עבור לתוכן

בעיה בהפעלת וינדוס XP

Featured Replies

פורסם

היי

שידרגתי את המחשב שלי למעבד החדש של אינטל (3GHZ - 64BIT - D945GNTL), לקחתי את הדיסק קשיח מהמחשב הישן (פנטיום 4 - 2.66 עם לוח אינטל D865 משהו,)

הבעיה היא החלונות לא מוכן לעלות על המחשב החדש.........הוא נתקע...

הוא נתקע גם באמצע "ריפייר"

רעיונות יתקבלו בברכה

עידו

פורסם

תתקין אותו מחדש

פורסם
  • מחבר

היתי מתקין מחדש, הבעיה היא שלהתקין את כל התוכנות שם מאפס פשוט לא ריאלי.

זה מחשב עבודה, מותקנים עליו תוכנות הסטוריות , הוינדוס שם עבר שידרוגים עוד מחלונות 95, וממחשב למחשב.

יש משהו עם ה DEPLOY אבל לא עבד.

פורסם

אתה מנסה להתקין מערכת הפעלה ממחשב עם חומרה שונה על מחשב חדש ,למה שיעבוד? מערכת ההפעלה לא מצליחה לזהות את סביבת העבודה שלה!!! :kopfpatsch:

פורסם

דבר ראשון תדאג לעשות גיבוי כמו שצריך למערכת ולהארדיסק

עכשיו יש לך שתי אפשרויות

אחת התקנה מחדש של הווינדוס על המערכת הקיימת

השניה להתקין את הדרייברים של הצ'יפסט ואם יש אז גם של הSATA עוד כשהמערכת עובדת על המחשב הישן

ואחרי זה להעביר

בכל מקרה תעשה קודם גיבוי למערכת!

פורסם

בד"כ מה שאומרים לעשות, זה במחשב הישן, למחוק את כל ה DRIVERS של ה IDE וכו', ואז לכבות את המחשב בלי להפעיל, להכניס את הדיסק למחשב החדש, ואז הוא יעבוד ויזהה את כל החומרה.

פורסם

בד"כ מה שאומרים לעשות, זה במחשב הישן, למחוק את כל ה DRIVERS של ה IDE וכו', ואז לכבות את המחשב בלי להפעיל, להכניס את הדיסק למחשב החדש, ואז הוא יעבוד ויזהה את כל החומרה.

אל תשכח להתפלל גם ביחד עם זה :)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, מה שאני עושה בעצם זה עובד על הדיסק גוסט של המחשב, הדיסק המקורי הוא IDE והדיסק שאני עובד עליו הוא SATA, הגוסט מעתיק אותו כמו שצריך, על המחשב ההוא ה SATA עולה כמו שצריך, הסרתי את כל הדריוורים/חומרה שלא קשורה ולקחתי את הדיסק למחשב החדש

הבעיה היא......שהמחשב לא עולה, אפילו לא מתחיל לעלות...הוא נתקע לפני שלוגו של WINDOWS עולה (זה עם הבר שם שזז משמאל לימין).

ניסיתי לעשות עליו "תיקון" באמצעות הדיסק של ה XP, לא קורה כלום. המחשב נתקע ב 35 דקות ולא זז משם. נתקע הכוונה....שהוא לא מתקדם לשום מקום, המקלדת והעכבר ובכלל החלונות מתחלפים כל הזמן....אבל ה BAR של התקדמות ההתקנה לא זז.

ניסיתי לעלות על המחשב הזה חלונות XP בהתקנה נקיה וזה עבד. משמע חומרה תקינה, השאלה היא מה מפריע ל XP המעצבן הזה לעלות.

פורסם

א) הוא רושם איזה ERROR או ישר נתקע ?

ב) אם אתה משתמש ב SATA, אתה צריך לפני שאתה עושה GHOST, להתקין את ה SATA DRIVERS של המחשב החדש בתוך ה WINDOWS, על המחשב הישן

פורסם
  • מחבר

א) הוא רושם איזה ERROR או ישר נתקע ?

ב) אם אתה משתמש ב SATA, אתה צריך לפני שאתה עושה GHOST, להתקין את ה SATA DRIVERS של המחשב החדש בתוך ה WINDOWS, על המחשב הישן

הוא לא רושם איזה ERROR. הוא נתקע מיד

בלוחות של אינטל לא צריך דיסקט ל SATA, אבל זו נקודה מעניינת.

פורסם

אני עשיתי ככה (עם ה GHOST), וזה עבד (לפני כן זה כמובן לא עבד), אבל אני לא זוכר אם זה היה לוח של INTEL או ASUS...

פורסם
  • מחבר

אני אנסה מחר, ואדווח

תודה

פורסם

פשוט מאד. תעלה את הווינדוס במחשב הישן. תפעיל תוכנה בשם sysprep מתוך הדיסק של ווינדוס. התוכנה נמצאת בתוך תקיית support\tools בתוך קובץ deploy.cab . אחרי שמרצים אותה תכבה את המחשב ותוציא את הכונן. עכשיו כשתעלה אותו מהמחשב שהחדש אתה תגיע למשהו שנראה כמו התקנה של וינדוס. מה שבעצם הקובץ עשה זה "להחזיר" את הווינדוס למצב של התקנה. הוא יתקין את החומרה מחדש ויצור SID חדשים (מספרי הזיהוי של היוזרים). כשהתהליך יסתיים הווינדוס יעלה כמו שאתה מכיר עם כל התוכנות וכל ההגדרות הישנות שלך.

יש לציין שלפי מייקרוסופט זה לא עובד במאה אחוז אם החומרה ממש שונה. זה בעיקר כיסוי תחת כי זה כמעט תמיד עובד אבל יש סיכוי שזה לא יעבוד.

דרך אגב לפני שמעלים את ההתקנה אפשר לעשות בוט מגוסט ולעשות העתק של הכונן במצב הזה וככה לשמור עותק של מערכת שאפשר להעביר למחשבים אחרים....

פורסם
  • מחבר

tmadman תודה על העצה אבל כפי שכבר כתבתי ניסיתי אותה, לא עזר.

יש שם 2 סוגים של הגדרות, FACTORY ועוד משהו שאני לא זוכר עכשיו, איך שלא יהיה לא עבדו שניהם.

פורסם
  • מחבר

טוב, הפתרון הוא כזה.

קודם כל לא עוזר התקנה של הדריוורים השונים על המחשב הישן כי הוא פשוט לא נותן....מסיבה ממש פשוטה......ההתקנה מזהה שהחומרה לא קיימת ולא מתקינה.

הפתרון הוא פשוט להשתמש בדיסקט עם דריוורים SATA של אינטל, ולא לסמוך על העובדה שבהתקנה נקיה של חלונות של לוח של אינטל אין צורך בדיסק.

אני באמת תהיתי לעצמי מדוע הם סיפקו דיסקט עם דריוורים ל SATA.

בכל מקרה תודה לכל מי שניסה לעזור

עידו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים