עבור לתוכן

מרכיב מערכת שקטה

Featured Replies

פורסם

שלום,

בקרוב אני עומד לקנות מחשב חדש. אני מחפש את השילוב השקט ביותר שניתן להשיג בין המארז למאוורר של המעבד.

שמעתי ש-ANTEC SONATA הוא מארז ממש שקט וכנ"ל המאוררים של ZALMAN. מישהו יכול לאשר או להמליץ לי על מארז שקט (הסונטה נורא יקר) ועל מאוורר שקט. כרגע עוד לא החלטתי עם המערכת תהיה מבוססת על AMD או INTEL כך שאני מוכן לקבל המלצות על שניהן.

הכי חשוב בשבילי זה השקט, המחשב יהיה בחדר שלי ואני מתכוון לישון כאשר הוא פועל. כלומר אני לא רוצה לשמוע אותו בכלל.

תודה.

פורסם

למישחקים? בלי ציוד הקפי אם<?!?

פורסם

אני בדיוק עכשיו מזמין כזאת מערכת..

אם אתה רוצה טיפים תפנה אלי לפרטי ואני יכול לעזור לך..

לגבי המארז בלבד, עדיף ללכת על ה- Antec SLK3800B שנמכר שנועה ב-750 שח..

אם אתה מחפש קצת חומר יש לך את האתר הזה:

www.silentpcreview.com

פורסם

יש את ה Arctic Cooling Silentium T1/T2

סביבות ה 550 שקל עם ספק כוח Seasonic איכותי ושקט

פורסם
  • מחבר

האם ה-arctic כולל כמו הסונטה מנגנונים להשקטת הדיסקים הקשיחים?

מישהו משתמש בו ויכול לומר בוודאות שהוא שקט?

והAntec SLK3800B, האם הוא שקט כמו הסונטה?

מה לגבי מאוורר למעבד? על איזה מאוורר אתם ממליצים?

חשוב לי מאוד שהמערכת תהיה "חרישית".

פורסם

עד כמה שהבנתי ה AC Silentium אמורים להיות בין המארזים הכי שקטים בשוק

כולל הספק כוח שבא איתו

אם אתה הולך על A64 או Sempron אתה לא חייב קירור אקטיבי

לא הייתי נוקט בגישה הזאת אם תלך על מעבד אינטל

פורסם

האם ה-arctic כולל כמו הסונטה מנגנונים להשקטת הדיסקים הקשיחים?

מישהו משתמש בו ויכול לומר בוודאות שהוא שקט?

והAntec SLK3800B, האם הוא שקט כמו הסונטה?

מה לגבי מאוורר למעבד? על איזה מאוורר אתם ממליצים?

חשוב לי מאוד שהמערכת תהיה "חרישית".

אחד אחד.. לא מכיר את הארקטיק אבל מה שאני כן יכול להגיד לך זה זמן המתנה להזמנה שלו (בררתי) וזה בערך חודש..

לגבי ה-3800B של אנטק, ממה שאני קראתי ושמעתי הוא שקט כמו הסונטה אם לא יותר שקט אפילו!!

אם אתה רוצה שקט הייתי הולך במקומך על קירור פסיבי לחלוטין למעבד וע"י כך מוריד את הרעש שעושה מאוורר לגמרי

פורסם

קח מארז פשוט, שים לו שכבה של חומר מבודד מרעש על הצדדים שלו.

קח רגליות מיוחדות למארז ותרכיב אותן כדי למנוע רעש מהשולחן וכדומה.

קח מאוורר שקט במיוחד עם גריל מיוחד למניעת רעש שעולה 20 שקלים .

קח מנגנון לא יקר לבידוד רעש מהדיסק הקשיח ותרכיב אותו.

קח צג שיראה לך טמפרטורות של כל החלקים בכל זמן כדי לוודא שאין יותר מדי חום.

תתקין תוכנה שתכבה לך את המחשב אם הוא מתחמם יותר מדי.

ותאמין לי שלא תשמע כלום אפילו אם תשים את האוזן 10 סנטימטרים מהמחשב.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה רבה לכולם על התגובות. נייס לצערי אני לא מתכוון להשקיע כל כך הרבה בבניית המערכת ולכן הפתרון שהצעת לי, למרות שהוא יכול להיות מאוד נחמד, לא בא בחשבון כרגע.

על אילו פתרונות קירור פאסיבים את ממליצים למעבד?

האם יש כאלו גם לכרטיסי המסך? או שיש כרטיסי מסך בתחום של 700-800 שקל עם קירור פאסיבי מובנה?

פורסם

נראה לי שאתה צריך להגיד לנו מה הצרכים שלך.. ואם כבר יש לך מערכת או לא? כי עד כה זה לא כל כך ברור.

אתה מתכוון לשחק?

מערכת חרישית אתה לא תקבל מרכיבי STOCK. אתה חייב לשנות אותם קצת כדי להגיע לחרישי, וזה ממש לא קל.

נקודות חשובות:

* מאוורר מעבד - כאן דווקא יש מגוון דיי גדול, מומלץ אחד מבוסס מאוורר 120MM שניתן להחליף אותו, כמו ה-Thermaltake Big Typhoon. הוא דיי שקט עם המאוורר המקורי, ואם מורידים לו את ה-RPM לאיזור ה-900 גם אפשר להגיד שהוא חרישי.

* מאוורר לוח אם - זה חלק שלפעמים יכול להרעיש בצורה נוראית, ולפעמים קשה מאוד למצוא פתרון תחליפי טוב (כמו עם רוב לוחות ה-NF4, הצ'יפסט יושב מתחת לכרטיס מסך ומפריע להחליף את הקירור לאחד פסיבי). פתרון טוב במקרה וחשבת על 939 הוא ה-Asus A8N-SLI Premium שמקורר בעזרת heatpipe.

* כונן קשיח - סמסונג כמדומני נחשבים לשקטים ביותר, מעבר לכך כדי להגיע לחרישי אתה צריך קופסא מיוחדת לאטום את הכונן, לא נראה לי שכאלו זמינות בארץ. הגומיות שאתה רואה בחלק מהמארזים כדי לבודד רעידות לא ממש פתרון מושלם בשביל להשתיק את הכוננים ובד"כ לא עוזרים מספיק.

* כרטיס מסך - קיימים כאלו שמקוררים פסיבית.. גם ברמות הגבוהות, תמיד ניתן למצוא משהו. פשוט תגיד לנו מה הצרכים שלך. עד 800 ש"ח אתה בטח יכול למצוא 6600 מקורר פסיבית, או X700, נראה לי שיש גירסת Bravo של Powercolor שמקוררת פסיבית ואמורה להגיע לארץ בקרוב (בהנחה ותכננת על PCI-Express)

* ספק כח ומארז - קשה למצוא אחד חזק וממש שקט, אבל כנראה שאתה לא מתכנן על מערכת עוצמתית אז ספק כמו ה-Enermax Noisetake 2.0 יספיק לך בטח, הם מאוד שקטים יחסית. יכול להיות שה-3800B הוא פתרון טוב מספיק, הייתי בודק מה הדיעות של האנשים ב-SPCR אם אתה מחפש חרישי, הם המטורפים לעניין.

* מאווררי מארז - היחידים שנחשבים שקטים שזמינים בארץ הם ה-Glacialtech, מאוורר 120 מ"מ ב-900RPM.

פורסם

אז תאמין לי, אני פעיל בפורומים של SPCR כבר דיי הרבה זמן..

ה-3000B של אנטק קיבל אצלהם בביקורת את הציון אחד הכי גבוהים, יותר מהסונטה והמ-3700BQE ומהסיילנטיום T2 בדיי הרבה..

הקטע שההבדל בינו ל-3800B זה של-3800B יש ספק כח של אנטק מובנה שמגיע איתו שהוא תותח ברמות וגם יצא דיי שקט בביקורת באתר (דיי דומה לרעש שמפיק ה-Noisetaker בסביבות אותו עומס)

הקטע שאם אתה ממש חזק בתחום של השתקת המחשב, המארז הזה בעזרת כמה מודים יכול להפוך להיות חרישי לגמרי.. עם אתה רוצה עוד פרטים על המודים האפשריים אתה מוזמן לשאול בפורום של האתר והם יענו לך ממש טוב..

בקשר למה שאמר ביו:

- קירור למעבד במידה ולא מבוצע או מתוכנן OC (שהוא ה"אויב" אולי של השקט) יהיה הכי טוב קירור פסיבי לחלוטין.. משהו כמו הסוניק טאוור או ה-XP90 של טרמלרייט (שממה שהבנתי מקרר ממש לא רע גם ללא מאוורר עליו בכלל)

- לג'יגה בייט יש ליין שלם של כרטיסים מקוררים פסיבית שכוללים כרטיסים חלשים עד חזקים ביותר (כולל ה-6600GT, 6800, X800XL ועוד כמה..)

- ספק כח, במידה ואתה משוגע ביותר ורוצה מחשב ללא רעש בכלל (אפס דציבלים) ואתה מגדל כסף על העצים או שאבא שלך מאפיונר, אתה יכול לקנות ספק שמקורר פסיבית לגמרי כמו ה-Phantom 500 של אנטק..

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול..

פורסם

לא היו המון משתמשים ב-SPCR שהתלוננו על תקלות עם ספקי הפאנטום? טוב לפחות לסידרה הראשונה היו.. לדגם ה-500 הוסיפו מאוורר ליתר בטחון.

אבל עדיין לא נראה לי שהוא ספק יעיל במיוחד, והוא גם נורא יקר. (לא נראה לי שמישהו שרוצה לקנות כרטיס מסך ב-800 ש"ח מחפש ספק כח ב-1000 ש"ח..)

המארז של אנטק אם אינני טועה זהה לחלוטין ל-Compucase 6A19, או שזה היה אנטק אחר. אבל נראה לי שאני לא טועה.

פורסם

כבעלים גאה של דיסקים מתוצרת סיגייט אני ממליץ לך עליהם מאוד , שקטים לדעתי מאוד !! תנסה למצוא דגמים של 80GB בעלי פלטה אחת שהם מאוד מאוד שקטים ..... גם בזמן מאמץ שחבל על הזמן !

פורסם

הכוננים שלהם כבר לא הכי שקטים מאז סידרת ה-Barracuda IV הזכורה לטובה.

פורסם

תחפש ברקודה 4 . אולי תמצא !!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים