עבור לתוכן

שאלה בקשר ליציאה אופטית

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום.

המחשב שלי עכשיו מחובר למגבר עם כבל אופטי, עכשיו הכרטיס קול שלי הוא על הלוח C media משו סתם זבל.

עכשיו לפי מה שאני יודע שמחברים בכבל אופטי אז המגבר הוא זה שעושה את כל הסאונד ולא הכרטיס קול.

עכשיו השאלה שלי אם אני יחליף כרטיס קול למשו איכותי ועדין יחבר בכבל אופטי אז יהיה שיפור בסאונד או לא?

תודה מראש CM

פורסם

אתה צודק. כשאתה נותן למגבר מידע בדיגיטלי הוא זה שעושה את ההמרה לאנלוג (כלומר זרם שאפשר להעביר לרמקולים). סה"כ אתה לא תרגיש הבדל גם עם כרטיס יותר טוב כי המידע יוצא מהMP3 שאתה מנגן או מהדיסק שהכנסת למחשב כמעט ישירות למגבר, בלי המרות מיותרות בדרך.

נכון יש שיטענו שכרטיס יותר טוב יכול לעשות את כל ההבדל שבעולם אבל זה לא משנה דרך מה עוברים הביטים של 1ו0 - העיקר שהם עוברים.

פורסם

אם ה-DAC - הרכיב שממיר את האות הדיגיטלי ואנלוגי - טוב יותר בכרטיס היקר מאשר במגבר, אז יכול להיות שכן יהיה שיפור באיכות אם תחבר את הכרטיס בחיבור אנלוגי למגבר.

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי.

תודה רבה למי שעזר

פורסם

האמת היא שזה לא נכון במיוחד לומר שיציאה אופטית זהה בכל המקרים. הבעיה עם היציאות האילו היא שישנה תלות ברמת הקריסטל שיכתיב את הדיוק של היציאה מבחינת קצב זרימת המידע. לכן, כרטיסים מסוימים מוציאים אות מדויק יותר. במידה ואין ברסיבר שלך מעגל שמתקן לבד את הבעיות שנובעות מזרימה לא מדויקת של ביטים החלפת כרטיס קול לאחד עם יציאה טובה יותר תגרום לפחות שגיאות בפיענוח של הרסיבר.

כמובן שבמידה ואתה מסופק ממה שיש כרגע אין שום צורך להחליף. וכמובן גם שאפשר לקחת כרטיס ממישהו אחר ולבדוק האם באמת יש הבדל שמיע מבחינתך.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים