עבור לתוכן

אפשר להקליט במחשב באיכות אולפן?

Featured Replies

פורסם

עכשיו קראתי כתבה בנענע

http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=198766&sid=10

בקיצור הוא מדבר פה על המהפכה שהmtv עשתה לאומת הרדיו ועל המהפכה שהאינטרנט (דוגמא kazza) תעשה לאומת הטלוויזיה

יש שם חלק שהוא אומר שבעתיד יכול להיווצר מצב שאומנים יקליטו בבית יפרסמו באינטרנט וזה יתפוס יותר במטלוויזיה

עכשיו לשאלה שלי הוא אומר שם שבמחשב ממוצע עם קצת שינויים אפשר להקליט באיכות אולפן וזה נראה לי לא הגיוני ההאם זה נכון? ואם לא

אם יהיה לי מחשב טוב עם כרטיס קול מצוין האם כן אפשר להגיע לאיכות אולפן?

או שאין מצב בשום אופן להגיע במחשב לאיכות אולפן

פורסם

אם ממש מבינים בסאונד ויש קצת יותר ציוד מכרטיס קול ומחשב חזק (ציוד כמו קונדסרים יקרים , מיקרופונים , קומפרסורים וכו' וכו' )

אז אכן כן , אפשר להגיע לאיכות אולפן

פורסם

אני אישית חושב שאמנם תיאורטית הדבר אפשרי אבל מעשית אני לא חושב כי צריך חדר עם נפח וכרטיס קול טוב (1212 ומעלה) ומיקרופון טוב וציוד אבל יכול להיות

שיהיו פיתוחים שיאפשרו את זה

פורסם

צריך גם HD עם נפח....

פורסם

אני חייב לציין שאני לא מומחה, אבל נראה לי שבשביל להקליט DEMO אפשר להסתפק במחשב מצויד +, ואחרי שרואים שיש DEMO טוב, אפשר גם להתקדם ולמצוא ציוד טוב למחשב ולהפוך אותו לרמה של ציוד אולפן.

פורסם
  • מחבר

תודה אחים שלי אבל מה זה אומר חדר עם נפח?

פורסם

אני חייב לציין שאני לא מומחה, אבל נראה לי שבשביל להקליט DEMO אפשר להסתפק במחשב מצויד +, ואחרי שרואים שיש DEMO טוב, אפשר גם להתקדם ולמצוא ציוד טוב למחשב ולהפוך אותו לרמה של ציוד אולפן.

אבל מחשב מצויד זה לפחות 1000 דולר וזה ברמה בינונית חובבנית ולרמה של ציוד אולפן מקצעוי טוב בחיים אתה לא תגיע בבית(אקוסטיקה וכדו')

תודה אחים שלי אבל מה זה אומר חדר עם נפח?

כשאתה שומע נגיד גיטרה אתה לא שומע רק את הצליל הנובע ישירות מהגיטרה אלא גם את כל ההשלכות כמו החזרים והתאבכויות ולכן צריך חדר מינימום לדעתי 3 על 3 מטר כדי להקליט על כלי אחד(אני זוכר שראיתי פעם מעין תוכנה שמחשבת את זה לפי כלים וכו')

פורסם
  • מחבר

את מה היא מחשבת את גודל החדר שצריך להיות?

פורסם

א: חדר של 3*3 בפני עצמו לא מתאים. החדר יהיה חייב להיות מצויד בהמון מלכודות באס, לוחות סונקס, תקרה אקוסטית ושטיח על הרצפה בכדי למנוע את ההחזרות כמה שאפשר. מומלץ גם שהחדר יהיה גדול מעט יותר.

ב: יהיה צריך לבנות חדר נוסף בסמוך עם הפרדה אקוסטית בין שני החדרים בכדי שהרעשים שנגרמים על ידי המפיק לא יעברו להקלטה.

ג: 1212 הוא בהחלט לא כרטיס מספיק להקלטות רציניות. נכון שיש לו ADC מעולה, אבל להקלטות באמת ברמות של אולפן, ה-RME הוא המינימום שאפשר לשקול אותו, וגם זה לא בטוח תלוי את מי תשאל, שמעתי כבר מפיקים שטוענים שגם הלונה 2 וההרמפל הם כרטיסים חצי מקצועיים בלבד.

ד: כפי שהוסבר יש צורך בקונדנסרים רציניים, מיקסר טוב, זוג מוניטור אקטיביים (אולפניים רציניים) כמה אוזניות מוניטור טובות למבצעים ועוד כמה דברים.

ה: המחשב חייב להיות חזק מאוד מאוד! מדובר על לפחות 1GB של RAM לעניים, ומומלץ בחום להגיע ל-2GB. מעבד חזק מאוד, 2 כוננים קשיחים מהירים ושקטים, אחד לצורך הפעולה השוטפת של המחשב, והשני לצורך ההקלטה בלבד. המחשב חייב להיות שקט בצורה קיצונית, ולהיות מקורר כראוי.

אילו הדברים העיקריים, כמובן שמעבר לזה יש את התוכנות, היכולת לעבוד עם הכל כמו שצריך ועוד כמה דברים. כמו שאתם רואים, זה לא פשוט בכלל לבצע הקלטה טובה באמת. בנוגע למחיר, 1000$ זה בטוח לא, זה הרבה מעבר לזה.

Anatoli.

פורסם

אם אני לא מבין אז לא להיכנס?

שנה את הכותרת בבקשה.

פורסם

אנטולי- אני דיברתי על הקלטה חובבנית של סתם אנשים ולא על כאלה שמתכוונים להפיץ או משהו כזה(למרות שיש חדרים של הפקות בארץ שלא כל כך טובים ושועים את זה)

פורסם

בשביל הקלטה חובבנית שכזו האימו בכלל לא מתאים כיוון שהוא דורש מתח חיצוני למיקרופון, ועוד כמה דברים שרשמת לא בדיוק נופלים בהגדרה להקלטה חובבנית. זהו אחד המצבים שבהם נופלים בין הכיסאות, מצד אחד זה לא הקלטה רצינית של אולפן, מצד שני אתה לא יכול להשתמש בציוד חובבני במיוחד.

ואכן לצערנו הרב הרבה אולפנים בארץ עושים הקלטות פשוט נוראיות, ואפילו דיסקים שמגיעים מחול ועוברים שיכפול בארץ נשמעים נורא. לא בדיוק קשר ישר, אבל גם משהו שכדאי לדעת בפעם הבאה שהולכים לרכוש דיסק (כל נושא לגופו וכדאי לבדוק).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים