עבור לתוכן

שאלה על צינורות עיבוד

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה קטנה שדי מציקה לי

מדי פעם אנחנו רואים שחברה מסןימת מוציאה גרסא "מסורסת" של כרטיס מסוים עם מספר מופחת של צינורות עיבוד

ואחרי כמה שבועות אנחנו רואים איזה OCקר שמצליח לפתוח את הצינורות הסגורים ואז הכרטיס נהפך לגרסא היותר חזקה

אז השאלה שלי לי היא מדוע החברה שמה את הצינורות האלה מלכתחילא עם הם מיועדים להיות סגורים!!! בכל מקרה עולה להם כסף לשים את הצינורות האלה אז מה הקטע??

זה כמו לסלול כביש ולהשאיר אותו סגור!! מה הקטע פה? אם כבר סללת את הכביש תשאיר אותו פתוח!!

פורסם

פשוט מאוד...

בבניית שבב מחשב בתהליך שנקרא ליטוגרפיה, כמו בכל תהליך ייצור, יש איכות שונה לכל שבב תוצר. יש שבבים שהאיכות שלהם פחות טובה (למשל, מספר צינורות עיבוד דפוקים). עכשיו, מספיק שיש צינור עיבוד אחד דפוק, וכבר השבב לא יכול לתפקד כשבב הטוב ביותר שלהם. נניח שהשבב הבא בתור, יש לו 4 צינורות עיבוד פחות. אז סוגרים לו את האחד הדפוק ועוד 3 ומכירים בו כרמה אחת פחות טוב. זה עניין של מזל. יעשו אותו דבר בדיוק עם 4 צינורות עיבוד דפוקים, כשהשאר עובדים טוב. אז כשאתה קונה כרטיס כזה, זה עניין של מזל אם יש לך צינור אחד דפוק, 4 דפוקים, או אף אחד לא דפוק, אבל צינור אחד לא עבר את הבדיקה מאיזושהי סיבה...

זה הכל...

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר זה שנגיד שאני קונה כרטיס "מסורס" עם 8 צינורות (ושהגרסא הרגילה יש לה 12) אז יכול להיות שבמקרו השבב שלו בכלל היה מיועד להיות שבב של הגרסא החזקה אבל נדפק בתהליך יצור אז שמו אותו בתור גרסא מוחלשת??

איזה :bash:

אז אם אני בכל זאת מצליח לפתוח את כל הצינורות של אותו כרטיס מוחלש אז יהיה לי כרטיס בגרסא החזקה לכל דבר?

פורסם

אז מה שאתה אומר זה שנגיד שאני קונה כרטיס "מסורס" עם 8 צינורות (ושהגרסא הרגילה יש לה 12) אז יכול להיות שבמקרו השבב שלו בכלל היה מיועד להיות שבב של הגרסא החזקה אבל נדפק בתהליך יצור אז שמו אותו בתור גרסא מוחלשת??

בדיוק.

ומה טפשי בזה? בשביל מה להם לתכנן ליבה חדשה ולפתוח פס יצור חדש בשביל דגם אחד בלבד של כרטיס מסך, וגם אם הם באמת היו עושים את זה, מה הם היו עושים עם כל שאר הליבות שיצאו פגומות, כולל אלה של הליבה החדשה?

פורסם
  • מחבר

חח התכוונתי לשים את הפרצוף הזה :pissed:

כאילו איזה זין (סליחה על המילה) שאני משלם כל כך הרבה כסך ואני מקבל מוצר שהוא חצי פגום

ומה עם השאלה השניה שלי?כאילו אם אני פותח את כל הצינורות הסגורים אז הכרטיס יהיה זהה לכרטיס החזק?

פורסם

אני לא חושב שהוא יהיה זהה ב 100%

כמו שאתה יודע יש כרטיסים עם זכרונו חלשים יותר:

לפני כמה ימים התענינתי בלקנות כרטיס חלש ולהפפוך אותו לחזק יותר ושמתי לב שהביצועים השתפרו אבל לא השתוו לביצועים של הכרטיס המקביל החזק

זה היה על הפיכת 6800 ל 6800GT ואני חושב שמה שהגביל אותו היו הזכרונות

פורסם
  • מחבר

אהה אוקי עכשיו הבנתי

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אתה לא מקבל כרטיס פגום מה שאמור לעבוד בו עובד הצינורות האלה לא אמורים להיות בכרטיס ואתה לא משתמש בהם אלא אם כן אתה פותח אותו ככה שזה לא כרטיס חצי פגום...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים