עבור לתוכן

שאלה בקשר לסוגי מעבדי מחשבים נידיים

Featured Replies

פורסם

שלום אני מעוניין במחשב נייד ואני לא מבין מה כל ההבדלים שיש במעבדים שלהם..

כאילו אני רגיל שיש רק פנטיום 4 או סלרון היותר חלש...

התוכלו לעשות לי סדר במעבדים האלו..?

מה זה אומר?:

Intel® centrino Pentium-M

וזה:

Intel ® Celeron-M

וזה:

Pentium M 1500Mhz DOTHAN

ואם תוכלו לפרש לי על עוד מעבדים ועל הסדרות שלהם (775??) וכמובן מה ההבדלים ומה הכי משתווה לרמה של פנטיום 4 במחשב האישי..

תודה רבה מראש

פורסם

Centrino זה לא מעבד אלא פלטפורמה שכוללת לוח אם עם צ'יפסט אינטל מסוג מסוים, מעבד Celeron M או Pentium M מהירות באס 400 (הדור הקודם) וכרטיס רשת WiFi

Celeron M זה המעבד היותר חלש

Pentium M זה היותר חזק

אני מקווה שאני לא מטעה כאן כי הידע שלי בניידים שטחי מאוד

פורסם

אתה לא מטעה

פורסם

סנטרינו כולל פנטיום M בלבד ולא סלרון M.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך

..

ויש גם מעבד שנקרא דותן" או שאני טועה

ורגע אם הבנתי נכון סטנרינו=פנטיום 4

כאילו אם אומרים לי בחנות סנטרינו ישר אני מבין שהוא מתכוון שזה לא סלרון??

מה זה פנטיום M מה הכי קרוב לפנטיום 4

ובכלל מה אתם ממליצים איזה מעבד כדאי שאני יתעקש עליו כדי שלא יעבדו עלי או משהו וחברת מחשבים ניידים אתם ממליצים

זה דחוף מאוד... תודה רבה מראש

פורסם

סדרת ה Pentium/Celeron M לא קשורה בשום צורה ל P4.

אם אתה מתעקש לעשות השוואה, Pentium-M 1.8GHz שקול בערך ל P4 3.0GHz מבחינת ביצועים (כמובן שהפנטיום 4 צורך פי כמה יותר הספק ככה שאילו היה במחשב נייד חיי הסוללה היו קצרים בהרבה).

גם אם טכנית אינטל מגדירה את הסנטרינו כ pentium-M + 855GM/915GM + intel WiFi הרי שאין שום הבדל מהותי בין מחשב עם Pentium-M ומחשב עם Celeron-M כאשר שאר הקונפיגורציה נשמרת. הסלרון פשוט מכיל 1MB קאש לעומת 2MB בפנטיום שזה לא מי יודע מה נורא.

לא חסרים גם לפטופים שמכילים Pentium-M ולא נחשבים לפלטפורמת סנטרינו כי הם משתמשים בכרטיס WiFi שלא של אינטל (שוב, אין לזה שום משמעות פרט ללוגו על המחשב).

פורסם

מבחינת ביצועים, פנטיום M וסלרון M דומים מאוד, ההבדלים זניחים לחלוטין (באותה מהירות שעון כמובן).

מצד שני, בסלרון M אין EIST ולכן זמן הסוללה של מחשב המבוסס סלרון M קצר יותר ממחשב דומה מבוסס פנטיום M.

לפתוח השרשור, מחשב נייד המבוסס פנטיום M 1.8 ג'יגה כמו שנאמר צריך לתת ביצועים בממוצע דומים לפנטיום 4 3 ג'יגה.

כרטיס מסך לעומת זאת יהיה מובנה, והביצועים שלו לא יהיו מזהירים (אלא אם כן אתה מוכן לשלם הון תועפות בשביל צ'יפ של nVidia או ATI).

פורסם
  • מחבר

ואוו תודה על כל המידע....

אז בגדול עדיף ללכת על הפנטיום M ולא על הסלרון M?

וגם הצ'יפסט : מה אני אמור לקחת?

ואיך אני עושה את החישוב(אני יודע שאין דבר כזה אבל פחות או יותר) שפנטיום M שווה למהירות בפנטיום 4??

פורסם

כמה הערות:

1. באמת שאןי כזו צורת חשבון של העברה ביןP4 לPM... י שהרבה משתנים

2. אכן אין סיבה לשלם עוד הרבה לפנטיום M אלא אם אתה מעוניין בשם...

3. כבר יצא צ'יפסט חדש (915) שעולה בביצועיו במעט (בעיקר מהבחינה הגראפית) על ה855...

4. הGMA900, שמשולב ב915, מספק ביצועים סבירים לחלוטין, וכל עוד המשתמש אינו משחק הרבה במחשב, אני לא רואה סיבה לשדרג לכרטיס של ATI/NVIDIA...

פורסם

פנטיום וסלרון M הם בעצם מעבדי פנטיום 3 משופרים.

כרגע, הם המעבדים הכי חזקים כשמשווים אותם לכל מעבד ביתי באותה מהירות שעון.

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה (נראה לי)

בתשובה אחת פשוטה מה המעבד הכי חזק שיש היום לניידים

תנו לי מעבד ,צ'יפסט ולוח(??)

פורסם

אתה מתכוון מעבד שמותאם לניידים או מעבד שתוכנן מראש למעבדים (כמו P4M וPM)?

פורסם

הכי חזק לניידים היום זה הדותן ה780

במהירות של 2.26GHZ

עם ערכת שבבים סונומה (915 ו DDR2)

פורסם

מה לגבי מחשבים ניידים המבוססים על AMD 64BIT מישהוא יכול להסביר את ההבדלים בין סוגי המעבדים שיש כגון SEMPRON TURION ועוד .

תודה.

פורסם

הם נותנים ביצועים טובים מאוד אך צורכים המון חשמל מה שלא מתאים לניידים...

הסמפרון זה פשוט גרסא מוחלשת של האת'לון (כמו סלרון ופנטיום). הטוריון הוא התשובה של AMD לפנטיוםM, רק היא לא מאוד מולחת והמעבדים של אינטל מתעלים עליה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים