עבור לתוכן

האם מולטי-ת'רד מתייחס רק לתוכנות שנכתבו כך או שגם ריבוי חלונות (אפליקציות) נחשב?

Featured Replies

פורסם

קראתי את הביקורת הזו http://www.hexus.net/content/reviews/review.php?dXJsX3Jldmlld19JRD0xMjA5JnVybF9wYWdlPTE= והיא מראה יפה מאוד כמה מוגבל ורגיל הוא ה 820 לעומת ה 640 כשמדובר במשימות שאינן מולטי-ת'רד.

השאלה שלי היא מהו באמת היתרון של המעבד הדואלי הזה (820 נאמר)? אם נניח אני לא משתמש באפליקציות מולטי-ת'רד, האם לא אראה את הביצועים הדואלים שלו? מה אם אני עובד על שני חלונות (אפליקציות) של אקספלורר או שני חלונות של WORD או כל תוכנה אחרת שמאפשרת ריבוי חלונות שלה? ומה עם שתי תוכנות שונות עובדות? האם כל תוכנה משתמשת בליבה אחרת? (מולטיטסקינג זה נקרא ,לא?)

כי אם בעצם מדובר כאן רק במהירות שבאה לידי ביטוי באפליקציות יעודיות שנכתבו באופן מיוחד למשימות מולטי-ת'רד, אז אינני רואה סיבה לשלם כל כך הרבה כסף, ואולי עדיף לקחת כבר 640 (64 ביט 2 מגה קאש) וזהו.

מה דעתכם?

פורסם

2 חלונות של וורד זה אומנם ריבוי משימות אך ה640 מסתדר עם זה בלי בעיה...

זה יורת קשה כאשר מריצים 2 יישומים כבדים, כמו נגיד אנטרנט ומשחק או משחק וקידוד וכו'...

כיום, אין ל820 יתרון על ה640 מפאת העובדה שכל ליבה איטית מה640...

עוד מעט (תוך חודשיים בערך) יצאו דרייברים של NVIDIA שישתמשו בליבה השנייה ויתנו שיפור של 20-30 אחוזים לכל היותר.

ברגע שיצאו מנועים (כמו UNREAL3) של משחקים שיתמכו בריבוי מעבדים, אפילו אם מהירות שהעון לכל ליבה נמוכה, הרי שהמשחק משתמש ב2 הליבות ויפיק ביצועים הגבוהים בעשרות אחוזים מהחדי ליבה.

בקיצור, לטווח הקרוב זה לא יתן שיפור (לאפליקציות חד משימתיות), בעתיד זה יתרון גדול...

זה כמו לקנות מעבד 64 ביט ולא 32 ביט... כיום זה לא נותן שום יתרון, בעתיד זה כן...

פורסם
  • מחבר

אני לא משחק ולא משתמש ביישומים ממש כבדים.

רק משתמש בהרבה מאוד ישומים שונים באותו זמן.

אפשר לומר שליבה כפולה היא מיותרת בשבילי?

העדכון יכול לשפר צרכים כמו שלי?

פורסם

אם היישומים לא כבדים, אז מעבד חד ליבתי יכול להתמודד עם זה יפה בייחוד אינטל עם הhyperthreding tech, ההבדל האמיתי מתחיל ביישומים כבדים יותר.

אתה כן תראה שיפור בריבוי ליבות, השאלה אם הוא שווה את הכסף... החלטה שלך. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך.

גם נדמה לי שאני אראה יותר שיפור בריבוי משימות (קטנות) אם ארחיב את הזכרון ל 2 גיגה מאשר אקח ליבה כפולה.

פורסם

תודה רבה לך.

גם נדמה לי שאני אראה יותר שיפור בריבוי משימות (קטנות) אם ארחיב את הזכרון ל 2 גיגה מאשר אקח ליבה כפולה.

טעות קשה ומרה. שני ג'יגה אף אחד עדיין לא צריך בעבודה רגילה (כלומר, לא מקצועית - ובמיוחד לא עבודת גרפיקה).

מעבד שתי ליבות הוא שיפור גדול מבחינת עבודה יומיומית. פחות מבחינת האפליקציות עצמן, אלא אם אתה מריץ שתי אפליקציות כבדות באמת בו זמנית

(רנדר וקידוד וידאו, למשל). רוב האפליקציות, כבדות ככל שיהיו, לא עובדות ב100% CPU כשהן ברקע (רק צורכות זכרון) - למעט דברים כמו מקודדים.

אבל, כפול ליבות נותן לך הרגשה הרבה יותר טובה בעת שימוש במחשב, הכל יותר רספונסיבי וחלק. באמת נחמד.

מה גם שכל אפליקציה שמכבדת את עצמה, תעבור לתמיכה בריבוי ליבות בזמן הלא רחוק. דווקא משחקים זו האפליקציה הפחות רלוונטית לכפול ליבות (כך טענתי תמיד), וממילא יש להם מספיק כוח עיבוד על כל מעבד מודרני (כן, גם עם כרטיס מסך כמו ה7800GTX).

לא הייתי קונה מחשב חדש בלי ליבה כפולה, וזהו.

פורסם
  • מחבר

טעות קשה ומרה. שני ג'יגה אף אחד עדיין לא צריך בעבודה רגילה (כלומר, לא מקצועית - ובמיוחד לא עבודת גרפיקה).

מעבד שתי ליבות הוא שיפור גדול מבחינת עבודה יומיומית. פחות מבחינת האפליקציות עצמן, אלא אם אתה מריץ שתי אפליקציות כבדות באמת בו זמנית

(רנדר וקידוד וידאו, למשל). רוב האפליקציות, כבדות ככל שיהיו, לא עובדות ב100% CPU כשהן ברקע (רק צורכות זכרון) - למעט דברים כמו מקודדים.

אבל, כפול ליבות נותן לך הרגשה הרבה יותר טובה בעת שימוש במחשב, הכל יותר רספונסיבי וחלק. באמת נחמד.

מה גם שכל אפליקציה שמכבדת את עצמה, תעבור לתמיכה בריבוי ליבות בזמן הלא רחוק. דווקא משחקים זו האפליקציה הפחות רלוונטית לכפול ליבות (כך טענתי תמיד), וממילא יש להם מספיק כוח עיבוד על כל מעבד מודרני (כן, גם עם כרטיס מסך כמו ה7800GTX).

לא הייתי קונה מחשב חדש בלי ליבה כפולה, וזהו.

תודה רבה לך על התגובה. אני אקח את הדברים שלך בחשבון. מה שהכי תפס אותי בדברים שלך זה ש"הכל יותר רספונסיבי וחלק". זה יכול להכריע אצלי. לא מעניין אותי הזמן שלוקח למשימה כמו קידוד וכדומה. יש לי סבלנות. אבל הפעולה השוטפת כרגע בכל מחשב שהיה לי מכל סוג היא פשוט לא חלקה. אני יושב כרגע על אסוס 915 עם גיגה זכרון ומעבד 3 מגה הרץ, וזה עדיין לא זה. תמיד חסר עוד קצת. הכל מהיר ויפה, אבל אחרי קצת זמן, הכל מתחיל להיות לא חלק כזה. כל פעם נראה לי שבמחשב הבא זה בטוח יפתר כי חסר ממש עוד קצת לשיפור הזה וכל פעם אני מתאכזב מחדש. אתה אומר שליבה כפולה היא המשיח? שמע. צריך לראות בעיניים בשביל להאמין.

אבל תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים