עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה דיגיטלית למשתמש הביתי

Featured Replies

פורסם

לחבר טוב שלי יש ילד בדרך והוא רוצה לקנות מצלמה.

לפי דעתי זום X3 ו3 או 4 מגה פיקסל יספיקו לו, אבל איזה מצלמה כדאי לו לקנות ?

חשוב מאוד שהמצלמה תהיה פשוטה לשימוש ורצוי שיהיה סאונד באפשרות של הוידאו.

פורסם

מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

1000 עד 1500 כולל כרטיס זיכרון של לפחות 256 אבל רצוי 512.

אם יש מצלמה הרבה יותר טובה או יותר קלה לתפעול בעוד כמה שקלים אז יהיה אפשר להגדיל את התקציב אבל לא בהרבה.

פורסם

קאנון A510 תתאים עם כרטיס 512 ומטען עם סוללות נטענות תוכל לקנות בפחות מ1500

פורסם

לחבר טוב שלי יש ילד בדרך והוא רוצה לקנות מצלמה.

בשביל צילום ילדים חשוב מצלמה אם דיליי קצר ככל האפשר (כזאת שמצלמת כשלוחצים ולא שניה אח"כ), ולכן ה-A510 ש-D-M-X הציע *מאוד* לא מתאימה. פרטים כאן:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=137673.msg1160462#msg1160462

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=138916.msg1167421#msg1167421

פורסם
  • מחבר

rangerman

קראתי את הלינקים שהפנת אליהם אבל אין שם המלצה חד משמעית איזה מצלמה תתאים.

על מה אתה ממליץ ?

רצוי לא לשבור את מסגרת התקציב ואני מדגיש שהמצלמה חייבת להיות פשוטה לשימוש כי החבר שלי קצת מאותגר טכנולוגית.

פורסם

כל מצלה של CANON זה זבל מטורף יש לי A 95 גועל נפש לא רגיל

פורסם

קראתי את הלינקים שהפנת אליהם אבל אין שם המלצה חד משמעית איזה מצלמה תתאים.

על מה אתה ממליץ ?

בחריגה קטנה מהתקציב אפשר לקנות את ה-Sony DSC-L1 + כרטיס זכרון של 256 מ"ב. יתרונות על הקאנון:

1. עדשה רחבה יותר (32mm בסוני מול 35mm בקאנון). עניין מאוד משמעותי כשמצלמים במקומות קטנים.

2. דיליי הרבה יותר קצר (0.4 שניה מול 0.9 שניה)

3. ווידאו הרבה יותר איכותי (30fsp מול 15fsp).

ל-A510 יש כמה יתרונות (בעיקר מחיר), אבל הם פחות משמעותיים מהיתרונות של הסוני.

אופציה מעולה נוספת היא ה-Ricoh Caplio R1, הבעיה שהיא עוד יותר יקרה מהסוני. פרטים על המצלמה תמצא כאן:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=95806.0

אם החבר שלך מעוניין ללכת על מצלמה זולה יותר, אז הייתי מעדיף אפילו את ה-E500 של פוג'י על פני הקאנון. היא מעט יותר מהירה, ויש לה עדשת 28mm רחבה שזה יתרון גדול. המחיר שלה עומד על בערך 1000 ש"ח.

כל מצלה של CANON זה זבל מטורף יש לי A 95 גועל נפש לא רגיל

שטויות. חוץ מהדיליי ומהעדשה שאינה רחבה מספיק, ה-A95 היא מצלמה מצויינת. אם אתה לא מרוצה מהתוצאות, אתה צריך כנראה להאשים את עצמך

פורסם

אלוהים ישמור די כבר עם הדיליי הזה שלך זה בכלל לא מורגש!!!!!!!!

ומה עשו במצלמות שהיו רק MF? אז לקח זמן לפקס...

פורסם

אתה חוזר על עצמך בלי לקרוא את מה שאני כותב:

זה שאתה לא הבחנת בזה מעיד עליך, לא על הבעיה. המספרים מדברים בפני עצמם.

מעבר לזה, אני מכיר לא מעט הורים שמתלוננים שהם לא מצליחים לצלם כמו שצריך את הילדים שלהם בגלל הדיליי. מרגע שהם לוחצים על כפתור הצילום ועד שהקאנון שלהם מצלמת סוף סוף, הילד כבר יצא מהפריים.

מי שידע מה הוא עושה השתמש במרחק ההיפרפוקלי, ומי שלא ידע פשוט קיבל הרבה תמונות לא בפוקוס. כמה טוב שהיום זאת לא בעיה, ועם מצלמות (שאינן קאנון זולות) לוקח למצלמה שבריר שניה לפקס, למדוד אור ולצלם.

פורסם

ומה עשו לפני שהיה dpreview שימדוד זמנים? :s05:

לא היו מרגישים שהמצלמה מפקסת ומודדת אור לאט...

פורסם

ומה עשו לפני שהיה dpreview שימדוד זמנים? :s05:

dpreview הם לא היחידים שמודדים זמנים. מבחני ביצועים למצלמות ולעדשות זה משהו שקיים עוד לפני שנולדת. מגזינים כמו Popular Photography מדדו ומודדים דיליי של מצלמות עוד לפני שהיה אינטרנט ומצלמות דיגיטליות. לא שכל זה בכלל משנה, זה כמו שתגיד "למה לקנות אוטו, פעם הגיעו ממקום למקום עם סוסים". מה שהיה פעם צריך לשנות רק למי שרוצה לקנות מצלמה של פעם. מי שקונה מצלמה דיגיטלית מודרנית צריך להשוות אותה מול מה שמצלמות של היום מציעות, לא מול ענתיקות.

לא היו מרגישים שהמצלמה מפקסת ומודדת אור לאט...

תיקון: *אנשים כמוך* לא הרגישו, אחרים שצילמו נושאים שלא נשארים במקום (כמו ילדים שמשחקים) הרגישו את הדיליי בבירור. ולא צריך ללכת רחוק, אם אתה לא מאמין לי, תקרא כמה אנשים מתלוננים בביקורות בזאפ על בעיות של דיליי (רוב מאנשים שם חסרי מושג שלא יודעים שאפשר אחרת).

"זמן ענק בין לחיצה על קפתור צילום לבין צילום עצמו." (שגיאת הכתיב במקור)

"לוקח זמן רב בין לחיצה על מקש הצילום עד ביצוע הצילום עצמו ואז קשה לתפוס את הרגע הקריטי(לדוגמא בצילום ילדים)"

"איטית מאוד."

"יש דיליי (הפסקה) ארוכה מידי בין הלחיצה לבין פעולת הצילום של התמונה, וזה חבל כי מפספים לפעמים בשברירית שניה דברים או שסוגרים עניים. זה מקשה במיוחד עם צילום הילדים שגם ככה קשה להושיב אותם בשקט. או מתי שרוצים לצלם רגע מסויים, עד שזה מצלם, הרגע עבר."

"איטית, זמן ממושך בין לחיצה לביצוע התמונה (זמן כניסה לפוקוס הוא הגורם המאט)"

"לוקח זמן מרגע הלחיצה ועד לתפיסת התמונה"

פורסם

יש לי רק שאלה

גם במצלמות FILM ייש דיליי של שניה מרגע שלוחצים עד לרגע שאפשר לצלם עוד פעם, לא?

פורסם

זה תלוי במצלמה ובעדשה. בעקרון הדיליי במצלמות פילם איכותיות קצר למדי. אין לי ספק שהמינולטה 7xi הישנה שלי הרבה יותר מהירה מה-A510, במיוחד כשמורכבת עליה עדשת 35-105 מקורית של מינולטה (יש לי גם 28-105 של סיגמה, אבל היא קצת יותר איטית). כמובן שעם עדשת 600mm ונושא שנמצא במרחק קצר יחסית אי אפשר לצפות לפוקוס מהיר במיוחד, אבל עם עדשות מתונות יותר אין דיליי משמעותי.

פורסם

אתה כנראה ממש ממש לא מבין במצלמות דיגיטליות!

לי יש canon ixus430

הדיילי שלה משגע אותי!!!!!!

לפעמים בא לי להטיח אותה בקיר!!!

מה לא הייתי נותן בשביל מצלמה אם דיליי כמה שיותר קצר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים