט בשני המחשבים ושבמחשב שלי (זה שלמעלה) יהיו את כל האפשרויות של פתיחת שרת FTP, שרתי משחקים וכו'.

פורסם

הממ

בקשר לסוויצ' ולהאב

הסוויצ' עובד בשיטה יותר חכמה של חלוקת המידע, דבר שנהיה משמעותי כשיש 3+ מחשבים.

אם אתה הופך את האלקטל לפרו, הוא בעצם הופך לראוטר.

ההתקנה היא לא סיפור..

בקשר ללפתוח שרת משחקים וכל זה, אני לא יכול להתחייב, אחרים יגידו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים