עבור לתוכן

עזרה בבניית מפרט ליוצר מוזיקה ב-5 אלף

Featured Replies

פורסם

אני צריך מפרט לעריכת מוזיקה...

אני מתעסק ביצירה ועריכה של מוזיקה בתוכנות כמו קיובייס ומשתמש בפלאגינים ו-vst די כבדים שבמחשב 1700 מגה הרץ הנוכחי שלי לא נסחבים

אני צריך מפרט בסביבות ה-5 אלף רק המארז וכל מה שכלול בו בלי פלופיובלי צורב ובלי סי די רום

רק מארז, כרטיס קול, כרטיס מסך,הארד דיסק, לוח אם,זכרון מעבד...אמממ וזהו אני חושב...

טני לאחרונה קראתי כל מיני דברים על היריבות בין אינטל ואיי אם די בשוק...

ורציתי לדעת מה עדיף לי, מבחינת אמינות, יציבות, כוח והתאמה לדרישות...?

אני גם גולש הרבה באינטרנט מוריד מוזיקה וסרטים...

המליצו לי לקחת 2 הארדיסקים של 120 ג'יגה ולעשות raid שזה יותר מהיר מלקחת רק נניח 200 ג'יגה בכונן אחד...

איזה כרטיס עדיף לי? audigy או משהו אחר?(אני רק יוצר מתחיל בלי כל העניינים של המוניטורים וסינטיסייזרים חיצוניים, נטו עבודה מול מחשב ותוכנות)

מארזים אני ממש חשבתי על אנטק כי הבנתי שהם ממש שקטים ויש להם ספקים מעולים ואני בהחלט רוצה שקט שלא יהיה מחשב רועש...

זיכרון חשבתי על 512 אבל אם אפשר להכניס ג'יגה זיכרון זה יהיה טוב אבל אני לא מחפש זיכרון זול אני מחשב חברות טובות כמו geil corsair ocz או לפחות משהו שמתקרב לרמה שלהם...

כרטיס מסך אני לא צריך משהו פצצה אלא משהו סביר כי אני לא גיימר ואני לא משחק במשחקים...

מקווה שפירטתי מספיק ותוכלו לעזור לי :)

תודה רבה מראש!!!

פורסם

צריך רמקולים ?

פורסם
  • מחבר

לא...רק מה שציינתי בגוף ההודעה הראשית...

ללא דברים חיצוניים כמו מסך עכבר מקלדת ורמקולים...

פורסם

Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 BL USB 300W 1 399 ¤

AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray 1 819 ¤

DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 699 ¤

GeIL 1GB (2x512MB) DDR 3200 Value Dual Channel Memory 1 719 ¤

Creative Audigy 2 NX External USB 2.0 Sound Card 1 689 ¤

Gigabyte Radeon X700 GV-RX70256D PCI-e 256Mb Bulk Video Card 1 709 ¤

פורסם

4034 ש"ח.

פורסם

א. מה עם הארד דיסק?

ב. הכרטיס מסך מיותר אם הוא לא הולך לשחק. אפשר להשיקע את הסכום הזה בכרטיס קול.

תראה הרכבתי לך כאן מפרט אבל הוא חורג ב 300 ש"ח. אם זה יותר מדי תראה את הפרט שמתחת.

זה מפרט שלדעתי מצויין, עם ג'יגה זיכרון, מעבד חזק וכרטיס קול איכותי.

AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box Venice Stepping E6 1,485 ש"ח

DFI NF4 ULTRA INFINITY 708 ש"ח

Westren Digital SATA 160GB 8MB 7200 RPM WD1600JD 529 ש"ח

Compucase 6A19 Black Midi Tower 363 ש"ח

Creative AUDIGY 2 ZS Platinium Pro Retail 1,327 ש"ח

Twinmos 512MB DDR400 PC3200 620 ש"ח

Gigabyte ATi Radeon X300SE 64-bit 128MB GV-RX30S128D bulk 330 ש"ח

סה"כ 5,362 ש"ח

מפרט מעט זול יותר

DFI NF4 ULTRA INFINITY 708 ש"ח

Westren Digital SATA 160GB 8MB 7200 RPM WD1600JD 529 ש"ח

Compucase 6A19 Black Midi Tower 363 ש"ח

Twinmos 512MB DDR400 PC3200 620 ש"ח

Gigabyte ATi Radeon X300SE 64-bit 128MB GV-RX30S128D bulk 330 ש"ח

AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box Venice 1,259 ש"ח

Creative AUDIGY 2 ZS Platinium Retail 1,215 ש"ח

סה"כ 5,024 ש"ח

פורסם

הבדל שטותי של המעבד "היותר חזק"(ממש לא ופי 2 מחיר).

וכרטיס קול שבטח יותר טוב כי אני לא מבין כל כך בנושא הזה.

פורסם
  • מחבר

לא עדיף 2 הארדיסקים ולעשות raid?

ואני לא ממש מכיר את החברה הזאתי של הלוח אם(dfi), היא טובה? אמינה?

פורסם

Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 BL USB 300W 1 399 ¤

AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray 1 819 ¤

Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 599 ¤

DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 699 ¤

GeIL 1GB (2x512MB) DDR 3200 Value Dual Channel Memory 1 719 ¤

Creative Audigy 2 ZS Platinium Retail Sound Card 1 1179 ¤

Gigabyte FX6200 Turbo GV-NX62TC256D PCI-e 256Mb 128 bit Bulk Video Card 1 389 ¤

וכן החברה מצוינת...

פורסם

קודם כל DFI חברה מעולה ואמינה. הלוחות שלה הם מבין לוחות ה nForce 4 הטובים והאמינים שיש. אתה מומלץ להסתכל במפרטים שמוצעים כאן בפורום ולראות שהלוחות של DFI מומלצים מאוד.

בקשר ל raid : מערך raid אכן יהיה מהיר יותר אבל:

- אני לא חושב (תקן אותי אם אני טועה) שתצטרך יותר מ 160GB, לפחות בתור התחלה. על מנת להשאר בנפח הזה עם raid תצטרך לקחת שני כונני 80GB שעלותם יקרה יותר, 716 ש"ח לעומת 529 של הכונן האחד, ואני בספק אם התוספת בביצועים שווה את זה.

- למערך raid (בתצורת raid 0 נדמה לי) יש חיסרון באמינות: במקרה וכונן אחד נדפק, אתה מאבד את כל המידע שהיה על שניהם. למרות שבדר"כ אין סיבה שהארד דיסק יהרס.

זה לדעתי נשאר לשיקולך.

עריכה: ראיתי שהוצע לך כאן מעבד חלש יותר, 3000+. שוב הנושא לשיקולך (הכספי). ההבדל בין ה 3000+ ובין ה 3500+ הוא של 400Mhz (שאצל amd משמעותיים יותר מאשר אצל intel). ההבדל הכספי הוא של כ 500 ש"ח (3000+ יחד עם גוף קירור עולה בסביבות ה 900-950 ש"ח).

פורסם

אל תקנה את הכרטיס מסך הזה..

הוא על הפנים זה SE הוא ממש גרוע קח משהו אחר ב500 שקל גג.. שהוא לא SE בקיצורר אחי קח את ה3500+ ומעבד ג'יגהבייט תבחר

1 גיגה זכרון ושתי דיסקים קשיחים של 80 גם אני קונה מחשב ליצירה.. סמוך עליי עשיתי את כל הבירורים.. הם אוהבים את ה3000+ פה. הם תמיד ידחפו לך אותו פה בגלל שהם אוהבים אותו והוא זול... אבל מחשב ליצירה צריך מחשב חזק מאוד וה3000 לא מספיק.. לך בכיוון של קובי

פורסם
  • מחבר

סבבה לקחתי בחשבון...

עוד מישהו יכול לעזור?

פורסם

אל תבקש כאן המלצות לגבי מפרט עריכת מוזיקה. עולם החומרה למוזיקה הוא שונה וסבוך והיחידים שיכולים לדעת מה באמת מתאים הם עורכי המוזיקה בלבד שמכירים טוב את החומרה. אתה יכול לקבל כאן המלצה למחשב טוב אבל לא למשהו שאתה צריך...

לגבי כרטיס קול - תשכח מלשים כרטיס כמו אודיגי 2 במחשב לעריכת מוזיקה , כרטיסים לעריכת מוזיקה מתחילים במחיר שלו (הדגם הכי יקר) בקושי ומגיעים להרבה מעל 10000 ש"ח... את השמות פה אף אחד כמעט לא יכיר , כרטיסים כמו LUNA וכד'..

לגבי כרטיס מסך - זה ממש לא משנה , הכי זול יהיה טוב רק שיהיה מודרני ומדור כמה שיותר אחרון. לוח אם - הDFI בזבוז כסף , זה לוח שנועד להוציא את העיניים לילדים שמשחקים משחקי מחשב , חבל על הכסף. רוב הלוחות של NFORCE4 יעשו לך את העבודה טוב , לך על חברה מוכרת ובטוחה - תידבק לאחת ההמלצות פה שהיא לא יקרה מדי.

מעבד - אטלון 64 3000 (וניס) זה המינימום לעבודה שלך , כנראה תאלץ להסתפק בו עקב תקציבך הנמוך מאוד (כדאי לשים לב שיש לו פוטנציאל אוברקלוק לא קטן - אך זה מבטל את האחריות) , עדיף להשקיע את הכל בכרטיס קול , כי כרטיס נורמאלי בקושי יכנס לתקציב שלך.

זיכרון - לפחות גיגה , ממש לא צריך את החברה הכי טובה ,כדאי ללכת על משהו שהוא די זול רק לא בתחתית אם התקציב מאפשר.

לגבי נפח איכסון - זו בעייה , על תחשוב על פחות מ200 גיגה (שזה מומלץ לכל מחשב עם משתמש מעל הממוצע). RAID יעזור אבל כמו שאמרו יש בו יותר סיכון , בעיקר לעבודה מיקצועית שלא כוללת חומרת גיבוי יעודית בעלת רוטינה קבועה. בכל מיקרה מומלץ מארז גדול ומאורר כשמאורר גדול מאורר ישירות את ההארדיסקים. לך על מארז כמה שיותר גדול של CUMPUCASE כמו שהמליצו כאן , אין ברירה בעיקר אם תעבוד עם RAID. אל תקנה 2 של 80 , אלא לפחות 2 של 120 - אתה תצתרך את המקום.

זה בגדול , אני אנסה להשיג לך תשובה יותר ממוקדת עם הפנייה לפורומים שעוסקים בעניין ועם עזרה לגבי כרטיסי קול מחבר שהוא עורך מוזיקה , רק תאלץ להמתין יומיים , אם לא אענה תזכיר לי בפרטי.

פורסם

טוב ביררתי עוד פרטים בשבילך , התשובה היחידה שלא קיבלת ממני זה הכרטיס קול , שבתקציב שלך יכנס EMU 1212M שעולה 1650 ש"ח וכולל שני מעגלי DSP שעליהם מובנים אפקטים חומרתיים, כולל תמיכה באמולטורX (סמפלר), הממירים הם CLASS M של PROTOOLS HD, והLATENCY של 2 מילישניות. הוא יכנס לתקציב שלך והוא הכי כדאי מבחינה כלכלית.

לגבי מידע מפורט ,טיפים המלצות ומדריכים , פנה לאתר ולפורומים של :

www.electro.co.il

l

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים