עבור לתוכן

נגן ה MP3 הטוב בשוק (לדעתי הצנועה, בכל אופן) - המלצה נלהבת ביותר על ה iAudio G3

Featured Replies

פורסם

חיפשתי נגן מסוג FLASH איכותי. לאחר סקירה וחיפוש ארוכים מאוד הגעתי ל"קו הגמר" עם שלושה מכשירים בסגנון דומה: ה IRIVER 799, ה SAMSUNG YP-MT6Z וה iAudio G3. מבין השלושה הוא הזול ביותר ובאופן חד וחלק גם האיכותי ביותר!

ל IRIVER מספר בעיות משמעותיות והעיקרית שבהן היא שהוא איננו מופיע באופן אוטומטי ככונן נייד עם חיבורו למחשב ויש להשתמש בתכנה המיוחדת לו. ישנו עדכון Firmware שפותר זאת אך יוצר בעיות אחרות והן: קצב העברת נתונים איטי הרבה יותר, ומגבלת אפשרות הקלטה ל 96KBPS. אלו הן בעיות משמעותיות ומהתכתבות עם IRIVER הבנתי שהן בלתי פתירות גם בעתיד.

מלבד זאת ה IRIVER ארוך בערך בשני ס"מ מה IAUDIO. היתרון שלוהוא  שהוא מציג פונטים בעברית ובעתיד אולי גם בכיוון הנכון מימין לשמאל.

ה SAMSUNG הוא ככל הנראה מכשיר נהדר (כך מהביקורות ב CNET ובמקומות אחרים) קטנטן בצורה יוצאת מגדר הרגיל, ובארה"ב הוא גם הזול מבין השלושה בצורה משמעותית למדי, אך בארץ, בכל אופן נכון ליום זה (כ"ח באב תשס"ה) הוא היקר ביותר.

מלבד זאת אין לו שעון מעורר, ומהדיווחים עליו עולה שיש לו בעיות תכנה קלות (למשל - קבצים בעלי אותיות ראשונות זהות בשמם מסודרים באופן לא נכון. ה SETTINGS נמחקים לפעמים בהעברת קבצים, ועוד)

החסרונות של הIAUDIO כמעט אינם משמעותיים: הג'ויסטיק שלו היה יכול להיות נוח יותר, זמן ההדלקה מעט ארוך ומנג'ז (אין לי מושג מה לגבי העניינים האלה בנגנים האחרים ואולי אין זה שונה). כמו כן בהשמעה בקצב מהיר הקול מתעוות. מלבד זאת כמדומני שאין חיסרון נוסף, אך יש כמה וכמה יתרונות!

אינני מבין גדול באיכות צליל אך כל הביקורות שקראתי עליו ציינו את איכות הצליל שלו כיוצאת מגדר הרגיל (אני חושב שבאופן מובהק יותר גם מה IRIVER). התכונות והאפשרויות שלו כמעט אינן מוגבלות. יש בו שעון ושעון מעורר, אפשרות הקלטה מהרדיו (גם בתכנות זמן מראש), אפשרות הקלטת קול או הקלטה ממקור חיצוני תוך חלוקה אוטומטית לקבצים נפרדים בכל מעבר רצועה או שיר. ההקלטה בו מקודדת אוטומטית ל MP3. איכות ההקלטה גבוהה למדי (128KBPS אכן ב IRIVER ללא עדכון הקושחה אפשר להגיע לאיכות גבוהה יותר). הוא גם תומך בקבצי Ogg Vorbis שהם פורמט חדש יחסית ויעיל הרבה יותר מMP3 (ה IRIVER תומך בפורמט זה אך עם מגבלות בלתי אפשריות כמעט לשימוש). ישנה אפשרות ל"סימנייה" באמצע שמיעת קובץ, כך שתוכלו לשמוע דברים אחרים ולחזור לאותו מקום שבו הפסקתם (אני למשל, ששומע שיעורים והרצאות מוקלטים באורך של כשעה ומעלה נצרך מאוד לתכונה הזאת). המסך שלו מכיל מידע רב מאוד.

הנרתיק שלו נחמד ונראה מגן עליו כראוי. אפשר אפילו לשלב בתהליך פתיחת המכשיר תמונה או אנימציה אישית.

ב CNET מציינים כחיסרון הגדול שלו שהוא מעט שביר. אינני יודע, אני מקווה שאינם צודקים, בכל אופן המכשיר איננו נותן תחושה כזאת. המבקרים האחרים באתר נתנו לו ציונים גבוהים מאוד וחלקם קבלו על הקביעה הנ"ל.

אני חושב שהאזניות שלו לא משהו (הן "מתפוצצות" בווליום מעט גבוה).

ה G3 הוא היחיד מבין שלושת המכשירים המוזכרים שניתן להשיגו גם בנפח 2GB.

יש ל IAUDIO מכשיר בעל תכונות דומות בשם U2 שהוא גם קטן יותר אך אין בו שעון או שעון מעורר והסוללה שלו היא פנימית ולא ניתנת להחלפה וגם נגמרת אחרי מספר שעות קטן הרבה יותר.

קצב העברת הנתונים בו, לפי מעבדות CNET, נמוך מעט מהראוי ל USB 2 אך לא באופן משמעותי.

על פי כל הנ"ל במצב המחירים כיום בשוק אין לי כל ספק כי הוא הרכישה הכדאית ביותר מבין המכשירים שב"ליגה" שלו.

אגב, הדגם בן ה 2GB עולה כמעט כמו IRIVER H10 שגם מציג תמונות ובעל נפח 5GB ואכן זוהי התלבטות משמעותית, אך יש לתת את הדעת על כך ש ה H10 מבוסס על הרד דיסק פנימי ולכן רגיש ושביר הרבה יותר, הוא גדול יותר והבטריה שלו היא פנימית ומצריכה טעינה מחדש אחרי מספר שעות לא גדול. ה IAUDIO מתפקד עם בטריית "אצבע" רגילה עשרות כ 40 שעות (היצרן מדווח 50, ב CNET בדקו ומצאו 36).

מומלץ! מומלץ! מומלץ!

פורסם

תתחדש ! ! !

בתור אחד שיש לו את המכשיר אני מזדה עם כל מה שאמרת .

אך כשאמרת שבהשמעה בקצב מהיר הקול מתעוות------זאת הכוונה תנסה להקליט את עצמך ברשמטול של המחשב ולהריץ את זה מהר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים