עבור לתוכן

התחממות של רכיב לפי V

Featured Replies

פורסם

אם מעבד מסויים או זיכרון מסויים או רכיב מסויים "שותה מתח V " זה אומר שהוא מתחמם יותר ובעייתי יותר ?

למשל אתלון 3.3 V או אתלון 1.7 V למשל ?

ה 1.7 למשל יהיה מעבד קר יותר "ומהיר יותר" ?

למשל זיכרון אם עודף מתח יעבוד פחות טוב ?

אני אישית לא עובד עם פרסקוט הבנתי למשל שהפרסקוט שותה מתח V והוא מעבד חם האם זה נכון ? או שהוא חם מסיבה אחרת ? ( M1 ק'ש ) .

פורסם

לא רק המתח, אלא גם הזרם.

ההספק שצורך הרכיב (W) מחושב לפי המתח שמסופק אליו (V) כפול הזרם שהוא צורך (I).

חלק מההספק הזה מתורגם לחום שפולט הרכיב. לא כולו, כמובן, אבל חלקו. חום נוצר כתוצאה מחוסר יעילות כלשהי של הסיליקון, ומאוד

תלוי בצורה בה הרכיב מתוכנן, כמה טרנזיסטורים יש בו, גודל הטרנזיסטורים (0.13, 0.09 מיקרון...) וכו'. ככה שאם תעלה את המתח, או תעלה את הזרם (ע"י שילוב יותר טרנזיסטורים ברכיב, למשל), תקבל את אותה תוצאה - יותר צריכת הספק לרכיב, וכתוצאה מכך גם יותר חום (כי כאמור, חלק מסויים מאותו הספק מתורגם לחום).

האת'לון 1.7v עשוי להיות מעבד קר יותר, אבל זה לא נקבע רק לפי המתח אלא גם לפי צריכת הזרם.

גם המתח וגם הזרם מושפעים מאוד מתהליכי ייצור. במעבדי 0.35micron הישנים (הפנטיום הראשון, למשל) עבדו ב3.3v, עד כמה שאני זוכר, ועדיין לא יצרו יותר חום ממעבד כמו הPrescott שעובד במתח ליבה נמוך משמעותית.

במעבדים שמיוצרים ב0.09 מיקרון (90 ננומטר) יש תופעות של זליגת זרם מהטרנזיסטורים שמעלות משמעותית את צריכת הזרם של הרכיב, למשל.

עכשיו כשהקטע הטכני מאחורינו, ספר לי איזה לקוח זימברת ;D

פורסם

תוספת קטנה , דליפת מתח לא קיימת רק ב90נ"מ - היא קיימת בכל המעבדים המודרנים (גם בטכנולוגיות יצור מלפני 5 שנים) פשוט הכמות שלה גדלה באופן לוגורתמי ... ראיתי תמונה שממחישה את זה לפני כמה חודשים אבל אני לא מוצא את זה עכשיו , בכל מקרה אם לפני כמה שנים זה היה זניח לחלוטין ביחס לצריכה של המעבד היום זה כבר כמעט מכפיל את הצריכה פי 2 ובקצב הנוכחי ב65 נ"מ זה יהיה עוד יותר .

פורסם

בגלל זה הם עובדים על שיטת INSTRUCTION חדשה במעבדים החדשים (ככה"נ) שלא תצטרך הרבה משאבים כמו היום והמעבדים יהיו קרים יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים