עבור לתוכן

כמה תעלה לי מצלמה דיגיטלית

Featured Replies

פורסם

אז אתה יודע מה? זה שטויות אם לא הבחנתי בכך שה-A510 "איטית"...

על העולם קונה קאנון? על מה בדיוק אתה מדבר?

כל הארץ שלנו קונה אולימפוס או פוגי או מצלמות גנריות...

אז אנא אל תטרח לפזר כאן עובדות שהן לא נכונות או משמעותיות בשטח...

פורסם

אז אתה יודע מה? זה שטויות אם לא הבחנתי בכך שה-A510 "איטית"...

זה שאתה לא הבחנת בזה מעיד עליך, לא על הבעיה. המספרים מדברים בפני עצמם.

מעבר לזה, אני מכיר לא מעט הורים שמתלוננים שהם לא מצליחים לצלם כמו שצריך את הילדים שלהם בגלל הדיליי. מרגע שהם לוחצים על כפתור הצילום ועד שהקאנון שלהם מצלמת סוף סוף, הילד כבר יצא מהפריים.

על העולם קונה קאנון? על מה בדיוק אתה מדבר?

על זה:

IDC research: "Canon leads in digital camera sales"?

פורסם

לפי מה שזכור לי לפני שנה A85 הייתה המצלמה הכי נמכרת בארץ

לא יודע איך זה עכשיו

אבל קאנון מובילה במכירות מצלמות דיגיטליות

פורסם

אם קנון היו משקיעים בקומפקטיות בזמני תגובה כאלו נמוכים אז מין הסתם שהמחיר היה עולה משמעותית , באי95 וב510 יש דברים שאין בריקו , קנון פשוט בחרו להשקיע בדברים אחרים (שלדעתי יותר משמעותיים) , הלאג בסידרת האי הוא באמת לא כזה מורגש , ובפוגי זה לא יותר טוב

פורסם

אם קנון היו משקיעים בקומפקטיות בזמני תגובה כאלו נמוכים אז מין הסתם שהמחיר היה עולה משמעותית ,

יותר מאשר שהמחיר היה צריך בהכרח לעלות, אם קנון היו עושים דבר כזה הם היו יורים לעצמם ברגל. אחת הסיבות שאנשים קונים DSLR היא בגלל זמן התגובה הקצר.

באי95 וב510 יש דברים שאין בריקו , קנון פשוט בחרו להשקיע בדברים אחרים (שלדעתי יותר משמעותיים) ,

מרקטינג למשל. ריקו ממש על הפנים בתחום הזה.

הלאג בסידרת האי הוא באמת לא כזה מורגש , ובפוגי זה לא יותר טוב

לדעתי הוא *מאוד* מורגש, ובפוג'י הוא כן יותר טוב. ב-F10 יש זמן תגובה של 0.3 שניה. פי שלוש יותר מהיר מבקאנון.

פורסם

אבל חיסרון אדיר של F10, הוא שאין לה עינית בכלל.

איך אפשר?

פורסם

עם LCD מודרני, אפשר גם אפשר. ממילא העיניות האופטיות על רוב המצלמות הדיגיטילות (שאינן DSLR או range-finder) לא נוחות לשימוש. הצורך ב-ISO גבוה ואיכותי הוא הרבה יותר גדול.

פורסם

נכון שהיא לא תמיד הכי מדוייקת אבל בתנאי תאורה קיצוניים, אני לא בטוח שייראו משהו בLCD, לא משנה כמה טוב הוא,

לא תמיד יש תחליף לעיינית (אופטית, לא EVF), כמו שהיו במצלמות רגילות.

(משום מה גם הם לא תמיד היו נוחות, אבל הסתדרו איתם מצויין, ואגב, מה זה range finder(

פורסם

נכון שהיא לא תמיד הכי מדוייקת אבל בתנאי תאורה קיצוניים, אני לא בטוח שייראו משהו בLCD, לא משנה כמה טוב הוא,

לא תמיד יש תחליף לעיינית (אופטית, לא EVF), כמו שהיו במצלמות רגילות.

אני גם חושב שעינית אופטית צריכה להיות בכל מצלמה, אבל אם אני צריך לבחור בין ISO גבוה איכותי לבין עינית אופטית מעפנה, אני בוחר בראשון. חוץ מזה, יש פתרונות לתנאי תאורה קיצוניים. באור חזק אפשר לעשות צל עם היד על המסך ולהגביר למקסימום את בהירות ה-LCD. באור חלש אפשר להפעיל את מצב ה-gain של המצלמה. מסתדרים.

ריינג'פיינדר זה מנגנון וותיק, שלא לומר מיושן, שמאפשר לפקס בצורה מאוד מדוייקת מבלי שהעינית ממש "רואה" את התמונה דרך העדשה (בניגוד ל-DSLR ולצג LCD של מצלמות קומפקטיות). המצלמה הדיגיטלית היחידה שמשתמשת במנגנון הזה היא ה-R-D1 של Epson. יש לך $3000 מיותרים למצלמה קומפקטית? ;)

יש עוד מצלמות קומפקטיות אולטרה-יקרות שמשתמשות ב-range-finder, למשל סדרה M של Leica או ה-G2 של Contax. גם ה-Hexar RF של קוניקה היא מצלמת range-finder מעולה.

פורסם

אחת הסיבות שקניתי את האי95 זה בגלל שיש לה שליטה ידנית מלאה ועוד מלא פונקציות שאף קומפקטית במחיר הזה לא נותנת , אז ברור שלריקו יש זמני תגובה מעולים ובתור מצלמה אוטומטית היא מעולה, לא קניתי קנון בגלל הפירסום שלהם כביכול , כי הפירסום של פוגי ואולימפוס למשל יותר שולט בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים