עבור לתוכן

מחשב נייד, 5000 שקל.

Featured Replies

פורסם

שלום, הואיל ואני לא מבין בשוק המחשבים הניידים,החלטתי להיוועץ בכם בנדון.

שנה הבאה אבלה את רוב רובו של זמני הרחק מהבית. משום כך החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש בעת הצורך, לשמר את הציוויליזציה נקרא לזה.

בכל מקרה, הורי הקציבו לי למטרה 5000 שקל בלבד. ולטענתם, כמה שפחות, עדיף.

לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין שסכום כזה לא יספיק למחשב שיוכל להריץ משחקים חדשים וכבדים, עיין ערך Half Life 2 לדוגמא.

מנגד, הייתי רוצה "למזער נזקים" ולקנות מחשב שיוכל להריץ משחקים באופן טוב ככל האפשר.

מטרותיו האחרות יהיו: יצירת מסמכים וסיכומים, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה.

גודלו של המחשב לא מפריע לי. להיפך, הייתי רוצה מסך גדול ככל האפשר למטרת הצפייה בסרטים. משקלו של המחשב גם אינו משנה לי.

פרמטר שאכן כן משנה לי הוא ההתחממות שלו, כלומר הייתי רוצה שיזיק פחות ככל האפשר לאזור הברכיים, שלעיתים משמש למחשב כמשענת, לאור החשיפות האחרונות על הנזקים בעניין.

בנוסף, לא הייתי רוצה שיתחמם מהר על מנת לא להאט את ביצועיו,למנוע שריפת רכיבים בו, וכן הייתי רוצה שיוכל להיטען לזמן רב ככל האפשר, מפאת העובדה שאבלה כמות נכבדת של זמן בתחבורה ציבורית בדרכים.

כונן של צורב DVD יהיה הכרחי במחשב.

בנוסף הייתי רוצה שתהיה בו תשתית לאינטרנט אלחוטי וכן ADSL.

באותו עניין כמה שאלות:

איך אני מברר היכן בדיוק ממוקמות "הנקודות החמות" של התקשרות האלחוטית בארץ?

אם מותקן לי אינטרנט מסוג ADSL במחשב, האם אני יכול לחבר אותו לכל קו טלפון, או שאני צריך תשתית מיוחדת או אישור הספק לדבר?

בנוסף, רציתי לדעת אם אפשר "להרכיב" מחשב נייד לפי חלקים, כנהוג במחשבים נייחים?

מה ההבדל בין החברות השונות, ומאיזו בחינה הדבר קריטי, אם בכלל? אני מדבר על חברות דוגמת IBM COMPAQ וכו'.

אנא מכם, אם זו אינה טרחה גדולה מדי, פרטו והשיבו בנושאים שעליהם דיברתי ושאלתי באשכול, וכן נסו למצוא לי הצעות אטרקטיביות (מפרטים) של מחשבים ניידים בהתאם לפרמטרים שאותם ציינתי (כגון מחיר המחשב, השימושים שאעשה בו וכו').

אני אמור לקנות אותו עוד השבוע.

בתודה רבה מראש,

אלעד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים