עבור לתוכן

3800X2 VS +3700

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב ומתלבט בקשר למעבד- המחשב מיועד לשימושים רגילים ובעיקר למשחקים ולכן אני לא בטוח אם כדאי לקנות את הכפול ליבה(3800X2) שפועל במהירות של 2GHZ , או שעדיף לקחת את ה3700 שפועל במהירות 2.2GHZ שעדיף למשחקים וליישומים אחרים מכיוון שהם לא מנצלים את כפולי הליבה(לפחות בינתיים)

אני לא גיימר שרוף ולכן נראה לי שגם מעבד 3800X2 יספיק לי, ואני גם רוצה לחשוב על העתיד (שבו כפולי הליבה ישלטו מן הסתם) , רציתי להשוות ביצועים ב-TOMSHARDWRAE מהקישור למעלה בפורום, אבל משום מה אין שם בכלל כפולי ליבה...

בכל מקרה, אני הולך על מחשב בתקציב של 8000ש"ח, ואם תוכלו לייעץ אם עדיף לי ללכת על ה-3700 עם 2.2G או שעדיף ה-3800X2 שעולה 300ש"ח יותר. אם תגידו לי שעדיף לי לחכות קצת שמחירי ה3800X2 ירדו למחירים סבירים שיוכלו להכנס בתקציב, אני יוכל לחכות איזה חודש-חודשיים.

אני יודע שאף אחד פה לא נביא אבל אולי למישהו יש מושג אם עוד איזה חודשיים מחירי כפולי הליבה ירדו בצורה שאני כבר אוכל להכניס אותם בתקציב של 8K?? (הרי ברור שאני לא רוצה לקחת מעבד פצצתי במחיר כזה ושאר החומרה בשני שקל..... :silly:)

תודה לעוזרים

• תגובות 40
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נתחיל בזה שההבדלים הם לא 300 ש"ח:

מחיר ה3800 כפול הליבה הוא 2465 ש"ח     http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=3943&catcode=386

מחיר ה 3700 סאן דייגו ירד כעת למחיר של 1870 ש"ח:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75_1413&products_id=10146

ההבדל הוא של 700 ש"ח שזה כבר משמעותי

כבעלים של 3700 SD אני יכל לומר לך שאם אתה לא גיימר, מעטים היישומים שבהם צריך מעבד כ"כ חזק, ומעבד זה מצטיין בעיקר ביכלת OV שלו , שמגיעה בשקט ל FX-55.

אם אתה לא אובר קלוקר ולא גיימר מושבע, שני המעבדים האלו מיותרים בשבילך.

חסוך את הכסף ורכוש VENICE 3000

הצווארי בקבוק של מחשבים כאלו הם לא המעבד אלא זכרונות ובעיקר HARD DISKS.

בכסף שתחסוך תקנה זכרונות איכותיים ,לוח אם מצויין, ותחבר מערך RAID.

בהצלחה

יונתן

פורסם
  • מחבר

וואי מעניין, פעם אחרונה שבדקתי ה-3700 עלה 2100...

חוץ מזה, זה שאני לא ממש ממש גיימר, לא אומר שאני לא הולך לשחק גם(ומשחקים די כבדים)-וזה לא משנה כמה אני משחק, מה שחשוב שאם אני שם משחק אז שהמחשב יריץ לי אותו טוב, ולא רק עכשיו אלא גם בשנה שנתיים הקרובות... אני יודע שאולי המעבדים האלו הם חזקים ממה שאני צריך, ו-3000 הוא משתלם בינתיים. אבל הוא לא מעבד כל כך חדש ובעוד זמן קצר הוא יתיישן ולא יריץ ישומים בצורה מקסימלית. ואני רוצה בינתיים לחשוב על הטווח הארוך, וגם חוץ מזה שאני לא מהאלה שמשדרגים כל חודש- אם אני קונה מחשב ב-8K אני הולך להשאר איתו איזה 3 שנים ומקסימום לשדרג כ.מסך בזמן הזה, לא יותר.....

בכל מקרה, 1870ש"ח למעבד זה כבר לא כל כך יקר, ואם אני אצליח להכניס אותו לתקציב בלי שיווצרו צווארי בקבוק אז עדיף ,לא?

עוד תגובות בקשה... :jump:

פורסם

אתה מתכוון צוואר בקבוק ל 7800GTX או לאוברקלוק?

בכל מקרה אם אתה יכול לחכות את החודש חודשיים האלה תחכה כדי שהמחירים בשוק ירדו וגם בזמן הזה יצאה ה X950 או אם אתה רוצה

ליבת ה R520 שאמורה תיאורטית להיות הרבה יותר חזקה מה 7800GTX

צוואר בקבוק לכרטיס מסך כבר מ 3500+ לא נגרם אז בקשר לצוואר בקבוק לכרטיס מסך אין לך מה לדואג

ובכללי המעבד כפול ליבה עדיף לדעתי בהרבה

הרי אם אתה בונה מחשב לעתיד וכפולי ליבה זה העתיד אז מה אתה חושב ישרוד יותר זמן?

מה גם שההבדל מתבטא במספר פריימים בודדים וגם במשחקים ברזולוציות גבוהות מעל 1280X1024

ההפרשים מתבטאים באחוזים או אפילו עשירית האחוז של פריימים

כי רוב העבודה עושה ה GPU בכאלה רוזולוצייות

אתה לא הולך לשחק עכשיו ברזולוצייה של 800X600 וגם שמה ההבדלים מתבטאים בגג שבגג ב 8 FPS

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה.

אז ככה- לא התכוונתי שהמעבד יהיה צוואר ל7800GTX כי בכלל לא נראה לי שאני אוכל להכניס את הכרטיס הזה לתקציב. התכוונתי שהמעבד יהיה חזק מדי לשאר החומרה-מכיוון שאם אני הולך על מעבד כזה אני אצטרך לקצץ קצת בשאר (אני לא יודע אם גם זה נקרא צוואר בקבוק אבל אתם מבינים את הכוונה...)

סתם לחכות שהמחירים ירדו זה קצת לא ממש מעשי, כי אם ככה אני אצטרך לחכות כל החיים...

אני יודע שעומד לצאת מעבד גרפי הרבה יותר חזק אבל אין לי כסף ל7800GTX אז בטח שאליו לא יהיה לי...

בטח שאני הולך לשחק על רזולוציות גבוהות כי אני מכניס מסך CRT איכותי במחשב

עכשיו השאלה שלי אם נראה לכם עוד חודשיים בערך אני אוכל להכניס את הכפול ליבה לתקציב ככה שיצא בסוף מפרט נורמלי או שפשוט לא כדאי? אני יכול לחכות כמה זמן, אבל לא יותר מדי, אני צריך אותו די בקרוב. או אם תגידו שעדיף גם עכשיו וגם בעוד איזה חודשיים ללכת על ה-3700 ושהוא יוכל להחזיק זמן רב....

עצות אנשים.

פורסם

בזמן הקרוב לא צפויים שנויים משמעותים

וה-3800X2 הוא המעבד האופטימלי לזמן הזה !

כמו שפעם נשאלה השאלה האם לקנות מעבד שתומך ב-64BIT והתשובה הייתה חד-משמעית כן

כך גם עכשיו , חד-משמעית , עדיף לקנות מעבד כפול ליבה

בכלל , מעבד כפול ליבה ייתן תרומה יותר משמעותית מ-64BIT

פורסם
  • מחבר

כשאתה אומר שלא צפויים שינויים משמעותיים בזמן הקרוב-אתה מתכוון שמחירי ה X2 לא ירדו בהרבה ?? (איך אתה יודע את זה?)

אם זה כך ובאמת גם תוך חודשיים המעבד הזה יהיה יקר מדי אז אני ממש לא הולך לחכות.... :-\

אז אולי תייעצו איזה מעבד כן כדאי? 3700? משהו?

פורסם

כשאתה אומר שלא צפויים שינויים משמעותיים בזמן הקרוב-אתה מתכוון שמחירי ה X2 לא ירדו בהרבה ?? (איך אתה יודע את זה?)

אם זה כך ובאמת גם תוך חודשיים המעבד הזה יהיה יקר מדי אז אני ממש לא הולך לחכות.... :-\

אז אולי תייעצו  איזה מעבד כן כדאי? 3700? משהו?

בכרטיסי מסך צפוייה הוזלה בדגמים מהדור הקודם

במעבדים

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1124134998,90057,

פורסם

WOW בדיוק תכננתי לקנות מחשב חדש, מבוסס 3500+ ו 6800GT ועכשיו גם היציאה של ה 7800GT וגם זה!!! מתנה משמיים!!!

אני חושב שנחכה קצת עם המחשב, בסוף יכנס 3700+ SD או איזה כפול ליבה נחמד :yelclap:

כשסוס סוחב אז הוא סוחב, וכשהסוס מת.... קונים אחד חדש! בינתיים הוא סוחב, אבל אצלי הוא לא ימות :nono: אני מוציא אותו לגמלאות :smile1:

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שאני תכננתי- לחכות להוזלת כפול הליבה, אבל אין לי את כל הזמן בעולם, המחשב שלי כבר גוסס!!

פורסם

אל תעשה תטעות שאני עשיתי אם ההיתי מחכה עוד חודשים ההיתי קונה ב7 k

איזה 3800 עם 7800gtx

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שבעוד חודשיים 3800X2 ו-7800GTX ייכנסו ל-8K(ובטח לא ל-7K), המחירים לא ירדו כל כך מהר....

אז בגלל זה אני לא יודע אם שווה לחכות, ואם אני מחכה אז אני רוצה לדעת למה- הרי לחכות סתם שירדו מחירים זה ממש לא מעשי :silly:

ואני גם לא מבין את כל האלה שקונים איזה מחשב ואחרי שבוע מתבאסים שהמעבד או כרטיס המסך שקנו זול בהרבה, נכון שקדמה שווה חרא אבל ככה זה הולך....

הקיצר תגידו מה הייתם עושים במקומי, אני כבר לא יודע מה להחליט! :'( :'( :'(

פורסם

ואני גם לא מבין את כל האלה שקונים איזה מחשב ואחרי שבוע מתבאסים שהמעבד או כרטיס המסך שקנו זול בהרבה, נכון שקדמה שווה חרא אבל ככה זה הולך....

היה פה מישהו שפעם אמר: "מהרגע אתה קונה מחשב הוא נהיה ישן"

פורסם

לא נראה לי שבעוד חודשיים 3800X2  ו-7800GTX ייכנסו ל-8K(ובטח לא ל-7K), המחירים לא ירדו כל כך מהר....

אז בגלל זה אני לא יודע אם שווה לחכות, ואם אני מחכה  אז אני רוצה לדעת למה- הרי לחכות סתם שירדו מחירים זה ממש לא מעשי  :silly:

תקנה את המחשב הטוב ביותר שאתה יכול לקנות , עכשיו !

החידושים  לא יסתימו עוד מספר חודשים , וההמתנה לא תיגמר לעולם !

פורסם

תקנה את המחשב הטוב ביותר שאתה יכול לקנות , עכשיו !

החידושים לא יסתימו עוד מספר חודשים , וההמתנה לא תיגמר לעולם !

אתה צודק אתה פשוט צודק

slimshady21 תעשה מה שאמרו לך למעלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים