עבור לתוכן

היכן נמצא מחולל השעון?

Featured Replies

פורסם

אפשר לחלק לעצמי צל"ש על פתיחת דיון כזה איכותי?

הצל"ש האמיתי מגיע להנהלת הפורום הבכירה, שלא גירשה אותי מכאן עדיין וכך מאפשרת לי להשתתף בדיונים האינטיליגנטיים האלו ( :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: )

בכל מקרה הבנתי שלכל לוחות הnforce 3 יש אותו PLL מהאתר של CPUID , אם ככה למה יש אפשרויות שונות לאוברקלוק בלוחות שונים (רציתי לכתוב "טווח דינמי שונה לתדירויות שעון" , אבל נראה לי שמספיק אנשים דופקים את הראש שלהם בקיר כשהם קוראים את הדיון הזה  :lol:) , האם לא אפשרי לפי זה לפתוח פשוט את הקובץ של הביוס בעורך ASM ולשנות את הטווח שניתן לבחירה למקסימום שמאפשר הPLL?

אכן, אני חושב שאתה צודק. לא אמורה להיות בעיה לעשות את מה שאתה מתאר.

פורסם
  • מחבר

בשבילי דיון איכותי זה דיון שאני לא יודע את התשובות בו לפני שהם נכתבות :)

בכל מקרה טורבו זה היה בשביל להפעיל משחקים ישנים שהיו תלויים במהירות השעון של המעבד כדי לקבוע זמן ואז אם היית מפעיל אותם על 8 מה"ז הם היו זזים יותר מדי מהר , זה לא אוברקלוק זה אנדרקלוק

ד"א יש לי הרגשה שעומרי הולך לנעול את הדיון הזה עוד מעט , זה מה שקורה בדרך כלל לדיונים כאן שלא מדברים על "EMD נגד אינתל!!! מה יותר טוב !!!111 תראה בנצ'מרק!! , OMG איזה בנצ'מרק !!!11"

פורסם

אחחח התגעגתי לכאלה דיונים :cool2:

סתם שאלה מפגרת(הרי מישהו חיב להרוס תדיון),האם תיארותית אני יכול להחליף את הרכיב שיש לי בלוח(בהנחה שאני אמצא תחרא הקטן) ברכיב שונה,שמוצהר כרכיב המאפשר PLL שונה(מכפלה של 12\20 מקום הנתונה),ובכך להרוויח מהירויות גבוההות יותר?(או שזה עדיין תלוי ישירות בזרם,ושינוי בכך מורכב מאוד,שלא לדבר על הסטיות שהוזכרו...)

סמור אכזר- התגובות שלך הורגות אותי! :silly:

נ.ב.

אל תרדו על נמנהלים,יש פה עניין של כבוד - מי שמזלזל ברמה שהם שומרים עליה םה מסתכן בבאן(עד שהגענו לרמה כ"כ נמוכה אתם רוצים להעלות אותה - נו באמת...)

פורסם

בתאוריה אני מניח שהכל אפשרי...

פורסם
  • מחבר

נשמע לי מסוכן מדי ... גם לא הייתי בונה על זה שהלוח יסתדר אם תחרטש לו בחומרה (מעבר להחלפת קבלים או וולטמודינג)

דרך אגב , דיברתי עם שכן שלי (מכון וייצמן .... יש שכנים חכמים :lol:) שעובד עם אינטל וTSMC או משהוא כזה , הוא אמר שתיאורטית באיזור ה50% מההספק של המעבד הופך לחום במצב טוב ... זה נשמע לי טיפה נמוך מדי אבל מישהוא יודע מה המספר האמיתי ? ומה התלות במהירות שעון לעומת הספק (באוברקלוק) , והאם העלאת מתח למעבד מעלה את ההספק באופן ישר או ריבועי או בכלל משהוא אחר?

פורסם

ד"א יש לי הרגשה שעומרי הולך לנעול את הדיון הזה עוד מעט , זה מה שקורה בדרך כלל לדיונים כאן שלא מדברים על "EMD נגד אינתל!!! מה יותר טוב !!!111 תראה בנצ'מרק!! , OMG איזה בנצ'מרק !!!11"

וואללה?

כזה אני?

פורסם

לא, אבל לצערנו הפורום באמת הגיע לרמה כזו.. אין כמעט אף דיון ענייני, מרבית הפוסטים הפכו לשאלות השוואה בין לוח 1 ל 2, זכרון 1 ל 2, ורובם ממחוזרות...

פורסם

אתם צריכים לזכור שרוב האנשים פה חושבים שאתם מדברים סינית כרגע. (לעזאזל, יש פה אנשים שלא נולדו כשהיה לי במחשב כפתור טורבו)

ת'רדים ממוחזרים אני נוהג לנעול אבל ההגיון אומר שבפורום של לוחות אם, רוב השאלות יהיו על בחירת לוח אם (וכנ"ל לגבי זכרונות ומעבדים)

פורסם

ובכל זאת, אני זוכר שלפני כמה חודשים היו פה דיונים מהותיים גם בכמה רמות מעל, ולא רק על הנושאים האלו.. דיברו על כל מני טכנולוגיות חדשות ומהעבר, שאלו גם שאלות (כמו זו) על איך דברים בתוך המחשב... היו דיונים של כמה עמודים שהכילו אינפורמציה, לא רק התווכחות לגבי X או Y וכו'....

אולי זה קשור שמאז מרבית המשתמשים בדיונים האלו עזבו / הורידו הילוך / הורחקו מהפורום :)

(ואל תדאגו, גם אני אפתח בקרוב עוד דיון על נושא קניית זכרונות :) )....

פורסם

ובכל זאת, אני זוכר שלפני כמה חודשים היו פה דיונים מהותיים גם בכמה רמות מעל, ולא רק על הנושאים האלו.. דיברו על כל מני טכנולוגיות חדשות ומהעבר, שאלו גם שאלות (כמו זו) על איך דברים בתוך המחשב... היו דיונים של כמה עמודים שהכילו אינפורמציה, לא רק התווכחות לגבי X או Y וכו'....

אולי זה קשור שמאז מרבית המשתמשים בדיונים האלו עזבו / הורידו הילוך / הורחקו מהפורום :)

(ואל תדאגו, גם אני אפתח בקרוב עוד דיון על נושא קניית זכרונות :) )....

זאת גם הייתה תקופה שונה

סוקט 939 היה חדש יחסית, nForce 4, PCI-Express, SATA II, צ'יפסטים 915, 925, 945, 955, זכרונות DDR2 סוקט 775

מה יש היום? בקושי איזה צ'יפסט חדש שאמור לצאת עוד 5 חודשים, מעבר ל 65 נ"מ גם באותה תקופה

פורסם

בגדול היו הכרזה על המעבדים החדשים של אינטל (היה איזה חצי דיון על זה), SATA 2 עד היום לאנשים אין מושג ושופכים פה שטויות על זה בפורום, דיבורים על ה ROADMAP של AMD בכלל ותגובה לאינטל ?

וסתם שאלות טכניות על אופן פעולה של המחשב...

פורסם

בסדר זאת הייתה תקופה של חדשנות רצינית, כל המחשב השתנה לגמרי

היום זה בהרבה יותר קטן

אנחנו בין ה Dual Core שעבר (כולל את הצ'יפסטים והלוחות שמתאימים לו)

ובין ה 65 נ"מ העתידי שעדיין אין אבטיפוס שלו בבנצ'ים

פורסם
  • מחבר

הכרזה על ארכיטקטורה חדשה של אינטל ואפילו לא דיון פליים אחד לרפואה ...

הפורום ממש גוסס :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים