עבור לתוכן

כל כמה זמן רצוי לפרמט את המחשב?

Featured Replies

פורסם

לא פירמטתי כבר לפחות חצי שנה. המחשב עובד לא משהו אבל אני לא בטוח שזה בגלל שלא פירמטתי כבר הרבה זמן. כל כמה זמן אתם נוהגים לפרמט? אני מניח שזה תלוי במחשב ובאינטנסיביות השימוש. אני משתמש במחשב באופן די אינטנסיבי ויש לי מחשב pentium 4 2 GHz 256 DDR כל כמה זמן רצוי שאני אפרמט?

ואגב סתם מסקרנות מה גורם להאטת המערכת ככל שהווינדווס צובר יותר זמן? ערכים מיותרים ב-REGISTERY וקבצים מיותרים שהצטברו?

אגב יש לי XP PRO

פורסם

אני עם Windows XP כמעט שנתיים ללא פורמט.

יש תוכנות כמו Registry Mechanic ו Advnaced System optimizer שפשוט מוחקים זבל ומחזירים למחשב את המהירות שלו (פשוט לקבוע פעם אחת משימה מתוזמנת ואז לשכוח מזה) וגם לעבוד עם Perfect Disk 7 שתעשה איחוי.

לא צריך לפרמט פשוט לעשות קצת ניקוי והמחשב חוזר לעצמו.

פורסם

האיטיות של המחשב שלך נובעת בעיקר ממחסור בזיכרון.

מומלך 512 מגה לפחות בעבודה עם XP.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה בעיקר מחסור בזיכרון, ואני באמת אוסיף זכרון, אבל חוץ מזה אין השפעה מורגשת לתדירות הפרמוט?

פורסם

תלוי איך אתה שומר על המחשב מקבצים לא רצויים ומשטויות..

אתה יכול להרוס אותו תוך שבוע או לשמור עליו למשך שנים..

אבל קודם אתה חייב להוסיף זיכרון..לפחות512..ואז תעשה פורמט

פורסם

אם אתה לא מתקין שטויות וכו', אין סיבה לפרמט אף פעם..

פורסם

האיטיות של המחשב שלך נובעת בעיקר ממחסור בזיכרון.

מומלך 512 מגה לפחות בעבודה עם XP.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב אני מוסיף, התחלתי כבר לברר בעניין בפורום המתאים

בכל מקרה האם 512 יספיקו או שעדיף להשקיע יותר ולקנות 1024 - האם ההבדל יהיה משמעותי, או שזה מומלץ רק למי שמשתמש בתוכנות ממש כבדות?

ולמה עדיף קודם להוסיף זכרון ורק אז לפרמט?

פורסם

תלוי מה אתה עושה וכמה כסף יש לך להשקיע... 512 MB זה בסדר, אם אתה לא מריץ את כל המשחקים הכי חדשים / עושה דברים מורכבים על המחשב ...

ועדיף לראות פשוט אם הזכרון פותר את הבעיה של האיטיות...

פורסם

Uninstall 2004 תוכנה מומלצת להוספה הסרה של תוכניות.

היא מוחקת גם את כל התיקיות שהתוכנה משאירה +ערכים ברגדיט. אני מתקין כל יום תוכנות ומוחק ולא פירמטתי את המחשב כמעט שנתיים ואני לא רואה משהו באופק והוא עובד מצויין.

פורסם

אני שמח שהחבר'ה לפני אמרו את מה שנכון (כי כבר ראיתי אנשים שהמליצו בפורום לפרמט ולהתקין מחדש כל חצי שנה)...

אין שום צורך לפרמט ולהתקין מחדש כל עוד אתה יודע לתחזק את המחשב שלך. מה זה לתחזק? לא להתקין זבל שאתה לא צריך, לוודא שאין לך וירוסים/ספייוורים וכו' (ע"י שימוש באנטיוירוס, פיירוול ועדכוני אבטחה), מדי פעם להריץ איחוי לדיסק...

אם אתה רוצה להקפיד מאוד בנושא, אני ממליץ על תוכנה בשם RegRun שתראה לך בדיוק מה מתבצע לך על המחשב - כל שינוי ברג'יסטרי שתוכנה עושה, כל דבר שיופעל אחרי שתעשה restart, כל service חדש שיותקן לך...

לגבי תוספת הזכרון - השינוי הכי משמעותי יהיה במעבר מ-256 ל-512, אבל אם אתה רוצה באמת לחגוג (ובמחירים של היום זה די כדאי לדעתי), לך על ג'יגה זכרון ולא תצטרך לדאוג ל-60 מגה שהאימיול תופס או ה-30 של הפיירוול.

פורסם

אני שמח שהחבר'ה לפני אמרו את מה שנכון (כי כבר ראיתי אנשים שהמליצו בפורום לפרמט ולהתקין מחדש כל חצי שנה)...

אין שום צורך לפרמט ולהתקין מחדש כל עוד אתה יודע לתחזק את המחשב שלך. מה זה לתחזק? לא להתקין זבל שאתה לא צריך, לוודא שאין לך וירוסים/ספייוורים וכו' (ע"י שימוש באנטיוירוס, פיירוול ועדכוני אבטחה), מדי פעם להריץ איחוי לדיסק...

אם אתה רוצה להקפיד מאוד בנושא, אני ממליץ על תוכנה בשם RegRun שתראה לך בדיוק מה מתבצע לך על המחשב - כל שינוי ברג'יסטרי שתוכנה עושה, כל דבר שיופעל אחרי שתעשה restart, כל service חדש שיותקן לך...

לגבי תוספת הזכרון - השינוי הכי משמעותי יהיה במעבר מ-256 ל-512, אבל אם אתה רוצה באמת לחגוג (ובמחירים של היום זה די כדאי לדעתי), לך על ג'יגה זכרון ולא תצטרך לדאוג ל-60 מגה שהאימיול תופס או ה-30 של הפיירוול.

תוסיף 512 לסטיקים הקיימים.....

אני עשיתי כך ועכשיו יש לי 768 MB אז הדואל ירד אבל הכמות הזאת של הזכרון עושה רק יותר טוב למחשב...

זמן עליית הווינדוס מההדלקה התקצר מ3 דקות ל 50 שניות... אני סוף סוף יכול להפעיל דברים במקביל לאימיול.

BF2 רץ אצלי במחשב ופשוט כמו מחשב חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים