עבור לתוכן

רשת וכל מה שקשור אליה - בבקשה כנסו...

Featured Replies

פורסם

קניתי השבוע מחשב חדש לבית... משהו איכותי וחזק...

יש לי עוד מחשב יחסית ישן אבל סוחב משחקים וסרטים וכו'

אני רוצה את שניהם לחבר לאינטרנט בעזרת נתב...

לארח בירורים של ההורים השבוע מחברים לנו את שניהם - על ידי חברה שעושה את זה...

ביררתי פרטים:

הנתב שאני מקבל הוא - Linksys Wireless-G WRT546

ניתן לראות אותו כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3120920,00.html

חיפוש מהיר שעשיתי...

רציתי לדעת מה דעתכם על הנתב הזה (כפי ששמתם לב הוא אלחוטי...)?

הוא מספיק חזק?

יעמוד במספיק חיבורים או יקרוס עם שני מחשבים מחוברים?

בנוסף, רציתי לדעת אם אפשר דרך רשת לשתף תיקייה ולהעביר מידע אחד מהשני?

ראיתי כאן מדריך לנושא אבל יש לי בעיה אחת גדולה...

בפעם האחרונה שפירמטתי ווינדוס לא היה לי מושג שנעשה רשת ועל כן העפתי בהתקנה את כל הרכיבים הלא הכרחיים של ווינדוס כמו השיתוף...

תסתכלו בתמונה:

צד ימין - אצלי במחשב

צד שמאל - המדריך כאן באתר

http://img398.imageshack.us/img398/1527/network0bn.jpg

זאת אומרת שאם אני רוצה לחלוק תיקיות או משהו אז אני צריך לפרמט את המחשב שלי ולהתקין הכל מחדש?!

אין לי בעיה, אבל אני רק רוצה להיות בטוח.

עוד משהו,

המודם של הוא Mototola 4100 שכרגע מחובר עם USB ויש לו אפשרות להתחבר לכרטיס רשת ולכן לא נצטרך להחליף אותו...

רק מחשב אחד יתחבר אליו!?

כאילו איך זה עובד?

המחשב החדש, החזק יותר, יהיה הראשי, אז רק הוא מתחבר אליו? - וצריך לזה כרטיס רשת אלחוטי או אפשר רגיל???

יש דרך לעשות שהמחשב הראשי יהיה נגיש לגמריי למחשב השני שבו אני אהיה ושהמחשב שלי הלקוח יהיה נגיש רק בתיקייה אחת???

זה הדבר הכי טוב כי אחי לא מבין במחשבים ואני לקראת גיוס וזה יהיה הכי טוב בשבילנו...

ואפשר להעביר דברים ממחשב אחד לשני כאילו זה עוד תיקייה במחשב (מהיר מאוד) או שזה להעביר כמו הורדה מהאינטרנט??

לדוגמא - אם הורדתי סרט סטנדרטי - כמה זמן זה להעביר את כולו מהמחשב שלי למחשב של אחי?

ומשהו הכי חשוב עכשיו -

אם המחשב של אחי מכובה, זאת אומרת שאני לא אוכל להתחבר לאינטרנט???

וכרגע יש לנו חיבור כבלים עם 012 של 1.5 מגה - המהירות תתחלק חצי חצי (750 לכל אחד) ובמקרה שהשני לא מחובר אז הכל (1.5) למחשב המחובר או שרוחב פס נאבד בדרך או לא מגיע???

יש דרך להגדיר שיותר רוחב פס ילך אליי כברירת מחדל ואז לפני הגיוס אני אעשה שהכל ילך לראשי???

תודה מקרב לב לכל העוזרים

(מקוה שתענו לי על כל השאלות)

:xyxthumbs:

פורסם

טוב, קודם כל אני באמת חושב שאתה צריך לשנות את הכותרת, אחרי הכל ברור מאליו שאתה רוצה לדבר על רשת, כל מה שמצוי בפורום הזה קשור לזה, תנסה לשנות את זה לכותרת יותר עניינית.

בקשר לשאלות שלך:

אין לי ניסיון קודם עם הנתבים של Linksys למרות שיש לי חבר בארה"ב שאמר שהוא רכש אחד והוא מתנתק ללא הפסק מהאינטרנט, אם אתה רוצה להעביר קבצים דרך הרשת כל מה שאתה צריך לעשות זה להעביר את הקובץ לתייקיה המשותפת (Shared Folder) או לחילופין לשתף את התיקייה בה נמצא הקובץ המבוקש ע"י לחיצה ימנית על התיקייה, מאפיינים, בחירה בכרטייסית שיתוף ולאפשר שם את השיתוף.

עכשיו לגבי השאלות שלך בנוגע לאיזה מחשב הולך להיות השרת ואיזה הלקוח, זה די פשוט: אם אתה רוכש נתב, חבר אותו ביחד עם המודם שלך ותגדיר את הנתב לחייג את ההתקשרות, כלומר הנתב יהיה זה שמחובר לאינטרנט (השרת) והוא יישתף את החיבור עם כל שאר המחשבים, דבר זה אומר שלא משנה איזה מחשב דלוק תמיד יהיה אינטרנט, כל עוד הנתב דלוק כמובן.

אם ברצונך לבדוק כמה זמן לוקח להעביר סוגים מסויימים של קבצים על גבי הרשת, אתה פשוט צריך לבחון את זה, זה משתנה בהתאם לתנאים, תעביר את הקובץ כאשר תוכנת מדידת ביצועי רשת מופעלת ברקע, אני ממליץ על DU Meter למטרה זו.

אם ברצונך להגדיר הגבלות לרוחב הפס שלך, הורד תוכנה השולטת על הרשת כמו NetLimiter או Bandwidth Controller

מקווה שעזרתי :)

פורסם

Your Assassin סיכם והסביר את זה בצורה מעולה.

אני אולי קצת אחדד את זה:

המודם מתחבר לנתב, הנתב מתחבר לכרטיס רשת שבמחשב שלא יהיה לו כרטיס רשת אלחוטי ולאחר מכן אתה פשוט מגדיר (תגיע חוברת הוראות) את הרשת שלך,

בד"כ זה דרך הדפדפן דרך איפי מסויים, ללא צורך בהתחברות לאינטרנט.

בקשר להאם הנתב הזה טוב (Linksys),

אני לא מכיר ומבין בהשוואות בין ראוטרים...אך Linksys בהחלט חברה עם קבלות...כך גם Edimax.

(בקשר לבעייה של החבר של אסאסין, כנראה יש לו דפקט בראוטר...אך לינקסייס אמורים להיות חברה מעולה!).

פורסם
  • מחבר

אז ללכת על הנתב הזה?

אם הנתב יהיה מחובר למודם אז האינטרנט יהיה יותר איטי לשנינו?

או שמי שמחובר מקבל את כל הרוחב פס?

בעזרת התוכנות אפשר להגדיר כמה ילך אליי וכמה למחשב השני?

פורסם

הנתב הזה מומלץ, מגיע מ"חברה עם קבלות" כמו שקודמי אמר, אבל אל נסיט את עינינו מאלטרנטיבה שנקראית EDIMAX. עשה את שיקוליך, כדאי להסתכל על הSPECS של שניהם. (לאדימקס -BR-6114WG).

בעיקרון - מי שמחובר מקבל את כל רוחב הפס. אם שני המחשבים מחוברים לדוג' ואחד לא משתמש ב@, אז השני יכול להשתמש בכל רוחב הפס.

בעזרת התוכנות אפשר לעשות בדיוק את זה. :)

פורסם
  • מחבר

הציעו לי את שני המודמים שאמרת...

אני הולך על הלינקסיס נראה לי......

כדאי?

מישהו יכול לענות לי על זה!?

העתקתי מההודעה הראשונה:

בנוסף, רציתי לדעת אם אפשר דרך רשת לשתף תיקייה ולהעביר מידע אחד מהשני?

ראיתי כאן מדריך לנושא אבל יש לי בעיה אחת גדולה...

בפעם האחרונה שפירמטתי ווינדוס לא היה לי מושג שנעשה רשת ועל כן העפתי בהתקנה את כל הרכיבים הלא הכרחיים של ווינדוס כמו השיתוף...

תסתכלו בתמונה:

צד ימין - אצלי במחשב

צד שמאל - המדריך כאן באתר

http://img398.imageshack.us/img398/1527/network0bn.jpg

זאת אומרת שאם אני רוצה לחלוק תיקיות או משהו אז אני צריך לפרמט את המחשב שלי ולהתקין הכל מחדש?!

אין לי בעיה, אבל אני רק רוצה להיות בטוח.

פורסם

אתה יכול להוסיף בהוספה\הסרה את הדברים האלה של הרשתות.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תסביר לי איך אחי......

אין לי שמץ!

פורסם

פשוט:

עבור לחלון של לוח הבקרה, בחר הוספה והסרה של תוכנות... ואז בחר את הכפתור השלישי משמאל (אמור להיות: התקן והסר תוכניות של חלונות) ואז תחפש את הרכיבים הדרושים לך שם

פורסם
  • מחבר

אין שם את מה שחסר לי...

יש שם דברים אחרים.....

ועוד שאלה - בלינקסיס יש פיירוול מובנה???

פורסם

אני כמעט בטוח שכן. לפני שאתה מזמין\ קונה \ ממליץ הייתי מציע לך להסתכל בדף המוצר ובSPECS שלו.

פורסם

בקשר לתמונה, המדריך מראה לך איך להגדיר את הכ.רשת ואתה מראה את החייגן שלך לא את הכ.רשת שלך

בכל מקרה...באותו חלון יש לך הוספה שם אתה בוחר "שרת"/"לקוח" ו"מתאם" בכל אחד מהם אתה מוצא את אחד או יותר מהרשימה הדרושה

עידו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים