עבור לתוכן

התלבטות אחרונה לפני רכישה - AMD ליבה כפולה + לוח + זכרונות

Featured Replies

פורסם

לאחר העזרה שלכם בת'רד קודם שיועד למפרט של אינטל, ולאחר קריאה מרובה של ביקורות, שוכנעתי ש AMD עם ליבה כפולה יהיה הרבה יותר משתלם לצרכיי, ובכלל שמדובר כאן במוצר שטוב בהרבה ממעבדי הליבה הכפולה של אינטל.

רק לתזכורת היסטורית, צרכי הם מולטיטסקינג, לא משחקים, לא אוברקלוקינג. מפרט האינטל שלי היה

Asus P5LD2 DELUXE   (FSB 800MHz) - 1100 NIS

Pentium 4 2.8 Ghz S-775 1M Cache DUAL-CORE (FSB 800MHz) - 1630 NIS

PQI TURBO DDRII 512MB x2 (667MHZ) - 880 NIS

כעת אני חושב על המפרט הבא, כאשר ההתלבטות שלי היא:

1. בין שני לוחות אם שמקבלים יופי של ביקורות חיוביות (האם יש לוח של אסוס אשר מומלץ יותר משני אלה במפרט? לא מצאתי).

2. אודה לכם גם אם תמליצו מקום לרכוש בו. בדקתי בנועה ובפנדה וראיתי שבשניהם יש את כל החלקים והם בערך באותו מחיר. מה שכן הביקורות על נועה בזאפ קצת מפחידות אותי. פנדה מקבלת רק ביקורות חיוביות בזאפ (למרות שלי יש ניסיון לא טוב חוזר וחוזר איתם).

DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D or  Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - 870 NIS

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ BOX  - 2400 NIS

PQI DDR 512MB 400MHZ - 660 NIS

פורסם

תשמע , לגבי החנויות- אל תסתכל אל שום ביקורת,זה עניין של מזל, כל פעם אני רואה על חנות מסויימת ביקורות טובות והמלצות ובמקום אחר אומרים שהיא גרועה,

אני בטוח שהרבה כן ימליצו לך על נועה,וגם אני הם מביאים שירות טוב דווקא וגם הכי זולים, הקיצר תקנה מה שהכי זול וקרוב אליך...

לגבי הלוחות- אם אתה רוצה ASUS אז אולי קח A8N-E, לא בטוח, ולדעתי הלנפרטי עדיף על השני

פורסם

הLANPARTY מתבלט מעל שאר הלוחות בגלל יכולות האוברקלוקינג שלו

אם זה לא מעניין אותך, אין שום סיבה לקחת אותו.

בגדול, כל לוחות ה NFORCE4 נותנים אותם ביצועים, השאלה היא אם אתה מחפש פיצ'רים ספציפיים.

הA8N-E הוא לוח טוב (במחיר טוב) אבל בסופו של דבר המלצה ללוח תלויה בתקציב ובצרכים.

*דיונים על חנויות אסורים בפורום אלא רק לצורך השוואות מחירים (מהסיבה שהגבול בין ביקורת להשמצה דק מאוד)

פורסם

אתה כל הזמן מדגיש שהצרכים שלך הם מולטיטסקינג. זה מאוד כוללני. מה בדיוק אתה עושה עם המחשב?

פורסם
  • מחבר

אתה כל הזמן מדגיש שהצרכים שלך הם מולטיטסקינג. זה מאוד כוללני. מה בדיוק אתה עושה עם המחשב?

אני מחזיק אמיול פתוח באופן קבוע. צורב ממש הרבה. 10 דפי אינטרנט פתוחים תמיד. זה באופן קבוע. מלבד זאת אני עורך סרטים (קידוד חיתוך וכדומה), מקליט מוזיקה וכל שאר הדברים הרגילים והשגרתיים שעושים עם מחשב (מיילים, OFFICE, סרטים, מוזיקה וכו').

לא משהו מיוחד. אבל האמיול קורע לי את המחשב. בלי אימיול לא הייתי מדבר איתכם. כל מחשב היה מספיק לי. אמיול + אנטי וירוס זה מכה. הכל פתאום הולך לא מהר (אין איטיות, אבל אני מחפש מהירות... שהכל ירוץ חלק).

פורסם

החנות היחידה שלא שמעתי עליה אף לא תלונה אחת איי פעם היא זיגזג.

המחירים שלהם לפעמים יקרים קצת, אבל זאת מכיוון שהם בד"כ נוטים לעבוד עם יבואנים רישמים, בניגוד להרבה חנויות אחרות שנוטות להסתכן ולעסוק ביבוא עצמי.

באשר ללוח, יש גם את ה-Asus Premium שמגיע עם Heatpipe במקום מאוורר ללוח אם, אם שקט חשוב לך הוא יהיה פתרון נהדר. אחרת אל תתקרב ללוחות nForce4 האחרים של אסוס (המאוורר שלהם שם נוראי! לפחות בגירסאות הראשונות שיצאו).

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה אבל מה מבין שני אלה אני צריך?

שניים מאלה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3744&catcode=452

או שניים מאלה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3280&catcode=452

מה ההבדל במשפט אחד? (קראתי את המאמר בסטיקי אבל עדיין לא ברור לי ממש ההבדל)

פורסם

שלום.

רציתי לפתוח ת'דר חדש ולא להפריע כאן בקשר למשהו שלא הבנתי, אבל לא ידעתי למה המושג קשור אם זה עיניין של חומרה או מפרטי מחשבים.

בכול אופן השאלה שלי היא מה זה NIS?

כמו זה ----> Asus P5LD2 DELUXE (FSB 800MHz) - 1100 NIS

פורסם

סליחה על ההקפצה אבל מה מבין שני אלה אני צריך?

שניים מאלה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3744&catcode=452

או שניים מאלה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3280&catcode=452

מה ההבדל במשפט אחד? (קראתי את המאמר בסטיקי אבל עדיין לא ברור לי ממש ההבדל)

שתי הלינקים אותו דבר

בכל מקרה אלו סתם זיכרונות גרועים

עדיף את ה A-DATA שיש ב KSP

mr.niceguy

שומרים nis מתכוונים ל ש"ח

פורסם

PQI זו חברה גרועה?? למה?

ובקשר ללוחות-לדעתי הלוחות של ASUS יקרים ולא תמיד שווים את הכסף, הם סתם מרשים לעצם למכור ביותר כי זה "פירמה", לא?

ושאלה - אני הולך לקנות מחשב , והוא גם למשחקים כבדים, אבל אני גם נמצא הרבה בשולחן העבודה,ופותח אינטרנט, אימיול, אנטי וירוס וכאלה, אבל לא דברים כבדים מדי (לא קידוד,עריכה...) , אז נראה לכם שעדיין עדיף AMD במקום כפול ליבה של אינטל?? (כי לכפול ליבה של AMD אין לי כסף), והוא עדיין יעשה את העבודה חלק??

פורסם

שלום.

אוקיי זה פשוט ראשי תיבות של NEW ISRAELI SEKELS לא ידעתי :kopfpatsch:

פורסם

PQI זה לא חברה גרועה

היא לא פחות טובה מ A-Data או Samsung או GeiL

ו Asus בד"כ לוקחים יותר כסף בגלל שזה הלוח אם שלהם

אבל במקביל לרוב יש בלוחות שלהם יותר פיצ'רים

סתם ד"א

מחיר של כפול ליבה מינימלי של אינטל הוא 820 במחיר 1800 שקל בערך

מחיר של לוח טוב בשבילו (955X) זה 1000-1500 שקל

נכון שגם 945P יריץ אותו, אבל המערכת אספקת חשמל שלו פחות טובה, וזה יותר קריטי כשמדברים על SmithField

מחיר של כפול ליבה מינימלי של AMD הוא ה 3800 במחיר של 2200-2300 שקל בערך

מחיר של לוח טוב בשבילו מתחיל מ 700 שקל (ה DFI Infinity NF4 Ultra)

ככה שהמחיר +- מתקזז (100 שקל לפה או לשם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים