עבור לתוכן

juli@ /w grado sr125

Featured Replies

פורסם

שלום, יש ברשותי את הגראדו 125 ביחד עם כרטיס הקול juli@

אני מחפש מתאם אודיו מכרטיס הקול 2 RCA נקבות - אל 1/4" זכר של האוזניות

השאלה שלי כזאת, האם המחבר נפוץ, כי אני לא מצליח למצוא אותו, ואולי כדאי להלחים אחד בעצמי?

בכל מקרה כרגע עשיתי מן קומבינה, חיברתי את הJULI@ מהRCA אל כרטיס האונבורד שלי אל תוך הLINE-IN - ואת האות אני מוציא דרך הLINE-OUT של האונבורד, האם אני מאבד איכות (ניכרת) בצורה הזאת?

פורסם

א: סביר להניח שאתה אכן מאבד איכות ברמה דיי גבוהה.

ב: הג'וליה לא יצליח להזיז את האוזניות כמו שצריך (עניין של התנגדויות, הוא לא מותאם לזה).

ג: אני ממליץ לחבר ליציאות ה-PL שהן בלנסד ועובדות במתחים גבוהים מעט יותר, אצלי זה נשמע טוב יותר עם ה-A900 וה-EMU 1212M.

ד: כבל כזה לא נפוץ, אני בזמנו הלחמתי לעצמי כבל שכזה לבד עם מחברים שהבאתי מחו"ל כחלק מהזמנה גדולה יותר.

ה: לא בעיה להכין כבל כזה לבד, אם אתה רוצה עזרה בעניין או הצעות למיניהן בנוגע לחלקים שכדאי להשתמש בהם אתה מוזמן לפנות בפרטי.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה..

קניתי מתאם שהופך TRS 1/4" זכר לנקבה.. ככה שאני מסודר מבחינת כבל.

אבל עכשיו, כשהסאונד מגיע ישירות מהג'וליה אל האוזניות, הווליום נמוך יותר, הסאונד נשמע חלול (הטרבל צורם יותר מהרגיל), וכשאני מגביר את העוצמה לרמה מספקת מבחינת תווך צלילים, הסאונד הופך גבוה מדי לשמיעה ארוכה. כשהג'וליה היתה מחוברת אל כרטיס האונבורד דרך הLINE-IN, היתה לי יותר עוצמה, אם כי, אני מניח פחות איכות.

כמו שאמרת, אני שוקל להעביר את הג'וליה למצב בלנסד, מבחינה טכנית אני יודע שהבאלנסד שולח בנוסף לאות הרגיל, אות מהופך, ובכך מבטל רעשים על כבלים ארוכים.

אך כאשר אני משתמש בכבל שלא עולה על מטר אורך, והאוזניות עצמן הם לא באלנסד, האם יש בכלל הגיון להפוך את הכרטיס?

אם הבנתי אותך נכון, יציאות הבלאנסד של הג'וליה, אמורות לשלוח אות חזק יותר, ובכך יכול להיות שאקבל תוספת איכות?

you can select between balanced (+4dBu nominal TRS) and unbalanced (-10dBV nominal RCA) onnectors

תודה על הסבלנות

פורסם

אתה לא תקבל צליל נקי יותר, שכן החיבור הנדרש הוא TRS, ואתה לאוזניות תחבר TS (אחד לערוץ השמאלי בכרטיס ואחד לימני, ומשם מתאם ל-TRS נקבה). מה שקורה במצב כזה הוא שהערוץ ההפוך עם היפוך הפאזה עובר לאדמה. מבחינת איכות לא בטוח שתקבל תוספת, עם זאת מבחינת העוצמה אמור להיות הבדל מורגש (אני יודע שאצלי באימו יש הבדל ברור - אצלי המעבר הוא בעזרת תוכנה ולא סיבוב פיסי של הכרטיס). אני מציע לחבר כך שכן תוכל להגיע לעוצמת שמע סבירה ללא הגברה עד הקצה של עוצמת המוצא וכך תוכל לקבל איכות טובה מעט יותר.

הסיבה שכרטיס האונבורד איפשר לך לשמוע בצורה טובה יותר מבחינה מסוימת היא כי הוא כולל יציאה שהיא מוגברת לאוזניות. אמת שהאיכות שלה היא פשוט זוועה, אבל היא בהחלט מתאימה יותר מאשר הג'ולייה.

האפשרות הטובה ביותר היא לקנות מגבר אוזניות (אפילו משהו זול בכמה עשרות דולרים), או להשתמש במגבר של רסיבר שיושב בבית (כמובן תבדוק מה האיכות שלו, ברבים מהם יש רעשי רקע פשוט נוראיים).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה

אין מגברים בבית, חוץ מטייפ דאבל קאסט של JVC משנות ה90 :'(

יש המלצה לגבי מגבר יעודי לאוזניות, או "עשה/אל תעשה", לפני שאני מחליט לקנות מגבר?

מחפש משהו זול, שעדיין יתן שיפור באיכות הסאונד.

פורסם

תקנה ב-eBay מגבר זול שמישהו בנה על סמך סכימה של pimeta או משהו דומה. המחיר אמור להיות כמה עשרות דולרים.

לחילופין, אם יש לך הבנה באלקטוריקה (דיי בסיסית האמת) אתה יכול לבנות מגבר לבד.

Anatoli.

פורסם

לצערי לא יצא לי לשמוע את המגבר המדובר, עם זאת במידה ונטען כי הוא מיועד לאוזניות של גראדו סביר להניח שהוא יתאים גם לך.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים